Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

pszi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Népek meséi 39 Sfurtuna, az elátkozott leány szicíliai népmesék
Ez a lány tényleg el volt átkozva...Sikerült beszerezni egy példányt, de nyomdahibás: 98. után a 111., 162 után a 175 következik... Nem tudom, létezik-e hibátlan példány, minden esetre csak egy kiadást ért meg 1965-ben 4600 példányban- és bár nem olvasták ronggyá, mára alig maradt...
 

Csatolások

  • Sfurtuna az elátkozott leány.jpg
    Sfurtuna az elátkozott leány.jpg
    110.5 KB · Olvasás: 93
  • Népek meséi 39 Sfurtuna, az elátkozott leány.djvu
    3 MB · Olvasás: 220

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
J.K.Rowling
Harry Potter és a bölcsek köve (ILLUSZTRÁLT)

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában töltött első tanév kemény erőpróba a diákok számára. Harry Potternek nem csupán a vizsgákon kell megfelelnie, de egy életre-halálra szóló küzdelemnek is részese lesz. A tizenegy éves varázslójelölt története meghódította az egész világot.

J.K. Rowling immár klasszikus műve most először jelenik meg illusztrálva. A fantasztikus, színes rajzokat a Kate Greenaway Medal kitüntetettje, Jim Kay készítette. Szemet gyönyörködtető és varázslatos könyv Harry Potter-rajongóknak és új olvasóknak.

covers_269321.jpg
 

Csatolások

  • 01.J. K. Rowling - Harry Potter és a bölcsek köve.ill.pdf
    10.5 MB · Olvasás: 1,148

KathyBogar

Állandó Tag
Állandó Tag
J. K. Rowling
Harry Potter és a Titkok Kamrája - Illusztrált kiadás

A szemközti falon valami fénylett. Óvatosan közelebb mentek, s közben hunyorogva fürkészték a sötétséget. A lobogó fáklyák fényében egy felirat csillant meg. Valaki fél méter magas betűkkel ezt mázolta a két ablak között a falra: FELTÁRULT A TITKOK KAMRÁJA. AZ UTÓD ELLENSÉGEI RESZKESSENEK!

Harry Potter varázslónak született, és jelenleg második tanévére készül a Roxfort Boszorkány-és Varázslóképző Szakiskolában. De már a szünidő sem telik eseménytelenül: egy nap különös szerzet , egy házimanó jelenik meg a Privet Drive-on, és közli Harryvel, hogy nagy veszély leselkedik rá, ha visszatér az iskolába. Harry a riválisa, Draco Malfoy mesterkedését sejti az üzenet mögött, és nem törődik a figyelmeztetéssel. Sőt, valójában el is feledkezik róla, ugyanis barátja, Ron egy repülő autón megszökteti a kibírhatatlan Dursley-éktől, s Harry a nyár további részét Weasley-éknél tölti. Ám a Roxfortba visszatérve hamarosan beigazolódik, hogy Dobby, a házimanó nem a levegőbe beszélt. Szörnyű dolgok vannak készülőben.

A Kate Greenaway-díjjal kitüntetett Jim Kay pazar illusztrációkkal jeleníti meg J.K. Rowling varázslatos világát az immár klasszikus sorozat második kötetében.

covers_269321.jpg
 

Csatolások

  • 02.J. K. Rowling - Harry Potter és a Titkok Kamrája.ill.pdf
    8.9 MB · Olvasás: 1,001

Hamunatra

Állandó Tag
Állandó Tag
Nosztalgia céljából keresem az alábbi mesekönyveket, régebbi változatot, nem az újra kiadott felújítottat:
Első meséskönyvem
Második meséskönyvem
Harmadik meséskönyvem
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Csatlós János (szerk.)
A sárkánykirály lánya
Tang-kori történetek

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

b9OfI1c.png
A Tang-kornak, a kínai klasszikus irodalom aranykorának eddig inkább a költészetét ismerhette annyira-amennyire a magyar olvasó: Po Csü-ji, Tu Fu és mások verseit. Ebben a kis kötetben ugyanez a nagy irodalom másik oldaláról mutatkozik be: a próza felől. A benne szereplő mesék és történetek részben folklór eredetűek, részben novellák. Valamennyi igazi meglepetés, frissességük, naiv szemléletességük, aprólékos festőiségük mély rokonságban van a korszak lírai termésével, ám míg a líra sokszor csak futó hangulatok rögzítése vagy csiszolt poéták virtuóz ujjgyakorlata, ezek a mesés vagy hétköznapi históriák egy letűnt kor mindennapjait támasztják fel üde mese-ízekkel, szerelmi bonyodalmakkal, sokszor gunyoros történelmi pillanatképekkel, érzelmes pátosszal: megannyi kipillantás egy idegen kultúra és világ furcsa, de mégis a mi életünkkel rokon apróságaira.
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A sárkánykirály lánya.epub
    284.5 KB · Olvasás: 315

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Maung Htin Aung, Borbás Mária (szerk.)
Po úrfi és a tigris
Burmai népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

wWPULjD.png
Volt egyszer egy legényke, Po úrfinak hívták. Nap mint nap odahagyta faluját és kisétált az erdőbe. Barátja volt Po úrfinak minden állat, legkivált a tigris. Jó nagyokat sétáltak az erdőn kettesben, Po úrfi meg a tigris. Po úrfi szerette is a barátját, hanem a tigris mit forgatott a fejében: egy szép napon majd megkéri Po úrfit, vinné el őt a faluba, s ő aztán elrabol a parasztoktól egy hízott borjút vagy kettőt. Azt mondja egyszer a tigris Po úrfinak:
– Po barátom, elviszel-e a falutokba?
– Nem tehetem, jó tigris – felelte Po úrfi –, mert bizony a parasztok nem állhatnak téged. Sose feledd, hány barmukat ragadtad el a faluszéli legelőről!
– Hát ha el nem viszel, majd odamegyek én magam! – felelte ingerülten a tigris.
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.​
 

Csatolások

  • Po úrfi és a tigris.epub
    263.7 KB · Olvasás: 296

Bzsomb

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Grimmtől keresem a Széttáncolt cipellőket; egy link volt fent de már sajnos nem elérhető. Akinek megvan, legyen olyan kedves és töltse fel :). Nagyon szépen köszönöm előre is! Elsősorban ezt a változatot keresném:
Csatolás megtekintése 1685209

Nekem így van meg, egy mesekönyvben 4 mese:
A csizmás kandúr
A kékfényű lámpás
A kristálygolyó
A széttáncolt cipellők

A grafikus: Haui József
Kiadó: Táltos
1_6np1lgbm.jpg
https://mega.nz/#!I1VkhSyR!KivUG8vpumpiFvCGrLR2Bb32wvHUwnhPfNvcTmKdndU
 
Oldal tetejére