Az evolúció mint előre programozott önpusztítás

Aerensiniac témája a 'Bolondok Háza' fórumban , 2009 Október 14.

 1. Karesz28

  Karesz28 Kitiltott (BANned)

  Nekem? Hiszen te vagy az aki az evolúció helyességét akarod bizonyítani a vallás felett miközben olyan vallási hasonlatokkal élsz mint hogy az evolúció bizonyíthatósága tök mind1, hiszünk benne azt kész.

  Csak bátorkodtam megjegyezni, hogy igen, a hívők is kb ugyan így vannak a bibliával.
   
 2. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Erről már hallottam. Egyiptomi áthatás. :)
  De nem csak a bibliát hatotta át az egyiptomi vallás. Az ógörögöt is. Pl. Demeter legendája. A vallások oda-vissza hatnak egymásra.
   
 3. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Kedves Asperrimus! Látom én neked úgysem tudok újat mondani, meggyőzni pedig egyáltalán nincs szándékomban és nem is tudnálak...;)

  Óriási irodalma van a Jézus-kutatásnak, ami jelzi, hogy a mai embert már nem lehet azzal a képpel kielégíteni, ami az Bibliában van Jézusról. Ma már képtelen az ember a gondolkodását kikapcsolni és a kisördög mindig ott motoszkál még akkor is, ha hívő. Az volt Albert Schweitzer is, sőt lelkész. Mégis azt mondta, miután megírta könyvét 1906-ban, hogy a "történeti Jézus teológiailag használhatatlan", aztán inkább elment orvosnak Afrikába...:D

  Csak arra kérlek ne érts félre! Számomra Jézus, illetve az a Jézus akit én magamnak kialakítottam az olvasmányaim alapján olyan követhető személyiség (történelmi vagy szellemi síkon egyaránt) akit bárki elfogadhat, legyen bármely vallás híve is.

  Engem az zavar, amikor az újszövetségi evangéliumokban olvasható példabeszédeit magyarázzátok. Én nem hiszem, hogy mindig igazatok van (itt most Jászladányra és rád gondolok). Tulajdonképpen azok akiknek az írásai bekerültek az Újszövetségbe, nem voltak "beavatottak". A 12 Apostol volt beavatott, akiknek az írásai be sem kerültek az Újszövetségbe. Persze én nem tudom miért nem. Talán igaza van Cathy-nek: azért mert nem voltak ilyen írások. Ők nem írtak, hanem tanítottak, ahogy Jézus megbízta őket.

  Jézus azt mondta az apostoloknak:"Feltárom Isten országának titkait előttetek, a kívülállóknak pedig minden csak példabeszédekben szól."

  Így aztán a Bibliában Pál írásai vannak, aki egyáltalán nem ismerte Jézust és amit tudott azt Péter apostoltól tudta - azaz közvetve. A négy evangélista sem volt beavatva. A lényeg az, hogy az újszövetségbe belemagyarázott Jézus-kép egyáltalán nem az igazi Jézusról szól. Csak egy része a személyiségének, az a része, melyet az egyház "teológiailag hasznosnak" talált a történelem során.

  Persze, nem baj, ha te ezt fogadod el, de bármennyire is tájékozott és meggyőző tudsz lenni, nekem Jézus mást mond, amikor olvasom a Bibliát. Ki tudja, lehet, hogy én tévedek...kiss
   
 4. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Apró megjegyzések:


  1. Attól, hogy valamelyik napon ünnepel a kereszténység egy általa kiemelkedőnek tartott eseményt, nem feltétlenül hiszi, hogy az az esemény valóban azon a napon történt. Ezek az ünnepek megemlékezések. Egyáltalán nem tétel, és nem is hiszik a keresztények, hogy Jézus december 25.-én született volna.
  2. Ha már lovagolunk Január 6.-án, akkor ugyan olvassuk el, mit is ünnepelnek ezen a napon? Az epifánia ünnepén Jézus istenségének első megnyilvánulásaira emlékeznek. Ezek a "háromkirályok imádása", a Jordán folyóban való megkeresztelkedés és Jézus első csodája. Ugye még te sem feltételezed, hogy bárki is azt hinné, ezek mind ugyanaznap történtek?
  3. A "háromkirályok imádása" egy középkori hagyomány, és nincs bibliai alapja. A Biblia bölcsekről szól és sehol sem emliti, hogy hárman lettek volna.
  Érdekes, hogy tényként állitod, hogy az ilyen nyilvánvaló ellentmondásokat tényként fogadják el az emberek. Belátástalanság? :rolleyes:
   
 5. asoka133

  asoka133 Állandó Tag

  A DNS programozója valószínűleg ittas volt a beadandója írásakor...
   
 6. Katalin/Anyoka

  Katalin/Anyoka Kitiltott (BANned)

Megosztás