Hogyan szoktatod a cicát szobatisztaságra?

P.Éva

Állandó Tag
Állandó Tag
A mi kis átok macskánk annyira megszokta az almát, hogy akkor is abba tojik, ha nyitva az ajtó (képes a kertből bejönni WC-re). Kivétel, ha a gyermekeim nem cserélik rendesen a macskaalmot és túl koszosnek ítéli, akkor elétojik a kőre.
 

ovics

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem 7 éves sziámi exkandúrom van,de mindig azt hiszem lány.Bújik hozzám és imádom.Csak a hangja lehetne szebb.
10 hetesen vettük,de rögtön szobatiszta volt.Nem eszik csak tartósitószer-mentes kaját,nem tudom,honnan tudja,hogy van-e benne.
 

Mikimaus

Új tag
Cica bosszú

Érdelödöm cicatartoktól,hogy tényleg bosszúálok a macsekok? nekem van egy cicám és este ki rakom az elöszobába a sátrába,hogy a házában aludjon,sokszor nemtetszését azzal nyilvánitja ki,hogy a szoba ajtó elé vizel vagy kakál,valóban bosszú ez??:confused:
 

Gina_88

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Mikimaus,
Ugyan régebben kérdezted, de hátha visszanézel... Bizony, megsértődnek, megharagszanak, és mint egy kisgyerek, olyat tesznek, amiről tudják, hogy nem szabad. Ahogy írod, ez tipikus. Ilyet cicák máskor csak ha betegek, akkor csinálnak, azért, hogy felhívják a bajukra a figyelmet. Ha nem beteg, akkor rosszul esik a lelkének, hogy kirekesztik a szeretetből.
Tudom, hogy sokan nem szeretik Popper Pétert, de nagyon ideillik egy mondása: csak az tarton kutyát vagy macskát, aki megengedi, hogy folyton mellette legyen. Az idézet nem pontos, direkt :)
Tudok ajánlani, ha igényled, néhány állati (cica) viselkedéssel kapcsolatos könyvet, amelyeket megtalálhatsz a könyvtárakban.
 

Chandler

Állandó Tag
Állandó Tag
Van arra valakinek ötlete, hogy mivel lehet elriasztani a cicát a ház falától. Macskuszunk rendszeresen a kertben, a ház oldalára pisil. Van erre valami riasztó?
 

Selsel

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha kandúr a cica akkor területet jelöl. Valószínű, hogy egy másik macska jelölését "írja" felül. Fertőtlenítővel lehet esetleg próbálkozni. Ezzel a másik cica és a saját szaganyag is eltűntethető.
Remélem segíthettem. (Nálunk a kasztrálás volt a megoldás)
 

nico79

Állandó Tag
Állandó Tag
Valóban van egy nagyon hatékony módszer a fal távol tartásától.Úgy hívják,hogy macska jaj.Ez egy nővény ami iszonyatosan büdös és a macsekok kifejezetten utálják.Nálam működött.Garantáltan dob egy hasast tőle.
21052477754.jpg
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Van arra valakinek ötlete, hogy mivel lehet elriasztani a cicát a ház falától. Macskuszunk rendszeresen a kertben, a ház oldalára pisil. Van erre valami riasztó?

Van egy spray, ami iszonyú büdös (nem tudom macskajaj-e a neve;)), de nem olcsó és nem rohangálhatsz egyik helyről a másikra szagosítani. Arról nem is beszélve, hogy neked is gázálarcra lesz szükséged, ha folyton használod. Legpraktikusabb az ivartalanítás, főleg, ha szereted is a cicádat, mert csak akkor lesz hosszú élete, ha ezt teszed.
 

kisanci

Állandó Tag
Állandó Tag
A lányom nagy macska-őrült. Volt egy kandúr cicánk. Már több, mint egy hónapja, hogy nem jött haza.
Most a neten lóg a lányom, én macskák után kutat. Ahogy ismerem, hamarosan egy új taggal bővül a családunk.
Valami ilyesmi elképzelése van:
images
 

menczel

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk is tegnap született kiscicánk, de van egy 5 hetes is. Meg van több nagy macskánk is. Gyönyörüek, csak kicsit sokan vannak, de sajnos minden évben fogyatkoznak is. Én a sok cica közül is sajnálkozok az épp elveszett felett, de kárpótol a többi.
 

Footman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk először csak 1 macskánk volt, a szomszédtól katuk. Aztán ahogy az első megjött kb. rá egy hétre, egyik reggel ott ült nálunk egy másik is. Gondom a folytatást mindenki tudja... ;)
 

gizmo49

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok. nekem egy cicám van, nagyon szeretem :) velem alszik, bár ez nem mindig jó ötlet. mániája, hogy hajnalban felpiszkál, mert játszani akar és kötekedik :D másik hobbija az ijesztgetés. elbújik, és képes perceket is várni, mig arra nem megyek és akkor feltartott mancsokkal elémugrik, hogy a frászt hozza rám.
 
Oldal tetejére