Családunk kedvence - háziállataink

Gabizita témája a 'Háziállatok' fórumban , 2004 Augusztus 18.

 1. balfi

  balfi Állandó Tag

  Mi díszbaromfit tartunk kedvtelésből.
  Mellékesen mindig van idehaza friss tojás !!!

  Innen vettük a csibéket:
  orpington
   
 2. petike74

  petike74 Új tag

  Akvarisztika!

  Üdv Nektek!

  Szerintem akvarisztika a legjobb, nem kell menni a halakkal reggelente sétálni, nem koszos, dekoratív. :D
   
 3. beni62

  beni62 Állandó Tag

  Üdvözlök mindenkit!
  Nekünk egy nimfa papagájunk van. Nagyon aranyos, okos. A baj csak az vele, hogy állandóan vetkőzik. Már nagyon idegesít a sok apró madártoll. Van valakinek ötlete, hogy mi az oka? Hogy tudnék segíteni rajta?
   
 4. Alyx Stranger

  Alyx Stranger Állandó Tag Silver tag

  Hát van 1-2 pók a plafonomon.....

  A macsekom megmár dezertált 6 éve. De mostanra már szerintem nem élne. Vagy nagyon öreg lenne
   
 5. Ilcsi75

  Ilcsi75 Állandó Tag

  Nálunk nincs élet állatok nélkül. Van egy kutyus, egy cica, egy teknős, egy rákocska, achát csigák, akvárium - sajnos az egyik gömbhalam kipattant a vízből - és van egy degum is. Nála elevenebb kis jószág nem nagyon van :)
   
 6. meanma

  meanma Állandó Tag

  A családomban a puli dominált eddig. Nekem két pulim volt, most már csak a kicsi van, Maszatnak hívják. Egy tipikus elkényesztetett kis pulilány:) Nem bírok vele betelni :))
   
 7. kozmapuci

  kozmapuci Állandó Tag

  Mikor, a gyerekek kicsik voltak ,volt egy német juhász kutyusunk. Addig nem értettem,mi is az a kutyahűség ,de amikor a gyerekek kiröpültek a családi házból, elköltöztek ,a kutyus napokig nem evett, a kapunál várta a gyerekeket,hiába próbáltunk vele mindent, pár napon belül szerintem, a bánat elvitte .Az vigasztal, hogy a tizenhárom évig ,amíg velünk élt 2-hónapos korától nagyon sok örömet szerzett a családunknak, de a gyerekek,és mi is mindent megtettünk ,hogy családtaggá váljon .Hát csak ennyit tudok írni a kutyahűségről
   
 8. hsedit

  hsedit Állandó Tag

  Hát, nálunk mindenféle állat él, két kutya, három macska, egy tengerimalac, tyúkok, gyöngytyúkok. (Ez utóbbiak saját tenyésztés, itthon szoktam tyúkot ültetni, pedig ez már nem divat. De olyan édesek a kiscsirkék). Az egyik kutya egy border collie, aki megtanulta a tyúkokat terelni. Egy hang nélkül, csak a szemével és a mozgásával kihozza őket az udvarból, vagy betereli őket az ólba. És tök furcsa, de a tyúkok szót fogadnak neki. Nagyon érdekes látvány.
   
 9. m-angyal

  m-angyal Állandó Tag

  Nekunk mar akvariumunk sincs! Igaz elobb teknoseink voltak, aztan halacskaink. Rajottunk nem nekunk valo!
   
 10. divan

  divan Állandó Tag

  Nálunk három macska, és két teknős lakik. Jól megférnek egymással, az orrukat szokták összedugni.
   
 11. Hadar

  Hadar Állandó Tag

  Nálunk a kutya és a nyúl a legjobb barátságban élnek. Védelmezi a nyulakat a vizslakeverékünk. van is egy jópofa kép, amit az elmúlt télen készítettem róluk, ahogy együtt pihennek.
   
 12. Zazzy111

  Zazzy111 Állandó Tag

  Van 9 macskánk és 2 papagájunk...imádják egymást:D
   
 13. titak

  titak Állandó Tag

  Van egy kutyám, és szeret mindent.
   
 14. simike47

  simike47 Állandó Tag

  Sziasztok, mi most vettünk egy papagájt, de csak azt tudta mondani h kaja:D..az a baj h elszokott xd

  nekem régen meghalt a macskám mert megrázta az erősítő:(
   
 15. AGETIN

  AGETIN Állandó Tag

  Köszöntök mindenkit! Ma nagy esemény van nálunk, ugyanis kiskutyám (neve: Artur, és japán palotakutya) éppen ma 6 éves. Szóval ma kapott ajándékot, májkrémtortát (benne egy 6-os gyertyával) és kép is készült róla, majd fel fogom tenni az internetre. Ő különben rendkivülien okos, és nagyon, de nagyon sok jó sztori megesett vele, úgyhogy majd ezentúl ezekből írok egy párat, de ma a szülinapi buli a legnagyobb dolog, ami történt vele. További szép napot!
   
 16. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Szia!
  Ha változtatod a magvak összetételét, ha nem a megszokott, jól bevált eledelt kapja és ha nem kap rágcsálható zöldséget, akkor van "toll invázió". Hullámos papagájaim vannak, szám szerint nyolc. Sokáig tartott, mire rájöttem, hogy a magvak összetételén nem nagyon lehet változtatni, mert azonnal beindul a vedlés náluk. Viszont ha változatos zöldségkockákat kapnak akkor a vedlés sem olyan drasztikus. Az enyémek nagyon szeretik a sárgarépa, alma, uborka, paradicsom, őszibarack, eper kockákat. Nyilván szezonálisan hol ezt, hol azt kapnak. Érdekes mert a szakkönyvek szerint a papagájok nem szeretik pl.a sárgarépát, hát nem tudom volt-e akármilyen madara az írónak, de az enyémek nagyon is szeretik.Viszont nem állhatják a paprikát, karalábét. Ebből azt szűrtem le, hogy meg kell próbálni mindent és majd eldöntik ők. :D
  Ja, és az sem baj, ha egy kis szénát teszel alomként a kalitkába, mert a tollpihék megakadnak a szénaszálakon és ezzel is kevesebb kerül a padlóra. Meg egyébként egy részét el is rágcsálják....
   
 17. tünde36

  tünde36 Állandó Tag

  Aa aranyhörcsögünk a karalábétól megbetegedett.Ne adjatok nekik.
   
 18. mikiba63

  mikiba63 Állandó Tag

  Nekem is van

  :p
  Mivel házi állatoról van szó,hát itt egy kép
   

  Csatolt fájlok:

 19. fera

  fera Állandó Tag

  Mini állatkertünk van. 1 oroszlánfejű törpenyúl, 1 tengerimalac, 2 csincsilla, 2 degu, 1 dzsungáriai törpehörcsög, 2 kínai tűzhasú gőte, 2 ékszerteknős, 2 hullámos papagáj, 2 rózsáshasú papagáj, 2 zebrapinty, 2 kanári, 1 sziámi harcoshal, aranyhalak, neonhalak, khuli-khuli-k és sok vízicsiga. Ezenkívül felneveltünk egy elárvult vadgalambot, aki nem hajlandó elhagyni minket.
   
 20. Mayra

  Mayra Állandó Tag

  Gratulálok. :D Azt azért hozzátenném, hogy a dzsungáriai megnevezésen eléggé meghökkentem :) , viszont gondolom ez a hivatalos megnevezése a törpehörcsögöknek.
   

Megosztás