Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Zóka Katalin : Kóstolgató - gyermekirodalmi szöveggyűjtemény többek között Varró Dániel, Böszörményi Gyula, Orbán Ottó, Janikovszky Éva, Szabó T. Anna és Tóth Krisztina műveivel. A tartalomjegyzékről csatolok képet, nem tudom, mennyire olvasható.
 

Csatolások

 • img1697804619490.jpg
  img1697804619490.jpg
  1.4 MB · Olvasás: 67
 • zoacuteka-katalin-koacutestolgatoacute-8_compress.pdf
  430.1 KB · Olvasás: 102

Palma76

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresném, ha esetleg valakinél megvan, ne tartsa vissza Sztárek Andrea: Az úgy lesz.... c. mesekönyvét. Köszönöm!!!
 

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Keresem : Molnár Andrea - Mesék a természetről (Füzesi Zsuzsa által illusztrált). Fel volt töltve kétszer is, de azt írja, hogy nem található. Köszönöm előre is.
Molnár Andrea - Mesék a természetről

1697833396868.png

Ez a gyönyörűen illusztrált, elbűvölő meséket tartalmazó könyv az óvodás és kisiskolás korú gyermekeknek mesél rügyfakadásról és zimankós fagyról, langyos fuvallatról és lenge páráról, virágos kertekről, madarakról, suhogó lombról: egyszóval a természetről.
1998
 

Csatolások

 • Mesék a természetről.pdf
  24 MB · Olvasás: 215

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Hevesi Lajos - Jelky András kalandjai

1698077252994.png

Aki Baján jár, ne felejtse el megnézni Jelky András szobrát. Világjáró, nagy lendületű lépése van ott bronzba öntve. A szobor tekintete bizakodó és messzire néző – olyan amilyen a valóságban is lehetett.. Előtte is, utána is sokan járták a világot, hírneves utazók fedeztek föl népeket és földeket – Jelky András bajai szabólegény kalandos életének históriája azonban újból és újból lázba hozza az olvasókat. Igaz nem akármilyen szabólegény volt ő: nemcsak varrótűt, hanem hogyha kellett a kardot is derekasan forgatta. Ki is vágta magát minden helyzetből. S bármilyen messzire bármilyen különös tájakra sodorta is a sorsa, hazáját sohasem felejtette. Öregkorában tért haza élményekben gazdagon – híre a mesék világjáró királyfiainak népszerűségével vetekszik.
1983
 

Csatolások

 • Hevesi Lajos - Jelky András kalandjai.epub
  302.1 KB · Olvasás: 96

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Szöllősi Péter - A csillagszemű juhász és más magyar népmesék

1698092694785.png


Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy nagyhatalmú király. Ha ez a király eltüsszentette magát, az egész ország népének rá kellett tüstént mondani: adj' Isten egészségére! Ha valaki ezt elmulasztotta volna, az halálnak halálával lakolt volna a bűnéért. No, történt egy hűvös vasárnap reggel, hogy bizony a király megfázott és egy óriásit prüsszentett. Az egész birodalom egy emberként mondta, hogy adjon Isten jó egészségére, felséges király urunk!
Azaz majdnem az egész birodalom, mert bizony egy talpraesett juhászbojtár megszegte a parancsot. A király fülébe is eljutott a hír, rettentő nagy haragra gerjedt, a katonák pedig nyakon csípték az engedetlent és már vitték is a palotába. A csillagszemű juhász pedig bátran szembeszállt a királlyal, és kikötötte, addig ö ugyan nem mondja, hogy adj' Isten egészségére, amíg hozzá nem adják a szép királykisasszonyt feleségül!
2012

 

Csatolások

 • Szöllősi Péter - A csillagszemű juhász és más magyar népmesék (1).pdf
  4.7 MB · Olvasás: 109

selmeczi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szemerkényi Ágnes - Élet falun
Művészetről gyermekeknek

Csatolás megtekintése 1960877


Az a paraszti életforma, a munkáknak és ünnepeknek az a szakadatlan láncolata, melyről ez a könyv is tudósít, szinte már teljesen a múlté. A történeti források mellett a leghitelesebben talán a művészet tanúskodik erről az eltűnt világról. A művészeti alkotások segítségével rég nem használatos eszközöket, rég elfelejtett munkafolyamatokat ismerhetünk meg, régmúlt korok hétköznapjai elevenednek meg szemünk előtt.

A műalkotások azonban nemcsak a küzdelmes és nehéz paraszti munkákat örökítették meg, hanem egy szüntelenül változó életformát is: a szüntelen újrakezdés képességét a munkában, az életben.
1986
Nagyon köszönöm. Van esetleg még ebből a sorozatból könyved? Volt egy Kunyhó, paloták és lakóházak meg egy Játék közben könyv is, illetve emlékszem egy könyvre, bár lehet, hogy a Játék közben-ben volt, amelyben szerepelt két kedves élőlény, akik végigkalauzoltak a múzeumokon.
 

Mia 1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyulász Péter - Helka 2. - Ciprián - A Balaton hercege

Felbukkan egy kopott bundás, ha innen nézem macska, ha onnan inkább tyúkszerű lény, Mitmitke. Megjelenésével izgalmas kalandok sora veszi kezdetét. Az előző kötetből megismert szereplők útjuk során új barátokat és ellenségeket szereznek. Megtudjuk, hogyan keletkezett száz halom Battán, tengerszem a Megyer-hegyi malomkőbányában, földvár a Balatonnál, vagy a Sió csatorna. A fődipicinyek, nyápicok, dinkák, sziporkák, csordásfarkasok, Zemúr és Mitmitke, úgy gabalyítják a történet szálait, hogy azok az óbudavári mosókutat övező fa gyökereihez lesznek hasonlatosak. Ciprián a varázslat helyett a józan ész hatalmában bízik, ám elvarázsolja az az érzés, ami néha elveszi az eszünket.
 

Csatolások

 • Nyulász Péter - Helka 2. - Ciprián - A Balaton hercege.epub
  7.6 MB · Olvasás: 162

Mia 1981

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyulász Péter - Helka 3. - Kamor - Helka menyegzője

Helka és Ciprián már többször megóvta hőstetteivel a Víz, a Part s az Erdő népét, ám a Balaton és a Bakony vidékén tart még a varázshatalmasságok csatározása. A trilógia zárókötetében Kamor, a Bakony varázslója, végre felfedi a régmúlt titkait, és Helka hercegkisasszony is párjára talál.
 

Csatolások

 • Nyulász Péter - Helka 3. - Kamor - Helka menyegzője.epub
  6.9 MB · Olvasás: 155

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Veress István - Állatsztárok

1698380627609.png


Mit bömböl az oroszlán? Mikor támad a grizzly? Hányszor erősebb a cukorbogár az elefántnál? Miért hűségesek a kutyák?…
Nem akármilyen állatokról szól ez a könyv: világhírű regények, filmek „sztárjai” kelnek életre: Lassie, a hű skót juhászkutya, Elza, a visszavadított oroszlán, King Kong, az óriásgorilla, a vadnyugat vágtató paripái, Moby Dick, a fehér bálna, Willy, a kardszárnyú delfin… De szó esik a farkas nevelte embergyerekről: Maugliról, és a másik népszerű dzsungelhősről: Tarzanról. Miközben részleteket olvashatunk „hőseink” izgalmas kalandjairól, megtudhatjuk, mennyi az igazság és mennyi a mese, a legenda a közismert történetekben.
2008
 

Csatolások

 • Veress István - Állatsztárok (1).pdf
  12 MB · Olvasás: 99

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Zara Lisbon : Plasztikcsaj
Éjszakába nyúló, hírességekkel teli partik. Villanó vakuk és dizájnerruhák. És egy vízben lebegő holttest a Venice Beach-i csatornában. De talán kezdjük az elején. Justine Childs éli az átlagos tinédzserlányok életét, mígnem egy nap beköltözik a szomszédba a volt gyereksztár, Eva-Kate Kelly. Eva-Kate gyönyörű, csábító, és mindenáron azt szeretné, ha Justine része lenne az ő csillogó világának. A kapcsolatuk hamar elmélyül, bár sok mindent nem árulnak el egymásnak. Justin úgy sejti, hogy valami nem stimmel. Ám mielőtt az ügy végére járna, Eve-Kate meghal. Vajon ki ölte meg? Justine megesküszik, hogy ártatlan. És most elmeséli, hogyan élte meg a történteket.
 

Csatolások

 • plasztikcsaj.pdf
  925.2 KB · Olvasás: 72
 • Screenshot_20231027_151413.jpg
  Screenshot_20231027_151413.jpg
  335.7 KB · Olvasás: 28

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Horváth Péter: A Fekete Kéz visszavág! c. könyvét keresem, hálás köszönet érte, ha valakinél meglenne, és feltenné.
Horváth Péter - A Fekete Kéz visszavág

1698557913271.png

„El kéne olvasni ezt a könyvet, tök izgalmas, meg nevetni is lehet rajta! Becsületszavamra! És ez nem duma. Egyébként nem én írtam, hanem a Horváth Andris és a Horváth Sanyi faterja. Engem csak megkért, hogy adjam hozzá a Titkos Napló-mat, meg írjak bele a regénybe néhány sort, ahová csak jónak látom. Ha nem egészen világos, amit ő írt vagy valami. Meg hogy találjak ki izgalmas fejezetcímeket. Először nem akartam belemenni, de a Rehák rádumált, meg a többiek is mind a csapatból, hogy ez még hozzátartozik a Tervhez, utólag. Elég nehéz munka volt, csak a helyesírás kijavítására ráment két hetem… Persze a csoportból mindenki segített.” A Csapat, ahová Gerevics Imre, e sorok írója is tartozik, a Pál utcaiak mai változata: van titkos helyük, vannak köztük vezérek és közlegények, szerelmek és ellenségeskedések, együttérző felnőttek és hatalmaskodók. És van cél: az Akció. Amit számítógépen dolgoznak ki és bonyolítanak le. De a számítógép nem ember, érzelmekkel, véletlennel nem tud dolgozni.
1990
 

Csatolások

 • Horvath Peter-A Fekete Kez visszavag.pdf
  4.5 MB · Olvasás: 123

dzsefff

Állandó Tag
Állandó Tag
Vargha Balázs - Szeretnél játszani?
Játékok tíz éven aluliaknak

1698558060992.png

Ennek a könyvnek minden játékához személyes közöm van. Sokat közülük még gyerekkoromban játszottunk Kunszentmiklóson. Vagyis ötven-hatvan évvel ezelőtt.
Ez a legutóbbi fél évszázad, a rádiónak, majd a televíziónak a kora nagy pusztítást tett az élő néphagyományban. Régi szokásokat elhagytak, régi dalokat elfeledtek a falusiak.
A gyerekjátékok népköltészetét is kikezdte az idő és a technika. De örömmel fedeztem föl régibb és újabb játékgyűjteményekben, hogy gyermekkorom játékkincse más vidékeken is megtalálható volt különféle változatokban, s részben még ma is föllelhető.
Gyerekkorom játékainak másik csoportja családi örökség. Ezek egy másik, szintén régi hagyományba kapcsolódnak be. Édesapám, akit az irodalom, a nyelv és a matematika egyformán érdekelt, megtanította hét gyerekét azokra a gondolkoztató játékokra, amelyeket ő játszott gyerekkorában, de újakkal is gyarapította ezt a játékkincset.
Ezeknek java részét én is megismertettem néhány gyereknemzedékkel rádió-, tévéműsorokban, könyvekben, újságokban.
1986
 

Csatolások

 • Vargha Balázs - Szeretnél játszani (1).pdf
  16.2 MB · Olvasás: 165

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Roderick Hunt, Alex Brychta : A csodakutya
Az Aranyfa sorozat 9. kötete.
Flopi nem akarja az Év Kutyáját eljátszani, azonban egy varázskaland alkalmával igazi hőssé válik. Színes illusztrációkkal.
 

Csatolások

 • Screenshot_20231102_101923.jpg
  Screenshot_20231102_101923.jpg
  967.6 KB · Olvasás: 25
 • Csodakutya 9.szint (Roderick Hunt - Alex Brychta).pdf
  3.4 MB · Olvasás: 81

Mmm1936

Állandó Tag
Állandó Tag
Roderick Hunt, Alex Brychta : Az új kutya, A titkos szoba
Rövid történetek , sok képpel , egyszerű mondatokkal, a Csodakutya szereplőivel. Olvasni tanulóknak ideális.
Sajnos a borító mindkét könyvnél hiányzik.
 

Csatolások

 • Az új kutya (Roderick Hunt - Alex Brychta).pdf
  849.2 KB · Olvasás: 69
 • A titkos szoba (Roderick Hunt - Alex Brychta).pdf
  1,000 KB · Olvasás: 65
Oldal tetejére