Fogalmak: mi az és mire jó és mi nem

most témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2009 Szeptember 7.

 1. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag  Annyi minden érdekel....pont ezért körbe körbe szaladgálsz..aminek semmi értelme...minden válasz ott van benned...figyelj befele...nézd meg miért programozik az ember...mert amit szeretne nincs a birtokában...a vonzása tehát nem azonos...a nincset árasztja jelenleg magából...ahhoz, hogy bevonzhasd az életedbe azt amit szeretnél együtt kell vele rezegned...bőségben kell élned...ami nem kívülről érkezik... benned születik meg...ami egy érzés, ami a rezgésedet igen csak befolyásolja....de akkor már nem érdekelnek a mulandó dolgok...az igazi gazdagság nem a mulandó dolgokban van...az benned fog megjelenni...és az élet úgy lesz szép ahogy van...aki a szépséget látja...csak is a szépséget vonzhatja vissza...maga lesz a bőség forrása...a jelenben...a belső csendben...nem a gondolataiban...azok jönnek mennek...a csend örökre ott marad;)
   
 2. most

  most Állandó Tag

  "
   
 3. most

  most Állandó Tag

  Valójában nem sok egy előre elképzelt élménnyel magadhoz vonzod az eseményt illetve mert ez is benne van felismerhetővé teszed önmagad számára. (ami nincs az életünkben arra vágyunk de néha észre sem vesszük) ... vonzás talán kicsit nagyobb teret ad az univerzumnak a megvalósulásra mint mikor a lábfájást programozom :)
   
 4. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Kedves Most!

  Senkivel nem kerestetek semmit;)....maguktól keresnek valamit...valamit ami teljesebbé, boldogabbá teszi életüket....de sajna az nem található meg rajtuk kívül....egyetlen egy válasz sem teljes..mind másról más tapasztalatból más nézőpontból születik meg....de mégis van valami ami közös....a belső jelenléted....a vagyok, ami minden mástól függetlenül van....minden pillanatban tudatos vagy arra hogy létezel....hogy miként az mindenkinek a saját egyéni dolga...ebbe nem lehet beleszólni...meg van mindenkinek adatva, hogy elképzelje saját magát....ezért tanácsot az élethez nem adhatok...de önmagát önmagának bemutathatom....ha egyszer megtörténik a felimserés....egy belső átalakuláson megy keresztül....akkor többé nem kérdezi ,most mit is kell tennem....mert maga a felismerrés megváltoztatja az életét....belső tartása lesz....mert aki önmagát ismeri a világot ismeri meg általa...nincs más, csak a belső valóságod.....benned zajlik minden....számodra fontos mi illuzió és minem az.....ezek csupán csak fogalmak....az élmény a lényeg, ha benne vagy....az élet az ami rajtad keresztül áramlik...a dolgunk csak annyi engedni...a szeretet az elfogadással kezdődik, benned....mikor már nincs ott a vágy, hogy bármin is változtass...megérkezel a jelenlétedhez...és élvezed azt hogy vagy...a szeretet pedig nélküled is betölti feladatát....szabadon áramlik benned és általad mindenkihez....már nem állsz az útjába....nem szelektálsz kit szerethetsz kit nem....a szív ilyenkor érez csak igazán....aki egyszer ezt megtapasztalja....tudni fogja mikor van az elmében és mikor a szívben...az elme az akadály....a gondolatok amiket az ember magának szabályszerűségként megalkot....elfogadja azt, ami neki tetsző, és ellenállásba kerül mindennel ami nem fér bele a saját elképzelésébe... elfeletkezik arról aki...ezért nem adhatok mást ,csak azt, hogy emlékeztetem, arra akik...mert az emberek elfeledkeznek saját nagyságukról...saját belső tartásukról... újra meg kell ismerni saját magukat, hogy megszülethessen bennük az elfogadás....hogy a szeretet áramolhasson ...fogadd el....ilyen vagyok....nem adhatok egyebet magamból...csak azt ami vagyok...most épp a hála, hogy itt lehetek, és megoszthatom veled azt ami bennem zajlik...KÖSZÖNÖM....és Boldog Új Esztendőt Kívánok Mindenkinekkisskiss!
   
 5. most

  most Állandó Tag

  ezt irod "Annyi minden érdekel ....pont ezért körbe körbe szaladgálsz..aminek semmi értelme."

  bocsi csak azért mondtam h "kerestetsz" mert egyesszám második személyben írtál...

  A körbe szaladgálásnak is van "értelme " sztem , saját határainkat és visszatérő mintáinkat ismerjük fel miatta.. én úgy pont úgy szoktam megoldani a problémáimat belülről érzem sőt felerősítem- kívülről meg körbe kerítem .. nálam beválik úgy gondolom érdemes kívülről és belülről is "támadni" . nekem az h szerinted "semmi értelme" ... ezért kicsit fura.-mintha azt mondanád ne ismerje meg a határokat és a világot ...

  Én nem tudom a másik ember hogyan akar működni de azt tudom én hogyan működöm, ezért arról igyekszem írni én hogyan csinálom..
  A másik embernek, ha felvállalom , tükröt tartok, vagy tettek-el vagy szavakkal vagy a szívemmel... (egyszóval ha rád nézek nem azt keresem én mit tehetnék .. hanem hogy te hogy csinálod :) rád vagyok kíváncsi kiss !és arra amit teszel - érzel...
   
 6. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag


  A gondolatok amiket itt megosztunk egymással, valakitől elindulva magához vonzva a többit, így mások által is formálódik....és visszatér oda ahonnan indult...az olibotynak szólt arra ami benne ott akkor zajlott...most már azok a gondolatok nem fontossak, de újra éleszthetjük őket, ha benned általa újabb gondolatok születtek... de nem hozzám tartoznak csak általam kaptak létjogosultságot...ne ragaszkodj hozzájuk...a lényeg az ami általuk benned zajlik....ami meg bennem az meg rám tartozik...megismerni a másik emberben zajló dolgokat?..nem igazán lehetséges...mert ahogy fogalomba zárod, az már a tied lesz...a saját elképzelésed róla...bárkiről ha azt feltételezed ismered....lehetetlenné teszed, hogy lásd azt aki...semmi nem állandó.....az érzéseink, a bennünk áramló gondolatok...azok amik megjelennek előttünk....amik folyamatosan változnak....így mindig ami most van az a fontos...most örülük, bennem....érezd...most itt velem....kissakkor máris ketten örülünk....és az örömünk egyévállik...ez zajlik most bennem...ezért nem csinálok semmit, csak engedem, hogy megtörténjen...önvalom csendjére fórdítva figyelmem...csak áramlik bennem....;)
   
 7. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  kiss
  Fogalom?:rolleyes:?

  Egy-egy fogalom mindenki számára mást és mást jelent.
  Az első megnyilvánulástól a jelen pillanatig az egyén különféle hatások,események,helyzetek,energiák eredményeképpen folyamatosan tölti,egészíti fogalmi háztárát.
  Nincs két egyforma (egy-forma).
  Minden ember egy különálló nézőpont, egyedi. megismételhetetlen és folyamatosan változik. Ez a természetes.
  A ragaszkodás egy cövek,amely megláncolja az energia szabad áramlását. Oda-vissza hat.Az érvelés, meggyőzés a "láncos kutya" szinonímája.
  A fogalmakat az elme gyűjtögeti, élménnyé a hozzáadott érzéssel lesz. A pillanatban az élmény értéssé válik.
  Az értésben feloldódik a dualisztikus(elme) fogalom. Külsőből belsővé lesz.
  Az élmény adta értés a felismerés,be(el)fogadás fénye.

  Fogalom=megtapasztalhatóság
  Fogalom tartalma=érzés(rezgés)=tapasztalat milyensége=egyedi

  A tapasztalat/élmény megosztása= rálátás=önmagamat adom az érzésképeken keresztül, rezgésazonosan, a fogalomba zárt világon túlról, a sorok között.

  :ph
   
 8. most

  most Állandó Tag

  "önmagamat adom az érzésképeken keresztül, rezgésazonosan, a fogalomba zárt világon túlról, a sorok között."


  utso sorrodal egyetértek :) együtt rezgek ! de az aszt megelőző ?

  sztem az érzés energia és épp ez az amiben mindannyian azonosak vagyunk és ezen keresztül ismerhető meg a másik ... ez az egyetlen átjárási pontunk a másik lét univerzumának végtelenjében..

  Bonaona neked is pont ezt akartam mondni.. nem vagy egyedül egységedben sem :)
   
 9. ionon

  ionon Vendég

  Kedves Most de egyedül van és sokáig is egyedül lesz benne hisz mi kint vagyunk belőle.
   
 10. Bonaona

  Bonaona Állandó Tag

  Minden ami van az egységbe tartozik...honnan nézzük a kintet és honnan a bentet???....ki az aki az egységet nem tudja egységben felfogni....ki az aki önmagát keresi más és más nézőpontból???....gondolat, érzés, rezgés, együttérzés....az Egyben(Tudat, Önvaló, Isten, Minden)zajlik az Egy által az Egynek...nincs más csak az Önmaga Tudatában Lévő Tudatosság.....benned, bennem, a mindenben...LÉT...létezem...együttrezgek....együttérzek....lehetetlen egyedül lennem a mindenségben....de azért köszönöm, hogy emlékeztettetekrá:wink:....most még jobban érzem...BENNEM!!!!!:)
   
 11. xawier

  xawier Állandó Tag

  ...fogalom, mi-mire való...szerintem...

  ...xawier szerint:D a létezés során tapasztalásainkat fogalmakba zárjuk és ez természetes, és tesszük mindezt azért, hogy utánna megkérdezzhessük a másik létformát, hogy vajon ő is ugyan azt tapasztalta-e...mindegy, hogy van egy, mert ő csak egy:wink:, viszont a tapasztalatok végtelen variációja színessé teszi létezésünket...
  ...és néha csak egyedül rezgek...néha meg nem...;):..:

  üdv: x.
   
 12. misslaura

  misslaura Kitiltott (BANned)

  Igenis van szabad akarat , pl ha az ember azt csinálja vagy mondja amit éppen gondol vagy érez ,függetlenül attol ,hogy ki mit gondol rola , mert ugye nem lehet mindenkinek szép , vagy jo lenni nem ?
  persze vannak kivételes helyzetek is :)

  üdv:laura
   
 13. ZenaMistress

  ZenaMistress Állandó Tag

  tételezzük fel ha szabad akarat valóban az egyén döntésszabadságát jelöli akkor miért hiszi sok ember magáról h nem befolyásol semmit? vajon miért nem tesznek semmit? és egyátalán miért kaptunk szabad akaratot?
   
 14. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  A szabad akarat az én-rögeszme hülyesége.
  A szabad akarat azt jelenti, hogy minden befolyás nélkül használod az akaratodat.
  Ha éppen azt csinálod, amit gondolsz, vagy érzel,
  máris befolyásolva van az akaratod a gondolataid, vagy az érzéseid által.
   
 15. elke

  elke Vendég

  Kinek mit jelent a szabad akarat? Furrier75 definiálnád, hogy számodra mit jelent pontosan? Csak azért, hogy tisztázzuk az alap fogalmat!
   
 16. totalcar

  totalcar Állandó Tag

  Mindenképp létünk korlátai közé vagyunk szorítva,ezeken belül viszont van némi szabadságunk. Bár egyes felfogások szerint nincs..
   
 17. melimeli

  melimeli Állandó Tag

  Az ember szabad akaratának lényege abban áll, hogy eldöntheti: felvállaja-e vagy elutasítja Istentől eleve elrendelt faladatát. Isten atyai szeretetéből mindnyájunknak olyan célt, feladatot ad, mely számunkra a legjobb.
   
 18. furrier75

  furrier75 Kitiltott (BANned)

  Pontosabban használnád, ha lenne.(szabad akarat)
  Amit én-nek nevezünk az érzés,gondolkodás,akarat hármasságából épül fel.
  Könnyen belátható, hogy az érzés-én viszi a prímet.
  Amire vágysz, vagy amire nem vágysz olyan irányba jönnek létre a gondolataid.
  Az érzések által táplált gondolataid hatására akarsz valamit.
  Na már most ott van az akarat ami, az érzésből született gondolkodás hatására létrejött.
  Ez akár teljesül, akár nem, valamilyen érzést fog kiváltani, és az ördögi kör bezárult.
   
 19. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Na most már tényleg nem értem... :12: Most akkor van szabad akarat, vagy nincs? Ha azt vesszük figyelembe, hogy onnan fentről beleavatkoznak, ha valamit itt a fizikai síkon nem jól csinálsz, akkor nincs szabad akarat... Ha mágiázunk és ez a mágia érint egy másik személyt is (nem feltétlen szerelmi kötésre gondolok), akkor sincs szabad akarat, mivel a mágia így is, úgyis de hat. Ha akarja az illető, ha nem...
   
 20. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Igen, ezt jól mondtad, minden befolyás nélkül használnád az akaratodat. --> ergo nincs olyan, hogy szabad akarat!!!kiss
   

Megosztás