Gyermek és ifjúsági könyvek III.

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2015 Január 8.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. ilyvo

  ilyvo Állandó Tag

  Nekem ez lenne , remélem ez az amit keresel.

  Szerintem itten lett anno letöltve, köszönet
   

  Csatolt fájlok:

 2. kbmm

  kbmm Tag

  szia! nincs meg fent! nagyon orulnek neki!! jo lenne jpgben egyesevel! elore is koszi!
   
 3. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Mechler Anna - Tóbiás, a kukásautó (Kerék mesék 3.)

  upload_2017-12-14_21-15-52.jpeg

  A Kerék mesék legújabb részének hőse Tóbiás, a kukásautó, aki szemetet szállít hétről-hétre és egy sor izgalmas kalandot is átél: kincset talál, lomtalanít az Operaháznál, és még a budai Várba is ellátogat egy éjjel. Lehet, hogy Bartolót, a markolót és Pedrót, a tűzoltóautót is viszontlátjuk? Vajon milyen lehet egy karácsony a munkagépeknél? A könyvből ez is kiderül!

  A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nem csak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a kukásautók munkájával kapcsolatban.
   

  Csatolt fájlok:

 4. liliom1821

  liliom1821 Állandó Tag

  Brumi Mackóvárosban

  Brumi mackó, Bodó Béla kedves medvebocsa olyan hallatlan emberszabású állatfigurája a magyar irodalomnak, amilyen Milne Micimackója az angol gyerekirodalomnak. Abban is rokonai egymásnak, hogy mindketten bájosan naivak és lusták, de eme gyarlóságaik csak még inkább az ifjú olvasó szívébe lopják őket. Hiszen ki ne ismerne magára legalábbis gyerekkori önmagára Brumi mindenkire rácsodálkozó, csetlő-botló, olykor nyafogó, vagy éppen falánk figurájában?!

  A sorozat első kötetében bemutatkozik Brumi, aki izgalmas utazása, kalandjai során felfedezi Mackóvárost, valamint megismerhetjük családját, barátait.
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2017 December 15
 5. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Zebulon, az autódaru (Kerék mesék 4.)

  [​IMG]

  Hallottatok már pizzaimádó autódaruról? És olyanról, aki barátságot köt egy kiselefánttal? A Kerék mesék legújabb részének hőse – Zebulon – ilyen. Ellátogat egy cirkuszba, egy osztálynyi gyerek pizzakirállyá választja, irodaházat épít, majd máskor Bartoló, a markoló segédletével medencét varázsol egy udvarra. A tizenegy izgalmas mesét Mechler Anna írta, és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nemcsak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a daruk munkájával kapcsolatban. Ajánljuk a daruk és járművek szerelmeseinek, és annak, aki szerette a Kerék mesék korábbi köteteit – most sem fog csalódni!

  _♥_/°°
   

  Csatolt fájlok:

 6. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Sziasztok, sokan kerestétek a Bogyó és Babóca évszakos könyvet. :) Íme... Tavasz 1. rész
   

  Csatolt fájlok:

 7. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Tavasz 2. rész
   

  Csatolt fájlok:

  csomoro, alfonzka és RGizella kedveli ezt.
 8. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Nyár
   

  Csatolt fájlok:

 9. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Bogyó és Babóca - Ősz
   

  Csatolt fájlok:

 10. keem75

  keem75 Állandó Tag

  Bogyó és Babóca - Tél
   

  Csatolt fájlok:

 11. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Mechler Anna - Pedró, a tűzoltóautó (Kerék mesék 2.)

  [​IMG]

  A Kerék mesék újabb részének hőse Pedró, a tűzoltóautó, aki nem csak a tűzoltó-parancsnokságon pihen egész nap, hanem egy sor izgalmas kalandot él át. Segít az áruházban, az autópályán és a kisvasútnál, föld alatt és vihar után egyaránt. Megment egy kiscicát, és a lóversenypályán sem tétlenkedik. Vajon Bartolóval, a markolóval is összebarátkozik? És ki lehet Roninó? A tizenkét izgalmas mesét Mechler Anna írta és Hajba László részletgazdag rajzai keltik életre. A történetek nem csak szórakoztatnak, hanem rengeteg hasznos dolgot is megtanítanak a tűzoltók munkájával kapcsolatban.
   

  Csatolt fájlok:

 12. csilla001

  csilla001 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nagyon keresem Nyulász Péter: Helka trilógiát. Előre is köszönöm ha valakinek sikerül megosztani velünk.
   
  Juditka1980 és ilyvo kedveli ezt.
 13. zsepy

  zsepy Állandó Tag

  Misscili, Dabadi75, vnmaria és 1 másik tag kedveli ezt.
 14. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Mechler Anna - Doma és a család (Csavaros történetek 1.)

  [​IMG]
  Doma, a kis mágnes vitéz nagyapó szerszámos műhelyében született, és úgy csodálkozik rá az őt körülvevő világra, mint egy bölcsődés, kisóvodás gyerek.

  Első kalandjai során megtanulja, hogy ki kicsoda egy családban, és egy csapásra belopja magát a szívünkbe is.

  Mechler Anna, a népszerű Kerék mesék-sorozat szerzője, ezúttal két új, szeretni való mesében mutatja be nekünk Domát, akit Niszler Kata rajzai keltettek életre a könyv lapjain
   

  Csatolt fájlok:

 15. bumbayo

  bumbayo Állandó Tag

  Navaring, az óriás
  Mítoszok és mesék Új-Guineából

  (Népek meséi sorozat)

  ——— epub + doc formátum ———
  [​IMG]
  Az új-guineai történetek tartalmuk, de funkciójuk szerint is három nagy csoportba oszthatók. Az elsőbe a mítoszok tartoznak, a másodikba a mondák, a harmadikba pedig azok a történetek, amelyeket mesének nevezhetünk.
   

  Csatolt fájlok:

 16. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Mechler Anna - Doma segít (Csavaros történetek 2.)

  [​IMG]

  Doma, a kis mágnes vitéz nagyapó szerszámos műhelyében született, és úgy csodálkozik rá az őt körülvevő világra, mint egy bölcsődés, kisóvodás gyerek. Két újabb kalandja során elkísérhetjük korcsolyázni, de Doma segítségével akár jó mókaként is felfoghatjuk a házimunkát. Mechler Anna, a népszerű Kerék mesék-sorozat szerzője, ezúttal két új, szeretni való mesében mutatja be nekünk Domát, akit Niszler Kata rajzai keltettek életre a könyv lapjain..
   

  Csatolt fájlok:

 17. csigafi

  csigafi Állandó Tag

  Ruth Symes - Vajákos út (Bella Donna 1.)

  [​IMG]

  A legtöbb kislány arról álmodik, hogy hercegnő lesz ám Bella világ életében boszorkány akart lenni. Csak egyetlen dologra vágyik még ennél is jobban: egy olyan családra, akik majd örökbe fogadják és hazaviszik őt abból a gyermekotthonból, ahol születése óta él. De egyetlen jelentkező sem elég jó, míg egy szép napon meg nem jelenik…
   

  Csatolt fájlok:

 18. repavary

  repavary Állandó Tag

  Fésűs Éva - Ajnácska és az aligvári cselszövők
  PDF

  [​IMG]

  Borbolya király Kerekegyországa a csőd szélén áll, a megmentéséért sürgősen meg kell házasítania fiát, Deliszép királyfit. A szerelern tehát szóba se jöhet, kizárólag
  szép hozománnyal rendelkező lány Lehet az ara. A szomszéd ország uralkodójának, Töhötöm királynak a lánya, Aligvári Ajnácska alkalmasnak tűnik az ország megmentésére.
  No de persze nem ilyen egyszerű, mert itt kezdödnek még csak a bonyodalmak. Hiszen ott van Nadály hercegnő és Nagy Amondó, akik bármit megtesznek azért, hogy a királyi trón az övék legyen. Összeesküvések, csalások a palotában, a fiatalok véletlen találkozása a tisztáson, Lápi Lapaj. a gonosz lápkirály országpusztító fenyegetése ... , és különben is, kit ábrázol báró Pemzli Akvarell festménye?
  A sok cselszövés közben végül ki fogja megmenteni az országot, és hogyan talál egymásra a királyfi és a királylány?Ki más segíthetne, mint a szegény favágó fiú, Árva Ábris Széljártapusztáról, és Rozi, az aligvári palotában sürgő-forgó cserfes szolgálólány.
  Izgalom, kaland, szerelern és ármány szövik át Fésűs Éva meseregényét. A történet vége örök igazságot rejt, miszerint a "boldogságért tenni kell".

  https://mega.nz/#!5Kxn1CZK!fkI7V66K4oPL50TngyfN14R1OmgnW58q2dhuySk8VHw
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2019 Január 7
 19. repavary

  repavary Állandó Tag

  Fésűs Éva - Toportyán Tódor a mezei könyvnapon
  PDF
  [​IMG]

  Csupafül és pajtásai izgatottan várják, a sok vidámságot ígérő első mezei könyvnapot.
  Százéves Holló, a Saláta Könyvesbolt vezetője azokat a híres állatokat hívta meg erre a nevezetes eseményre, akikről mesekönyvet írtak, Azt reméli, hogy ezek a vendégek,megjelenésükkel újjáéleszthetik a Jószagú rét lakóinak, az utóbbi időben megcsappant olvasási kedvét.
  Csak arról feledkezett meg nemes buzgalmában, hogy a mesehősök,között farkas is akadhat....

  https://mega.nz/#!1fIw0QRL!gzVIuubvOx7RMN-zQPJvvSm9hOy529H8P8KnoalGfW0
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2018 November 19
 20. Bocs, hogy csak most toltom fel...
   

  Csatolt fájlok:

Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás