Cicánk

ElisabethW.

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én macskám a nagyiéknál van. A neve Mici, és kan macsek. :D Sajnos nagyon lusta, de én imádom. ^^(Mondjuk egyre van energiája....csajozni.) XD
 

sacicica

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egy macskával kezdtem a cicatartást.Mirmó imádnivaló, még alig serdült kisasszony volt .Történt,hogy tanítványaimtól kaptam még egy "kendermagos" cicát,olyan óvodáskorút.Mirmó gyűlölte az új jövevényt s útálatának hangos morgással,fújással hangot is adott.Hogy teremtsek békét?-hát úgy, hogy egy éjszakára összezártam őket egy fedeles fonott kosárba.Volt ám háború!Reggel a kosarat kinyitva a következőket láttam:Mirmó szenvedélyes szeretettel mosdatta Bucit,aki attól kezdve anyjának tekintette Mirmót! Az meg "szoptatta" a semmivel fogadott gyerekét.Még azt is tűrte, hogy Buci lerágja a cicijeit!Az állatok csodálatosak! A növényvilág is! Miért van az, hogy csak az ember ilyen tökéletlen és gonosz?!
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Segítség!

Sziasztok!

A másik cicás topicban már írtam, de ide is bemásolom, hátha valaki csak ezt a topicot látogatja!

SOS, Cicabarátok!

A szomszédomban már 10-re szaporodott a szerencsétlen, gazdátlan cicák száma, 2 felnőtt és 8 kiscica, akik még szopnak.
Kérek minden cicakedvelőt, aki tud valahogy segíteni az elhelyezésükben, vagy be tudna fogadni közülük, az segítsen!
A szomszéd eteti a mamákat, de retteg attól, hogy a cicák száma gyarapszik, és a többi, kevésbé emberséges szomszéd a cicák megmérgezését tervezi.
Odaadtam a cicabarát szomszédnak a macskamentők számát, meg néhány menhely számát, de azok is mind tele vannak.
Ha valakinek van ötlete, tanácsa a cicák megmentésére, azt is hálásan fogadom a cicák nevében is!
 

Melinduska

Állandó Tag
Állandó Tag
Két hónappal ezelőtt kaptuk Bagirát. Egy korom fekete kandúr cicust.
Rögtön a szívünkbe zártuk.
Aztán kiderültek a turpisságok. :)
Bagira szeret fürdeni, szeret az udvarba 'csavarogni', a fa tetejére mászni, és aztán leszedetni magát, szeret a kutya táljából enni, szereti, ha a macskaalmot reklámszatyorba tesszük neki, és bele tud bújni, hogy elbújjon elvégezni a dolgát, és utánna szereti, hogy be tudja takarni a 'wc'-jét, szeret ágyban aludni, szeret valakihez odabújni, és szeret 'mosdatni'.
Nem szereti a cicakajákat, mindegy milyen márka, nem szereti a tejet, ha szobahőmérségletű, csak akkor, ha hideg, nem szeret egyedül lenni itthon, mert olyankor lekotor minden díszpárnát az ágyról.
'Bosszút' áll a lányomon, ha nem foglalkozik vele (beoson a szobájába, és rumlizik)
Ilyen a Bagirám.
De szeretem, és családtag lett...
 

hardapa

Állandó Tag
Állandó Tag
Macskák a háznál

Nálunk a macskaőrületet a kisfiam indította el négy éves korában. A Tom és Jery hatására, neki egy fekete cica kellett.
Jelenleg három macsek van. Egy öreg kandúr, egy fiatal kandúr és egy lánycica, a kiskandúr anyja.
A lánycica története a legérdekesebb. Két hetes lehetett amikor elhozták hozzán, azzal, hogy valaki lefocizta az emeletről és ott nyafogott az udvaron. Természetesen elvállaltuk az apróságot, bár fogalmam nem volt, mivel fogom etetni. Addig addig járt az agyam, amíg fogtam és feles tejet kevertem tojással és fecskendőből csinált cumisüveggel kipróbáltam a kutyulékot. Azonnal rávetette magát és 6 köbcentit felfalt. Ezt két óránként ismételtük, mert jött és nyafogott az újabb adagért. El is neveztük Nyafinak. Minden nap kapott bele Polivitaplexet, porrá törve.
Mára szép egészséges cicalány lett, aki megörvendeztetett minket egy kis lurkóval, aki a Lepcses nevet kapta, mivel egy hétig be nem állt a szája.​
 

Csatolások

  • Kép 0285.jpg
    Kép 0285.jpg
    150.2 KB · Olvasás: 6

lithandel

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyik ismerősömnek a 1,5 szobás lakásában 2 macska és 1 kutya van. Amikor találtak egy újabb cicát, megkértek minket, hogy befogadnánk-e. A 3 napos próbaidő alatt bevált, azóta is nálunk van, kb. 8 éve. Hozott már haza verebet meg egeret is, jó fej macska :)
 

lithandel

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előző hozzászólás rossz témába érkezett, ha tudom, majd átrakom. A macskánk egyébként a 9 életéből már egyet elbukott, amikor 1 emeletet zuhant, csak rosszul érkezett a csempére. Remegett egy ideig, de komolyabb baja nem lett. A rosszbaj kerülget, amikor kimászik az emeleti virágdézsák tetejére és onnan nézelődik lefele a semmibe :)
 

wetrinr

Új tag
Én sziámi macska rajongó vagyok. Imádom a fajtát, bár nem könnyű esetek. A mostani kandúrunk is úr a házba, még a terrierünk is tart tőle, pedig vagy 10* nagyobb nála.
 

gniussy

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is nagy cicás család vagyunk.

Nekünk három cica van: Karesz, Maffi, MissKi.

Anyukáméknak 4 volt. Már csak az anyacica van meg Cincike, ő viszont idestova 20 éves.

Imádom a cicákat. Aki azt mondja nem szereti őket, mindig azt mondom mert nem ismeri őket.

Képesek olyan személyiség kialakítására. Nagyon okosak. Ha én Karcsikához annyit szólok hogy gyere, jön. :)
 

kincsek

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sziámi macska rajongó vagyok. Imádom a fajtát, bár nem könnyű esetek. A mostani kandúrunk is úr a házba, még a terrierünk is tart tőle, pedig vagy 10* nagyobb nála.

Mi a jellemző a sziámi cicára? Hogyhogy tart tőle a nála jóval nagyobb kutyus?

Erre az üzenetre kérdeztem. :)

A mi cicánk Garfield névre hallgat,vörös színü és sokat csavarog.
Most is a macskalányokat üldözi,este aztán csapzottan,éhesen bekérezdkedik,eszik,alszik,igazi Garfield.:)

És olyan jól táplált, mint a rajzfilmben? :)
 

Ekira

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyik hűtőmágnesemen egy cica van, a felirata pedig: Akik nem szeretik a macskákat, biztosan egerek voltak előző életükben.
Az én kis kedvencem a kis cirmosmacskám, aki pontosan tudja, hogy ki az úr a házban. Már négy éves, soha nem fekszik az ölembe minte gy rendes macska, csak mellém a fotelba. Ha felállok a fotelből, akkor már neki sem kényelmes ott feküdni, inkább keres más helyet.
 

Munyii

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk is van 5 cicánk, és nemrég született még három. Aztán abalszerencse úgy hozta, hogy idevetődött egy másik, aki annyira sovány és félénk volt, hogy ilyet még nem láttam. UFÓ-nak hívtuk, mert kidülledt a szeme, és nem nagyon volt szocializálva. Azóta felhízlaltuk és ő dorombol a leghangosabban! :) Már csak el kéne a 4 kicsit ajándékozni.;)
 

Dámos

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok macskatartók!
Van egy mondás ... macska nélkül lehet élni , de minek:)
Velem él egy vörös királynő és egy fekete fehér foltos terrorista , akit amúgy kenyérre lehet kenni .
Szép napot mindenkinek .
 
Oldal tetejére