Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

braco

Állandó Tag
Állandó Tag
Király Benedek Lőrinc
Meseíró
(Tiszabökény, 1951. március 22.– Tiszabökény, 2009. február 25.)

Kulákká nyilvánított gazdálkodó családjában született. 1966-ban végezte el a Tiszabökényi Általános Iskolát. Ezt követően a tiszaújlaki pékség alkalmazottja volt éveken keresztül. 1977-ben elvégezte a Péterfalvi Középiskolát. A KMKSZ tiszabökényi-farkasfalvi alapszervezete 1989. július. 22-én alapító tagja, 1991–1993 között elnöke volt. 1992-ben a Hármashatár Irodalmi Társaság egyik alapító tagja. 1993-tól a MÉKK tagja. A tényleges katonai szolgálat alatt intenzíven hozzákezdett az íráshoz. Benedek Elek meséinek, illetve a helyi népi folklór, legendák hatására meséket ír a gyerekeknek.
Az első mesés könyvét 1991-ben adták ki Ungváron, amelyet Tárczy Andor és Palkó István rendezett sajtó alá. Még ebben az évben kiadásra került a Biblia versben című munkája, amely népszerű lett a hittanosok körében, 2006-os második kiadásában közreműködött az Apropó című hetilap. A következő, a kicsiknek és nagyoknak írt mesegyűjteménye 1993 jelent meg az Intermix Kiadónál. Zubánics László gondozásában a Beregi Hírlap 2002-ben folytatásokban leközli az egyik ifjúsági kisregényét, amely könyv alakban is megjelent 2005-ben. A KárpátInfó is részleteket közöl az öt részből álló Tiszaparti kalandok című kisprózáiból. Az Irkában, az igazi Kárpáti Igaz Szóban és más helyi lapokban megjelent írásai az emberi összefogásra épülő szeretetet hirdetik.
Megálmodtt szivárványok
13 kaland a Tisza partján.
 

Csatolások

 • Király Benedek Lőrinc-Megálmodtt szivárványok .pdf
  1.1 MB · Olvasás: 58

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Dornbach Mária (szerk.)
A sárkányhercegnő
Hol volt, hol nem volt... sorozat

gWPrgVC.png
A népmesék kedvelt hőse a sárkány. Általában hétfejű, gonosz, félelmetes, rettegésben tartja a vidéket. Ám mindig akad egy bátor vitéz, aki legyőzi a rettenetes szörnyet, vagy túljár az eszén, s elnyeri méltó jutalmát is. Gyűjteményünk két részében a világ népmesekincséből nyújtunk válogatást. A magyar, kínai, japán, burmai, tadzsik, görög és spanyol mesék más-más helyszínre kalauzolják ugyan olvasóikat, egyvalami azonban közös bennük: főhősük a legyőzött és a lóvá tett sárkány. Manapság is születnek újabb és újabb történetek róla, csakhogy – mint sok más népmesei hősből – az írók belőle is már kedves, szeretetre méltó figurát faragnak. Ilyen szelíd, „ibolyaszemű” sárkányok tehát a szereplői kötetünk harmadik részének.
 

Csatolások

 • VA - A sárkányhercegnő.epub
  2.9 MB · Olvasás: 114

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kisné Szalai Edina - Függő díszek gyerekszobába

1694147316541.png


A könyvben található függő, lengő, forgó díszek kedves színfoltjai lehetnek környezetünknek. Látványosan dekorálhatjuk velük a gyerekszobát, de óvodákban, iskolákban is hangulatos díszítőelem válhat belőlük. A levegőben lebegő színes, izgő-mozgó figurák akaratlanul is vonzzák a tekintetet és elvarázsolják a gyerekeket. A kiadvány többféle technikát mutat be különböző alapanyagok felhasználásával, továbbá ötleteket ajánl a felfüggesztések kialakításához is.
2013
 

Csatolások

 • Kisné Szalai Edina - Függő díszek gyerekszobába.pdf
  12 MB · Olvasás: 109

Wildcath

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Az esélytelenek nyugalmával kérdezem...
Hetedhét Magyarország mesekönyvsorozat nem lapul ott valakinél?
A 80as években adták ki, s megyénként ment végig kis hazánkon, összeszedve az adott tájegységek népmeséit, meséit.
Köszönöm, ha valaki akár csak egy-egy kötettel is tud segíteni.
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Mezei Éva - Mi mozog?

covers_56481.jpg

Mit csinál a szél, a víz, a magból kibújó csíralevél? Hogyan úszik a hal? Hogyan repül a madár, a lepke? Hogyan fut a nyúl? Hogyan mozog az ember? Mi mindent olvashatunk ki az ember arckifejezéséből, a levél növekedéséből, az állatok mozgásából? Ez ennek a színes, gazdag illusztrációjú képeskönyvnek a témája; lényeges ismeretek, információk az éppen eszmélő, világgal ismerkedő gyerek részére. A kevés szóval fontos gondolatokat ébresztő szöveg, a mozgást kiválóan alátámasztó színes illusztrációk – Gaál Éva művészi munkája – mind-mind hozzájárulnak a gyermek élményanyagának bővítéséhez.

1978
 

Csatolások

 • Mezei Éva - Mi mozog (1).pdf
  9.3 MB · Olvasás: 116

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Liao Chia Wei, Daniel Chia Wei - Újabb életre kelt zoknik

1694349049858.png


Változtasd őrültebbnél őrültebb lényekké a párjukat vesztett zoknijaidat, építs zoknibirodalmat kedvenc lábravalóidból!
Fedezd fel, hogyan születnek a földre szállt zoknilények, amelyek régóta a fiókod mélyén lapulnak és csak arra várnak, hogy életet lehelj beléjük.
Kalandozz el zokniországban, melynek kötött lakói ujjaid között válhatnak igazi egyéniségekké. Le a bonyolult varrós technikákkal!
Csak a legegyszerűbb fogásokra lesz szükség, még zokniegyetem sem kell hozzá!
2012
 

Csatolások

 • Liao Chia Wei, Daniel Chia Wei - Újabb életre kelt zoknik.pdf
  13.7 MB · Olvasás: 113

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Alain Quesnel, Jean Torton - Görögök

1694755262490.png


Az istenek és istennők az Olümposz megközelíthetetlen csúcsáról szemlélték az embereket, és csodatetteikkel beavatkoztak életükbe. Egy oroszlánbőrbe öltözött óriás – hegyeket és völgyeket bejárva – legyőzte a rémítő szörnyeket, és mesés próbákat állt ki. A legnagyobb hősök küzdöttek elszántan a világ legszebb asszonyáért. Egyikük, Odüsszeusz, tíz esztendei tengeri bolyongás után tért vissza otthonába. E csodálatos történetek szájról szájra jártak a régi görögök között, de különös és izgalmas világuk bűvkörébe vonja napjaink emberét is.
1992
 

Csatolások

 • Alain Quesnel, Jean Torton - Görögök (1).pdf
  6.9 MB · Olvasás: 120

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Szaiasztok!

Tudom, hogy ez nem a megszokott téma, de végül is a könyvekkel kapcsolatos kérdéssel fordulok felétek.
A segítségeteket kérem. Tud valaki olyan könyv kiadót magyarországon, esetleg erdélyben, ahol a kiadó vállalja magára a könyvkiadást és a kezdő író a maga pénzén kénytelen a könyvet megjelentetni?

Minden tippért, ötletért, segítségért hálás vagyok!
Most találtam ezt a régi üzeneted "kincskeresés" közben. Próbáld meg a novumpublising-et. Itt neked kell fizetned, de elvileg mindent intéznek a kiadással kapcsolatban. Keress rájuk, magyarul hirdetnek, nem tudom, hol a székhelyük. Sik sikert!
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Karen Jennings, Mark Pierce - A városi egér és a mezei egér

1695271605300.png


Kinek megy jobban, a városi egérnek vagy a mezei egérnek? Hiszen a városi egér a legfinomabb falatok között válogathat, míg mezei barátjának minden egyes falatért meg kell küzdenie. A városi egér elhívja mezei barátját a városba, ám a nyugodt élethez szokott kisegérnek váratlan izgalmakat tartogat az utazás…

2009
 

Csatolások

 • Karen Jennings, Mark Pierce - A városi egér és a mezei egér.pdf
  27.4 MB · Olvasás: 95

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Zubály Sándor - Képes dinoszaurusz-kalauz

1695271804330.png


Sok millió évvel ezelőtti világba kalauzolja el könyvünk minden kedves Olvasóját: abba a korba, amikor a dinoszauruszok uralták Földünket. Egész oldalas, színes festmények mutatják be a rég letűnt idők állatait: a legősibb dinófajokat, a repülő és a vízben élő hüllőket, a madarak őseit.
2002
 

Csatolások

 • Zubály Sándor - Képes dinoszaurusz-kalauz (1).pdf
  9.7 MB · Olvasás: 102

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Válogatott magyar népmesék
Benedek Elek, Arany László, Simonyi Zsigmond és mások gyűjtéseiből

1695272233010.png


Hol volt, hol nem volt, de volt egyszer egy szegény cigány. Mikor nem volt már semmi ennivalója, elment a paphoz.

- Segíjjen rajtam, tisztelendő uram, mert íhen halok!
...

2004
 

Csatolások

 • Various Authors - Válogatott magyar népmesék (1).pdf
  15.9 MB · Olvasás: 110

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Miklya Zsolt - Marci Kandúr hazatér

1695624214132.png


Csorbakúton, ebben az alföldi kis faluban él Marci kandúr, egy hegyes bajszú, büszke léptű macskaúrfi, aki vagy ennivalóra vadászik, vagy a napsütésben heverészik. Ám egy napon, miután elcseni a kamrapolcon felejtett véreshurkát, telhetetlen macskagyomra új kalandra csábítja, s találkozik Csicsőrkével, a daloskedvű kismadárral. Mielőtt bekapná, meghallgatja a madár könyörgését, aki békességre, szeretetre hivatkozik. A hitetlenkedő Marci jót nevet ezen, s megígéri Csicsőrkének, hogy szabadon engedi, ha csak egy valakit tud mutatni, aki igazán szeret. Elindulnak hát kereső útjukra, s velük együtt bepillanthatunk a csorbakúti családok életébe, Burúkék, Talyigásék, Mezőfalviék és a többiek csorbán-szerető világába.
De hogyan tér vissza Marci, a „tékozló kandúr” gazdasszonyához? Mi történt, hogy ezentúl nem kismadárra fáj a foga, sőt, megosztja Csicsőrkével az ebédre kapott finom falatokat?
Vizi János színes krétarajzai teszik Marcit vándorútját szemmel is élvezhetővé.

1998
 

Csatolások

 • Miklya Zsolt - Marci Kandúr hazatér (1).pdf
  4.3 MB · Olvasás: 103

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kriza János - Rózsa királyfi
Székely népmesék
1695624528709.png

Az ördög kilenc kérdése

Egy szegény legénynek kedve szottyant, hogy megházasodjék, ki is pottyintá egyszer az édesanyjának, hogy ő miben töri az eszét.
Ó, te semmirevaló élhetetlen! Tán bizony neked való a házasság - mondja fölharsanva az anyja -, tedd le magad arról, ne bolondulj meg, jobb lesz, láss dolgodhoz ahelyett!
2010
 

Csatolások

 • Kriza János - Rózsa királyfi (1).pdf
  12.3 MB · Olvasás: 91
Oldal tetejére