Fogyizzunk együtt, biztassuk egymást, így sikerülni fog, én tudom.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

afca

Kitiltott (BANned)
Elhízás ellen nincs csodaszer


Az elhízás a zsírszövet mennyiségének kóros megnövekedését jelenti. Normális esetben a bõr alatti zsírszövet és a zsigeri szerveket körbevevõ zsírszövet aránya megegyezik. A zsírszövet egészében egy egységes szerv, melynek feladata a szervezet mechanikai védelme. A zsírsejtek száma a születésünktõl két éves korunkig növekszik, pubertáskorban ismét emelkedik, és végül a 18. életévünkre megállapodik. A fogyáshoz rengeteg különféle módszer, csodaszer és megváltó recept terjedt a köztudatban. De eddig száz százalékos, mindenkire egyaránt alkalmazható és eredményes megoldás nem született, éppúgy a diéta, mint a gyógyszeres terápia oldaláról sem.
Alma vagy körte?


A nyugati világban az elhízást két csoportra osztják. Az egyik fele az embereknek fiatalon kövér, az elhízás ilyenkor általában az egész testre kiterjed, õk nehezen fogyaszthatók. Az elhízás másik fajtája felnõtt korban jelentkezik, fõleg a hason és a fenéken. Ez a csoport jobban fogyasztható. Nem csupán az elhízás mértéke számít, hanem a zsírszövet megoszlása is. Alma típusú (férfias) elhízás esetén a zsír fõleg a hasra és a törzsre lokalizálódik, körte típusú (nõies) elhízásnál pedig a csípõre és a combra. A hasi jellegû elhízás nem csak a férfiakra jellemzõ. Vizsgálatok mutatják, hogy nõknél legalább olyan gyakori, és ez a veszélyesebb fajta elhízás. Ilyenkor a felesleges zsír a zsigerek között, a hasban található.

Fogyni vagy nem fogyni?
Az ember energiaszükséglete az életkorral fokozatosan csökken. A legnagyobb a serdülõkorban, ezután 10 évenként 510 százalékkal kevesebb. Az elhízás kialakulásában szerepet játszhatnak bizonyos örökletes anyagcserezavarok is, de legfontosabbak a túltáplálkozás, a mozgásszegény életmód és a rendellenes étkezési szokások. Az elhízás két szakasza különíthetõ el, az egyik a súlynyerõ a másik a súlytartó szakasz. Az elsõben többet eszünk a szükségesnél, s a másodikban már hiába eszünk kevesebbet, a súlyunk nem változik. Ezt követõen már elmondható, hogy sok kövér ember alig eszik többet, mint rendes súlyú barátai.
Persze, akadnak közöttük olyanok, akik túltesznek mindenkin. Hazánkban a felmérések szerint a lakosság jelentõs része súlyfelesleggel rendelkezik, de korántsem igaz, hogy mindenki, aki túlsúlyosnak érzi magát, fogyókúráznia kell. Pár kilogrammos túlsúlynál a sok mozgás, a torna, valamint az étrend apróbb változtatása zsírszegényebb táplálkozás, nassolás elhagyása már eredményt hoz.

Jojó nem jó!
Szigorú diéta esetén a szervezet védekezni kezd, csökkenti az úgynevezett alapanyagcserét, miáltal a csökkent energiabevitel is elegendõ, majd amikor újra visszatér az eredeti tápanyagbevitel, ez már többletet fog jelenteni az igényekhez képest, s a többletbõl elõbbutóbb súlyfelesleg lesz ismét. Ha gyakran alkalmazzuk a szigorú diétát, akkor mindig egy kicsivel több súly rakódik le, mint amennyit leadni sikerült. Ez egy öngerjesztõ folyamat, a neve is erre utal: jojó diéta.
Aki ezt a módszert választja, az folyamatos önsanyargatásban és kudarcélményben részesül. Jelentõs elhízás esetén nem kell a normális testsúly elérését célul kitûzni. Élettani szempontból, és az elérhetõség szempontjából is jobb, ha 10 százalékos testsúlycsökkenést tûzünk ki célul. Ezt elérni és fenntartani is könnyebb.
Egészséges koktélok

Vértisztító koktél 1
5 retek
1/2 kígyóuborka
2 spárga
zellerlevél, esetleg 1 gerezd fokhagyma <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=10 width=300 bgColor=#ffffff><TBODY><TR><TD bgColor=#ffffff>
repak.jpg

Vértisztító koktél 2
3 sárgarépa
1 fehérrépa
1 marék friss spenót levél
petrezselyemlevél
narancs7.jpg
Vértisztító koktél 3

2 narancs
1 alma
1 marék szeder
gdinnye2.jpg
Vizelethajtó koktél

3 szelet ananász
1/4 görögdinnye kimagozva
zalma1.jpg
Frissítő koktél

2 alma
1 körte
narancs7.jpg
Vidító koktél

2 mandarin
1 citrom
1 narancs
1 sárgarépa
pari.jpg
Vérfrissítő koktél

2 paradicsom
1 marék friss spenót
zellerlevél
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
Ájurvéda, táplálkozás, testi-lelki egyensúly


A több, mint öt évezredes Ájurvéda olyan holisztikus rendszer, amely személyre szabottan közelíti meg a táplálkozást és a gyógyulást.
A könyvet a szerző másfél évtizedes természetgyógyászati praxisából merített esettanulmányok színesítik, megvilágítva az Ájurvéda gyógyító és kiegyensúlyozó erejét. A gyakorlatias és inspiratív programok a fogyástól a betegség elhárításáig bárkinek segítséget nyújtanak.
arjuveda.jpg


India hatalmas gyógyító hagyománya, az ájurvédikus orvostudomány az étrendterápiának az alternatív orvoslásban elért formáját jelenti. Az Ájurvéda legeredetibb és legtermékenyebb szerzői közé tartozó Atreya egyszerűséggel, tisztasággal és bölcsességgel megírt kötete mindenki számára elérhetővé teszi az ájurvédikus táplálkozás megismerését, a tökéletes testi-lelki egyensúly elérését.

A kötet elején található teszt segítségével mindenki meghatározhatja a rá jellemző pszichológiai és anyagcsere jellemzőket. A könyv hangsúlyozza a szellem, a test és a lélek közti egyensúly fontosságát. Ezt követően egyértelmű irányelveket közöl az ételek és a fűszerek kiválasztására vonatkozóan, tanácsokat ad arra nézve, milyen változtatásokat eszközöljünk életvitelünkben, hogy természetes, egészséges állapotunkat helyreállíthassuk, ugyanakkor elkerülhessük mindazt, ami a természetes emésztési és anyagcsere-folyamatok egyensúlyát megbontja. A könyvet a szerző másfél évtizedes természetgyógyászati praxisából merített esettanulmányok színesítik, megvilágítva az Ájurvéda gyógyító és kiegyensúlyozó erejét. A gyakorlatias és inspiratív programok a fogyástól a betegség elhárításáig bárkinek segítséget nyújthatnak ahhoz, hogy rátaláljon önnön természetes ritmusára, és helyreállítsa örökletes és tökéletes egyensúlyát.
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
No, látom, megint brillíroztatok képfeltevésben! Nagyon jókat derültem! :D

Nagyon szép napsütéses vasárnapot kívánok Mindenkinek! :)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Csökkenhet az átlagéletkor a kóros elhízás miatt
kover_kid.jpg
Svédországban a kisgyerekek több mint fele túlsúlyos, és ez rövidebb élettartamhoz vezethet - állapították meg az északi ország gyerekorvosai.

A stockholmi gyermekorvosok szervezete szerint igen aggasztó jelenség ütötte fel a fejét Svédországban: a felmérések azt mutatják, hogy az iskoláskorúnál kisebb, tehát hét év alatti gyerekek több mint 50 százaléka kórosan túlsúlyos. A kicsik elhízása az orvosok szerint nagyon komoly egészségügyi problémák kialakulásához vezethet: a kövér gyerekek szív- és érrendszeri betegségekkel fognak szembesülni alig pár éven belül, meggyűlhet a bajuk a máj- és gyomorfunkciók működésével is, arról nem is beszélve, hogy az elhízás micsoda lelki traumát válthat ki egy kamasznál. Ami azonban ennél is nagyobb baj: ha ezen a helyzeten nem változtatnak a szülők, akik elsősorban felelősek a gyerekek egészségért, ez lehet az első olyan generáció, amely rövidebb ideig fog élni, mint felmenői.

(forrás: mcd.hu)
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag
Megfelelő diéta mellett kell a testmozgás is

„Súlyos" problémák előtt áll a világ


<!-- start main content --><!-- begin content --><TABLE><TBODY><TR><TD class=node>2007. február 14. 12:20 Tudósklub | Szubotics Mariann
<!-- article body start --><!-- google_ad_region_start=article_body --><!-- body text start -->Az elhízás világszerte növekvő probléma, és immár nem csupán a legfejlettebb országokat érinti. Az elhízást ma már kevesen tekintik esztétikai problémának, egyre több egészségnevelő hangsúlyozza, hogy a plusz teher viselése súlyos következményekkel járó többletmunkát okoz a szervezetnek. Az elhízás ellen a leghatékonyabb fegyver a megfelelő diéta mellett végzett testmozgás. A gyerekek legalább annyira veszélyeztetettek, mint a felnőttek. Ezért volna fontos a szűrésük és a célzott tájékoztatásuk, hiszen esetükben a hibás életmódszokások könnyebben javíthatók, még nem rögzültek annyira, mint a felnőtteknél. A másik általános tanulság pedig, hogy mennyire fontos a testmozgás népszerűsítése az iskolákban - mégpedig nem a kötelező óraszámok növelésével, hanem iskolai kereteken kívüli sportok, elfoglaltságok támogatásával.
Négy kockázati tényezőt - elhízást, magas vérzsír-szintet, a cukorbetegséget és a magas vérnyomást - foglalja magában a metabolikus szindróma fogalma.
Egy nemrégiben publikált felmérés szerint Iránban például a 6-18 év közötti iskolások 14,1 százalékánál állapítható meg a metabolikus szindróma. Fizikai aktivitásukat nézve három csoportba sorolták a tanulókat: mérték a koleszterin- és triglicerid-szintjüket, a derékkörfogatukat és lányoknál a vérnyomást is. A lányok maguk állapították meg, hogy a fiúkhoz képest kevesebbet mozognak.
A fizikai aktivitás mértéke összefüggésben állt fiúknál a HDL (jó) koleszterinszinttel, a derékkörfogattal és a trigliceridszinttel, míg a lányoknál a trigliceridszinten és a derékkörfogaton kívül a vérnyomással is.
<!-- body text end --><!-- google_ad_region_end=article_body -->
<!-- article body end --></TD></TR></TBODY></TABLE>
(forrás:hetek.hu)
 

tájdi

Állandó Tag
Állandó Tag
THM_0004076524.gif
de kis édesek ezek a macik:-D



Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek! kiss
Gyönyörűen süt a nap és már majdnem meleg is van. Csak én mérgelődöm, mert kertészkedni szerettem volna, de egy kézzel nem tudok, mert már 1 hete ínhüvelygyulladásom van, és ahelyett, hogy javulna, csak még jobban fáj, hiába kenegetem.
Holnap sajna el kell mennem a dokihoz mégis, mert nagyon hiányzik a kezem.
 

afca

Kitiltott (BANned)
THM_0004076524.gif
de kis édesek ezek a macik:-D



Nagyon szép napot kívánok Mindenkinek! kiss
Gyönyörűen süt a nap és már majdnem meleg is van. Csak én mérgelődöm, mert kertészkedni szerettem volna, de egy kézzel nem tudok, mert már 1 hete ínhüvelygyulladásom van, és ahelyett, hogy javulna, csak még jobban fáj, hiába kenegetem.
Holnap sajna el kell mennem a dokihoz mégis, mert nagyon hiányzik a kezem.

Jobbulást kivánok:pSipp supp lecserélik és már jó is:p
 

afca

Kitiltott (BANned)
<CENTER class=nm style="COLOR: #ff8a04">Hasat le! - Két hét alatt lefaraghatja pocakját</CENTER>


Már mindent kipróbált, de a hasán még mindig ott éktelenkedik két kiló felesleg. Szétfoszlatunk néhány hiedelmet, így két hét alatt lefaraghatja "pocakját".

Keményen edz, odafigyel arra, mit eszik, alakját mindenki irigyelhetné - ha az a csúnya úszógumi nem lenne a derekán. Ez a pici zsírpárnácska nem csak egy bosszantó szépséghiba, de az egészségét is veszélyezteti. Az izmok közt lévő zsír, amely mélyen a szövetek közt, a hasfalban található, növeli a szívinfarktus és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, sőt, a daganatos betegségek közül is néhányét. Ha képtelen leadni pocakját, talán le kéne számolnia néhány fogyilegendával. Íme az igazság, ami segít a lapos has elérésében, mindössze két hét alatt.

1. mítosz

A csípőmön ugyan van némi felesleg, de ez nem baj, hiszen a magasságomhoz képest még így is jó a testsúlyom.

IGAZSÁG: Nem létezik jó zsír. A szövetek közti zsír más, mint a látható zsírpárna a csípőn és a combon - gondolja magában. Valóban szükségünk van bizonyos mennyiségű zsírra, hiszen ez szabályozza a testhőmérsékletet és óvja belső szerveinket. De ha túl sok van belőle, befolyásolhatja szerveink normális működését, ami előidézhet bizonyos betegségeket. De ha összességében nem túlsúlyos, miért vándorol a csípőjére? Okolja a hormonális változásokat, amelyek a harmincas évek végén, negyvenes évek elején következnek be. A szülés időszakában (és utána) az ösztrogén a zsírt a csípőre és a combokra "tereli", hogy támogassa a terhességet és a tejtermelést. De ahogy a menopauza időszaka következik, csökken az ösztrogén szint, és a zsír a hasi tájékra vándorol.

MEGOLDÁS: Mozogjon többet! Ússzon, kocogjon. Még a kiadós séta is megteszi. Egy amerikai vizsgálat arra az eredményre jutott, hogy ha az ülő foglalkozást végző nők hetente három-négy nap gyalogolnak egy-egy órán keresztül, két és fél kilót sikerül lefogyniuk egy hónap alatt - amiből másfél hasi felesleg. Ha tehát növeli edzéseinek intenzitását és/ vagy időtartamát, könnyedén lefaraghat súlyából.

2. mítosz

A hason lévő felesleget felülésekkel lehet a leggyorsabban lefaragni.

IGAZSÁG: Bár a felülések feszesebbé teszik a hasizmokat, de az izmok felett lévő zsírpárnát nem csökkentik. Akár 1000 felülést is csinálhat, de mivel relatíve kevés izomcsoportot dolgoztat meg, nem használ fel sok energiát, vagyis nem éget el sok kalóriát. Ha fogyni szeretne, meg kell mozgatnia a nagy izomcsoportokat is: gyaloglással, biciklizéssel, kocogással, vagy akár lépcsőzőgépen való edzéssel.

MEGOLDÁS: A felülések mellett kardiózzon is! Az orvosok harminc perc mozgást javasolnak hetente háromszor - a szív- és keringési rendszer karbantartásához ennyi elegendő is, de ha fogyni szeretne, ha zsírt szeretne égetni, ez bizony édeskevés. Ha bármely okból nem tud negyvenöt percen keresztül tréningezni (nincs ideje, nincs állóképessége), próbáljon röviden, de intenzívebben dolgozni. Ha a futógépen rendszerint harminc percet gyalogol 7 km/ h-s sebességgel, minden öt percben iktasson be egy harminc másodperces sprintet 9-10 km/ h-s sebességgel. De ne rombolja le a kitűnő edzésmunkát meggondolatlanul. Egy átlagos edzéssel a futógépen 300 kalóriát égethet el, amit azonnal vissza is szed, ha utána felhörpint egy pohár energiaitalt, vagy cukros üdítőt. Igyon inkább ásványvizet (természetesen szénsavmenteset), és két hét múlva másfél-két kilóval könnyebb lesz.

3. mítosz

Ha csökkenteni szeretném a hasamon lévő felesleget, kevesebb tejterméket kell fogyasztanom.

IGAZSÁG: Az alacsony kalciumtartalmú diéta nemhogy csökkentené a kellemetlen pocakot, inkább növeli. Amerikai kutatók kimutatták, hogy a magas kalciumtartalmú fogyókúra serkenti a zsírégetést, különösen a hasi tájékon. Ugyanis ha a szervezetben nincs elég kalcium, egy kalcitriol nevű hormont termel, amely arra ösztönzi a zsírsejteket, hogy inkább raktározzanak, mint égessenek zsírt. A kalcitriol különösen nagy hatással van a has nagyságára, mivel kortizol termelésére is serkenti a zsírsejteket. A kortizol pedig azt az utasítást adja a sejteknek, hogy ragaszkodjanak a zsírhoz. Tehát juttasson szervezetébe megfelelő mennyiségű kalciumot, és az ellenkezője történik: a sejtek megszabadulnak a zsírtól. A fent említett kutatásban részt vevő nők alacsony kalcium-tartalmú diétát követtek. Az egyik csoport kalciumtartalmú étrend kiegészítőt szedett, a másik minden nap evett egy pohár joghurtot. Ők átlagosan négy és fél kilótól szabadultak meg három hónap alatt, míg az előző csoport mindössze háromtól. A joghurtevők súlyveszteségének hatvan százaléka a hasi tájékról történt, szemben a másik csoport huszonhat százalékával.

MEGOLDÁS: Olyan fogyókúrát kell követnie, amelyben naponta háromszor-négyszer alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyaszt. Így nem az izmaiból, hanem a felesleges zsírból veszít. Igyon egy csésze tejet, egyen egy pohár alacsony zsírtartalmú joghurtot, vagy egy-két szelet kemény sajtot.

Forrás: egyperces.hu
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
Lusta Torna

pixel_trans.gif
OLB007.jpg

Lusta Torna- 75 perc
Kíméletes, de lendületes kondícionáló torna CSAK SZÉKEN ÜLVE kényelmeseknek, túlsúlyosaknak, mozgásukban átmenetileg, vagy tartósan korlátozottaknak.

Az öt részből álló tornaanyag általános bemelegítő gyakorlatokkal indul, majd következnek az eszközök nélküli, illetve eszközökkel végzett erősítő gyakorlatok, végül nyújtó, lazító mozdulatok zárják a programot.

Ajánlott keringésjavításra, zsírégetésre, inkontinencia és aranyér panaszok csökkentésére, férfiaknál-prosztata gondok megelőzésére is.

Összeállította Kissné Rácz Gabriella testnevelő, gyógytestnevelő és aerobik edző

Testmozgás nélkül nincsen tartós fogyás, és az egészséges életmódhoz is elengedhetetlen. Viszont sokaknak gondot okoz, és rengeteg kifogást lehet találni:

-nincs időm
-nincs pénzem drága konditeremre, személyi ezdőre
-az otthoni tornázáshoz nincs helyem
stb.

Tudom, hogy nehéz elkezdeni mozogni azoknak, akik nincsenek hozzászokva. Sokan utoljára az iskolában tornáztak, és azok a "tornaórák" nem igazán segítettek abban, hogy az emberek megszeressék a testmozgást.
Ez a torna segíthet elkezdni hozzászokni a rendszeres mozgáshoz, tornához. Aztán már jöhetnek a konkrét zsírégető gyakorlatsorok is, a fokozatosság elvét követve. Ha hosszúnak tartjátok a tornát, akkor csak annyit csináljatok, amennyit tudtok!
Később érkeznek a tíz-20 perces tornák, hogy az időhiányra se lehessen panaszkodni.
A helyhiány meg? Ehhez a tornához csak egy szék kell, a többihez meg csak egy törülközőnyi hely.
Ennyi mindenkinél van, nem?
Csak kitartás kell hozzá, semmi más! :-D
 

Csabaja

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Fogyni mindenki szeretne. Én is. De a napokban jöttem rá, hogy azonkívül, hogy nagyobb méretű ruhákat veszek mint régen, én nagyon is jól érzem magam a bőrömben. Nem magas a koleszterinem, nem magas a vérnyomásom, nincs cukrom. Sajnos a lábaim, és a gerincem miatt (öreg csontok) mégis le kell adnom néhány kilót. Véleményem az, hogy az tud könnyen lefogyni, aki a gondolatai között is megbarátkozott már a tudattal.
 

edotenger

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Fogyni mindenki szeretne. Én is. De a napokban jöttem rá, hogy azonkívül, hogy nagyobb méretű ruhákat veszek mint régen, én nagyon is jól érzem magam a bőrömben. Nem magas a koleszterinem, nem magas a vérnyomásom, nincs cukrom. Sajnos a lábaim, és a gerincem miatt (öreg csontok) mégis le kell adnom néhány kilót. Véleményem az, hogy az tud könnyen lefogyni, aki a gondolatai között is megbarátkozott már a tudattal.
szia,bizony én is hosszú évek sikertelen probálkozásai után döntöttem ugy,hogy vége,fogyni kell,attól függetlenül,hogy jól éreztem magam a bőrömben de az ízületeim nem bírják és ezen változtatnom kell!véletlenül keveredtem ide,sok vídámságot és sok jótanácsot kaptam ez megkönnyítette a dolgom,ma -10 kg.az eredményem,jobban érzem magam és még sok munka áll előttem de már nem teher ,nem kínlódás.sok sikert neked is,üdv mindenkinek
 

platyna

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Ha esetleg valakinekvan ötlete, hogyan lehetne megszabadulni úgy 10 kilótól, hogy az nem is jön vissza, annak nagyon megköszönném.
Sajnos nagyon ingadozik a súlyom, de mivel elég magas vagyok, így nem látszik annyira. De persze én nem jól érzemígy magam!
előre is köszi.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére