Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Kollár-Klemencz László - Kistehén

1695720881151.png


A népszerű kistehén figurájának dalával, kottával, többnyelvű szövegfordítással és sok szép színes képpel.
Én vagyok a Kistehén,
ülök a fa tetején
lábamat lógatom, jól érzem magamat,
én, a Kistehén.
Kistehén, Vadász, Nyúl és Tetemaci Senkiföldjén élnek. Történeteik egyszerű emberi helyzeteket bontanak ki. A kiindulópont minden esetben egy idillikus állapot, amibe befurakodik egy probléma, amit a barátok a szeretet útján oldanak meg.
Ajánljuk 5 és 95 év közötti barátoknak és nem barátoknak.

2014
 

Csatolások

 • Kollár-Klemencz László - Kistehén (1).pdf
  8.3 MB · Olvasás: 124

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Viera Janusová (szerk) - Hetedhét ország újabb meséi

1696192436182.png


Tartalom: A rendíthetetlen ólomkatona, A két nővér meg a varázsló, Taro és Naro, Fordulj meg, Brumi!, Ki hozza vissza a napot?, Az ember, a bivaly meg a tigris, A félig nyúzott kecske meg a sün, Miért vicsorog a kutya?, Hogyan vásárolt a nyúl csizmát, A szarvas meg a jaguár, Erdőapó és erdőanyó, A szalmából kötött bika, A medve meg a szúnyog, Nyafkapanka, A halász meg az aranytollú kacsa, A tizenhárom légy, Medvebőr és hét fivére, A dalos kedvű béka, A kandúr, a kakas meg a róka, Ori és Kékszemű, A lángos, Mese a villámról, Hogyan fogott halat a farkas, Miért nincs a majmoknak házuk?, A kutya meg az ember.
1990
 

Csatolások

 • Viera Janusová - Hetedhét ország újabb meséi (1).pdf
  10.4 MB · Olvasás: 97

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Tóth Lajos - Judo gyerekeknek

1696410340491.png


Kevés szakirodalmi anyag található Magyarországon, magyar nyelven a BUDO irányzatairól. A Judo talán a legismertebb és az utóbbi időben az egyik legnépszerűbb ágazata a küzdősportoknak. Mindazok, akik érdeklődnek eziránt a szép küzdősport iránt kénytelenek beérni az edzők szóbeli útmutatásaival. Az utóbbi években a könyvkiadás nem kényeztette el a Judo rajongóit sem.
Hiánypótló szándékkal kívánjuk közreadni Tóth Lajos könyvét. Gyermekek számára készült a könyv sok rajzzal, amelyek lehetővé teszik a vizuális tanulást, megkönnyítik az edzők munkáját. Természetesen a nem gyermekkorú judokák is haszonnal forgathatják a könyvet, hiszen a lépéselemzések számukra is segítséget jelenthetnek a tanulásban, gyakorlásban.
Kívánjuk, hogy sokak számára könnyítse meg e könyv az ismerkedést a Judo-val. Bízunk benne, hogy nem marad folytatás nélkül ez az első próbálkozásunk és idővel sikerül a felnőttek számára is hasonló jellegű könyvet közrebocsátanunk.

1994
 

Csatolások

 • Tóth Lajos - Judo gyerekeknek (1).pdf
  6.2 MB · Olvasás: 84

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Andrew Lane - Kígyómarás

1696503980894.png


Sherlock Holmes magára maradt.
Legutóbbi kalandját követően az ifjú detektív arra eszmélt, hogy rejtélyes módon egy vitorlás fedélzetén kötött ki, amely egyenesen a messzi Kínába tart. Vajon a Paradol Kamara áll a fiú elrablásának hátterében? Ha igen, mi célból eszelhették ki ezt a gonosz tréfát? Nem kizárt, hogy azt remélik, a számtalan veszéllyel fenyegető hajóút lesz Sherlock végzete. A tengerészélet új kihívások elé állítja, ráadásul itt nem számíthat sem hűséges barátai, sem bátyja, Mycroft segítségére.
A veszedelmek közepette, tengeri viharral, kalózokkal, majd egy számára teljesen ismeretlen világgal küzdve az ifjú rengeteg tapasztalatra is szert tesz, emellett új barátokat szerez. Már éppen kezdené élvezni a kalandot az egzotikus vidék nyüzsgő, színes forgatagában, amikor bekövetkezik egy tragikus haláleset a közvetlen környezetében. Mindenki azt hiszi, pusztán szerencsétlen balesetről van szó – kivéve a borotvaéles eszű Sherlockot, akinek fürkész tekintetét nem kerülheti el néhány szokatlan részlet. A fiatal detektív így ismét nyomozni kezd, s a jelek arra utalnak, hogy egy igencsak szövevényes összeesküvés áll a háttérben, melynek felgöngyölítésén országok sorsa múlhat…

2020
 

Csatolások

 • Andrew Lane - Kígyómarás (Ifjú Sherlock Holmes 5.).epub
  414 KB · Olvasás: 109

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Andrew Lane - Tűzvihar

1696504192498.png

Rögtön azután, hogy Sherlock a sokat tapasztalt hű barát, Matty segítségével fényt derít egy sötét, saját családját is érintő titokra, egy újabb, nem éppen szívderítő, ám annál izgalmasabb kalandba kénytelen belevágni barátaival, miután tanára és annak lánya hirtelen és váratlan, nyom nélkül eltűnnek a házukból. Sherlockot és társait az ifjú mesterdetektív következtetései – no meg egy nyúl – Skóciába vezérli, ahol a bosszúszomjas Paradol Kamara, vagy egy még vérszomjasabb ellenség, vagy tán kettejük szövetségének ördögi kelepcéje vár rájuk, miközben mászkáló halottakkal, kísértetekkel és saját érzelmeikkel is szembesülniük kell. A kutatás során Sherlock komoly nyomokra, új nyulakra, körülötte röpködő nyílvesszőkre és a múlt sötét titkaira bukkan, és egy pusztító tűzviharra, ami nem mindig csak a külvilágban tombol, hanem saját szívében is. És a kalandok legjava még csak most kezdődik…

2017
 

Csatolások

 • Andrew Lane - Tűzvihar (Ifjú Sherlock Holmes 4.).epub
  463.3 KB · Olvasás: 108

Bibliotheknutzer

Állandó Tag
Állandó Tag
Múmin : Alicia

Alma Magdi Karácsonyi varázslat

Alma Magdi Olyan jó hogy vagy nekem
 

Csatolások

 • Alma Magdi - Karácsonyi varázslat (Andreas H. Schmachtl) (Z-Library).pdf
  6.5 MB · Olvasás: 117
 • Alma Magdi - Olyan jó, hogy vagy nekem (Andreas H. Schmachtl) (Z-Library).pdf
  12 MB · Olvasás: 113
 • Múmin - Alicia (Ismeretlen) (Z-Library).pdf
  1.8 MB · Olvasás: 63
 • Download.jpeg
  Download.jpeg
  11.8 KB · Olvasás: 14
 • 3795668.jpg
  3795668.jpg
  207.9 KB · Olvasás: 14
 • Download (1).jpeg
  Download (1).jpeg
  11.1 KB · Olvasás: 16
Utoljára módosítva:

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Ingrid Edelfeldt - Robin és a láthatatlanok

1696593387594.png


Torun, a tizenkét éves svéd kislány szüleivel minden évben ugyanazon az erdő melletti telken nyaral, egy régi zsellérházban. A mostani nyár azonban nem olyan, mint a többi, és Torun sem olyan, mint régen. Valami érdekes, izgalmas, meseszerű átváltozásra vágyik. Hogyan lesz Torunból Robin, vagyis Robin Hood? Miként kerül a manókkal, tündérekkel, kísértetekkel s más csodalényekkel teli varázslatos erdőbe? Hogyan barátkozik meg Kálával, a tündérfiúval, és miként mentik meg közösen a Halhatatlanok Erdejét a gonosz szürkeszellemektől? Erről szól ez a kedves, szép, izgalmas, igazi északi meseregény.
1987
 

Csatolások

 • Ingrid Edelfeldt - Robin és a láthatatlanok.pdf
  1.7 MB · Olvasás: 80

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Devecsery László - Játékszertár
Ötlettarisznya

1696653409005.pngA szalma, ha már tudunk vele bánni, megszámlálhatatlan, végtelen lehetőséget kínál. Minden alkalommal, mindannyiunknál újabb és újabb ötletek, tárgyak születnek. Kartonpapírból, szalmamintával dominót is csinálhatunk. Sima, fehér gyertyára, alufólia és langyos vasaló segítségével, szalma mintát vasalhatunk, s így díszgyertya lesz belőle. Bármilyen alkalomra csinálhatunk szalmadíszes képeslapot is.

Ne feledkezzünk el a karácsonyfa kiegészítő díszeiről sem! Az uralkodóak - természetesen - a szalmadíszek. Mellettük szépen díszített mézeskalácsok, apró diók díszlenek. Az utóbbiak minden színezés nélküliek, félbetört, kihegyezett gyufaszál és cérna segít jégével kerülnek fel a fára. Ugyancsak mutatósak az aprócska, piros almák. A féldió- babák, vitorlások, lampionvirág-kötések, mákból készült virágkosarak ugyancsak illenek a szalmadíszek mellé.
Nem csupán szalmából készült tárgyakat nyújtok át a kedves olvasónak, s nektek gyerekek.
1997
 

Csatolások

 • Devecsery László - Játékszertár (1).pdf
  9.1 MB · Olvasás: 96

lil9

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok.
Nincs meg valakinek véletlenül Kate O'Hearn trilógiája:
Pegazus és az Olümposz lángja
Pegazus és a harc az Olümposzért
Pegazus és az új Olümposziak

Előre is köszönöm a segítséget.
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Lois Duncan - Kutyaszálló

1697306478091.png


Andi imádja a kutyákat. Csakhogy Andi és a családja Alice nénihez költöztek, aki borzasztó allergiás a kutyákra, így a kislány tacskójának, Bebének meg az Alice néni küszöbére tévedt tündéri kóbor kutyának, Pénteknek bujkálnia kell… Amíg egyszer csak Andinak nagyszerű ötlete nem támad. Nemsokára bátyjával, Bruce-szal megmentik Pénteket és a kölykeit, majd beköltöztetik őket egy a közelben álló elhagyatott házba. Később itt talál otthonra Vándor, a gyönyörű ír szetter is, akivel rosszul bánik a gazdája, őt pedig az iskolaudvaron maradékokért kuncsorgó MacTavish követi. Ezután érkezik még öt bullmasztiff kölyök, akiket tulajdonosuk nem akar megtartani. Andi odáig van az izgatottságtól – igazi kutyaszállót vezet! De sikerül-e Bruce segítségével tovább működtetni a kutyák menhelyét, vagy egy vakkantás elárulja a titkukat?

2009
 

Csatolások

 • Lois Duncan - Kutyaszálló.epub
  167.3 KB · Olvasás: 63

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szemerkényi Ágnes - Élet falun
Művészetről gyermekeknek

1697576215472.png


Az a paraszti életforma, a munkáknak és ünnepeknek az a szakadatlan láncolata, melyről ez a könyv is tudósít, szinte már teljesen a múlté. A történeti források mellett a leghitelesebben talán a művészet tanúskodik erről az eltűnt világról. A művészeti alkotások segítségével rég nem használatos eszközöket, rég elfelejtett munkafolyamatokat ismerhetünk meg, régmúlt korok hétköznapjai elevenednek meg szemünk előtt.

A műalkotások azonban nemcsak a küzdelmes és nehéz paraszti munkákat örökítették meg, hanem egy szüntelenül változó életformát is: a szüntelen újrakezdés képességét a munkában, az életben.
1986
 

Csatolások

 • Szemerkényi Ágnes - Élet falun (1).pdf
  12.2 MB · Olvasás: 103
Oldal tetejére