Ember-kutya barátság

talpacska témája a 'Háziállatok' fórumban , 2007 Szeptember 13.

 1. husikanyuszika

  husikanyuszika Állandó Tag

  A kutya feltétel nélkül szereti az embert,de forditva nem igaz.
   
 2. kozmapuci

  kozmapuci Állandó Tag

  Nekünk, mindig Német juhász kutyánk volt. Most mikor átjönnek ,a gyerekek, az unokákkal, hát mind a két lurkót ,egész nap le se lehet vakarni a kutyáról, Úgy lovagolnak rajta, mindha lovon ülnének. az a kutyus aki az idegeneket még a ház közelébe se enged,szó nélkül tűri,
   
 3. hsedit

  hsedit Állandó Tag

  Nekünk border collienk van, az összes ismerős gyerek hozzánk jár játszani, mert rendesen lehet vele focizni. Ő a kapus, a gyerekek rúgják a labdát, elkapja, visszahozza, de nem a szájában, hanem a lábával rúgja és az orrával túrja, mintha tényleg focizna. Imádja a gyerekeket, bármit megtehetnek vele. Minden gyerekes családba ajánlom ezt a fajtát. Nagyon kedves és szép kutya.
   
 4. naturlecso

  naturlecso Állandó Tag

  Nagy kutyabarát vagyok én is. Nekem is van 2 kutyám. Szomorusággal tölt el, hogy mostanában egyre többet hallani arról, hogy a kutyák megtámadtak embereket. Nem tudom mi lehet az oka?
   
 5. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  A kutyatámadásoknak sokféle oka lehet, de egy minden esetben biztos: soha nem a kutya a hibás.

  Az olyan kutya, akivel igényei szerint, szeretettel és emberségesen bánnak, soha nem fog emberre támadni.

  A támadások a legtöbb esetben láncon tartott kutyáknál fordul elő, amelyikkel soha nem foglalkoznak, alig lát embert, a mozgási lehetőségét a minimálisra korlátozzák, ki van téve az időjárás viszontagságainak, sokszor kínozza a nyakába vágó lánc, egyszóval kegyetlen módon tartják. Nem csoda ha becsavarodik.
  Sok más esetben pedig egyszerűen területvédésről van szó, de hallottam olyan esetről is, amikor a szomszéd kisgyerek épp akkor bújt át a kerítésen és ment a láncra kötött kutya közelébe a labdájáért, amikor a kutya evett. Ennél már jobban nem is lehetne halmozni a hibákat.
  Csak sajnos a hírekben sosem beszélnek a kutyatámadás hátteréről, pedig ez az, amit igazán fontos lenne tudni. Ok nélkül egyetlen kutya sem támad senkire, pláne nem a gazdájára vagy gyerekekre.
   
  Szamica kedveli ezt.
 6. Szamica

  Szamica Állandó Tag

  Egy igaz barát...
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany kedveli ezt.
 7. zenészlaca

  zenészlaca Új tag

  Nekem most 3 kutyám van. Az anya kutya Suzy úgy került hozzám, hogy az unokaöcsém találta egy kukoricaföldön, miközben a horgászásból jött hazafelé. A kiskutya legfeljebb 1 napos lehetett. Akkora volt, mint egy hörcsög. A legyek a testnyílásait már beköpték. Nem bíztam benne, hogy életben marad. Megfürdettem, és fecskendővel kamillás tejet adtam neki. Csak úgy tudtunk tőle aludni, hogy a mellkasomra tettem és ott csendben volt. Ha leraktam, rögtön sírni kezdett. Gyönyörű - szerintem puli és uszkár keverék- kutya lett belőle.

  Hűséges jó barát.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 8. Walterhal

  Walterhal Állandó Tag

  Az első kutyám mindig elvitt sétálni, amikor érezte, hogy majdnem összeomlok (nehéz életünk volt tíz évig). Szerintem neki köszönhetem az életemet.
   
 9. csillu79

  csillu79 Állandó Tag

  En is szeretnek olyan jo lenni mint amilyennek a kutyaim gondolnak.
   
 10. v.wiky86

  v.wiky86 Állandó Tag

  Nekem is van egy kutyusom, terápiás kutyának hívom :) Neki köszönhetően nagyon ritka, amikor szomorú vagyok valami miatt, kis hiperaktív, mindig felvidít :)
   
 11. emma1975

  emma1975 Állandó Tag

  Számomra is érthetetlen és felfoghatatlan, hogyan támadhat a gazdájára egy kutya. 20 éve él mellettünk kutya. Hűségesek, nem haragtartóak és a legjobb barátai az embernek.
   
 12. családtag

  sziasztok

  Nekünk egy labradorunk van Ő a legidősebb gyerek, a fiam (3 év) és a lányom(1 év) fejlődését szerintem sokban segíti. Mi nem házban élünk hanem vele együtt lakásban.
   

  Csatolt fájlok:

  Jaszladany kedveli ezt.
 13. A kutyatámadásoknál sokszor az emberek is felelőtlenek. Teljesen megbízok a kutyámban a fajtája meg a génei is jók, de nem jutna eszembe felügyelet nélkül órákra kettesbe hagyni őket. A gyermekemnek elmagyaráztam az alapvető szabályokat evés közben nem zavarjuk.........
   
 14. dolphin3

  dolphin3 Vendég

  Igen ,egy kicsit szélsőséges !

  [​IMG]


  Ne nézz a szemébe!
   
 15. buboszakszofon

  buboszakszofon Állandó Tag

  Unokám aki Canadában született és ott is él egyik nyári Magyarországi vakácioja alatt talált egy kisméretü kutyust-hozzászegődött-hirdettük helyi rádioba bemondattuk.Az igazi gazda nem került elö-hihetetlen okosságát rögtön észrevettük tanitva volt -szofogadó-szobatiszta---a cicánkal összebarátkoztak.Sokan elszerették volna vinni.Mi az igazi gazdinak szerettük volna odaadni-megszerettük.Orvossal megvizsgáltattuk kiderült hogy nagyon jo származásu kb egy másféléves brüsszeli griffon asulya mindig 4,7kg.Azota hogy idekerült 7 év telt el.Életünk része-idézöjelben hozzátartozonk-megédesiti az éltünket -mindennap reggel -késödélutan sétálni kell vele .-ami nekem és feleségemnek egézségileg jot tesz.Mi mindig porázon vezetjük sajnos vannak felelötlen emberek akik nagyméretü kutyáikat poráz nélkül szabadon sétáltatják .Sok konfliktus helyzetünk volt már amikor az élete forgott veszélyben-nagyon körültekintönek kell lennünk.Minden idösödö embertársamnak ajánlok egy ilyen kisméretü--szobacirkálót-van egy orvos barátom aki szerint az idös nyugdijasoknak fel kellene receptre irni.
   
 16. tucsokgirl

  tucsokgirl Állandó Tag

  kutyusok

  Sziasztok!

  Nekem tavaly decemberig 3 lány kutyám volt, de sajnos a legöregebb elpusztult karácsony előtt. :( A kertben van egy kis sír neki, gyertyát szoktam gyújtani rajta, szörnyen hiányzik. :(
  A másik kettő nyilván nem tudja pótolni, mert mindegyik egy külön egyéniség, de sok boldogságot szereznek ők is nekem.
  Mi itthon szinte "emberként" kezeljük őket, ahová lehet, jönnek velünk. Már a kocsiban is úgy ülnek, mint egy ember, mindig megmosolygom. :) Beülnek mellém és néznek ki az ablakon. A kocsi hátsó részében szinte nem is hajlandóak utazni. :)
   
 17. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Jó ilyet hallani, kedves tucsokgirl. Legyen még sok örömöd a kutyusaidban.
   
 18. szisza90

  szisza90 Állandó Tag

  Nekem két kutyusom van az egyik egy spániel a másik egy boxer. A boxer csak hét hónapos imádni való a bohóckodása mindig jó kedvre tud deríteni.
  Sajnos a spani már 11-12 éves nem tudom pontosan mennyi idős mivel 2 éve találtuk.Nagy valószínűséggel kidobták ,mert szürke hályogja volt azóta sajnos már teljesen megvakult. A spaninak rettenetes nagy szeretett éhsége van amikor csak teheti jön és bújik hozzám őt is nagyon szerettem.
   
 19. mozo67

  mozo67 Állandó Tag

  A kutya a leghűségesebb barát
   
 20. gulyamoc

  gulyamoc Állandó Tag

  Nekem most sok év után ismét van kutyám.
   

Megosztás