Háborog az ország: ilyennek látja Magyarországot egy amerikai újságíró?

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Április 30.

Melitta - 2013 Április 30, 13:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  budapest_fenyei_nagy.jpg

  Hónapok óta terjed az interneten egy cikk, ami állítólag rólunk szól.

  Teljesen rákaptak az internetezők egy írásra, amely a világhálón terjed, és állítólag egy amerikai újságíró szerzeménye.
  A megosztók szerint a cikkíró a Magyarországról alkotott nézeteit fejti ki igen reálisan, de ez az állítás több sebből is vérzik.


  "Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek.


  Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő 12 órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget.


  Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védőszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből, bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat mint nem kívánatos tanúkat.


  Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…"


  Több dolog szól ellene


  Bár az emberek többsége fenntartások nélkül elhitte, hogy a cikk tényleg Magyarországról szól, ez valószínűleg nem így van. Ha egy kicsit elvonatkoztatsz attól, ami valóban igaz, és a sorok mögé nézel, te is láthatod, hogy több állítás sem húzható rá hazánkra. Ezzel szemben más államokra igen, és mivel a cikkben egyszer sem szerepel konkrétan Magyarország neve, így nincs rá garancia, hogy tényleg rólunk íródott.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2013 Április 30.

  1. George Sand
   George Sand
   bocs, de szandinak erről a cikkről, valahogy ez az ugaros vers ugrott be...

   Ady Endre - A magyar ugaron

   Elvadult tájon gázolok:
   Ős, buja földön dudva, muhar.
   Ezt a vad mezőt ismerem,
   Ez a magyar Ugar.

   Lehajlok a szent humuszig:
   E szűzi földön valami rág.
   Hej, égig-nyúló giz-gazok,
   Hát nincsen itt virág?

   Vad indák gyűrűznek körül,
   Míg a föld alvó lelkét lesem,
   Régmult virágok illata
   Bódít szerelmesen.

   Csönd van. A dudva, a muhar,
   A gaz lehúz, altat, befed
   S egy kacagó szél suhan el
   A nagy Ugar felett.

   ... és még mondja valaki, hogy a nagy költők gondolatai elavulnak.


  2. Jaszladany
   Jaszladany
   Nem rólunk íródott. Sokkal jobban illik néhány délszláv államra, amelyek lakói szintén szorgalmasan terjesztik magukról. Igaz, ők ügyesebbek, kicsit hozzáigazítják a szöveget saját nemzeti sajátosságaikhoz.
   A szövegben felsorolt sportokból, vallási szokásokból és a politikai helyzetből kiindulva az írás leginkább Szerbiára jellemző, és van is szerb változata a Facebookon.
  3. Tűz*
   Tűz*
   Miért érzem úgy, hogy igaz a cikk?
  4. Pancsi
   Pancsi
   A mi kis Magyarorszag-unk egy kis ekszerdoboz.
   Magyaroknak koszonheto,hogy rossz hireket teljesztenekmagyarorszagrol.
   Erdekes aki dolgozik magyarorszagon,mindenki bekesen meg el,ugyan ugy mint itt canadaban.

   Itt is a beosztast kell megtanulni mindenkinek es akkor kilehet jonni a havi jovedelembol.:D
   Kajcsa Gyöngyi kedveli ezt.
  5. khaty21
   khaty21

   :66:éN is ezt érzem
  6. khaty21
   khaty21

   et egyszerűen nem igaz!!!
  7. xyzZsó
   xyzZsó

   Attól is nagyok, hogy amit alkottak nem veszít
   érvényéből, erelyéből, egyéni szépségéből
   napjainkig és még tovább.....

   Zsó
  8. aniko45
   aniko45
   Sajnos sok mindenben illik ránk is
  9. egyúrazűrből
   egyúrazűrből
   ha rólunk íródott, ha nem, nagy része nagyon is igaz ránk. Nálunk az országot Kádárék óta nem rátermett politikusok irányítják, hanem hataloméhes szélhámosok.
  10. Szergej77
   Szergej77
   Szerintem egyértelműen ül az írás a magyarokra. S ez nem "nemzetgyalázás", ahogyan sokan, főleg a kormányzó oldal részéről beállítani igyekeznek. Az a nemzetgyalázás, ami miatt igaznak érezhetjük az írást a magyarokra. Hogy nincs átlátható jogrend, már alkotmányunk sincs, csak dróton rángatható, de sziklába vésett (a következő kormányok részére mindenképpen) "alaptörvényünk". Ha lenne ennek a népnek vér a pucájában, már rég elzavarta volna ezt a siserehadat. Méghogy "szabadságharcos nép" vagyunk??? Ha-ha-ha. Birka ez a nép, követi a "kolompost". Már Antall József is hiába mondta, hogy "tetszettek volna forradalmat csinálni!". Nekünk, magyaroknak igenis jogunk van magunkra ismerni, magunkat ilyennek látni és megosztani ezt az írást. Hivatkozhatom Cyrano de Bergerac-ra
  11. Wins
   Wins
   Fogalmad sincs mi van most itthon! Meg ha annyira jó lenne itthon te sem lennél ott! Én is elhúzok ebből az országból mert 1.:A Liberálisok miatt kezdem szégyelni,hogy ide születtem.
   2.: Akik a kommunizmust éltetik azokat lelőném!
   és végül 3.: á... inkább nem mondom mert csak fellázítanálak.

   Érdekesnek találom viszont azt/ez nem neked szól csak ide írom/ ,hogy mindenki aki nem itthon az jobban tudja az itthoni helyzetet!
  12. blober
   blober
   Ennyire egyszerü az élet! Csak beosztani a pénzt. Háát... hm.
  13. Szergej77
   Szergej77
   Kedves Pancsi!
   Tessék szíves lenni már végre észre venni, hogy Trianon is alapvetően a magyar uralkodó osztály bűne. S ha "nagyjaink" ezt így folytatják (Európa közepén "szabadságharcot" indítanak Európa ellen), akkor a "kis ékszerdoboz" tartalma hamarosan a szomszédok "nyakán" fog díszleni. Hogy ezt nem lehet??! Én 15 évig éltem magyarként más ország fennhatósága alatt, kezdetben 100%-ig magyar területen, 15 év múlva már voltak más nemzetiségűek is a közelben, 50 év múlva visszalátogatva pedig már hiába kérdeztem bárkit az utcán magyarul, nem értették. Szóval lehet!!! S amit tehetünk ellene az az, hogy besimulva az európai kultúrába igyekszünk megőrizni nyelvünket és kultúránkat. Ha az a cél, hogy a "Magyarország" fogalom pusztán földrajzi elnevezés legyen (erre kell következtetni már abból is, hogy Magyar Köztársaság immár nem létezik), akkor legjobb úton haladunk efelé.
  14. Gagul
  15. Gagul
   Gagul
   Szerintem sem rólunk iródott.

   A szerzö a legszebb nökröl ir, s ez sajnos már nem igy van.Valamikor a magyar nök szuperül néztek ki.S ez mára massziv régmult lett. Legalábbis a mai 20-30 évesek körében. Lepukkadt dagadt hasas homo embolicus formátummal.Mint a bálnák.

   Viszont a Baltikumban gyönyörü hölgyek vannak.Vagy Szlovéniában

   Éljen a cólásüveg-forma.

   Ez meg egyenesen kolosszális:
   "Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak".

   Ja.Pl. USA.Pl.CNN, CNBC, etc.Washington Post, mint kiemelkedöen eklatáns példa...Jó fej lehet ez az ürge.
  16. Szergej77
   Szergej77
   Kedves Wins!
   Én itthon élek, sajnos. Az olyanok miatt van elsősorban bajban az ország, akik a velük egyet nem értéket le kívánják lövetni!!!! Én még Orbánt sem szeretném lelövetni, megértem, hiszen beteg, nagyon-nagyon beteg, hatalommániája pszichiátriai alapeset -- szerintem. De akármilyen véleményem is van, az országnak vannak törvényei, amiket be kell tartani (vagy el kell menni, mint közel 1 millió honfitársunk tette).
  17. ÁrbócRudi
   ÁrbócRudi
   Kimaradt:
   Ahol a bolsevikok a leghangosabb antikommunisták.
  18. echo
   echo


   teljesen igaz ez van akár szégyelljük akár nem ,itt tartunk! sajnos
  19. Jaszladany
   Jaszladany
   Én meg a neonácik miatt szégyenkezem.

Megosztás