Hogyan iktassuk ki az egónkat?!

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
az elmében az ember szintekről beszél...mivel van aki nem keresi az igazságot és van aki igen...aki keres, az ismereteket gyűjt...az ismeretei által, tágítja a látókörét....ezért az ember hajlamos a tudást szintekbe mérni...de egyik se különb a másiknál...se az aki keres se az aki nem...hisz csupán mind a kettő megéli azt amit elképzelt a valóságáról...és van az aki felébred...aki túl lép az elme világán...aki már nem azonosul egyetlen egy gondolatból született dologgal sem...tisztán áll a létezés előtt....ez egy pillanat műve....nincs semmi köze a tudáshoz....sőt sokszor a tudás az akadály, hogy túl lépj az elmén(ez általánosságban íródik)...hisz elméd meggyőz az igazadról....és az elme világában az elme nagyúr...ilyenkor nem lát tisztán az ember, hisz a gondolatok uralják és nem ő a gondolatait...ezért mondják azok akik már túlléptek rajta, hogy a tudás akadály....mivel az igazságot nem tudod gondolatok közé zárni....az a te igaz lényed...azt csak megtapasztalni tudod...ha ez egyszer megtörténik...elengedsz minden hamis azonosulást...elengedsz mindent, ami megköt és nem enged tisztán állni önmagad és a létezés előtt...az elme viszont lent, fent kint, bent, múlt és jövő között mozog, hisz a gondolatok csak is ebben a térben tudnak mozogni...de te nem az vagy...te az aki mindennek teret ad...és azért, hogy felébredj és kilépj ebből az áramlásból....nem sok mindent kell ismeretként begyűjtened....csupán csak megkel tenned a lépéseket....belekel zuhannod ebbe a csendbe...és elkapni a pillanatot, hogy a határtalan igaz éneddel válj eggyé..ott a csendben történik valami...egyszer csak az én feloldódik....már nem lesz jelen többé...így elmén túlról nézve játszi könnyedséggel állíthatom, hogy csak egy pillanat műve, és máris megvilágosodott vagy....;)kiss

Na errol beszeltem:D

De ugye sokan peldaul Adyashanti is arrol beszel hogy a tapasztalatok gyujtese reven jut el az ember oda hogy foloslegesek a tapasztalatok!
Na en meg a gyujtogeto eletmodnal tartok:)
 
O

oliyboty

Vendég
Egy kerdes.Biztos Te is kaptal mar olyan angyalos korlevelet.En egyet kiprobaltam.asszem Atlantisz Angyalai volt a cime.Kellett csinalni egy angyal oltart ami egy almabol egy szal viragbol es egy gyertyabol allt.A level azt mondta hogy pl: hetfon este 9kor tard ki az ajtot engedd be oket es talan egy hetet lesznek ott majd egy het utan az egyik ismerosoddel megbeszeled hogy atkuldod hozzajuk hogy nehogy megszakadjon a folyamat.Majd ha elmennek akkor meg kell enni az almat - annyi fele kell felvagni ahanyan laktok a lakasban.
Na es akkor a kerdesem a kovetkezo en megcsinaltam azt hogy amikor ott voltak nalunk az angyalok akkor meditaltam a kozelsegukre es mondtam nekik hogy alljanak korem had erezzem meg az energiajukat.Nagyon erosnek ereztem oket.
Szoval ekkor en a jelenben voltam es tapasztaltam szerinted ez az elmem/egom tette velem vagy pedig a jelen ereje?

Az erdekessege a dolognak hogy nalam 5 en voltak ennyit erzekeltem de az ismerosomnel mar 7en voltak aki kuldte annal viszont 3 :)

Szerintem, mikor valamit átélsz, érzékelsz és megtapasztalsz, az a Mostban történik, de hogy a jelen pillanatában épp akkor jelen vagy, az szerintem attól függ, hogy abban a pillanatban voltak-e benned gondolatok, múltban vagy jövőben voltál-e. Mert ha jelen vagy teljes figyelemmel, akkor nincsen hely a gondolatoknak, vagy eggyé válsz azzal ami van és "elfértek"' eggyé válva, vagy átmész a múltba egyből, mivel ahogy Osho is mondja: nincsen idő arra, hogy te is jelen legyél és a gondolat is, mert a választóvonal nagyon keskeny, oly annyira, hogy csak akkor tudsz a jelenben lenni, ha eggyé válsz azzal, ami van. ;)

"Na es akkor a kerdesem a kovetkezo en megcsinaltam azt hogy amikor ott voltak nalunk az angyalok akkor meditaltam a kozelsegukre es mondtam nekik hogy alljanak korem had erezzem meg az energiajukat.Nagyon erosnek ereztem oket." --> megtapasztalásaim szerint (voltak már párszor és hozzáteszem rövidek voltak pár pillanatosak, de volt 1-2 hosszabb is már) lehet, hogy a mostban ott voltál, de nem voltál jelen az ITT és MOST-ban, mivel már megjelent benned egy gondolat, hogy "álljanak köréd, had érezd az energiájukat" és ezzel együtt egy vágy is jelen volt... Nincsen hely a jelen pillanatában arra, hogy te is jelen legyél és legyen gondolatod is még pluszban, mert akkor már nem vagy jelen. Vagy jelen vagy és akkor NINCSEN GONDOLATOD EGYÁLTALÁN, vagy nem vagy jelen teljes figyelemmel (tehát nem vagy az ITT és MOST-ban) csak részlegesen (hiányzik vagy az ITT vagy a MOST) és ilyenkor jelenik meg gondolat, vágy. Nem tudom érted-e mit akarok ebből kihozni neked. Amit már javasoltam párszor itt a fórumon, Osho - Éberség...;) aki teheti olvassa el és egyből tiszta lesz a kép. Világosan "le van írva" mi a különbség jelen lenni éber/teljes figyelemmel, vagy megélni a valóságot a jelenben (mert nálad az utóbbi volt szerintem). A kettő nem ugyanaz, óriási különbség vak közte!!!
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Berni!

Ok de amikor az ember leul meditalni egy kerdesen.Akkor egy celt ad maganak es csak arra koncentral ugye.Ezaltal az osszes "tehertol"-csapongasoktol mentesiti magat es az energiajanak az egeszet csak egy cel erdekere osszpontositja.Ha valami gondod van es arra meditalsz akkor altalaban jo uzenet erkezik.Tehat akkor azt ki adja az elme/ego?Mert ha jon egy olyan gondolatod hogy meditalok egyet az egeszsegi allapotom javaulasa erdekeben akkor is van gondolat a fejedben.
Tehat akkor szerinted ugy nem lehet meditalni es a jelenben es az itt es mostban lenni hogyha egy gondolattal medital?Vagy lehet e ez az elmenek a segito oldala?
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Az olyan érzések,mint az elkeseredettség,a zavartság,a düh, a neheztelés,a harag,a féltékenység és a félelem,
valójában nem rossz dolgok,hanem: tiszta pillanatok,amelyek rámutatnak arra,hogy mit fojtunk el.


(Buddha)

küldöm magamnak és mindenkinek, aki szereti...:pkiss

Soma !erre meg ket koszonomot is nyomtam volna!!!:)
 
O

oliyboty

Vendég
Tamás,

Így még sose meditáltam, hogy egy kérdést tettem fel magamnak és választ kerestem magamban. Csak úgy leülök és csinálom, mert hiányzik, jól esik, boldoggá tesz, örömet ad nekem. Habár lehet nap közben 1-2 cél megfogalmazódik bennem, hogy most leülök meditálni és ezt és azt lenne jó csinálni, vagy magamban keresgélni válaszokat, de mikor eljutok meditálni, ezek eltűnnek és nincsenek jelen. Csak jól érzem magam végig alatta és ennyi. Sokan keveritek a meditációt úgy veszem észre. A meditáció NEM arról szól, hogy gondolatok fogalmazódjanak meg benned és meditáljál rá, mert szerintem az nem meditáció, hiszen ha jelen vagy teljes éberséggel a pillanatban, akkor meditálsz, mivel akkor gondolat nélkülivé válsz teljesen. Ez a meditáció.

Ami a páromat illeti a gyógyító meditációkat, ott valóban volt "cél", hogy közösen mit és hogyan csináljunk. S ott is sokáig volt az, hogy jelen tudtam lenni, aztán valami a figyelmemet kiütötte és elbóbiskoltam pár pillanatra, mert elaludt a figyelmem, bezavart valami. De ha önmagam miatt ülök le meditálni, mert "szeretnék" hiszen jó érzéssel tölt el, akkor nem azért meditálok, mert kérdéseim vannak és válaszokat akarok rájuk kapni, hanem csak úgy. Hozzá teszem jelenleg 2 hete nem megy a meditálás, nagyon fáradt vagyok mentálisan és éber állapotban nem tudok benne lenni vagy pedig elalszom közben, pedig érzem, hogy most már nagyon hiányzik...


Berni!

Ok de amikor az ember leul meditalni egy kerdesen.Akkor egy celt ad maganak es csak arra koncentral ugye.Ezaltal az osszes "tehertol"-csapongasoktol mentesiti magat es az energiajanak az egeszet csak egy cel erdekere osszpontositja.Ha valami gondod van es arra meditalsz akkor altalaban jo uzenet erkezik.Tehat akkor azt ki adja az elme/ego?Mert ha jon egy olyan gondolatod hogy meditalok egyet az egeszsegi allapotom javaulasa erdekeben akkor is van gondolat a fejedben.
Tehat akkor szerinted ugy nem lehet meditalni es a jelenben es az itt es mostban lenni hogyha egy gondolattal medital?Vagy lehet e ez az elmenek a segito oldala?
 

tibya

Állandó Tag
Állandó Tag
így elmén túlról nézve játszi könnyedséggel állíthatom, hogy csak egy pillanat műve, és máris megvilágosodott vagy....;)kiss

Hogy "megvilágosodott vagy" az azt jelenti,hogy állandó "online" kapcsolat van közted és az igazi éned között? Hogy úgymond teljesen leválsz az elméről?
Az igaz,hogy a szeretet a megvilágosodás tökéletes eszköze?
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Soma!
Csak tereljél te is,ha szükségem lesz rá,mert nekem kell,hogy (meg)világitsanak,ha sötétségbe burkolom magam.
Én véleményt alkotok,és légyszives tedd azt te is,mert én abból értek.Nem szeretem a bólogató jánosokat,és a fölösleges mézes szavakat.
Azt hittem a Barátság arról szól,hogy "felébresztjük" a "valóságtól' elrugaszkodott bajtársunkat.

Nem tudok mást irni,mint amit gondolok,és érzek,éppen ezért ezentúl tartózkodom a neked szóló megnyilatkozástól.

Jaj,kedves Éva! Én tisztelem ezt a direktséget,de sajnálnám, ha valóban megszakadna itt egy párbeszéd...Persze áldásom is rá, ha igy akar lenni...DE nekem nagyon jó volt végigkövetni..., mert saját kérdéseimre is válaszolt...Soma nekem olyan tükröt tartott, amiből valóban ki is akartam lépni....És nagyon vártam Bonaona válaszát, mert kiváncsi voltam, mi a CSODA, ami a zsákutcákból útként mégis kibomolhat....Pl. olyan munkahelyi helyzetben,ahol kompromisszumból vállal az ember egy munkát, mert nem látja...tehetne mást is...

Szerettem ezeket az utakat végigjárni, mert valahogyan a "megkülönböztetés" készségét éreztem felébredni magamban....Mikor hallgatok a félelemre, ami nem jogosult nekem tanácsot adni,...mikor belső hangra..., mikor másra...
Én pedig sok hangra hallgatok, csak nem mindig ismerem fel őket...

És mennyi minden zavar...Kaptam egyszer egy számomra teljesen visszataszító szerepet a bábszinházban... Olyan egoista felnőtt nőt kellett alakítanom, aki semmit sem ért a gyermekek világából,csak a sajátját érti, és értékeli...Ráadásul a bábszínházban minden karikírozva eltúlozva ábrázoltatik...Majdnem belehaltam....Nem értettem, miért én kapom ezt a szerepet, mikor szögesen ellentétesek a törekvéseim, mi közöm hozzá? Aztán mégis kialakítottam magamban ezt az emberi megformáltságot, és rájöttem hol vannak a határai...S ahol határok vannak ott mindig kapuk is....(Még most is borzong az "egóm":p, ha rá gondolok..., de jó játék lett).
Mennyivel másabb volt Világszép nádszálkisasszonyt játszani! De arra rájöttem, hogy azért is kapok annyi szeretetet a közönség részéről, mert nagyszerű a boszorkány...(A mesében a legmagasabb beavatást a boszorkány tartalmai nyújtják egyébként... A legmélyebb rossz a legmélyebb jó tudásába is beavat,azon túl jó vagy rossz megkülönböztetésére nincs szükség...Egyik a másik "fölhajtó ereje"....És az ember miközben használja az erejét előbb öntudatlanul,aztán egyre tudatosabban: tapasztalatokat szerez...,ebből nyilik az élete...most:p ) Én sokat foglalkoztam a helyes irányok eldöntésének a kérdésével...., (mi tagadás!), ezért meg is vizsgáltam minden elém kerülő korlátot és határt... És nem hittem el ilyenkor a rossznak, hogy rossz..., a jónak, hogy jó...Nagyon figyeltem azt,ami emberi...
És sokminden nagyon emberi számomra, ez a minősítés szuperlatívusza...Pl ezek a nagyszerű beszélgetések,és a körülöttük feltámadó hullámok... kiss

Szeretettel: Csillagvirág
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Jaj,kedves Éva! Én tisztelem ezt a direktséget,de sajnálnám, ha valóban megszakadna itt egy párbeszéd...Persze áldásom is rá, ha igy akar lenni...DE nekem nagyon jó volt végigkövetni..., mert saját kérdéseimre is válaszolt...Soma nekem olyan tükröt tartott, amiből valóban ki is akartam lépni....És nagyon vártam Bonaona válaszát, mert kiváncsi voltam, mi a CSODA, ami a zsákutcákból útként mégis kibomolhat....Pl. olyan munkahelyi helyzetben,ahol kompromisszumból vállal az ember egy munkát, mert nem látja...tehetne mást is...
Szia!
Jól látod a "direktséget":),mert ha nem Somáról lett volna szó,talán nem merülök bele annyira.Mi a Canadán kivül is beszéltünk egymással néha:),ezért is éreztem magam "felhatalmazva",hogy mint Barát leirhatom neki minden fényezés nélkül,amire gondolok - de tévedtem.:(

Azt hiszem elég lett volna ennyit irnom,amit te fogalmaztál neki:
"-Kedves Soma, hát én sem ismerek rád...De ezt már pár nappal ezelőtt is akartam irni,amikor mintha nem a te szavaidat mondtad volna..., és most...(hát eddig majdnem Buddha lettem veled itt csendben olvasgatva"
Én is ezt éreztem hosszú hónapokon keresztül...de fel kellett ébrednem!:)

Köszönöm kedvességed!
szeretettel:Évakiss

Szia Evi!

Nem Somat akarom megvedeni nincs ra szuksege.En egyaltalan nem erzem Soma hozzaszolasaibol azokat amiket Te serelmezel.Persze nekem konnyu , lehet mondani , hiszen nem rolam szol a sztori.De ezzel csak azt szeretnem mondani hogy ilyenkor eszre lehet venni hogy mindenki a sajat nezete sajat szajize szerint vagy az eppen aktualis erzelmi allapotan keresztul olvassa a sorokat.Amiket irtok Somara ez az egos szerep jatszas , hmm nekem olyan izeees.En elolvasom es elrakom magamban azt amit el kell , de igen igazad van abban hogy azonosul neha valamivel.Lehet hogy tagadja de legalabb nem keni magat az ezos mezes-mazzal hogy feny igy feny ugy stb...Eli az eletet es kozben ha rossz paszban van akkor is feljon es megoszt velunk beloluk valamit.Mivel itt egy jo kis kozosseg jott ossze.Ne felejtsuk el hogy a szomszedja furja a falat reggel es a pici pedig nem tud aludni:)))Mindenki feje felett neha megjellenek azok a bizonyos sotet felhok.Aki ezt tagadja az nem mond igazat!Vagyha tenyleg igy van akkor mar nem irna forumokra.Azt mindenki tudja hogy ha valaki "raszol" valakire valamiert azt ki/mi is csinalja.Ezt Tolle apo jol elmondja Nekem igazam van/Te tevedsz fejezetben az Uj Foldben asszem:)Nalam a baratsag nem csak a napos oldallal egyenlo.
es ha tenyleg "nem oszinte" most Soma velunk es "egozik" en akkor is megkoszonom hogy lemerte irni igy mert igenis sok olyan dolgot feszegetett amit masok elakarnak inkabb titkolni,mert az ciki es nem helyes a megvilagosodas csodas utjan.Emberek vagyunk es tele erzelmekkel es valoban nagyon nagyon nehez az erzelmeken urra lenni.Amig vannak az eletben szamunkra apro bosszanto dolgok pl ez amit Soma irt es hozzacsatolunk akarmit vagy felszollalunk ellene akkor is azok a "csunya" erzelmek nyertek.Lehet ra mondani hogy ego.De nem szeretem hasznalni mar ezt a szot mert mindenkinel mast jelent!
Nem bantasbol vagy okoskodasbol irtam hanem csak ugy:) Remelem atment amit szerettem volna.
Átjött a lényeg:)
Köszönöm a véleményed!!

Ja es meg annyit amit Soma is irt , tegyuk fel Bona irt volna igy mint Soma napokon keresztul akkor neki is leirtad volna igy?:)
Mindig leirom,amit gondolok,legyen az Bona,vagy hannah,vagy Progi!!:p
Hiába,ez a gyengém.kiss
szeretettel:Éva

(u.i:Bocsi,ha kuszára sikeredett,de éjszakai műszakban dolgoztam,és kómás vagyok.:))
 
E

elke

Vendég
Ami "volt" ami van ami "lesz" az mind értem történik és sohasem ellenem legyen az bármilyen történés megtapasztalás legyen az boldogság vagy fájdalom öröm vagy félelem bizalom vagy csalódás mind engem erősít mind engem segít mindenki akiveltalálkozom értem jön az életembe és engem tanít azzal ahogyan megnyilvánul az én létezésembe. Történjen bármi az sosem ellenem történik. Akkor sem ha olyan sötétet tapasztalok, hogy azt hiszem nem látok többé fényt akkor is, ha úgy érzem mindent elvesztettem. Bár semmi sem az enyém véglegesen, néha megszokom hogy valamim van, ha elvesztem a valamim akkor megtanulom felismerni és értékelni azt ami bármennyi időre megadatott nekem. Ha sötétben vagyok egy szikra is ragyogó fényt ad.Nem ellenem vannak a "pofonok" hanem értem és ha elkezdem felismerni hogy minden valóban értem történik akkor már nincsenek "pofonok" csak az elfogadás és a felismerés. Az élet egy lélek "feladat" a lelkünk tudja miért jöttünk ide ha engedjük megszólalni és hallgatunk rá akkor ő segít nekünk. Az aki bennünk szól és bánt, kritizál, lehúz az nem a lelkünk az az egó tudatossága amely a túlélésért felelős. Sokan el akarják pusztítani manapság én azt mondom egyensúlyban tartani felismerni mi az ami a mi érdekünket szolgálja és elengedni azt ami hátráltat.A megbocsájtás rengeteg terhet levesz rólunk. A legkönnyebb dolog megbocsájtani, ha felismered, hogy minden teérted történik és nem ellened.Mindegy, hogy az "ördög" érkezik hozzád vagy az "angyal" mindegyik téged szolgál neked segít.Ismerd fel, hogy semmi sincs ellened....

És én nagyon hálás vagyok minden megtapasztalásért felismerve azt hogy minden engem segít. Köszönöm mindenkinek aki velem mindig EGY, hogy bármilyen formában megmutatkozott az én világomban és létezésemben. Köszönöm mindazt az értékes segítséget amit nekem adott önmagam személyes fejlődéséhez és munkám elvégzéséhez amivel az egységet szolgálhatom.

Én vagyok az akit ütnek és én vagyok az aki üt. Egyek vagyunk Te és Én egymáson keresztül ismerjük és tapasztaljuk meg magunkat az egységben lehet hogy te szép vagy és klimás szobában ülsz én pedig egy laptoppal az ölemben egy árnyas teraszon pötyögök de egyek vagyunk én aki írok és te aki olvasod te sört iszol én meg kávét én nem szeretem azt a sört te pedig cukorral iszod a kávét ezek lényegtelen különbözések azok amik a megtapasztalás és a létezés csodálatos sokszínűségét adják az egységben. Miattad tudok fejlődni és veled együtt fejlődünk. KÖSZÖNÖM.
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ami "volt" ami van ami "lesz" az mind értem történik és sohasem ellenem legyen az bármilyen történés megtapasztalás legyen az boldogság vagy fájdalom öröm vagy félelem bizalom vagy csalódás mind engem erősít mind engem segít mindenki akiveltalálkozom értem jön az életembe és engem tanít azzal ahogyan megnyilvánul az én létezésembe. Történjen bármi az sosem ellenem történik. Akkor sem ha olyan sötétet tapasztalok, hogy azt hiszem nem látok többé fényt akkor is, ha úgy érzem mindent elvesztettem. Bár semmi sem az enyém véglegesen, néha megszokom hogy valamim van, ha elvesztem a valamim akkor megtanulom felismerni és értékelni azt ami bármennyi időre megadatott nekem. Ha sötétben vagyok egy szikra is ragyogó fényt ad.Nem ellenem vannak a "pofonok" hanem értem és ha elkezdem felismerni hogy minden valóban értem történik akkor már nincsenek "pofonok" csak az elfogadás és a felismerés. Az élet egy lélek "feladat" a lelkünk tudja miért jöttünk ide ha engedjük megszólalni és hallgatunk rá akkor ő segít nekünk. Az aki bennünk szól és bánt, kritizál, lehúz az nem a lelkünk az az egó tudatossága amely a túlélésért felelős. Sokan el akarják pusztítani manapság én azt mondom egyensúlyban tartani felismerni mi az ami a mi érdekünket szolgálja és elengedni azt ami hátráltat.A megbocsájtás rengeteg terhet levesz rólunk. A legkönnyebb dolog megbocsájtani, ha felismered, hogy minden teérted történik és nem ellened.Mindegy, hogy az "ördög" érkezik hozzád vagy az "angyal" mindegyik téged szolgál neked segít.Ismerd fel, hogy semmi sincs ellened....

És én nagyon hálás vagyok minden megtapasztalásért felismerve azt hogy minden engem segít. Köszönöm mindenkinek aki velem mindig EGY, hogy bármilyen formában megmutatkozott az én világomban és létezésemben. Köszönöm mindazt az értékes segítséget amit nekem adott önmagam személyes fejlődéséhez és munkám elvégzéséhez amivel az egységet szolgálhatom.

Én vagyok az akit ütnek és én vagyok az aki üt. Egyek vagyunk Te és Én egymáson keresztül ismerjük és tapasztaljuk meg magunkat az egységben lehet hogy te szép vagy és klimás szobában ülsz én pedig egy laptoppal az ölemben egy árnyas teraszon pötyögök de egyek vagyunk én aki írok és te aki olvasod te sört iszol én meg kávét én nem szeretem azt a sört te pedig cukorral iszod a kávét ezek lényegtelen különbözések azok amik a megtapasztalás és a létezés csodálatos sokszínűségét adják az egységben. Miattad tudok fejlődni és veled együtt fejlődünk. KÖSZÖNÖM.
Elke!
Te látol a gondolataimban,mert pont ezt kérdeztem:p(aztán kitöröltem:)),meg azt,hogy kitől van az idézet,mert nagyon tetszik?!
kiss
 
E

elke

Vendég
Vállalni álarc nélkül azt ami vagy a legnehezebb feladat mert rengetegszer sérülhetsz ha elfogadod a többiek ítélkezését akik pedig veled egyek:)

Nem élhetsz úgy hogy mindenkinek jó legyen, hogy abba "hibát" ne találjon holott nincs hiba csak más megtapasztalás. Éld az életed ahogyan tudod ne az ítéletekkel törődj hanem higgy magadban.

PL.:Képzeld csak el ha elkezdenék mondani milyen káros dolog az és milyen erkölcstelen ha egy nő maga szüli meg a gyerekét. Mi lenne ebből a világből ha mindenki elhinné ezt és idővel frankó kis üvegtartályokból kelnének ki a génmódosított emberszörnyek? Nevetsz rajta? Pedig képesek bármit elhitetni veled ha engedsz. Hogy káros a tojás vagy hasznos. Hogy csak a pasztörizált tej a megfelelő. Hogy mindent fertőtleníts és pusztítsd a bacikat pedig az emberen és emberben (és a körülötte lévő környezetében)több hasznos baktérium él mint amennyi az emberi sejt.
Hogy túl kövér vagy és fogyózz, hogy túl sovány vagy hízzál. Hogy borotváld le a szőröd. Hogy szagtalanítsd a saját természetes szagod. Sterilizálnak és észre sem veszed. Úgy osztanak meg és gyártanak ítéleteket amellyek végül általánosan elismerődnek és bevonulnak a mindennapok közzé. szamár.jpg

in-vitro-baby.jpg

ne ítélj.jpg


Ne ítélj mert nincs miért ítélned csak fogadd el. Senkiben sem csalódhatsz csak önmagadban és ez neked fáj.

Egó? Manapság mindenki le akarja ölni pedig csak annyit kell engedni neki hogy a túlélést biztosítsa és az elkülönülést. Az egó születésével elkezdődik az ÉN és az egység érzete elhalványul van akinél el is tünik. A megszületéssel egy rettenetes magányba érkezel egy félelmetes ürességbe körötted minden nagy a kezed lában nem érinti anyád testét nincs meg a biztonságod. Késöbb aztán megteremted a saját univerzumod. A születéseddel válsz Teremtetté és Teremtővé.

Miért választottuk az életet? Miért az életért a megtapasztalásért akkor miért ölnénk meg azt ami ebben segít?
 
E

elke

Vendég
Elke!
Te látol a gondolataimban,mert pont ezt kérdeztem:p(aztán kitöröltem:)),meg azt,hogy kitől van az idézet,mert nagyon tetszik?!
kiss
Ma reggel írtam a fészre:) saját szösszenet és friss.:D

És igen visszaléptem egészítettem rajta és felnagyítottam a betűket :lol:
 

robitsas

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves robitsas!
Hirtelen az jutott az eszembe,hogy a holdon élsz?:) - mert ilyen képtelen ötletet még nem hallottam.:)
Miért is ne lehetne a megvilágosodott embernek családja,sőt szerintem sokkal könnyebb avval élni,mert számukra nincs elvárás,ők mindent önzetlenül tesznek!!

Én a személyes példámból tudom,és érzem ezt,és mondhatom a legjobb,amit csak érezhet az ember!!
Nekem papolhatja valaki az ellenkezőjét,hogy igy nem haragszik,úgy nem...ha nem azt érzem.;)

Az emberek tele vannak rosszindulattal,mert irigyek,hogy ők miért nem lehetnek megvilágosodottak,mert valójában tudat alatt csak arra vágynak.
A vággyal nem is lenne semmi baj,ha ezzel is nem "többek" akarnának lenni...pedig ezzel csak eltávolodnak tőle!

Szia.A megvilagosodott nem ugyanaz mint a boldog kiegyensujozott szemelyiseg, mint aki te is vagy.Mi meg csak a felszint sem kapargatjuk, hiaba a sok olvasas erdeklodes.Persze az uton elkellett indulni.Probald meg levezetni egyszer, ird le egy papirra hogy pl.mi az hogy EN? vagy megvilagosodas stb... es valaszolgass ra ugy hogy nincs benn ego, dualitas.Erdekes jatek mert ha elkezded hosszu lesz a lista es a vege mindig ugyan az nincs en.Kerdesek amire gondolok persze el indulhatsz barmerrol:pl. ki az aki kerdez?miert kerdezi amit?Holvagy most es miert vagy ott.A kerdesek mindig ujabbakathoznak, a lenyeg torekedni kell az egomentes valaszokra.Persze lehet hogy ezt is keptelen otletnek tartod majd, de gondolj bele, lehet hogy csak alomvilagban elunk a matrix-ban
 

V.T.

Állandó Tag
Állandó Tag
Tamás,

Így még sose meditáltam, hogy egy kérdést tettem fel magamnak és választ kerestem magamban. Csak úgy leülök és csinálom, mert hiányzik, jól esik, boldoggá tesz, örömet ad nekem. Habár lehet nap közben 1-2 cél megfogalmazódik bennem, hogy most leülök meditálni és ezt és azt lenne jó csinálni, vagy magamban keresgélni válaszokat, de mikor eljutok meditálni, ezek eltűnnek és nincsenek jelen. Csak jól érzem magam végig alatta és ennyi. Sokan keveritek a meditációt úgy veszem észre. A meditáció NEM arról szól, hogy gondolatok fogalmazódjanak meg benned és meditáljál rá, mert szerintem az nem meditáció, hiszen ha jelen vagy teljes éberséggel a pillanatban, akkor meditálsz, mivel akkor gondolat nélkülivé válsz teljesen. Ez a meditáció.

Ami a páromat illeti a gyógyító meditációkat, ott valóban volt "cél", hogy közösen mit és hogyan csináljunk. S ott is sokáig volt az, hogy jelen tudtam lenni, aztán valami a figyelmemet kiütötte és elbóbiskoltam pár pillanatra, mert elaludt a figyelmem, bezavart valami. De ha önmagam miatt ülök le meditálni, mert "szeretnék" hiszen jó érzéssel tölt el, akkor nem azért meditálok, mert kérdéseim vannak és válaszokat akarok rájuk kapni, hanem csak úgy. Hozzá teszem jelenleg 2 hete nem megy a meditálás, nagyon fáradt vagyok mentálisan és éber állapotban nem tudok benne lenni vagy pedig elalszom közben, pedig érzem, hogy most már nagyon hiányzik...

Igen megertelek hogy hianyzik a meditalas es en is voltam - nem is olyan regen - hasonlo helyzetben hogy nem voltam kepes a meditalasra mert "osszevisszasag" volt a fejemben.

Nem ugy ertem ezt az egeszet hogy meditalas kozben mindig mormogok egy gondolatot vagy meditalas kozben gondolkodnek.Hanem ugy hogy elhatarozom az elejen hogy most erre keresem a valaszt - mint irtam - mondjuk az egeszsegi allapotom felol es ahogy elkezdem ez a gondolat van bennem.De a meditalas kozben ures vagyok es csak figyelo.Itt mar elvarasok nelkuli allapotban ha ugy tetszik:) Ez is a meditalas egyik "fajtaja" szerintem.Persze van az amikor csak ugy ulok le hogy "na ma mit kapok" semmi alapgondolat.
Nalunk a gyerekeknel nagy slager az Avatar cimu rajzfilm sorozat.Amugy mindenkinek ajanlom!!Nem a mozi film a kek emberekkel:) hanem az Aang legendaja.Nagyon komoly spiritualis tananyag.Pl ott is amikor a fiatal avatar medital akkor ugy ul le hogy kimondja hogy elohivom Roku Avatart -a kisrac volt az elozo eleteben Roku is - hogy valaszt adjon egy-ket kerdesre:) En is igy gondolom hogy az is meditalas ha egy konkret celert teszed es ez egy gondolat "parancs" .
 

evapatocs

Állandó Tag
Állandó Tag
]Az igazi megvilagosodottat, a dualitas nelkuli embert nem idegesitene ha a gyermeke felebredne utvefuras miatt, mert szerintem nincs neki csaladja. Nem is volt, vagy elhagyta oket(inkabb ot hagytak el)nem azert mert nem szerette oket.Csak.... megvilagosodott.
Kedves robitsas!
Ezt most is képtelen ötletnek tartom,amiről irtál!

.Probald meg levezetni egyszer, ird le egy papirra hogy pl.mi az hogy EN? vagy megvilagosodas stb... es valaszolgass ra ugy hogy nincs benn ego, dualitas.Erdekes jatek mert ha elkezded hosszu lesz a lista es a vege mindig ugyan az nincs en.Kerdesek amire gondolok persze el indulhatsz barmerrol:razz:l. ki az aki kerdez?miert kerdezi amit?Holvagy most es miert vagy ott.A kerdesek mindig ujabbakathoznak, a lenyeg torekedni kell az egomentes valaszokra.Persze lehet hogy ezt is keptelen otletnek tartod majd, de gondolj bele, lehet hogy csak alomvilagban elunk a matrix-ban
Ezt ki fogom próbálni,köszönöm!
-Ja,jó volt az időzitett válaszod.;)
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemreg lattam egy filmet - sajna a cimere nem emlekszem - izgalmas volt tele fordulatokkal ami rendesen odaszogezi az embert a tv ele.A happy end az volt hogy a foszereplo komaban fekudt es az egesz sztori csak fejeben jatszodott! Igen elgondolkodtato volt!!

szerintem én is láttam a filmet...és az volt a címe, hogy "Stay"...Ewan McGregor volt az egyik főszereplő, ha jól emlékszem...
 

Soma77

Állandó Tag
Állandó Tag
Nalunk a gyerekeknel nagy slager az Avatar cimu rajzfilm sorozat.Amugy mindenkinek ajanlom!!Nem a mozi film a kek emberekkel:) hanem az Aang legendaja.Nagyon komoly spiritualis tananyag.Pl ott is amikor a fiatal avatar medital akkor ugy ul le hogy kimondja hogy elohivom Roku Avatart -a kisrac volt az elozo eleteben Roku is - hogy valaszt adjon egy-ket kerdesre:) En is igy gondolom hogy az is meditalas ha egy konkret celert teszed es ez egy gondolat "parancs" .

dettó...;) még én is meg szoktam nézni ha úgy adódik...:oops::p;)
 
Oldal tetejére