Hüség....

Ági21 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2004 Július 25.

 1. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Kedves Jaszladany!
  Köszönöm az idézetet, Gyökössy Endrével egyetértek.
  Sok emberben sajnos nincs meg a bátorság azonban ahhoz, hogy halottnak merje nyilvánítani a házasságát/kapcsolatát. Nem akarja látni, ami a szeme előtt van.
  Pontosan azt kell elkerülni, amit Te is írtál: hogy idáig jusson egy kapcsolat. Sajnos az én tapasztalatom az, hogy a legtöbb házasságban nincs tudatosság, ezért halnak meg.
  Mai eszemmel sok mindent másképp csinálnék. De akkor nem is lennék az az ember aki most vagyok :) a HA és a VOLNA felesleges.
   
  Prepost Kalman és Jaszladany kedveli ezt.
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Igazad van, sok ember nem meri halottnak nyilvánítani a házasságát, mert még mindig reménykedik. Ezt én meg tudom érteni, mert több évet, tíz, húsz évet kidobni, elismerni, hogy mindent elölről kell kezdeni, nem olyan könnyű, pláne, ha gyerekek is vannak.

  És teljesen igazad van, a legtöbb házasságot nem ápolják, nem építik tudatosan a felek, és valóban ezért hal meg. Szerintem ezért elengedhetetlenül fontos a jó minta. Hogy az ember lásson egy jól működő házasságot. Még jobb, ha ebben nő fel. Persze a tudatos másolásra ebben az esetben is szükség van. De minta nélkül honnan tudná az ember, hogyan lesz jól működő a házassága, amiben mindketten jól érzik magukat? Akkor csak tapogatózás van, és a legtöbb esetben az ember a maga kárán tanul. Remélem, egy újabb kapcsolatban már el tudtad kerülni a buktatókat.
  Én pedig nagymamámék házasságát másoltam, nekem így sikerült sok hibát elkerülni, vagy kijavítani. Mert hibát mindig ejt az ember. De a lényeg, hogy időben felismerje, és korrigálni tudja.
   
  Prepost Kalman és Eszter Szilágyi kedveli ezt.
 3. Eszter Szilágyi

  Eszter Szilágyi Állandó Tag

  Szívemből szóltál ezzel: "Mert hibát mindig ejt az ember. De a lényeg, hogy időben felismerje, és korrigálni tudja."
  Bizony, nagyon fontos a megfelelő minta, bár elődeinkre fogni nem lehet minden gyarlóságunkat. :) Sokat tanultam a kudarcomból, tény és való. Hogy el tudom-e kerülni egy új kapcsolatban a buktatókat? Remélem. Tudatos leszek. Még nincs új kapcsolat. Majd jön, amikor kész leszek rá. :)
  De most jó így (is).
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 4. Kys Kaaroj

  Kys Kaaroj Állandó Tag

  Hűség az, amikor ragaszkodunk egy olyan döntésünkhöz,
  amit akkor hoztunk, amikor még sokkal tapasztalatlanok voltunk. :)
   
  klajo kedveli ezt.
 5. klajo

  klajo Állandó Tag

  Teljesen igaz.
   
  Prepost Kalman kedveli ezt.
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Biztos fontos a csaladi kozeg, hogy egy nagymama hazassaga minta lehet a kovetkezo generacionak.
  Sajnos ma ez a pelda egyre ritkabb ,hisz sok nagymama elvalt ,vagy akar tobb hazassagot kotott, vagy egyedul elte le elete nagyreszet.
  Az en nagyszuleim nagyon koran meghaltak , nem is nagyon emlekszek rajuk, csak egy egy kep ugrik be.
  Edesanyam hazasaga szuletesem utan fel evvel tonkre ment es o maganyosan elt velem ,nem ment fejhez meg egyszer.
  A fel csaladban felnott gyerekeknek minta sincs es ,sokkal kevesbe tudjak kezelni a hazasagba a nehez helyzeteket, ill. sokkal onnalloban lettek nevelve, minden dontest maguk hoztak meg, nem kellett kompromiszumokat kotni, ez latta ebbe elt es ezt is vissza a hazassagba.
   

Megosztás