Ember-kutya barátság

talpacska témája a 'Háziállatok' fórumban , 2007 Szeptember 13.

 1. vigyoripanka

  vigyoripanka Állandó Tag

  Aki ezen az oldalon jár, biztosan szívesen olvasná az alábbi könyvet:
  Dr. Király Klára: Versek, legendák és bölcsességek kutyabarátoknak.
  Csak ajánlani tudom mindenkinek.
   
 2. carly

  carly Állandó Tag

 3. carly

  carly Állandó Tag

 4. adrika616

  adrika616 Állandó Tag

  Nekem is van egy kutyám, egy cocker, aki nagyon önfejű meg irigy, lusta, de ettől függetlenül nagyon szeretem, hűséges, és annyira meg tudja magát szerettetni az emberrel...Remélem még egy darabig velünk lesz...
   
 5. juditszelenge

  juditszelenge Állandó Tag

  Az életem gazdagabb lett, mikor találtunk egy kiskutyát és hazavittük a 'gyerekeknek, mert éppen itt az ideje, hogy legyen egy kutyájuk'. Haha!
   
 6. zseti

  zseti Új tag

  A kutyák nagyon különleges állatok. Sajnos sok ember nem tudja mennyire okosak, és nem úgy bánnak velük ahogy kéne.
   
 7. Sáranagy

  Sáranagy Új tag

  Jó róluk gondoskodni, szeretni őket. Az enyém mopsz pincsi keverék, úgy is néz ki, de okos és kedves. Kedvenc játéka és játszótársa a macska.
   
 8. Bekyly

  Bekyly Állandó Tag

  Nekünk is lett egy kis németjuhászunk...és gyerekpótlóként is tökéletes egyenlőre!
   
 9. odabneri

  odabneri Állandó Tag

  neünk is van 7 kutyusunk,4 nagy és 3 kölyök,nagyon szeretem őket ,nagyon hűségesek és okosak,igaz a 3 kölyöknek már kerítettem gazdit ,mert ennyivel azért már én sem bírok.holnap jönnek az uj gazdik a kölykökért
   
 10. róozó

  róozó Állandó Tag

  Sziasztok ! Még nem jártam ezen az oldalon. Van egy nyolchónapos malamut németjuhász keverék kutyám, napközben kb. 20 m2 karanténban tartjuk. Este kiengedjük 1-2 órára a ház körül. Egyszer a férjem nagyon erőszakosan próbált nyakörvet feltenni rá. Sajnos nem voltam otthon. Azóta a kutya bizalmatlan, ha meglátja a nyakörvet, három m-re elszalad. Sokkal szófogadatlanabb, mint eddig volt. De már ilyen nagy kutyát a környéken nem engedhetek szabadon, a mozgásigénye is egyre nagyobb. Hogyan szelídítsem vissza (drágaságomat ) és használjak pórázt ?
  Köszönöm, ha van ötletetek.
   
 11. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  Én is kiváncsian várom az én kutyám is szabadnak született és nem szereti a megkötöttséget és túl büszke:D mindig irányítani szeretne nem szereti a kompromisszumot!
   
 12. Sunny01

  Sunny01 Állandó Tag

  Az biztos, hogy a legjobb barát! Nem hagy sose cserben! Nem árul el, és hű!
  Bár azért lehetnek neveletlenek, de tény, hogy azért mi felelünk, mi formáljuk, mi alakítjuk őket.
   
 13. ritzo

  ritzo Állandó Tag

  Nekem németjuhászom van. Egy biztos, a nevelésüket kölyökkorukban el kell kezdeni.
   
 14. jozsefmark

  jozsefmark Állandó Tag

  Helló!Nekünk is van két kutyánk!Menhelyesek voltak.Előttük is voltak kutyáink de ennyire ragaszkodó, hálás még egy sem volt ,mint ez a kettő!Igazi önzetlen társuk az embernek!Valaki azt mondta: "Lehet kutya nélkül élni,de minek".Ez mindent elmond!
   
 15. snaps

  snaps Állandó Tag

  Nekem is egy német juhászom van,fiú!
  Sajnos rég láttam a kicsikémet,mert elutaztam!
   
 16. Bares

  Bares Állandó Tag

  Az Ember-kutya barátság alapja, hogy az ember, (mint tudatos, a kapcsolatot kezdeményező lény), alkalmazkodjon a kutyához, és ne a kutyától, a fejletlenebbtől várja el az alkalmazkodást!
  Komolyan mondom. Teljesen idióta dolog, hogy elkezdjük megtanítani a kutyát érteni az emberi szót, mielőtt mi megtanulnánk érteni a kutyát!

  Kutyások! Olvassátok ezt el, és próbáljátok ki!
  Lehet, hogy el fogtok veszíteni egy illúziót, de CSODÁT FOGTOK LÁTNI!

  Jan Fennell : Kutyapszichológia
   
  borembukk kedveli ezt.
 17. promaxconto

  promaxconto Állandó Tag

  Hahó! Nekünk egy fehér csivava kutyánk van. Voltak fentartásaim vele az elején (talán Paris Hilton miatt?-)) de ennél jópofább kutya számomra nincs is. Másfél éves, ragaszkodó, kedves, okos (amennyire egy 3 kilós kutya okos tud lenni). Egyébként meg isten óvja, aki belép a házba-)) Egyvalamiről kellene leszoktatni...mindig a lábamnál alszik-)) Nagyon jófajta kiskutya, nyugis, hízelgő, imádja ha szeretgetik, csak mindig az ember nyakába lóg...egyedül nem szeret lenni.
   
 18. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szia! Én így próbálkoznék:
  Amikor sétálni szeretnéd vinni, ne lógasd az orra elé a nyakörvet és a pórázt, lehetőleg ne is lássa, amíg magadhoz hívod. Dicsérd, simogasd, szeretgesd, adj neki valami finomat, és közben észrevétlenül kerítsd a nyakára a nyakörvet mintha csak simogatnád. Míg összecsatolod rajta is dicsérgesd. Jó, ha eleve rá van csatolva a póráz a nyakörvre, mert minél kevesebbet bíbelődsz a nyakán, annál jobb. Ha már rajta van, újra jutalomfalat.
  Ezután következzen egy kiadós séta.
  Szerintem ezt ismételgesd, míg végül összekapcsolja a nyakörv-póráz tényét simogatással, finomságokkal, és jó kis sétával.

  Nekem egy talált német-juhászom van, ő is félt a nyakörvtől. Ezzel a módszerrel oda jutottam vele, hogy ma már boldog, ha meglátja a pórázt, és felugorva ő maga dugja bele a fejét a nyakörvbe, csak menjünk már sétálni. :D
   
 19. mregaa

  mregaa Állandó Tag

  Régebben nagyon depressziós voltam,és a kedvesem meglepett egy kutyával.Shih-tzut kaptam,és el sem tudtam képzelni,hogy mit fogok majd kezdeni vele.Szép lassan összebarátkoztunk,és a depresszióm is kezdet elmúlni.Mára már talán kilábaltam belőle,de ha néha vannak borús napok,akkor egyszerűen csak elég ha játszom vele,és jobban érzem magam,lelkileg is.
   
 20. attila7807

  attila7807 Állandó Tag

  Szerintem ha látja rajtad hogy szereted és sokat foglalkozol vala, akkor alkalmazkodik hozzád és ő is szeretni fog és hűséges lesz...
   

Megosztás