Gyermeknevelés,egészség...

buba7712

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Nekünk sikerült megoldani már egy jó ideje,talán 1-2 hétbe telt.
Mielőtt lefektettem vittem pisilni,kakilni.
Más megoldás nem volt csak ez.
Egy darabig folyamatossan bepisilt,de egyik naprol a másikra reggelig húzta.
Persze amikor száraz volt az ágy meg minden indiántáncot jártunk,ölelkeztünk,pacsiztunk.
Azóta is mutatja,hogy nézd anya tiszta ám a bugyim! :):):)
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Úgy látom, senkinek sincs mondanivalója gyereknevelés területén.
Nekem lenne. A napokban bukkantam rá erre a személyiségzavarra, amit csak a közelmúltban ismertek fel és írtak le a szakemberek. Nekem nagyon sokat segített volna, ha hamarabb tudok erről.
Ti már találkoztatok valamilyen formában a nárcisztikus szülő problémájával?

Ez a blog négy részben írja le a nárcisztikus szülő jellemzőit. Itt elsősorban anyáról van szó, de apa is lehet az, sőt, egyszerre mind a két szülő is.
https://narciszgyerekei.wordpress.com/2013/11/12/a-narcisztikus-anya-1/

Ez a cikk pedig arról szól, mivel küzd az, akit ilyen szülő(k) nevelt(ek) fel.
http://pszinesztezia.blog.hu/2015/12/06/ezekkel_kuzdenek_a_narcisztikus_szulok_gyerekei

Én azt tapasztalom, hogy ez a személyiségzavar ijesztő mértékben gyakori. Legszívesebben külön topicot nyitnék a témának, de mivel ez a gyereknevelős úgyis csendes, itt is társaloghatnánk róla, ha valakit érdekel, vagy érint.

Úgy gondolom, ennek a személyiségzavarnak a felismerése nem csak annak fontos, aki rendelkezik vele, hanem annak is, aki egy ilyen szülőtől (vagy házastárstól) szenved. Ugyanis csak a felismerés esetén tud az ember megfelelően hozzáállni ehhez a problémához, és tudja megfelelően kezelni, legfőképp pedig elkerülni a lelki sérüléséket, amit egy ilyen szülő okoz neki, elkerülni, hogy tönkretegye az életét, a kapcsolatait, és hogy ő éveken át felesleges erőfeszítéseket tegyen a helyzet megváltoztatására.
 
Utoljára módosítva:

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt egy cikkrészlet is arról, hogy miről van szó:

"A nárcisztikus szülő a gyerekre gyakorolt negatív, sőt végzetes hatásai miatt, és a tárgykör jelentősége miatt egy külön fő kategóriát képez a pszichológia ez irányú kutatási területén belül.

A nárcisztikus szülőt elsősorban az különbözteti meg a normális szülőktől, hogy gyermekük iránti szeretete nem valódi, és kiváltképpen nem feltétlen szeretet, és a legtöbb esetben csupán egy kifelé mutatott szerepjáték. Amikor a nárcisztikus ember szülővé válik, annak oka is csupán önérdek, aminek következtében, amennyiben a gyerek nem örökli illetve nem veszi át magát a zavart, és nem követi a szülőt annak erkölcsi és szellemi zavarodottságába, egy speciális áldozattá válik: tipikus módon bűnbakká és kitaszítottá.

A nárcisztikus szülő számára a gyerek funkciója a szülő önimádatának további táplálása, és egy jövőbeli támasz, azaz egy hosszútávú praktikus invesztíció a szülő számára. Az ilyen szülő a gyerekeit vagy teljesen elhanyagolja vagy végletes módon kényezteti, de minden esetben a saját képére és a maga szolgálatára neveli. A gyerek szeretethiányban nő fel amelynek következményei sokszor szélsőségesen megmutatkoznak, kiváltképpen a beavatkozó, kontrolláló szülők esetében. A beavatkozó szülők nem nevelik gyerekeiket, sokkal inkább betörik őket saját céljaikra. Egyéb visszaélésekkel szemben a nárcisztikus szülő leggyakrabban a lelki érzelmi és mentális fenyítések eszközeit használja.

A nárcisztikus szülő hajlamos arra, hogy gyerekeit aszerint kategorizálja hogy az mennyiben hasonlít hozzá, mind lélektanilag, temperamentum, képességek és általános tulajdonságok szerint, és jellemző módon a hozzá hasonló jegyekkel és képességekkel rendelkező gyerekét favorizálja és támogatja, és a tőle különbözőt elnyomja és bünteti. A favorizált gyerek válik a család üdvöskéjévé míg az elnyomott gyerek a családi bűnbakká. Ez a nárcisztikus szülő esetében egyértelműen azt eredményezi hogy a nárcisztikus hajlamot öröklő és átvevő gyerekek lesznek a család sikeres tagjai és a nem-nárcisztikus, erkölcsi értékeket sugárzó gyerek lesz az elnyomott áldozattá és kiközösített bűnbakká.

A nárcisztikus szülő által nevelt nem-nárcisztikus gyerek gyakran egy állandó gondolat-kontroll alatt, szinte egy virtuális világban nő fel, amelyben minden egyes gondolatát, lépését és döntését a szülőhöz kell igazítsa, és amennyiben önállóságra és függetlenségre törekszik, a szülő bűnbakcsinálással, hibáztatással és kitagadással sújtja. A mennyiben az ilyen áldozat túléli a nárcisztikus visszaélést és mérgező családi környezetét, annak felnőtt korban mutatott lélektani tünetei széles skálán mozoghatnak.

Az ilyen szülők gyerekeire jellemző tünetek a túlzó függőségre való hajlam, szélsőséges önbizalomhiány, alacsony önértékelés és önhibáztatás: "nem vagyok jó semmire", szorongás, társadalomtól való visszahúzódás, önsorsrontó hajlam, pánikrohamok, intimitástól való félelem, párkapcsolati nehézségek, és öngyilkossági hajlam. Napjainkban különösen veszélyes az ilyen tünetekért az illetőt felelőssé tenni, valamilyen elmebetegséggel bélyegezni, azaz további áldozatvádlással sújtani.

A nárcisztikus visszaélés áldozatain lehet segíteni, valóban empatikus, együttérző, igényes és minőségi terápiás módszerekkel, illetve támogató csoportokban való részvétellel.

Számos esetben már önmagában is életmentő lehet ha egy nárcisztikus ember rabságában szenvedő gyermek, társ, házastárs, stb. kellő tudásra tesz szert a nárcisztikus emberről és annak áldozatairól."

(wikipédia: A nárcisztikus szülő)
 

TücsökTímea

Állandó Tag
Állandó Tag
800 méteres sziklára másznak indákon a kínai gyerekek, hogy eljussanak az iskolába

"A városi gyerekek szülei azon nyavalyognak, ha a gyerekük nem boldog, de ezek a gyerekek borzalmas mélységgel néznek szembe. Bármikor lezuhanhatnak" - közölte a kínai állami tévével Csen Ji fotós, aki szó szerint hegyen-völgyön át kísérte el az iskolába Atuler falu általános iskolásait.

11869584_18e92808bc9a0a7e6aba15e287c6b61a_wm.jpgA Szecsuán tartományban található 400 fős településtől ugyanis két órányi útra van az iskola, de ehhez meg kell mászni egy 800 méter magas sziklát. Mindezt kötéllétrákon és futónövények indáiba kapaszkodva.


Az út annyira veszélyes, hogy a tizenöt 6 éves korú kisgyereket mindig elkíséri egy-két önkéntes szülő a faluból. A biztonság kedvéért csak havi kétszer másszák meg a sziklákat, amelyet a fotós saját bevallása szerint annyira veszélyesnek érzett felfelé menet, hogy nem is akarja elképzelni, milyen lehet mindez lefelé.

Kína gazdasága ugyan kilőtt az elmúlt évtizedekben, de még mindig milliók élnek a szegénységi küszöb alatt. Az országban sok helyen elmaradott a közlekedési és oktatási infrastruktúra. Az ország domborzati adottságai miatt sokszor kell a vidéki gyerekeknek több órát sétálniuk, hogy bejussanak az iskolába.

http://index.hu/kulfold/2016/05/27/hegymaszas_iskola_kina_iskolabajaras/
 
Oldal tetejére