Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Rosta Katalin, Rudas Zsuzsanna - Hüvelykujjam
A kézügyesség fejlesztésének játékos lehetőségei

1692175194680.png


A feladatgyűjtemény a kézügyesség fejlesztésének játékos lehetőségeit mutatja be. A fejlett manualitás (a kéz és az ujjak ügyessége) nagyon fontos ahhoz, hogy a kisiskolás gyermekek számára az írástanulás ne megerőltető munka, hanem örömteli tevékenység legyen. A könyv az iskolakezdés nehézségeinek leküzdéséhez szeretne segítséget nyújtani olyan gyakorlatokkal, amelyekkel nemcsak a kézügyesség fejleszthető játékos formában, hanem a gyermekek megtanulják verbalizálni (szavakkal pontosan kifejezni) azt is, hogy mit csinálnak. A gyakorlatokat kísérő, könnyen mondható versikék segítségével hathatósan fejleszthetik emlékezőtehetségüket is.

1997
 

Csatolások

 • Rosta Katalin, Rudas Zsuzsanna - Hüvelykujjam.pdf
  3.6 MB · Olvasás: 135

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Makoldi Mihályné - Szülőföldünk, Budapest

1692614204231.png


Kedves Gyerekek!

Az iskolában sok mindent tanultatok fővárosunk fekvéséről, múltjáról, mai életéről.
Sokan közületek Budapesten születtek, így szülőföldetek ez a nagy város. Van, aki nem itt született, de itt lakik, benne él a főváros hétköznapjaiban és ünnepeiben. Mások csak látogatóban járnak Pesten, és bizonyára akadnak olyan gyermekek is, akik csak az iskolai tanulmányokból, a rádió és a televízió híradásaiból ismerik fővárosunkat.
Ez a könyv kiegészíti mindazt, amit már tudtok Budapestről. Kialakulásáról, fejlődéséről, életéről^ mond el történeteket és mutat be képeket. Azt mondja el, milyen hosszú idő, mennyi emberi munka és erőfeszítés kellett ahhoz, hogy a mai világszép Budapest kialakulhasson.
Csak azt szerethetjük igazán, amit jól ismerünk. Olvassátok hát a könyv történeteit, verseit, nézegessétek képeit, és gondolkozzatok el a nektek szóló feladatok megoldásán!
Figyeljétek a rádió és a televízió híradásait, amelyek Budapesttel kapcsolatosak! Járjatok nyitott szemmel, figyeljétek meg a főváros lüktető életét! Meglátjátok, milyen izgalmasan szép a napról napra alakuló, fejlődő élet részesévé lenni.
Minél jobban megismeritek fővárosunk életét, annál jobban meglátjátok azokat az értékeket, eredményeket, amelyeket elértünk, s amelyekből Ti már részesültök.

Büszkék lehettek mindenre, ami szép itt, s amelynek továbbfejlesztése már rátok vár, ha felnőttök.
 

Csatolások

 • Makoldi Mihályné - Szülőföldünk, Budapest (1).pdf
  26.3 MB · Olvasás: 81

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Cathy Arrow
Boszorkányok
Rebeccát a 15. születésnapján – amit éppen Halloweenkor ünnepel – meglátogatja egy fura kinézetű teremtmény, hogy gratuláljon neki, mert mostantól a lány is a boszorkánytársadalom tagja. Továbbá azt állítja, hogy ő egy segítő (Jerry) – akit az emberek ördögnek neveztek el, pedig nem is úgy néz ki – és a lány (halott) nagymamája küldte hozzá, hogy megtanítsa neki a boszorkányságot, illetve egyengesse az útját.
Rebecca nem akar gonosz boszi lenni, (sőt, semmilyen boszi) de egy egyezség Kormossal (így nevezte el a lány a segítőt) mégis arra ösztönzi, hogy megpróbálkozzon a boszorkánnyá válással.
Sajnos a dolog nehezebben megy, mint gondolja…
és a folytatások
Fogság
Macskaösztön
A szerelem ára
Minden jó, ha
 

Csatolások

 • Cathy Arrow-Boszorkányok .pdf
  177.4 KB · Olvasás: 91
 • Cathy Arrow-Fogság .pdf
  300.6 KB · Olvasás: 86
 • Cathy Arrow-Macskaösztön .pdf
  251.6 KB · Olvasás: 84
 • Cathy Arrow-A szerelem ára .pdf
  355.1 KB · Olvasás: 83
 • Cathy Arrow-Minden jó, ha .pdf
  191.7 KB · Olvasás: 81

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Markéta Baňková

Szarka az entrópia birodalmában​

1692697072091.png
Nem saját munka, köszönet a készítőnek!
Miért nem süllyed el a vízben a víziló? Mi történik, ha a gepárd a fénnyel akar versenyt futni? Mik a nyúl életének termodinamikai törvényei? És vajon a Schrödinger nevű híres macskatartóról mit gondolhattak az egerek?
Az állatok sok mindenben hasonlítanak ránk, emberekre, ugyanakkor jelentősen különböznek is tőlünk. Ha nézegetjük őket, mintha karikatúrák lennének, felismerhetjük bennük magunkat vagy egy-egy ismerősünket. Ám a könyvben szereplő állatmesék célja a természet törvényeinek bemutatása. Ha ugyanis megismerjük a mindennapjainkat meghatározó fizikai jelenségek működését, másképpen tekintünk majd a világra.
Izgalmas utazásra hívunk, itt az ideje, hogy vegyél egy mély lélegzetet, és elindulj velünk a fizika birodalmába!
 

Csatolások

 • bankova_marketa__szarka_az_entropia_birodalmaban.rar
  1.8 MB · Olvasás: 86
 • bankova_marketa__szarka_az_entropia_birodalmaban.epub
  1.8 MB · Olvasás: 128

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Bánki Éva

Petőfi-vírus

ZYC9vMB.png
Megjelenés: 2023. február 27.
Az elit, angol tannyelvű budai iskolában felbukkan egy különös fiú. Rejtély, hogyan sikerült bekerülnie, hiszen messziről lerí róla, hogy nagyon csóró. Viszont lehengerlő személyiség, vagány, nagydumás gyerek ez a Sanyi, és idővel mindenkit elvarázsol. Hamar megfertőzi az osztályt elképesztő eszméivel és történeteivel. Hogy például az iskola pincéjéből titkos átjáró vezet egy titokzatos barlangrendszerbe, amelynek időtlenségében egykori forradalmak túlélői rejtőznek. És egy szeptemberi délután nyoma vész a teljes osztálynak. Odalent a barlang pedig megélénkül. Ami azon az éjszakán történik, mindegyikük életét megváltoztatja.
 

Csatolások

 • Banki Eva - Petofi-virus.epub
  363.7 KB · Olvasás: 107
 • Banki Eva - Petofi-virus.pdf
  790.7 KB · Olvasás: 89

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Leo Schneider - Hogyan érzékelünk?

1693215004373.png

Az ember környezetében állandóan újabb és újabb dolgok jelennek meg. És meg kell tudnunk, hogy valójában micsodák ezek a dolgok, mert csak így kezdhetünk velük bármit is. Mit érne akár a legfinomabb sütemény is, ha képtelenek volnánk tudomást szerezni arról, hogy a sütemény egyáltalán ott van előttünk?
Ismereteket nem csak abból merítünk magunknak, amit az iskolában olvasunk vagy hallunk. Arról a sok-sok ezer dologról, ami nap mint nap megjelenik előttünk, látásunk, hallásunk, ízlésünk, szaglásunk és tapintásunk útján értesülünk. Érzékelésünk segít megismerni a környező világot, érzékszerveink kötnek össze vele bennünket. Hogyan történik hát mindez? Erről lesz szó ebben a könyvben.
1976
 

Csatolások

 • Leo Schneider - Hogyan érzékelünk (1).pdf
  10.3 MB · Olvasás: 92

Zasztava

Állandó Tag
Állandó Tag
Lindsay Galvin

Barátom, az oktopusz

WFF8rh1.png
(2022)
A tizenkét éves Vinnie Fyfe miközben Párizsban dolgozó kalapkészítő anyja visszatérését várja, a brightoni akvárium mellett dolgozik egy teázóban. Egy óriási polip érkezése örökre megváltoztatja az életét. Vinne, művészi adottságát felismerve, rajzolni kezdi a hatalmas állatot. Hamarosan rájön, hogy színek segítségével képes kommunikálni a lábasfejűvel, és – miközben egy izgalmas rejtély kezd tisztázódni – felfedezi, hogy mi az igazi bátorság…
 

Csatolások

 • Lindsay Galvin - Baratom, az oktopusz.epub
  1.9 MB · Olvasás: 85
 • Lindsay Galvin - Baratom, az oktopusz.pdf
  2.7 MB · Olvasás: 98

juhászcs74

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Harry Potter és az azkabani fogoly könyvet keresem. Papíron megvolt, de a gyerek elhagyta, úgy, hogy még nem teljesen olvasta ki. Előre is köszönöm...

Harry Potter és az azkabani fogoly
pdf
 

Csatolások

 • rowling_j._k.__harry_potter_es_az_azkabani_fogoly_illusztralt.PDF
  18.4 MB · Olvasás: 106
Utoljára módosítva a moderátor által:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lányiné Garai Katalin - A gazdaság színpadán

1693551903602.png


Hogy mi a társadalom?
Az emberek összessége. De ennél sokkal több is: az emberek cselekedetei,tevékenységei, kapcsolatai, de ide tartoznak érzelmeik, vágyaik, legfontosabb gondolataik, eszméik és azok az intézmények, ahol ezeket hirdetik, ahol ezeket képviselik.A társadalom élete a legbonyolultabb élő szervezet mozgásához, létezéséhez hasonlít. Száz és száz, ezer és ezer fajta dolgot művelnek a benne élő emberek. De száz és száz kapcsolat is alakul ki közöttük. Kapcsolatunk lehet a lakóházban a szomszéddal,az üzletben az eladóval; szurkolhatunk ugyanannak a csapatnak, felírhat a rendőr, ha tilosban parkolunk; szerelmesek lehetünk; megbetegedhetünk; színházba, moziba, hangversenyre megyünk. Az emberek születnek, házasságot köt- nek, el is válhatnak, s egyszer meghalnak. Véleményük van, amit elmondanak, leírnak. Vitatkoznak.
Ez mind-mind intézményekhez fűződik. Bejegyzik,hogy megszülettünk, hogy ki a házastársunk, hogy ki a gyerekünk. Már kicsi korunktól közösségbe járunk, tanulunk. Tanulunk az óvodában, az iskolában, a középiskolában és sokan az egyetemen meg még azután is. Dolgozunk, valamilyen munkát végzünk. Közben érdekeink születnek, s azok is százfélék. Érdekem, hogy a tanár szeressen, s hogy jó osztályzatot adjon. De éppúgy az is, hogy játszani menjek, s emiatt ne készüljek rendszeresen az órára. Úgy látszik, van azonnali és későbbi érdekünk is. Érdekünk lehet, hogy több, szebb ruhában járjunk, színes tévét nézzünk, kicseréljük végre öregecske autónkat újra, de ahhoz több pénz kell, még többet kell a szülőknek dolgozniuk.Akkor viszont még kevesebb időt tölthetünk egymással. Szóval az érdekek ütköznek egymással. Még a saját érdekeink is, hát még az ezer és millió emberé! Ütköznek az érdekek családon belül is, családok- más embercsoportok között, országok-népek között. A népek között is, mert egy világban élünk, és ezer szállal vagyunk összekötve.
Apa meccset akar nézni, anya filmet; a mezőgazdaságnak eső kell, a nyaralónak napsütés. Ha autózunk: kevés kereszteződés, kevés zebra - de ha gyalog megyünk... Az eladó magas árat kér, a vevő keveset akar fizetni. Ha az ipart gyorsabban fejlesztjük, a mezőgazdaság lemarad. Ha mindig a termelésre figyelünk, mi lesz az iskolával, az utakkal, a telefonnal? Ha ma akarunk csak jól élni, s nem fejlesztjük gyárainkat, hogyan élünk jól holnap?
1987

 

Csatolások

 • Lányiné Garai Katalin - A gazdaság színpadán (1).pdf
  6.6 MB · Olvasás: 80

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

 • Zeusz és bandája (Frank Schwieger) (Z-Library).pdf
  8.1 MB · Olvasás: 159

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Az alábbi verses könyveket keresem:
Kiss Ottó: Emese almája
Kiss Ottó: Csillagszedő Márió
Friss tinta
Ragyog a mindenség
Lackfi János, Vörös István: Apám kakasa

Köszi!
Kiss Ottó : Csillagszedő Márió
A többi sajnos nincs meg, és ez sem illusztrált, csak szöveg.
 

Csatolások

 • Kiss Ottó. Csillagszedő Márió. Versek gyerekhangra Paulovkin Boglárka rajzaival.pdf
  297.9 KB · Olvasás: 64

cirmoscirmi2

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem az alábbi könyveket :

Shirley Barber: Esti tündérmesék
Shirley Barber: Az elvarázsolt erdő
Shirley Barber: A varázskarkötő
 

Csatolások

 • B319036.jpeg
  B319036.jpeg
  16.2 KB · Olvasás: 18
 • letöltés.jpeg
  letöltés.jpeg
  12.8 KB · Olvasás: 15
 • B318983.jpeg
  B318983.jpeg
  15.4 KB · Olvasás: 20

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem engedte mind elküldeni, úgyhogy itt van még egy adag.
Donald kacsa
Aladdin
Csipkerózsika
Hófehérke
Van még pár nagyobb, 35mb feletti, amiket ide nem enged feltölteni. Esetleg, ha valaki nagyon szeretné, e-mailben megpróbálhatom átküldeni(Disney -Karácsonyi mesék, Hamupipőke)
 

Csatolások

 • Donald kacsa 19926 (Walt Disney) (Z-Library).pdf
  20 MB · Olvasás: 142
 • Aladdin (Walt Disney) (Z-Library).pdf
  18.8 MB · Olvasás: 138
 • Csipkerózsika (Walt Disney) (Z-Library).pdf
  28.1 MB · Olvasás: 146
 • Hófehérke látogatása a hét törpénél (Walt Disney) (Z-Library).pdf
  21.5 MB · Olvasás: 128
Oldal tetejére