Ha emlékszel ezekre, akkor már "öreg" vagy...

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Csihajda után új jelszó az őrsben: ÉLJEN NAFTALIN!:mrgreen:

garfield-laughing-ani.gif
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánat drága B.p. ez kifejezetten Garfield testszíne miatti utalás volt, de belátom, nem szerencsés, még ha lehetőséget ad is a rendszer ilyen hülye betűszínre:).
Már átváltoztattam világosbarnára, de ebben a színben csak kevés ábrán díszeleg Garfieldunk.
Tájdi, köszönöm a kijelölős észrevételt, én is így szoktam, mert előfordul, hogy a valóban citromsárgát használja valaki, azt meg tényleg nem látni!)
Köszönöm, sokkal jobb.:D



Örömmel veszem, hogy B.p. tiszteletbeli Garfieldosnak lépett elő, ezen funkciójában elképzelhető, hogy feladatot kap majd:mrgreen:, ha távol vagyok, és a barátném se ér rá, sőt Santane is elkódorog, nos ebben az esetben életbe léphet a tartalékos szerepkör vészhelyzetre, és akkor B.p-t fogom megkérni, hogy mentse le Garfieldot a Blikkről!
Hú, ennek a zokninak mennyit köszönhetek! Többé nem lesz Garfield-hiányom, már látom!:mrgreen::mrgreen:)
Szivesen, csak az adatokat kérem, honnan, mikor...

(Emlékleztek a régi viccre? Talán már le is írtam itt valahol, nemtom hol, de inkább újra leírom:
Ejtőernyős tisztképzés folyik, azt mondja a parancsnok, legények, mindenki ugrik, ha nem nyílik az ejtőernyő, kinyitják a pót-ejtőernyőt, ha az se, akkor a pót-pót ejtőernyőt, ha az se nyílik, a pót-pót-pót ejtőernyőt, ha az se, akkor a pót-pót-pót-pót ejtőernyőt, és ha még az sem, akkor a pót-pót-pót-pót-pót ejtőernyőt. De ha az sem nyílik, akkor mondják azt: Montekukkoli. Ugranak, egyszer csak valaki kopogtat a pilótafülke ablakán kintről a levegőben, miközben karjával erős szárnymozgást végez egyhelyben: hogy is hívják azt a mukit?
Nos, B.p. nem fog így járni Garfielddal, mivel ő felejthetetlen!:mrgreen:)

:``::``::``:
 

Bluesmen

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már szóba került Naftalin...:)

Egy kis korabeli kultúra:

D a l S z t á l i n r ó l
Dagesztáni népdal

Tenger felé folyóvíz igyekszik,
mágnes felé szürke vas igyekszik,
napfény felé füvecske igyekszik,
emberfia boldogságra vágyik,
igazságra, barátságra vágyik,
s gondolata Tehozzád törekszik.

Hogyha lennék, mint a fecske,
sebesszárnyú, könnyűtestű,
Moszkva felé repülnék el,
megülnék a Kreml tornyán,
Sztálint nézni, mosolyogva,
hogyan hallgat beszédére
újonnan lett embereknek,
kiket az ő keze formált.

Falevél repes az erdőn,
csillag repes a menny boltján,
hullám repes a patakban,
ha a hajnalfény elönti.
Úgy repes a nép tengere
sűrű tapsban, ha meghallja
neved a tanácsteremben.

Mezítlábas szegény voltam,
műhelyekben robotoltam,
csak a gazda botját láttam,
mester előtt görnyedt hátam.
Másként van ma, másként élek,
zeng a számon hangos ének,
ki tiltja, hogy énekeljek,
annyi vidám ember mellett?

Sztálin, te örömre költél,
erőt adtál a kezembe,
igazságot a szívembe,
boldogságot életembe.

Gábor Andor fordítása

És egy népi rigmus:

Gyere tavasz, gyere ki,
a rét tarka-barka.
Pártot Sztálin vezeti:
Lenin így akarta.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már szóba került Naftalin...:)

Egy kis korabeli kultúra:
................................
.
Bluesmen Pajtás, bár hosszú még az este, de máris megelőlegezem neked a népi kultúra ápolásáért folyósított Csalogány díjat a két száraz faággal! Ilyen szép verseket, dalokat senki nem bír hozni! :D:D
 

marisza

Állandó Tag
Állandó Tag
És a versről, nekem meg rögtön a Sztálin tangó ugrott be, ha valaki lemaradt volna, akkor most táncra fel! ;)
Katt ide: #4018 Szerintem naon jó!
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves KPE! Látom, teleraktad a különböző topikokat ezzel a kis szmájlival. Nagyon olcsó megoldás a hozzászólások gyűjtésére, mi itt azért ennél sokkal jobban strapáltuk magunkat és jobban ügyeltünk a profilhoz való alkalmazkodásra...
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Frenetikus! Jóskánk nagyot produkált! :D:D:D Te meg azzal, hogy ideraktad! kiss

Bluesmen Pajtás, a vers lenyűgözött, köszi! El is képzeltem az egykori boldog szakikat, melósokat és elvtársakat, hogy milyen boldogan énekelték, szavalták ez a művet, miközben mellük dagadt a büszkeségtől:mrgreen:!
Sztalin et értelmet adott az életüknek, mely a rabiga alatt görnyedezett, míg nem jött a drága Sztalin és huss rabiga, ám jövel boldog jövő! Éjjen!:D

Marisza zippes pps-eit képtelen volt a hülye gépem kibontani:(. Egyszer letöltöttem valami próba WinRAR ZIP csomagot, de lejárt, namost én ki tudja milyen pénznemben nem tudok érte fizetni, ámde azóta a gépemen rajta lévő nem túl jó windows kicsomagolómat nem tudom aktiválni, szégyen, milyen hülye vagyok.:(:mad::confused:
Hát, majd megnézem, ha tudom, illetve mintha máshol is találkoztam volna a Sztalin tangóval - talán zenefájlban, és nagyon jó volt.
De, mert emlegetett szamár, hát megjelent említett a Duna tévében ma este, sorra mutogatták gyorsváltásban azok fotóit, akik a hatalmi pozíciójukból és az életből rögvest kidőltek mellőle és eltűntek, mihelyst felkerült a trónra naftalin, aztán neje Nagyesda is csúnyán végezte a film szerint, állítólag maga Sztalin ölette meg, miután a gyerekeit is likvidálta majdnem mind, meg megqrta a fél világot, ki nem hagyott volna alkalmat, mondta róla az életrajz ismertető narrátor (és érdekes, mindig akad rá alany:confused:).
Szóval igen elgondolkodtató - és ez ráillik Hitlerre, Pol Potra, Szaddamra, Ceausescura, stb., bár utóbbiaknak lélekszámra némileg kevesebb írható amúgy sötét számlájukra -, hogy míg a világ tele van pusztulással, fiatalokat, gyerekeket öl a rák, az éhezés, a terror, a katasztrófák, hullanak az emberek, az erőszak mindennapos ebben a világban, addig ezek valahogy nyugodtan végigéldegélték életüket viszonylag sokáig, nem akadt egy árva terrorista vagy gyilkos, aki eltalálta volna őket, még mielőtt nagyobb bajt csinálnak, mint amekkorát véghezvittek, naftalin is igazi paranoiásként reszketett a haláltól (na nem a másokétól, csak a sajátjától:D), az "ellenségektől", állítólag betegsége idején több alteregot tartott, hogy az orvos se tudja, melyikük az igazi, ha kedve támadna megmérgezni a nagy szent naftalint, ki örök életűnek gondolta tenmagát, kinek életére mindenki de mindenki tör és folyamatosan, miközben emberek szó szerint millióit tüntetette el a gépezete, végezték golyóval a tarkójukban, akasztófán vagy Szibériában, illetve tűntek el nyomtalanul, kiéheztette egész Ukrajnát, Katyinban tizennyolcezer lengyel tisztet lövetett le orvul és a németekre kente cinikusan, összes pályatársát és elvtársát és hatalmi emberét megölette, a saját családját is kivégeztette és száműzte, közben betegesen félt a betegségtől, a bacillusoktól és szenvedett a kisebbrendűségi érzéstől, de a világ szóba állt vele és tárgyalófélnek tekintette, élén a nagy múltú angolokkal, a módszerét Rákosi hosszú távra honosította kis hazánkban is, ezáltal szégyenletes történelmi múlttal terhelve országunkat, szóval hogy a fenében van ez. Affenébe.:confused:
 

Bluesmen

Állandó Tag
Állandó Tag
Bluesmen Pajtás, bár hosszú még az este, de máris megelőlegezem neked a népi kultúra ápolásáért folyósított Csalogány díjat a két száraz faággal! Ilyen szép verseket, dalokat senki nem bír hozni! :D:D

Köszönöm szépen!:)
Akkor legyen Naftalin legjobb tanítványáról is valami...

"Megy Rákosi a tanácsba,
vele megy a fia-lánya,
jobbján munkás, balján paraszt,
lépte alatt zörg a haraszt.
Feje fölött békegalamb,
hangja mint a lélekharang."

"Gyertek lányok, öltözzetek fehérbe,
Szórjunk rózsát Rákosi Mátyás elébe,
Hadd járjon ő a rózsában bokáig,
Éljen, éljen Rákosi elvtárs sokáig!"

És egy szép gondolat a mindig áldozatkész elvtársakról:

"Jó rendelet jön s gyakran gonddá torzul,
amíg eljut a messzi falvakig.
De az akarat a baj ellen fordul,
a Pártbizottság fenn van hajnalig."
 

Bluesmen

Állandó Tag
Állandó Tag
Marisza zippes pps-eit képtelen volt a hülye gépem kibontani:(. Egyszer letöltöttem valami próba WinRAR ZIP csomagot, de lejárt, namost én ki tudja milyen pénznemben nem tudok érte fizetni, ámde azóta a gépemen rajta lévő nem túl jó windows kicsomagolómat nem tudom aktiválni, szégyen, milyen hülye vagyok.:(:mad::confused:

Töltsd le a 7zip programot, ingyenes és nagyon jó...:)
Itt megtalálod: http://www.7-zip.org/
 

Borella

Állandó Tag
Állandó Tag
Szivesen, csak az adatokat kérem, honnan, mikor...
Ahogy a barnában írtam Santanénak:
http://www.blikk.hu/ - lap alján és rákatt
Nap mint nap egy Garfield három kockás van rajta és le is szedik aztán.
Évek óta gyűjtögetem, régebben a munkahelyemen is lementettem, mikor itthon még nem volt gépem (de volt viszont munkahelyem), az valahol meg is van lemezen, csak elő kéne kotorni.

Én már régóta gondolkodom, hogy jó lenne topikot indítani, csak sorra lemaradtam a témákról, amikhez kedvem lett volna: irodalmi van több és egybe nagyon sokáig közreműködtem, festészetet indított és monumentális terjedelműre, pazar színvonalúra kivitelezte a sajnálatosan kimaradt Hajlando, zene eleve volt, artfotó is rengeteg van, nem beszélve a cicás-kutyás topikokról, követni is alig lehet, mesék is vannak, meg csak meseképek is, humor is van bőven meg ezoterika is önjelölt és igazi szakértők hadával, Koncz Zsuzsát sem érdemes külön topikba nyitni, hisz van egész fóruma, fórumai, van a zenék közt bőven sőt, Pufi anno itt is indított egyet, retrot is indítottak még a mi emlékezősünkön kívül is mások, aztán szerettem volna régi Budapestet indítani, ami az egyik rögeszmém, de abból is indultak hasonlók és Lajossándor is lebeszélt róla, mert a legtöbb archív fotó jogdíjas, aztán meg jött ez az ápolásdi, így végképp nem aktuális egy fenntartható topik, annál szomorúbb meg nincs is, mint egy elhanyagolt, elhagyatott topik.
Na de most jött az isteni - inkábbb santanei és bp-i - szikra.
Garfield! Imádom, és vén cula létemre a magazint is gyűjtöm, nem győzöm elhappolni a gyerekek elől!:D
Jó lehetőség volna egy topik a teljeskörű gyűjtésre, egyben az eddigiek közreadására, és viszonzásképpen is a segítségetekre. Na és felettébb szórakoztató!
Ehhez azonban pár dolog kell:
1. Idő, idő, idő és itthonlét, és ebből most elég kevés van. Gépet és netet telepíteni az öreghez egyelőre az álom kategóriába tartozik.
2. Meg kellene keresnem a régi lemezt, amit a munkahelyemen mentettem le, be kéne gyűjtenem végre barátnémtól az általa gyűjtötteket, csak hát oda se jutok el lassan másfél-két éve, és egy korábbi ígéretet számon tartva be kéne mennem a Blikk-hez, mert ott lemezen az összes megvan, és ígéretet kaptam, ha még áll, hogy pótolhatom a hiányzókat (mert azért sok kimaradt ám), amiket se levélben, se máshogy nem küldenek el, mert szintén jogdíjas, na de ha magamnak lementem ugye, akkor itt "családban marad".
Szóval ekkéne...:rolleyes:
Még gondolkodom, hogy érdemes-e így belekezdeni, a tökély lehetősége nélkül;).
Gondolom, Santane lenne az egyik állandó látogatóm és a külsős B.p. a második:mrgreen:...
 
Oldal tetejére