Hüség....

Ági21 témája a 'Nő és férfi' fórumban , 2004 Július 25.

 1. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

  A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtalalashoz iranyitast adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright altal vedett,
  csak ekkor ha van szukseges legalis engedely van ra.

  Moderátori kiegészítés:


  Premier (az adott évben készült film számít premiernek), Kamerás és Premier előtti filmek, mesék kirakása TILOS!
  Ezt a levelet ma kaptam egy fórumtársunktól. Ti mit gondoltok erröl a témáról?:

  "A hüség.... Nem is tudom. Van, aztán.. nincsen tovább.
  Mégis, én hüséges vagyok és voltam, mert nyomasztana, ha egyszer engednék a csábitásnak. Elöfordul, és jólesik, ha valaki észrevesz. A megcsalásig sohasem jutottam el. Hol a határ?? Hmmmm.....
  Ez az egész egy nagyon érdekes beszélgetés lehetne a Fórumon is. Feltennéd? Szerintem mindenkit érint valamilyen formában...
  az életünk része."

  Szerintem a kultúra amiben élünk, a neveltetés, és persze az egyén szubjektív nézöpontja, személyisége, és vérmérséklete dönti el, hogy mit jelent neki a hüség, és mi a megcsalás. (Lásd Clinton/Lewinsky)

  Talán saját magunknak többet megengedünk mint a partnerünknek...
  Sokan azon az az alapon, hogy "otthon úgysem derül ki"- élik az életüket házon kívül is. (Többnyire csak a saját partner nem tud a dologról).
  De mi is a hüség? Egy titkos egyezmény saját lelkiismeretünkkel? Vágyak elfojtása? Egyáltalán léteznek ezek a vágyak más emberek iránt? Felkelthetök, de újból elfojtandók a hüség nevében? Egy pillantás, egy gondolat, egy érintés...hol a határ?
   
 2. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Igen itt most csak a partnerkapcsolatról van szó. A szexuális hüségröl.
  Szerintem a hüség az magától jön. Ha egy kapcsolat kiegyensúlyozott, tartalmas, életképes, akkor fel sem merül egy harmadik léte. Nem keresi az ember. De mi történik, ha egyszercsak eléd kerül valaki, és belédcsap a villám? Ha nem tudsz, vagy nincs eröd tiltakozni, mert az agyadat elborítja a "köd"?
  Egy baráti házaspárnál (4 kisgyerek), ez történt. A feleség (orvos) beleszeretett egy kollégájába. Hónapokig nem akarta tudomásul venni hogy ez az érzés erösebb mint amit a férje iránt érez....Majd belehalt a döntésbe. A végén az egész család vidékre költözött, és nem volt lehetösége többet a férfit látni.
   
  Lilla1974, zsetonos és állazóra kedveli ezt.
 3. kerekperec

  kerekperec Állandó Tag

  Az ismeroseim kozott volt szinten negygyerekes anyuka hasonlo szituacioban, o vitte magaval a gyerekeit az uj kapcsolatba. Mi van ha elkoltozott videkre az a valaki, de nem mulik el az erzes?
   
  zsetonos és állazóra kedveli ezt.
 4. starter

  starter Vendég

  Manapsag a lobogora tuzott jelszo:


  "Eld az eleted!"
  mi minden van ebben....
  engem ez sokszor zavar. Hova lesz a bizalom, ha...
  vagy: a huseg csupan valami szukseges rossz?
  Emberbol vagyunk.
   
  kágyula kedveli ezt.
 5. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kinek mi a hüség?

  Babitsch Mihály igy ir rolla: :hivatalos

  "Törvényes hitvesre tekints mint fix fizetésre
  de nem jo volna csupán
  élni a fixum után."
   
  állazóra kedveli ezt.
 6. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Lehet hogy nem múlik el, de az idö begyógyítja a sebeket. Igazából a férjére nem kenhetett semmit. Jó ember, és szereti is. A másik...talán az volt az igazi...csak a sors rosszindulata miatt késön jött. :(
   
  rleicht0514 és állazóra kedveli ezt.
 7. Boszi

  Boszi Állandó Tag

  persze! :wacko:
   
 8. kerekperec

  kerekperec Állandó Tag

  ...es a szerelem? Tul romantikus vagyok biztos az a baj... pironkodo
   
  zsetonos és állazóra kedveli ezt.
 9. Boszi

  Boszi Állandó Tag

  Agi, amiket eddig irtal az mind tipikus, egeszseges gondolkodas mod egy friss hazassagra. Az ember meg szerelmes remelhetoleg, ott van a szerelem gyumolcse a bebi akinek a felnevelese kozos celt alapit, megertok vagytok egymassal, stb. Kivancsi lennek 15, 20 ev multan tudsz e majd igy irni a kapcsolatodrol. Szivbol kivanom hogy tudjal.


  Huseg..... Manapsag annyira indivialismusra epult az ember existenciaja hogy az ember szeme elott mindig az "en" lebeg. Legalabbis az itteni vilagban. Es addig mig a masik nem tud rola vagy nem bantja a tarsa felre lepese, addig azt a huseg szot kenyelmesen kilehet forgatni. Elvegre egy sexualis kapcsolat hazassagon kivul kozel sem jon ahoz az erzelmi kapcsolathoz amit tarsad fele erzel vagy taplalsz mar evek ota. A monogam kapcsolat megprobaltato, az egyhaz hozta be, szinte mondanam hogy termeszet ellenes, foleg a ferfiaknal. :) Egy kapcsolatnak tenleg nagyon meghitnek kell lenni, hogy a felrelepesnek az eselye meg csak meg se forduljon az ember fejebe. Erdekes lenne tudni hany ilyen meghitt kapcsolat van egy sok eves hazassagban. Az tuti hogy 50% alatt mivel annyi mostansag a valasok aranya.
   
 10. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  A hűség szerintem egy önmagunkkal kötött szerződés. Lehet, hogy kimondjuk az illető előtt, akire vonatkozik, de igazából magunknak tesszük az igéretet, fogadalmat, esküt. Magunk vagyunk, akik adott (és kapott) szavunk felett őrködünk. Lekiismeretünk az, ami jelzi, mikor, mennyire közelitjük meg a szerződés felrugását. Persze ha kellő súllyal ráülünk a lelkiismeretünkre, biztos nem fog tudni szóhoz jutni, és akkor kalandra fel!

  Úgy gondolom, hogy a megcsalás mindig egy tüneti kezeléskisérlet egy alapvető, mélyebben húzódó problémára, ami valamely, nem feltétlenül testi, vágy kielégitetlenségén alapszik. Abban nem hiszek, hogy ha valaki fülig szerelmes a feleségébe, akkor bármely csak úgy arra grasszáló bombázó egy pillantáson túl foglakoztatni tudja az embert. Ha viszont a szerelem már kihúnyt, a pillantás esetleg tovább tarthat, mint kellene. Különösen hosszú lehet, ha soha nem is volt szerelem.

  A társadalmi, vallási, kulturális értékeinknek tulajdonitott jelentőség mértéke is közrejátszik ezen adott esetben veszélyes viszonyok alakitásában. A kisértést a hit tudja csak leküzdeni. A hit hiánya könnyű prédává tesz bárkit.

  Légy hű önmagadhoz!
   
 11. Ági21

  Ági21 Állandó Tag

  Boszikám! Sok mindennel egyetértek. Mi 5 éve vagyunk együtt, és 2,5 éve házasok. Minden csak úgy jött magától, különféle eskütételek, bizonygatások, ígérgetések nélkül. Mindketten magunk mögött hagytuk életünk "vadabbik" éveit. Mondhatnám: túl vagyunk mindenféle kalandon, és próbálkozáson. Nem zárjuk egymást kalitkába, nincsenek féltékenységi jelenetek, pedig sokat vagyunk távol egymástól. Mindkettönknek jót tesz ez a szabadság. Ugyan én nem beszélhetek a párom nevében, de nem hiszem, hogy ö eljutna ( vagy el akarna jutni) valakivel erre a hullámhosszra mint velem. Anélkül meg nem megy. Sok-sok idö telt el, amíg felém is ki mert nyílni igazán. Azt nem tudom mit hoz a jövö, de ezen nem is aggódom. Ha másképp alakul mint ahogy most kinéz, akkor majd ráérek ezen töprengeni. Én vagyok annyira önálló, hogy nem ugranék a Dunába azért.... :rolleyes: , hanem megpróbálnám az életemet egy nekem legjobban tetszö irányba kormányozni. Minden rosszban van valami jó...


  Fagyiska: most a szívembe estél ezzel a válaszoddal! meno
  Annyira szépen fogalmaztad meg, hogy nem is lehetne jobban!
  Ilyen gondolkodású férfiakból kellene több a Földön!
   
 12. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Munkahelyünket, szakképzetségünket söt hivatásunkat vagyunk kénytelenek rendszeresen változtatni egy életben. Miért olyan meglepö, miért megvetö ha a párválasztás nem egy életre szol? :angry:

  Ennek ugyan semmi köze a hüséghez ha a pár hasonloan gondolkozik.

  Egy kuriozum amin mindig nevetnem kell: :p
  Ausztriában a félrelépés, még nem rég, törvénysértésnek számitott és épp ugy mint a tilosban valo parkolás pénzbüntetést vont maga után. (Természetesen az állami kasszába.)
   
 13. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  A főnökömnek én még soha nem fogadtam hűségesküt. Oltárhoz meg még annyira sem vittem soha. Nem is akarom.

  Szerintem nem hasonlitunk azonos kategóriába tartozó dolgokat, ha a házastársi hűség kapcsán munkahelyhez való ragaszkodásról beszélünk. Hacsak nem arról a marketinges lányról van szó negyedikről. ;)

  Persze azért van egy vonal, ami ide kapcsolható. Mégpedig, hogy az alkalmazás egyfajta szerződés, kötelezettségvállalás. Ebben pedig a munkavállaló is kötelezi magát valamire, a munkáltató is. Hogy ebben kinek mit szabad, és kinek mekkora szabadsága van kötelezettségeinek felrugásában, törvények szabályozzák.
   
 14. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  ........."-Nemely hazassagokcsupan arra valok, hogy konzervaljak a hazugsagot,
  renyheseget, ocskasagot. Mikent minden birodalom egy nagy semmi kore epul fel,
  azert is esik szet utobb. A virag nem igy no. Az igazi templomot is a szentsegtarto kore emelik. Ahol nincs hit ott lesz az egyhaz. Es ha meg egy futamot megengedsz a husegrol: az a hutlen, aki a benne elo igenyesseghez lesz hutlen, es ez magasan nem olyan egyszeru, mint egy felrekefelesi kabaretrefa Nemely hazassagok fikarcnyit sem kulomboznek az intezmenyektol.
  Az Intezmeny szeret mukodni, mindegy, hogy a semmit orli a malom, csak forogjon a kerek. Elenken eletbe lep az onatveresi mechanizmus: a felek gondosan korulbastyazzak a semmit. A semmi ontorvenyusege pedig ugy termeli az ugydarabokat, mint egy felesleges hivatal, hogy onletet igazolja......."


  "-Szabad az, aki szabad szivvel valasztja meg, kitol fuggjon, hova tartozzon.
   
  münchen1403 kedveli ezt.
 15. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Nagy szellemek, ha találkoznak... szivemből dultálfultál.
   
 16. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  :p Koszi fagyis ;)
  Ja es meg valami........." gombbe vagyunk itelve,akkor is, ha csak palacsintanyit engedunk ebbol megvalosulni......."
   
 17. Boszi

  Boszi Állandó Tag

  Mindegyikunk tudja a "text book" szerinti jelenteset a husegnek, es csak kevesen valaljak fel a hutlenseguket. Hutlenseg nem csak az amikor felrelep az ember, hutlen mar akkor is mikor a tarsas kapcsolaton belul mar nem a "mi" hanem az "en" letezik folenyben. Hutlen akkor is mikor a tarsnak a munkaja lesz fontosabb vagy valami hobbija vagy a baratai vagy az utazas, stb. Meg mindig erdekelne hogy az az 50% koruli hazassagok amik eletben maradnak abbol mennyi az akik igazi huseggel es boldogsaggal birnak egymas irant :) sacc? (Szemely szerint akiket en ismerek hazas tarsak kozul, azokbol 2 az akikre eskudni mernek hogy husegesek egymashoz) :) De hanyszor volt olyan is hogy a kivulrol nezet perfekt kapcsolatok azzal a hirrel dobbentenek meg hogy valofelben vannak. <_<

  Az az iras hogy legy hu onmagadhoz az mind nagyon szep de manapsag korulbelul kezdi ugy elveszteni a jelentoseget mint a becsulet, az igeret tartas es mind az a nemes dolog amit manapsag csak filmekben lathatunk. Ugye jo pesszimista vagyok az emberekkel kapcsolatban? :(
   
 18. Lani

  Lani Vendég

  A huseg nem egy hazassagi papirtol, vagy hangzatos eskutol kell, hogy fuggjon. De miert is ne bukkanhatna fel barmikor egy potencialis harmadik, hisz a 6 milliard emberbol, nem csak egy lehet a tokeletes, vagy legalabbis annak velt szemely. Ebbol kialakulhat, akar egy mulo kis flort, vagy ha az erzeseiket tudjak szabalyozni, egy nagyszeru baratsag is, bar a szikra ott lesz koztuk orokre. De, ha megis eljut odaig, hogy "belecsap a villam", akkor mar valami komolyabb dolog hianyozhat a jelenlegi partnerkapcsolatabol... s ez mar elgondolkoztato.
   
 19. lyvian

  lyvian Állandó Tag

  Lani...igen, azt hiszem ez így igaz... ;)

  Szeretnék még egy gondolatot megosztani Veletek,ezt Somától olvastam vhol...

  A valódi hűség csakis az önmagunkhoz való hűségből fakadhat! Amikor nem azért hű valaki, mert ezt várják el tőle, mert ebből csak elfojtás lesz, ami betegít. Amikor nem azért hűséges valaki, mert nincs lehetősége, vagy gyáva, vagy önbizalomhiányos, vagy képmutató, aki gondolatban fűvel-fával, az ágyban meg vágyak nélkül, hazugságban a párjával. Nem. Ez egyik sem a hűség. A hűség az, amikor ismered magad, ismered legtisztább ön-természetedet, és minden elvárástól, szorongástól, önbizalom hiánytól mentesen szabadon a hűséget választod. Avagy: a hűség téged választ.
   
 20. Sz.Szonja

  Sz.Szonja Állandó Tag

  Eddig nem óhajtottam hozzászólni, mert ezzel kapcsolatban elég furcsa a hozzáállásom, viszont ez a Soma-idézet megfogott. Bírom azt a nőt nagyon. Egy talpig szabad nő. És az idézet nagyon jó. Köszönöm, nagyon jókor jött. pironkodo
   

Megosztás