Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Schütz István (szerk.)
A Föld Szépe
Albán népmesék
(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

7LhK0xf.png
Egyszer a nagyvezír maga elé hívatta a várba Nasztradint. Nasztradin hétrét görnyedt félelmében, útra kell és közben így beszélt magában:
– Istenem, vajon miért hívatott?! Ugyan mit akarhat tőlem? Talán feljelentett valaki? Jaj, mi lehet ez! Majd még fejemet véteti! Segíts meg Istenem! És ami még ennél is rosszabb, a magam lábán kell elmennem, hogy ennek a fenevadnak a kezére adjam magam. Kutya helyzetbe kerültem! Vagy talán el se menjek? Jól van, jól, de hát mit csináljak! Aztán meg tán nincs is semmi baja velem és utamra bocsát, én meg bűnösnek tartom magam anélkül, hogy elkövettem volna valamit! Isten nevében elmegyek és lesz, ami lesz… Úgyis csak egyszer halok meg!
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

  • A föld szépe.epub
    393.9 KB · Olvasás: 286
Utoljára módosítva:

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
A keresöben megtalaltam de csak 2-t engedett letölteni (Csampit es Cirmos cinkat) a masik kettönek a linkjet nem dobta ki, ezert kerdeztem hatha meg van valakinek.Köszi
Szia!
Ilyen esetben nem kell újra feltöltést kérni, hanem tessék a jelentéssel jelezni felénk, a rejtés nem oldódott fel a tetszik megnyomása után. Nézd meg most azt a kettőt.
 

Lévainé Pulai Tímea

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Keresem a következő könyveket.

Nyulász Péter- Az ellopott Mikulásszán nyomában.

Nyulász Péter - Helka trilógia

A fiú, akit Karácsonynak hívtak.

Kertész Erzsi- A sárkány nyomában. A pásztói oskolamester háza.

Berg Judittól Panthera sorozat.
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
Bodrogi Tibor (szerk.)
Az oroszlán-menyasszonyok
Dél-afrikai népmesék

(Népek meséi sorozat)
——— epub formátum ———

RBELOMa.png
A Zambezi, Kubango és Kunene folyóktól délre húzódó területeken, a Dél-Afrikai Unió, Becsuanaföld, Baszutoföld, Swaziföld, Dél-Rhodesia és Moçambique területén élő busmanok, hottentották és bantu népcsoportok valamikor Dél-Afrika urai voltak. A XVI. századtól kezdve ezek a népek egyre pusztulnak. Rabszolgakereskedők, telepesek folytattak ellenük évszázadokon keresztül hadjáratokat, és a belső, törzsi háborúk is állandóan tizedelték soraikat. A sós és száraz sztyeppekre, félsivatagos tájakra szorultak vissza.
Szabad életükről, különös, szépséges világukról ma már csak meséik vallanak: arról a vad, csodálatos világról, amelyet az íjjal vadászó fekete harcosok és a csillagok szívéről álmodó, éhes fekete emberek népesítenek be. Oroszlánok, struccmadarak, sakálok, leopárdok, kígyók és mézmadarak veszik őket körül. Varázslók verik tompa dobjaikat a jóshelyeken, musonga-szemek figyelik a karcsú fekete asszonyokat… Dél-Afrika mesél…
Köszönet a nyersanyagért Pszi53 fórumtársnak.
 

Csatolások

  • Az oroszlán-menyasszonyok.epub
    331.1 KB · Olvasás: 279
Utoljára módosítva:

lrghtp

Állandó Tag
Állandó Tag
A Kis Kiralylany sorozatbol: Esti Meset Akarok

[HIDE-THANKS]https://mega.nz/#!pKAXXKiD!wRARsv0CPu2vAh4MS-2uJHgkFMVzaBfcAzMfmN9_7TA[/HIDE-THANKS]

Ez az en forditasom/munkam. Nem vagyok hivatalos fordito es nagyon szivesen veszem ha akarki valami javitast/valtoztatast javasol.
 

bumbayo

Állandó Tag
Állandó Tag
T. Aszódi Éva (szerk.)
Minden napra egy mese
— epub formátum —

j998vRX.png
Minden napra egy mese, s egyik érdekesebb, mint a másik. Az év minden egyes napjára jut belőlük felolvasni-, mesélnivaló, még február 29-ére is, ha szökőév van.
A 366 mesét tartalmazó kötetben a magyar mesekincsnek és a világ meseirodalmának színe-javát gyűjtötte egybe a válogató, legjobb íróink és műfordítóink feldolgozásában: angol, francia, német, svéd, norvég, orosz, indiai, kínai, japán népmese-feldolgozások és modern műmesék követik egymást tarka forgatagban.
Egyik nap arról hall mesét, hogy miért nem hordanak piros sapkát a békák, másik nap arról, hogy miért alszik a medve télen, vagy milyen tréfát eszelt ki április elsején Móka Miki.
A kötet minden egyes lapján új mese kezdődik, örömére a meseolvasó szülőknek s azoknak a gyerekeknek, akik hosszabb történet olvasására még nem mernek belefogni.
Reich Károly színes illusztrációi varázsos mesehangulatot árasztanak.
 

Csatolások

  • Minden napra egy mese.epub
    911.8 KB · Olvasás: 586
Oldal tetejére