Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

embrigi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Mi a barátnőmmel 2 hónapja kezdtünk el edzeni és máshogy táplálkozni. Fehérje diétát ajánlott az edzőnk és mindenkit csak buzdítani tudok, nagyon látványos az eredmény. Igaz mivel a zsír tűnik el és az izom megmarad, aki ciciből nem akar fogyni, annak nem ajánlom:)
Eltűnt a narancsbőr és nagyon hamar látszottak a mínusz kilók.
Igaz, eléggé drasztikus lehet annak, aki mondjuk folyamatosan evett eddig, mert itt kis adagokat kell, naponta ötször enni. De nincs olyan, hogy 6 után nem lehet, mert ha az utolsó étkezést éjfélre rakod, akkor sincs semmi, mert csak tiszta élelmiszereket viszel be a szervezetedbe.
Tulajdonképpen ez egy pucoló diéta szerű valami. Azóta azért eszünk már néha mást is, és végülis majdnem mindent lehet, csak más alapanyagokkal. Fehérliszt helyett rizsliszttel, ami azért húzós, mert 4-500 ft körül van egy kg, kenyér helyett puffasztott rizs, és napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz.
Persze aki látványos eredményt szeretne elérni, annak ajánlott a diéta kőkemény betartása egészen addig, amíg a kívánt méretet el nem éri. Utána lehet már bővíteni a választékot...
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!
Én két éve fogytam 13kg-ot a szétválasztó diétával. Nem is jött vissza azóta egy kg sem. Most újra neki akarok állni, hisz nyáron jobb a gyümölcsválaszték és könnyebb így a gyümölcsnap.
Olvastam egy üzenetet itt a káros hatásokról nem tudom mennyire radikális ez a dolog, hisz amikor normálisan étkezem sem eszek mindennap húst. igaz 4nap azért nem marad ki... Meg hogy a második alkalomnál visszajön a leadott kiló.
Ebben szeretném kikérni véleményeteket, bemerjem vállalni az újabb 3hónapot? 172cm-hez most 80kg vagyok és hetente úszom de akármit csinálok nem billen át a mérleg első számjegye 7-re.
előre is köszi a válaszokat :)

Szia,

nem a hus hianya 3 napig a lenyeg, en pl vegetarianus vagyok, es nem mondhatnam hogy az allati feherje hianya barmi gondot okozna, sot! bar mikor csinaltam a 90 naposat meg nem voltam.

Bemasolom amit irtam a 90 naposrol nemreg:

En is csinaltam egyszer a 90 naposat, es 5 nap utan szornyen ereztem magam. Nem voltam ehes egyszer sem, de az energiam lement a nullara. Azota utananeztem, es nagyon karos valoban a szervezetre. A gyors fogyas annak koszonheto hogy sok vizet lead az ember, de megterheli a majat es a veset, meg a keringesi rendszert. Tulajdonkeppen leegyszerusitve 3 nap szenhidratot eszik az ember, egy nap feherjet. Es sajna sok embernek a feherje allati feherjet jelent, hust, tejtermeket, tojast...sokan egy nap alatt megesznek annyi allati feherjet es telitett zirsavat amit egy het alatt lenne szabad....nem csoda h a szervezet sokkot kap.

Az indok hogy az etelkombinalas miert jo, alt az hogy konnyebb megemeszteni igy az eteleket. Sajnos ez nincs tudomanyos kutatasokkal alatamasztva, nem voltak nagy populaciok vizsgalva (mivel en is az akademiaban dolgozom, szamomra fontos hogy tudomanyos eredmenyeket talaljka valamirol, es errol szinte semmi nincs, csak propagandaszoveg az iroktol akik ellensegeseen tamadnak minden mas dietat-es ez mindig figyelmezteto jel!)

Akinek pl alma-alakja van, vagyis a hasara hizik eloszor, annak kifejezetten karos ez a dieta. Mind pl nekem Ez a dieta oriasi vercukor-ingadozast okoz plane szenhidrat-napon. Amikor feherjet is eszunk az etelhez, az segit az inzulinkontrollban, mert lelassitja a vercukor verbe jutasat. Pl feherkenyer fogyasztas megdobja a vercukrot, ami utan hirtelen esik es az ember megint ehes. ez nagyon karos es hizashoz vezet. A magas-feherje bevitel azon a napon pedig megintcsak veszeleyes, mert amikor a szervezettol megvonjuk a szenhidratot az mashol keres energiaforrast, megpeidg legtobbszor az izmokbol. Igy amikro valaki gyorsan lefogy igy, az nem zsirt veszi hanem vizet es izmot!!! ami pedig nagyon fontos a gyors anyagcserehez.JA es felgyulik a nitrogen a szervezetben ami nagyon karos.

Szoval ne ezzel akarj szerintem lefogyni. Ez is csak egy divat. Az eletmodvaltas nem dietazast jelent, hiszen nem lehet allandoan dietani vagy jojozni. Lefogyunk, visszajon, megint dieta, megint lefogyunk...stb. Semmi ertelme. Ha van kedved, keresd vissza amit arrol irtam, hogyan valtoztattam en eletmodot.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Berenike: nem azt mondtam, hogy visszaszedte, hanem sok embertől hallottam, hogy másdoszor már nem hoz olyan eredményt. Vagy semmilyet sem hoz. Bár azt kell mondjam, a férjem vissza is szedte.

Embrigi: Igen, az edzők nagyon szeretik a tiszta fehérje diétát, de ma már ezt is túlhaladta a tudomány :). Ebből annyi igaz, hogy célszerű az erőteljes edzés mellé emelni a fehérjét, mert segíti az izmok épülését. De ma már ez is alkati kérdés. Van aki akkor fogy jobban, ha elhagyja a szénhidrátot, van, aki meg akkor, ha a zsírt. Ezekre az alkattípusokra és minden másra is nagyon jó cikkek vannak a tesztoszteron.hu-n.
Én mondjuk szénhidrát nélkül nem működöm. Kipróbáltam :). Legalább reggel szükségem van a szénhidrátra, különben fél óra múlva éhes vagyok. Este próbálok már csak fehérjét enni. Csak legalább szeretném :). És azért azt igyekszem tartani, hogy lefekvés előtt 2-3 órával már nem eszem. Főleg, mert akkor nem tudok aludni. Meg igyekszem kerülni az egysíkú étkezést, mert attól besokalok, és ha eldurran az agyam, 1 nap alatt visszaeszem 3 hét kemény munkáját :)
Sajna a rizsliszt is olyan árban van, mint a tönköly, de azt gondolom, nem raklapszámra fogy, így bele lehet szorítani a költségvetésbe. Mondjuk az elmaradt csokik árából :).
Jut eszembe, tegnap egy hagyományos kókuszos muffint reformosítottam. Tök jó lett, szépen fel is jött. Igaz, a 14 deka lisztből kb 10 volt a t.ő.. De csak azért, mert elfogyott a dobozból, és nem akartam ennyiért új csomagot bontani :). Fehér nádcukrot tettem bele. Persze kalóriában nem kevés, de legalább a rostok és egyebek benne voltak.
 

bsze

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki!
Nagyon jó hogy ide jöttem közétek, mert nagyon sok tanácsot adtok nekem, így olvasás után. Valóban a torna az nagyon kell, de sajnos nekem a hormon gyógyszer is bekavar, 5 évig szedtem, de sajna még 5 évig másik fajtát is kell szednem, és így a kilóg csak álldogálnak egy helyben. De talán egyszer beindul.
üdv zsoka
 

bvberenike

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm szépen a válaszokat. Megkeresem a korábbi értekezéseket.
Azt hiszem igazatok van, köszönöm hogy ilyen hamar válaszoltatok.
Egy kérdésem még lenne. A minap voltam könyvesboltban (irónikus barátnőmnek szakácskönyvet venni :) )és a kezembe akadt egy könyv. Ebben az állt, hogy nincs értelme a fogyókúráknak diétáknak, hanem inkább számoljuk össze a napi elégetett kilókat (séta a munkahelyre, ülés alvás ezt mind kimutatja kg-ra és magasságra mennyit jelent fél óra alatt) és leírja a különböző kajákban mennyi a kalória és ki lehet számolni azt hogy mennyi a kalóriaigény akkor ha fogyni akarsz. Nekem kijött az hogy 1000-1200kcal tól fogyok (kicsit sokat voltam a könyvesboltban :) ) Szerintetek ez hathat? Oda akarok figyelni az étkezésemre, párom is sportember és furán nézek ki mellette 80kg-an. Mostanában müzlit eszek tejjel reggel este meg 6ig egy saláta sokféle zöldségből. Heti egy úszás ami nyáron talán 2lesz. Mit változtassak még?
Egyébként jó ez a topic, mert az ember társakra talál a bajával.
Puszi nektek!
 

ilonka64

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Én is szeretnék fogyizni.Olvastam hogy az almaecet is segithet ebben.
Nektek mi a véleményetek. Minden tanácsot megköszönnék.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
inkább számoljuk össze a napi elégetett kilókat
Heti egy úszás ami nyáron talán 2lesz. Mit változtassak még?
Egyébként jó ez a topic, mert az ember társakra talál a bajával.
Puszi nektek!

Szia! Hat nekem nem lenne idegrendszerem a szamolgatashoz, es ez az egyik legjobb modja hogy abbahagyd hamarabb mint kene...

Miert nem olvasod vissza a forumon, amiket irtunk korabban? Nem hulye dietakrol hanem egeszseges eletmodrol. Rengeteg mindent irtam es nem akarom magam ismetelni. Ugy tunik, van mit valtoztatnod mint mindenkinek, de nem ugy kell felfogni h mit nem lehet enni hanem hogy mennyi minden van ami egeszseges es nem is tudunk rola! Ne arra gondolj h nem ehetsz feher kenyeret, hanem arra hogy milyen finom az avokado rozspiritoson :D Minel tobb egeszseges dolgot iktatsz be, annal jobban erzed magad s azt erzed mennyit ehetsz, nem azt h milyen keveset lehet!
Olvasd el Betti beirasat az 1000-1200 kcal-rol felejts el azonnal!

A fogyashoz enni kell!!! Ezt se akarom ismetelni, keresd vissza :)

A sport egy heten egyszer edeskeves....Mindennap be kell iktatni valamit, amikor pihenonap van akkor pedig setalj min 30 percet. A pihenonapon is kell setalni mert az nem epit izmot de felfrissit es meregtelenit. Sok beiras van itt arrol, hogy milyen jol lefogyott vki torna nelkul :D hat szeretnem latni meddig tartott...Zsirt egetni csakis izommal lehet, mert minel tobb az izom rajtunk annal gyorsabb az anyagcsere, azaz annal konnyebb a fogyas es mellette tobbet is ehetsz mert hamarabb elegeted :D szoval ne higyj senkinek aki a torna nelkul csak dietaval le lehet fogyni. illetve persze minden drasztikus modszerrel le lehet, csak majd a duplaja jon vissza! :)

A feherjedietakkal vigyazz, mert mr szalkasit, baromi egeszsegtelen. A rengeteg telitett zsir mind ott fog figyelni az arteriakon, majd kesobb sziv-es keringesi betegsegeket okozva. Novenyi protein is van, sok bab borso lencse es tempeh. A magok (pl tok, napraforgo) es mogyorofelek (mandula stb) mind feherjenel szamitanank. A tojas is jobb mint a marha :D

Remelem hirtelen ennyi eleg egy jo loketnek :D sok sikert!
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
fogyni akarsz. Nekem kijött az hogy 1000-1200kcal tól fogyok (kicsit sokat voltam a könyvesboltban :) ) Szerintetek ez hathat? .
Puszi nektek!

Ez egy kicsit kevésnek tűnik. Az elején én is írtam a kalóriákat, amíg keresgéltem a módszereket. Mert mindenhol azt olvastam, hogy ez pusztán matek. Kevesebbet kell bevinni, mint amit elhasználsz. Én 1200-1500 közé lőttem be kb. A sportot azért kell többször, mert ebből a mennyiségből aktivitástól függően elvisz 300-400 kalóriát. Ne bánd azt se, ha 1-1 hétvégén picit többet eszel, így átvágod a testedet, és nem kezd raktározni. Az okosok azt szokták még tanácsolni, hogy első körben 10 %-kal vedd vissza a kalóriát, aztán még egy kicsivel, meg még egy kicsivel. De ez szerintem iszony lassú, és már a bevezető szakaszban feladja az ember. Amúgy csak addig számoltam, amíg nagyjából képbe kerültem, hogy mi az a mennyiségű, és típusú étel, ami büntetlenül megehető, és nem megvonás.
De azt kell mondjam, ez mégsem ennyire egyszerű. Mondhatjuk, hogy 1 szelet fehér kenyér is annyi kalória, mint egy t.ő. Ez így is van. Azonban felszívódás, tápérték, rost szempontjából lényegesen jobban jársz.
A mozgás legalább heti 3 legyen. Az úszás nem rossz, de nem kimondottan az a fogyást segítő módszer, főleg nem ennyi. Minden nap 1 óra talán. És már többször írtam, érdemes itt a fittness dvd topikban kotorászni ;-). És nekem még

Ja igen. A ciciből fogyás. Nincs olyan, hogy nem ciciből fogyás . :). A nők egyik legnagyobb zsírszövete a mell. Ha fogysz, és előbb utóbb azért zsírból fogsz fogyni, az bizony viszi a cickót is :). Az ilyen idiótaságokat is el lehet felejteni, "hogy ezzel a turmix-szal, bogyóval, fűvel akármivel pont onnan fogy, ahonnan szeretne". Hát nem. Onnan fogysz először, ami legutoljára jött fel. És bizony a legproblémásabb, legelőször hízó terület megy le legutoljára. Kinek mi.
 

bvberenike

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon köszönöm a tanácsokat. Ti tényleg segítetek nem csak rádumáljátok a dolgokat a másikra.
Az úszást mindenképp heti kettőre fogom emelni amint eljön a nyár. Amúgy minden nap mozgok ám. Negyed órára van a munkahelyem reggel oda délután vissza gyalogolok. Ezen kívül itthon mindig hasizmozok meg van Legmasterem ami tényleg hat pedig hülyeségnek hittem.
Tudom ajánlani mindenkinek akinek széles a csípője és összeér a combja.
A kajálásnál azt hiszem minőségi és mennyiségi változtatásokat fogok eszközölni. A mozgást meg növelem amint lehet. Kár hogy nem futhatok a szívem miatt :(
Még egyszer nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat és holnapi napon átolvasom az egész topicot elejétől a végéig, hogy okosodjak :)
szép estét mindenkinek!
 

Vukk1

Állandó Tag
Állandó Tag
Újonc vagyok a fórumon, de ide befészkelek, azt hiszem. Beleolvasgatta, van sok jó tanács, jó ötlet, majd válogatok. Tavaly lefogytam nágy hónap alatt 15 kilót, de aztán valahogy megmakacsoltam magam. MOst minden nap próbálom fegyelmezni magam, de mivel egy pékségben dolgozom és lakok, eléggé megviseli az akaraterömet. Pedig egészségem érdekében is le kell még vagy húsz kilót nyomnom. Na meglátjuk, hogy lesz tovább.
 

khe

Állandó Tag
Állandó Tag
candida

Én maximálisan a candida diétára esküszöm!Nemcsak azoknak lehet ezt csinálni akiknél elszaporodtak ezek a gombák,bár szerintem nagyon sok embernél van túlzott candida gomba.Miért?Mert túl sok fehér lisztes,fehér cukros terméket fogyasztunk!A candida csak azért drasztikus,mert nem lehet enni"finom kenyeret",süteményeket.....szóval szerintem,ha mindenki kevesebb élesztő tartalmú ételt enne,kevesebb cukrot,csokit,üdítőt inna,este 6 után már semmit,nem lenne ennyi kövér ember magyarországon,sőt,még talán egészségesebb nép lennénk!
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Én maximálisan a candida diétára esküszöm!Nemcsak azoknak lehet ezt csinálni akiknél elszaporodtak ezek a gombák,bár szerintem nagyon sok embernél van túlzott candida gomba.Miért?Mert túl sok fehér lisztes,fehér cukros terméket fogyasztunk!A candida csak azért drasztikus,mert nem lehet enni"finom kenyeret",süteményeket.....szóval szerintem,ha mindenki kevesebb élesztő tartalmú ételt enne,kevesebb cukrot,csokit,üdítőt inna,este 6 után már semmit,nem lenne ennyi kövér ember magyarországon,sőt,még talán egészségesebb nép lennénk!

De jo, akkor en ha nem is tudatosan, mar evek ota a candida dieta szerint eltem :) na jo kivetel a nagyon ritka pizza :D Nekem semmi esetre sem tunik "drasztikusnak" hiszen feher kenyeret nem vettem pontosan 7 eve. Feher cukor sincs a hazban. A cukros lottyoket utalom igy hat azt hiszem jo uton vagyok :D Koszi hogy megnyugtattal! :D
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Én maximálisan a candida diétára esküszöm!Nemcsak azoknak lehet ezt csinálni akiknél elszaporodtak ezek a gombák,bár szerintem nagyon sok embernél van túlzott candida gomba.Miért?Mert túl sok fehér lisztes,fehér cukros terméket fogyasztunk!A candida csak azért drasztikus,mert nem lehet enni"finom kenyeret",süteményeket.....szóval szerintem,ha mindenki kevesebb élesztő tartalmú ételt enne,kevesebb cukrot,csokit,üdítőt inna,este 6 után már semmit,nem lenne ennyi kövér ember magyarországon,sőt,még talán egészségesebb nép lennénk!

Nekem egy bibi van vele. Az élesztő. Amúgy sem kis feladat olyan teljes őrlésű kenyeret előállítani házilag, ami nem alkalmas emberi élet kioltására-ha rosszul sikerül azzal simán agyon lehet csapni valakit:)-, de mindezt élesztő nélkül még nehezebb. És ezen a kovász sem segít. Ami ha belegondolunk, szintén erjedés útján jön létre, tehát benne vannak a gombák. És ha finom cukor, ha barna, ha méz, a gomba szereti. Úgyhogy nálam itt is bukott a történet. Ha ezeket mégis lehet enni, akkor nem értem az egész diétát.
 

sydneygirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgyhogy nálam itt is bukott a történet. Ha ezeket mégis lehet enni, akkor nem értem az egész diétát.

Szerintem sem nagy cucc ha az elesztot kihagyjuk. Nem azert elhizottak a magyarok, mert elesztos kajat esznek elsosorban szerintem, hanem a rengeteg huszabalas (foleg diszno, legalabbis akiket en ismerek) meg a rengeteg telitett zsir, nezzuk meg a hagyomanyos eteleinket! Zsir zsirral, hus hussal, krumpli kruplival tejfol tejfollel :D

Akkor mar inkabb az agyoncsapos T.o. kenyer! :D
 

vidrapetra

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Sajnos pajzsmirigy betegségem folytán majd 25 kg felesleg futott fel rám. A végén pedig egy elég fájdalmas reflux betegségem is kijött...

Sok tesztelés után rájöttem, hogy a savtúltengés és visszafolyás a nyelőcsőbe, mindig akkor észlelhető, miután kenyeret vagy tésztát, kelt tésztát fogyasztottam.

Ezért úgy döntöttem elég! 1 hónappal ezelőtt abbahagytam minden liszt eredetű és alapanyagú étel fogyasztását, és a rákövetkezendő két napban már kezdtem jobban érezni magam. A reflux tünetek teljesen elmúltak és szépen lassan elkezdtek lecsorogni rólam a kilók.

Sokkal, de sokkal jobban érzem magam, és már azon a ponton vagyok, hogy semmilyen cukor és liszt alapanyagú ételt kerülök- sőt nem is kívánom már őket. igaz akaraterő, de nagyon köszönöm a szervezetemnek, hogy a reflux-al mondott nemet a súlyfeleslegemre.
 

tigrisbia

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!Örülök hogy van egy ilyen oldal.Én is szeretnék 20kg-tól megszabadulni.Kérlek segítsetek!

Elkezdtem olvasgatni amit írtatok .nagyon sok mindenben igazatok van ,de az ember pénztárcája nem mindig engedi meg a drága teljes kiőrlésű lisztet meg venni .én legalább is örülök ha a legolcsóbb lisztet megtudom venni. mert havi 10kg megy el sütéssel .Kb ez havi 650ft-850 között van és nem beszélve a tej étolaj stb élelmiszer és vegyszer.Nehéz az élet most de ha tudtok ilyen olcsó teljes kiőrlésűt akkor jó.mert mindig keresem.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom hogy sok de egy hároméves gyereket nem fogok nemet mondani azt főzők-sütők amit ő kér.Amúgy én mindent magam csinálok mi nem is merjük a félkész kajákat.Még a milánói spagettit is saját alapanyagból készítem amit nyáron befőzők alaplét.És a csirékét is én nevelem Nem esszük sem disznó,marhát csak csirke,nyúl, kacsa,és pulyka persze mind saját nem bolti.Mert ennek vagyunk a híve.Ja és a kertben sem használunk vegyszereket mert a férjem megmondta bió lesz és nem permetez semmit a gyerekek miatt.Úgy hogy Úgy érzem nem élünk annyira egészségtelenül mert a zsíros dolgokat nem esszük meg.És eszünk tengeri halat pedig drága de havonta 2x-er megvesszük.

Én is igyekszem úgy főzni, hogy a gyerekek is megegyék. De pontosan miattuk szüntettem be az állandó bukta sütögetést. Sajna nekem is ezek a gyengéim :). Egyik télen sikerült így 8 kg-t felkajálnom. Esténként sütöttem egy kis kakaós, lekváros ilyen-olyan buktát, kalácsot, stb. És sajnos a gyerekeim is nagyon édesszájúak. A fiúcska nem hízékony, viszont nagyon pörgős. A cukortól meg különösen. A kislány meg örökölte a mi alkatunkat. Orrba-szájba sportol, mégis kis poci. Nem kövér, de az lesz, ha nem figyelek rá. Én olyan kompromisszumot kötöttem magammal-mert a hétvégi sütik elmaradását megreklamálták-, hogy hétvégén legalább 1 napon sütök, de azt igyekszem úgy, hogy legalább a fele t. ő. liszt, a másik fele sima. Talán a rozs nem annyira drága. A tönköly van nagyon elszállva :-(.

Sajnos igazat kell adjak neked. Én is mindig elbuktam, mert az én drága jó uram is minden létező módon bojkottált. Állandóan a kalóriabombákért, sütiért, csokiért nyávogott. aztán egyszer csak elkezdte magát rosszul érezni a bőrében. Egyre jobban hasonlítani a papájára, akivel nemigen voltak jóban. Ekkor jött az " én nem leszek olyan, mint apám". Nem mondom, néha még próbálkozik, de már rájött, hogy sültkrumplival nem lehet fogyni. Most tart -16 körül. De megint bűnözget este, ami látszik is a mérlegen.
Akkor egy tippem van, ami nekem be szokott válni. Kistányér, csak egy adag, és az is lassan.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nem olyan rossz ötlet.Köszi!És mit ajánlasz olyannak aki napi 8órát -20fogban tölt és árut pakol?Mert az én drágám is leszeretne fogyni de neki nehezebb így.Sok kalóriát éget a hidegben.Gondolj bele te is télen ezt hogy oldod meg.Igaz mi nem pakolunk napi 2-6tonna közti árut.Mert ő igen.Ha ebben tudsz segíts légyszíves.Köszönöm!!!

Ezzel önmagában nincs gond. Szerintem ott a bibi, hogy erre hivatkozva sokkal töbet eszik, mint amit kellene. ha csak a kalóriákat vesszük. Egy tippem van, egyen, amikor éhes, de.....
csak, amikor éhes, lassan, és csak annyit, ami elég, és ne degeszre.
Én magamról tudom, meg azuramról is, hogy ilyenkor mindig van mentség. pl. egész nap nem ettem, nosza, akkor együnk egész éjjel. Vagy pl. a -20 fokban pakolás. "de én nehéz fizikai munkát végzek, ennem kell.". Persze, de nem mindegy, mennyit. Ha a minőségen nem tudsz változtatni valamiért, akkor a mennyiségen kell. És persze, ilyen körülmények között 3 szál répa nem ad erőt, ez tény.
Az intenzív, erős napi edzés mellett is vissza kell venni valamennyit az étkezésből.
 

tigrisbia

Állandó Tag
Állandó Tag
Azért szeretném tudni hogy pl:a vadast hogy lehet másképpen elkészíteni min ahogy nagyanyáink csinálták.Mert én sok mindent a nagymamámtól tanultam és nem mindent lehet teljes kiőrlésű lisztel csinálni.Ja a másik mikor összejön s család ünnepekor pl:szülinap, karácsony és a többi akkor hogy álljátok meg a sok finomságot?Mert nehéz!Én azért sütök sokat amúgy mert nagy a család és én csinálok saját kezűleg sok sütit és tortát nálunk szinte minden hónapra jut 2 szülinap vagy név nap.,és nem drága ajándékot hanem sütit viszek.Mert imádok sütni finomakat!!!!!!!És erre nevelem a lányomat is imádja a sütés-főzés örömeit ahogy én is.Három évesen már tudja használni a nyújtófát. és a süti formákat.És erre büszke vagyok ezért megy el olyan sok liszt.Ha itt vannak a bátyámék a pizzát is mi sütjük és nem rendelünk ilyenkor elmegy 2kg liszt is mert szeretik.

Szeretnénk lefogyni de az akarat erőnk gyenge s szerintem ez is baj.

Ezzel önmagában nincs gond. Szerintem ott a bibi, hogy erre hivatkozva sokkal töbet eszik, mint amit kellene. ha csak a kalóriákat vesszük. Egy tippem van, egyen, amikor éhes, de.....
csak, amikor éhes, lassan, és csak annyit, ami elég, és ne degeszre.
Én magamról tudom, meg azuramról is, hogy ilyenkor mindig van mentség. pl. egész nap nem ettem, nosza, akkor együnk egész éjjel. Vagy pl. a -20 fokban pakolás. "de én nehéz fizikai munkát végzek, ennem kell.". Persze, de nem mindegy, mennyit. Ha a minőségen nem tudsz változtatni valamiért, akkor a mennyiségen kell. És persze, ilyen körülmények között 3 szál répa nem ad erőt, ez tény.
Az intenzív, erős napi edzés mellett is vissza kell venni valamennyit az étkezésből.



Ebben igazad van.Én is mindig mondom hogy lassan és ne gyorsan és keveset.De hiába mire én meg eszem a levest ő már majdnem a másodikat is és keresi az édességet utána.Amúgy csak hétvégén eszünk rendszeresen és együtt mert állandó éjszakás már három éve.Nála is az a baj ami nálam nem eszünk rendszeresen ha nem össze vissza hétköznap.Pedig minden nap meg csinálom az ebédet.Igen ő is mindenhez szinte sült krumplit kér nekem a könyökömön jön már ki.Amihez lehet én rizs vagy tésztát eszek.
 

t.bernadette

Állandó Tag
Állandó Tag
Sehogy. Néhány ételt egyszerűen nemkészítek és kész. Vagy nagyon ritkán. Nem az a cél, hogy mindent átvariáljunk. Megtanulok új, finom ételeket. És csak ritkán esik be 1-1 kalóriabomba. A sült krumpli meg a rántotthús ellen meg egyszerűen fellázadtam. Anyós éjjel nappal ezeket főzte. Amellett, hogy utálom, hogy a szentek feneke is olajos, tovább tart utána eltakarítani, mint az egész procedúra. És erre pl. sajnálom a pénzt, hogy utána literszámra locsolom ki az olajat, mert másodszor már nem használom.
Én mondjuk utálok főzni, mert kényszer. Sütni szeretek.
Alapvetően nekünk magyaroknak hibás a hozzáállásunk. A vendégség csak akkor képzelhető el, ha hányásig esszük magunkat, és az én keresztanyám is megpróbálná letolni a torkomon a 40. fasírtot is. És jön a megsértődöm duma. Ma már úgy állok hozzá, sértődj, a te bajod. Ha szeretsz engem, nem tömsz teli pusztán szeretetből, mint a libát. Hibás az a nézet, hogy etetlek, mert szeretlek. Sok anyuka növesztett már így 120 kg-s gyereket, akinek ezzel megnyomorítja a további életét. Ha szeretsz, segíts egészségesnek lennem, maradnom, vagy azzá válnom. Lehet, hogy most finom az a tepsi sütemény. De ez már elvész akkor, amikor valaki egy életen át küzd a súlyával, és nem tud mit kezdeni az otthon felvett rossz sokásokkal.
Az ünnepekre is révényes a kistányér és a mindenből egyet. Semmi bajod sem lesz egy szelet süteménytől. De hányszor eszünk csak egyet?
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére