Globalizáció és haladás

gyalogos témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2006 Március 21.

 1. Drucocu

  Drucocu Állandó Tag

  Ez a világ örökös körforgása. A körforgásszerű történelemelmélet. Egyszer minden ledől majd, hogy új épülhessen a helyén.
  De visszatérve a témára. A globalizáció csak bizonyos mértékig jó. Mára már szerintem átlépték ezt a határt és inkább árt, minthogy segítene. Az emberek elfelejtik saját kultúrájukat és csak Isten tudja mennyi mindent veszít így a világ.
  Jó, persze, könnyebb, ha mondjuk van egy közös valuta vagy egy közösen használt nyelv, de az sem jó, ha túl nagy teret nyernek.
  Haladni pedig globalizáció nélkül is lehet. Sőt, még jobban is, hiszen minden nemzet másként gondolkodik, így ha az egyik elkezd valamit, a másik lehet, hogy sokkal többet tud hozzátenni.
   
 2. 2ulaszlo

  2ulaszlo Tag

  Globalizáció=központosítás
   
 3. Rewmac

  Rewmac Új tag

  Azért nem ennyire egyszerű legalábbis szerintem. Inkább kiterjedésnek tekintem én magam.
   
 4. Karesz1974

  Karesz1974 Állandó Tag

  A globalizáció - szerintem - gazdasági szempontból a kis államok "gyarmatosítása.
   
 5. pjanos79

  pjanos79 Állandó Tag

  Kik a gyarmatosítók?
   
 6. pjanos79

  pjanos79 Állandó Tag

  Számomra ez az egész félelmetes. Egyik ismerősöm véleménye, hogy túl sokan vagyunk már a földön, nem kell ennyi. Erre voltak "jók" a háborúk. Szabad, de védtelen az elit által befolyásolható életet élünk. Ez van...
   
 7. SilentG

  SilentG Állandó Tag

  A haladás következménye a globalizáció, aminek következménye a haladás a népesség egy kisebb részénél, amely ennek haszonélvezője tud lenni, a másik része a Föld társadalmának kárvallottja lesz és a hanyatlás vár rá. Utóbbira példa a Magyar gazdaság, ami a globalizált-piacgazdaság által hajszolt világban nem volt elég erős és áldozata lett az erősebb gazdaságoknak.
   
 8. lacilaci777

  lacilaci777 Új tag

  Globalizácio egyenlo euro?
   
 9. isp

  isp Állandó Tag

  hasznos is káros is, rajtunk múlik minden, amilyenné tesszük a világot a döntéseinkel
   
 10. tenorista82

  tenorista82 Állandó Tag

  Az biztos,hogy sokféle társadalmi rendszer létezik párhuzamosan a világban most is,de végülis nem minden ország van azonos fejlettségi fokon.A gazdag ,fejlett országok,mint az USA,vagy Németország,megengedhetik maguknak azt,hogy demokratikus alapokon működjenek,míg ez mellett nyugodtan létezhetnek elmaradott fekete-afrikai banánköztársaság-diktatúrák is.A probléma a javak egyenlőtlen elosztásával van szerintem.Az lenne az ideális világ,ahol mindenki ugyanúgy részesülhetne a javakból,képességei és érdemei szerint,de attól tartok,ez nem jön soha el...mert az ember a legönzöbb állat.
   
 11. Heikigou

  Heikigou Állandó Tag

  Az ember önző ez tény. Igazából mindenféle egyenlő elosztásra alkalmatlan. Mert többet akar mindíg. Fura, de néha azon gondolkozok az emberi tényező a legtöbb baj okozója. Az irányításból és a javak elosztásából ki kéne vonni, és talán megoldódna. Na de ez meg újabb problémákat kérdéseket vet fel.
   
 12. Melcsi018

  Melcsi018 Állandó Tag

  Na igen az tény, hogy rengeteg gondot okozunk ezen a földön, de sajnos megszűnni már nem tudunk. De válatozni azt talán igen. Ez viszont nagyon kemény és lassú folyamat. És sok természetvédő azonnali változást vár. Sok szemellenzős. Ez első kézből mondom, mert én is annak tanultam. De vélemyényem szerint amíg arra nem tudjuk rávenni az embereket, hogy a kuka mellett állva ne a földre dobja a szemetet addig mégis mit várunk?
   
 13. Heikigou

  Heikigou Állandó Tag

  Én erdésznek tanultam... És én is szembesültem azért dolgokkal. A kuka mellett álló és a földre szemetelő emberek kezelésére lennének ötleteim, de ezeket nem tudnám kellő választékossággal leírni. Így inkább nem részletezném. Igen változni lehet és ez lassú folyamat, azonban valahol az egészséges középutat kéne megtalálni, a természetvédőknek lassítani az embereknek gyorsítani az elképzeléseiken. Ugyanis egyre csak szaporodunk és vacakolni már nincsen idő. A probléma napról napra csak nő. Pl. a környezetbarát házak építését támogatni nem pedig gátolni kéne ahogy amint hallom kishazánkban teszik. Hogy csak egy példával éljek. Könnyíteni, olcsóbbá tenni az engedélyezési eljárásokat stb.
   
 14. most

  most Állandó Tag


  ezt azok hitetik el veled- velünk akik maguk akarják a javakat elosztani..
  s lám sikerül is ....vallod
  ha az ember önzőlény lenne pl egyetlen gyermek sem nőne fel....
   
 15. sozol

  sozol Állandó Tag

  Pont ezért kezdett el fogyni a nyugati világ népessége.
   
 16. maunaloa

  maunaloa Állandó Tag

  én ezt nem értem de komolyan...
   
 17. Saltyb

  Saltyb Állandó Tag

  A globalizáció következtében kis hazánk hatalmas léptekkel halad a szakadék felé.
   
 18. Salacor

  Salacor Állandó Tag

  Szerintem ez egyszerűen bizonyos emberek önzése és/vagy hozzá nem értésének következménye, és közel sem egy vagy néhány módszer bukása.
   
 19. sozol

  sozol Állandó Tag

  A globalizáció az, hogy egy kínában gyárttott, amerikában tervezett számítógépen, egy svájcban tervezett hálózaton keresztül egy kanadai fórumra írkálsz ilyeneket.
  Hol viszi ez hazánkat a szakadékba?
   
  Salacor kedveli ezt.
 20. Coldman93

  Coldman93 Állandó Tag

  Az, hogy tönkreteszi a kisvállalkozókat...
   

Megosztás