Hosszú Katinka

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hosszú Katinka keményen nekiment Gyárfás Tamásnak

6504830cf3ed82098d6488fdcdb4a26c.jpg


Budapest – A magyar úszóklasszis úgy érzi, hogy zsarolják. Úszótársai védelmében keményen kritizálta a Gyárfás Tamás vezette Magyar Úszószövetséget, s párbeszédet indítana a feltételek javításáért.

A világ és Európa-bajnok úszónő éles kritikát fogalmazott meg a hazai viszonyokkal kapcsolatban, a Magyar Olimpiai Bizottság épületében tartott keddi sajtótájékoztzatója után kiadott közleményét változtatás nélkül elolvashatják:

„2012-ben azért költöztem haza, hogy részese lehessek a magyar úszó sportnak, a magyar sportéletnek és ezáltal megpróbáljam inspirálni a jövőbeli generációkat.

Azzal kellett szembesülnöm, hogy bár a Magyar Úszó Szövetség elvárja a világszínvonalú eredményeket, az ő oldalukról közel sem biztosított a világszínvonalú háttér. Úgy érzem, hogy a vezetők megelégedtek a magyar úszás jelenlegi helyzetével, és nem gondolnak arra, hogy mi lenne szükséges az előrelépéshez.

13fba529f873e5496e960d07fdfcbb9c.jpg
A rendszer hibás Katinka szerint / Fotó: Pozsonyi Zita
share_hu_facebook_gray_ico_v1.png

A közvéleménynek úgy tűnhet, hogy minden jól működik, hiszen mi, versenyzők folyamatosan hozzuk az érmeket a nemzetközi versenyekről, de az igazság az, hogy a rendszer hibás és nem tudom tovább azt tettetni, hogy minden rendben van.

A Magyar Úszó Szövetség egy olyan rendszert épített fel, ahol az úszók és edzők arra pazarolják a legtöbb idejüket és energiájukat, hogy folyamatos harcot vívjanak a szövetséggel házon belül. A legtöbbjük nincs tisztában az elvárásokkal és célokkal mivel nincsenek pontosan lefektetett szabályok és követelmények. Ezáltal azt sem tudhatják, hogy a munkájuk elegendő-e ahhoz, hogy bekerüljenek a válogatott keretbe vagy sem. Olyan esetekben, amikor mégis sikerül valami különlegeset elérni és jól teljesíteni, akkor sem tudhatják a versenyzők, hogy ez pontosan mit is jelent az ő saját pályafutásukban és a magyar úszósportnak. Ha valaki végül veszi a bátorságot és úgy dönt, hogy kiáll az igazáért, azt a szövetség elutasítja egy szimpla magyarázattal, vagy egész egyszerűen tudomást sem vesz a problémáról.

fe82d842c9939d536c8befca1bebd8e5.jpg
/Fotó: MTI
share_hu_facebook_gray_ico_v1.png

Ezekkel a kijelentésekkel tudom, hogy saját magamat teszem ki esetleges támadásoknak, de ezt vállalom, mert úgy érzem, hogy eljött az ideje, hogy kiálljak nem csak magamért, hanem a többi magyar úszóért is. Az én szememben az úszó karrierem úgy teljes, ha sikerül a hazai úszósportban pozitív irányú változást elérnem. Nekem ez nem az érmeim számáról vagy a versenyeken nyert pénzösszegről szól. Szerencsés helyzetben vagyok, hogy most kiállhatok azokért az úszókért is, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy felszólaljanak, mert attól félnek, hogy azt a minimális támogatást is elveszítik, amiben jelenleg részesülnek. Ezt a harcot három éve próbálom zárt ajtók mögött, házon belül megvívni a Magyar Úszó Szövetséggel, de sajnos a mondanivalóm mindvégig süket fülekre talált.

Ha a szövetség jól működne, a sportolóknak és a velük dolgozó edzőknek pontosan kijelölt és előre meghatározott céljaik lennének, és nyugodtan dolgozhatnának annak tudatában, hogy ha ezeket a célokat és követelményeket teljesítik, akkor annak meglesz az eredménye és megkapják a pozitív visszacsatolást. Egy ilyen, partneri együttműködésben figyelembe veszik az úszó személyes és a magyar úszósport érdekeit is - a sportoló minden reggel annak tudatában ébredhet, hogy a munka, amit elvégez hatékony, célravezető és nem hiábavaló.

Ettől lesz motiváló és teljes egy sportoló karrierje.

A Shane-nel közösen vezetett programunkat folyamatosan elemezzük, hogy hogyan tudnánk még tovább fejlődni. A mi elsődleges szabályunk, hogy soha nem elégszünk meg a jelenlegi helyzetünkkel. Hisszük, hogy ha nem fejlődünk és haladunk előre, akkor az azt jelenti, hogy visszafelé lépegetünk. Mindig feltesszük magunknak a következő kérdéseket:

• Mi az, amit nem csinálunk elég jól?

• Mi az, amit jól csinálunk, de lehetne jobban is?

• Hol tudunk még fejlődni?

Akárhányszor tettük fel magunknak ezeket a kérdéseket, ha őszintén megválaszoltuk őket, jelentős előrelépéseket tapasztaltunk - ezt a folyamatos kiemelkedő eredményeink is bizonyítják. A kazanyi világbajnokság után is feltettük magunknak ezeket a kérdéseket.

806000aeb8609cbc82c8356132e385ff.jpg
200 méter vegyes világcsúcsát is megdöntötte / Fotó: MTI
share_hu_facebook_gray_ico_v1.png

Azzal, hogy sikerült megdöntenem a 200m vegyes világcsúcsát és két másodperccel a világ elé kerülnöm, nyilvánvaló olimpiai aranyesélyessé váltam. Tudjuk, hogy meg kell próbálnunk még tovább fejlődni. Ehhez a technika és az edzések tökéletesítésén kívül találtunk több más tényezőt is, ami segíthetne, hogy a programunk még teljesebb legyen. A változások azonnali bevezetése egy ilyen fontos időszakban nagyban hozzájárulna ahhoz, hogy az olimpiai döntőre továbbra is úgy tudjak tekinteni, mint akármelyik másik versenyre.

A változtatások, amiket idén szerettem volna a programomhoz adni, nemcsak engem segítenének, hanem hosszú távú, pozitív hatásai lennének a jelenlegi és a jövő úszó generációi számára is, hiszen a megszerzett tudás és tapasztalatok az egész magyar úszó társadalmat előre vihetnék. Ezen kívül, a változtatások nagyban segítenének, hogy a testemet fizikailag olyan állapotban tudjam tartani, hogy még a 2020-as tokiói olimpián is versenyezni tudjak.

Sajnos többszörös tárgyalás, egyeztetés és hivatalos megkeresés után sem sikerült a kéréseimet teljesíteni. Ezen kérések teljesítését a Magyar Úszó Szövetség attól tette függővé, hogy az arcomat és a nevemet adom-e a 2017-es budapesti úszó világbajnokság reklámozásához. Ezt én megdöbbenve hallottam, hiszen eddig mindig azt hangoztatták, hogy azok kaphatják meg ezt a plusz támogatást a felkészüléshez, akik eredményt hoznak egy világversenyről...tudjátok, az a bizonyos mézesmadzag.

Nálam itt telt be a pohár. 2011-ben a világbajnoki hatodik helyemmel eredménytelennek, csalódásnak könyveltek el, így nem kaphattam plusz támogatást. 2012-ben az olimpiai 4. helyemmel szintúgy. Nem panaszkodtam, mert elhitették velem, hogy nem hoztam eredményeket, így nem is jár a plusz támogatás. A legnagyobb meglepetésemre azonban, 2013-ban 2 világbajnoki aranyéremmel a zsebemben sem kaptam meg ezt a támogatást. A talán még eredményesebb 2014-es év sem hozta meg a várt segítséget a Magyar Úszó Szövetségtől. És most, hogy a 2015-ös eredményeim sem elegendőek ahhoz, hogy teljesítsék a kéréseimet, el kellett, hogy gondolkodjak, mégis mi az, amit még el kell érnem ahhoz, hogy biztosítsák a felkészülésemhez szükséges feltételeket?

Ez egyben arra is ráébresztett, hogy mit érezhet a többi úszó és edző, akik még olyan helyzetben sincsenek, mint én. Ha nekem harcolnom kell ezekért a dolgokért az én eredményeimmel, akkor mi lehet a helyzet a többi úszóval? Ők mégis miben reménykedhetnek? Eljutottam arra a pontra, hogy már nem vagyok biztos benne, hogy van valami annak a mézesmadzagnak a végén vagy sem.

Kérlek, ne értsetek félre. Ez nem a pénzről szól. Nem pénzügyi támogatásról beszélek.

Megengedhetném, hogy kifizessem magamnak azokat a dolgokat, amikre szükségem van. Nem okozna problémát, hogy továbbra is a fejlődésembe fektessem a versenyeken megnyert pénzdíjakat, de ha ezt megteszem, akkor akaratlanul is felmerül a kérdés: mégis mire van a Magyar Úszó Szövetség? Mit csinálnak, ha nem az úszóik számára biztosítják a lehető legjobb feltételeket? Hogyha nekünk, úszóknak és edzőknek kell a kutatásokkal, elemzésekkel, edzéssel és a versenyzéssel is foglalkozni, akkor mégis mi marad a szövetségre ebben az egyenletben? Ráadásul tapasztaltam, hogy a sportolók, akik ellen versenyzünk, olyan támogatásban részesülnek, amit mi itt, Magyarországon elképzelni sem tudunk.

Őszintének kell lenni magunkhoz ahhoz, hogy fejlődni tudjunk. Együtt kell dolgoznunk és közösen kell feltennünk magunknak a nehéz kérdéseket. Nekem hatalmas csalódás volt, amikor rájöttem, hogy a szövetség teljes mértékben az úszótól vár el mindent. Ebben a partneri együttműködésben, a szövetségnek kellene, hogy felkészült és jártas legyen a legújabb technológiát, fejlődéseket illetően és az eredményeket és tapasztalatokat az ő feladatuk lenne kérés nélkül is az úszók részére bocsájtani.

b5524eca3b27b2559afd6eb2dbb25ed0.jpg
Hosszú Katinka változást szeretne / Fotó: MTI
share_hu_facebook_gray_ico_v1.png

Olyan ambiciózus emberekre van szükségünk a Magyar Úszó Szövetségben, akiknek az az elsődleges célkitűzésük, hogy a lehető legjobb feltételeket teremtsék meg és segítsék az úszóinkból kihozni a maximumot. Sajnos a jelenlegi vezetés elégedett azzal, ahogy most működnek a dolgok. Elégedettek, hiszen jönnek az eredmények. Az én véleményem szerint azonban nem szabad addig várni az önvizsgálattal és a változtatással, amíg túl késő nem lesz és teljesen össze nem dől a rendszer.

Én mindig is a legtöbbet próbáltam kihozni magamból és a velem dolgozó embereknek sem engedem meg, hogy a legjobbjuknál kevesebbel beérjék. Hihetetlenül tehetséges emberek vannak az országunkban és őszintén hiszem, hogy a világ egyik legerősebb úszó nemzete lehetünk. De akkor miért dőlünk hátra és elégedünk meg a jelenlegi eredményekkel? A magyar úszósportban igenis mindenkinek magasabbra kell tennie a lécet, kivenni a részét a munkából, hogy úgy képviselhessük Magyarországot, ahogy az megérdemli- és itt nem csak az úszókról beszélek.

A célom mindig is az volt, hogy úgy hagyjam abba az úszást, hogy valamit tettem a sportág fejlődéséért. Felelősségemnek éreztem, hogy elmondjam a véleményemet, és hogy megosszam a nézeteimet. Lehet, hogy ez sok embernek nem fog tetszeni, de az előrejutás és jobbá válás néha fájdalommal jár.

Kérlek, ne vegyétek ezeket a meglátásaimat a Magyar Úszó Szövetség elleni támadásnak.

Ennek a sajtótájékoztatónak az a célja, hogy meginduljon egy pozitív irányú párbeszéd és változás a magyar úszósportban.”

Gyárfás Tamás reagált Hosszú Katinka kritikáira

Gyárfás Tamás (66), a honi szervezet elnöke az elhangzottak után reagált a felvetésekre, de igyekezett nem összetűzésbe keveredni a rövid pályás Világkupa-sorozatot idén is megnyerő, nem mellékesen több mint 100 millió forintnyi összeget kereső úszóval.

– Már csak az eredményei miatt sem veszem a bátorságot, hogy minősítsem Katinka szavait. Köszönjük az észrevételeit, s egyúttal bátorítok mindenkit, hogy jelezze, ha nem vagyunk a segítségére. Ő világelső, a szövetségünk fényévnyire van tőle. Ám azt el kell mondani, hogy Hosszú választott masszőrt, aki utazott is vele. A szakember azonban családi okok miatt mégsem tudta megtenni, hogy felköltözik Budapestre, pedig jó fizetést és lakásbérlést is ajánlottunk fel számára – reagált Gyárfás. – A videoelemzők beszerzése folyamatban van, ezekből nemcsak mozgathatókat rendeltünk a legjobb kluboknak, hanem egy fixet is a Tüskecsarnokba. Ami pedig a Komjádi uszodát illeti, igyekszem mindent megtenni azért, hogy legyen egy saját öltözője.

d2316a87c4d3766891a3ff971688e51b.jpg
Gyárfás Tamás, a honi úszószövetség elnöke higgadt maradt, ígérte, megoldja a problémákat / Fotó: MTI-Máthé Zoltán
share_hu_facebook_gray_ico_v1.png

Fábián meglepődött

A sajtótájékoztatónak a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székháza adott otthont. A rendezvényen ott volt Fábián László (52), a MOB sportigazgatója is.

– Megleptek Katinka szavai, hiszen én évértékelőre számítottam. Azt tudtam, hogy a kiválóság járt bent Borkai Zsoltnál, a MOB elnökénél is, de ezekről a gondokról eddig nem hallottam – nyilatkozta Fábián. – Most az a legfontosabb, hogy minél hamarabb egyeztessünk a problémákról, s megoldás szülessen, hiszen Hosszú egyike aranyesélyeseinknek a riói olimpián
Blikk
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hosszú Katinka két aranyérmet nyert

Hosszú Katinka két aranyat nyert az Egyesült Államokban, Austinban rendezett nemzetközi úszóversenyen.
Fotó: Europress / Kevin C. Cox - Getty Images

Az Arena Pro Swim Series elnevezésű pénzdíjas sorozat idei első állomásán a 26 éves világ- és Európa-bajnoknő 100 m háton 59.91 másodperccel lett első, 12 századmásodperccel előzte meg az amerikai Missy Franklint.

Hosszú Katinka előzőleg két érmet nyert, a szombaton győzött a 400 méteres vegyesúszásban és második lett 200 méter háton - írja az MTI.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Hosszú: elég a kritikákból, lehet utánam csinálni!

Klasszis úszónk igyekszik kizárni a negatív véleményeket, de fájlalja, hogy sokan nem becsülik meg az eredményeit. Saját szerepléséről és Gyurta Dániel bronzérméről is elmondta véleményét.

A magyar úszók példátlan eredménnyel zárták a néhány napja véget ért kazanyi vizes világbajnokságot. A válogatott a 6. helyet szerezte meg az éremtáblázaton, és annyi érmet szerzett, mint még soha. Az érdem az egész csapaté, de senki nem vitatja, hogy az első számú sikerkovács a két aranyat szerző Hosszú Katinka volt.


mentes.png

A magyar siker első számú kovácsa: Hosszú Katinka 2 aranyat szerzett (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Az immár ötszörös világbajnokot ezért is lepi meg, hogy vannak, akik még ezzel a teljesítményével is elégedetlenek. Katinkával a Nemzeti Sport kedden készített interjút, melyben az úszónő elmondta, hogy eljutnak hozzá elégedetlenkedő hangok, amik rosszul esnek neki:

Vannak olyanok, akik elégedetlenek a kazanyi eredményeimmel. Szívem szerint visszavágnék, hogy tessék utánam csinálni.
Hosszú szerint azért kapja a kritikákat, mert az emberek nem értik, miért lépett vissza olyan versenyszámoktól, amikben elindult. A bírálóknak a következő választ adta:

Higgye el mindenki, pontosan tudjuk, mit csinálunk. Nem változtatnék semmin, nem maradt bennem hiányérzet.
Igyekszik kizárni a negatív hangokat, tudja, nem vezetne jóra, ha magára venné őket. Megtanulta elfogadni, bármilyen eredmény is születik, sosem lesz mindenki elégedett a teljesítményével:

Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy az ember nem tud mindenkit boldoggá tenni. Van, aki Gyurta Dani bronzérmével is elégedetlen.

mentes.png

Van, aki Gyurta bronzérmének sem tud örülni... (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Védelmébe vette háromszoros világbajnok úszótársát, szerinte hihetetlen eredményeket ért el az évek során:

Most ugyan "csak" bronzérmes lett, de ugyanolyan keményen dolgozott érte. Nem is értem, hogy akad olyan ember, akinek ez nem tetszik.
Látva a magyar sport körüli botrányokat, és megnézve mondjuk focistáink újbóli leszereplését Európában, valóban nehezen érthető a fanyalgók hozzáállása a sikerekhez. Katinka szerint fontos a pozitív hozzáállás, őt is ez tette sikeressé:

Alapvetően pozitív alkat voltam, de Amerikában ez csak erősödött bennem. Elkezdtem élvezni az úszást és rögtön jöttek az eredmények is.

mentes.png

Hosszú szerint a pozitív gondolkodás tette sikeressé (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Nincs megállás a világbajnok úszónő számára, hiszen kedden már Világkupa-verseny kezdődik Moszkvában, a távolban pedig már megjelenik az olimpia képe. A Rióval kapcsolatos kérdésekre mindig ugyanúgy válaszol:

Mindent megteszek majd, hogy a legjobb formámat hozzam, de nem tudom megmondani, mi lesz Rióban, ha tudnám, jósdát nyitnék.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos


Hosszú Katinka törvényei, amit érdemes (lenne) megfogadnunk:
  • Minden edzés előtt többször emlékeztetem magam arra, mit kell tennem azért, hogy a későbbi célomat elérjem.
  • Ha már belefogtam az edzésbe, nem kaphatok senkitől felmentést, különösen nem önmagamtól.
  • Nem félek a nehezebb utat választani.
  • Soha nem a biztos siker felé vezető utat keresem, hanem azt, ahol akár kudarc is érhet, mert a kudarc is a siker felé vezető út.
  • A kemény munka mindig kifizetődő, sohasem veszik el. Előbb vagy utóbb megtérül.
ezeket mindazoknak ajánlja, akik még nem találták meg céljaikat. Segítség, akik még keresik az eredményes, boldog életükhöz, sikereikhez vezető utat. Azoknak is irányt mutat, akik néhányszor már visszafordultak, mert megrettentek a feladatok nehézségeitől.
Erős akaratú, kitartó sportolónk, Katinka számára az első igazi sikert a 2009-es római világbajnokság hozta meg. 200 méteres vegyes úszó számban nyert bronzérmet (amivel a világbajnokság első magyar érmét szerezte. Ám a VB utolsó napjára tartogatta a legnagyobb meglepetést, mely megalapozta az Iron Lady imázst: 400 m vegyesen 4:30,31 perces idővel világbajnoki- és Európa-csúcsot úszva aranyérmet nyert.Fotó: AFP

A római világbajnokság után a következő mérföldkőhöz 2013-ban érkezett el, 2013-tól a Vasas SC színeiben versenyzett. Sikert sikerre halmozva a rövid pályás világkupa eindhoveni állomásán két nap alatt négyszer úszott világcsúcsot. Az év végén a LEN 2013 legjobb európai úszónőjének választotta. Eddig a két vegyes számban nem akadt igazi kihívója, ezenkívül hátúszásban is indul, abban a számban ugyanakkor ő a kihívó. 200 pillangón minden bizonnyal döntős lesz, de az igazi siker a mostani aranyérem után az lenne, ha a váltóval érne el egy meghökkentő eredményt, mert ebben a számban már 1952 óta nincs érmünk.
Ripost
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Hosszú Katinka, mint képregény hősnő: Iron Lady

ironlady01.jpg


Ez év július hónapjától új magyar képregény sorozat kapható az újságárusoknál, Hosszú Katinka világbajnok úszónő fantázia világbeli alteregójának a főszereplésével. Ez a kezdeményezés olyan rajongókat szólíthat meg, akiknek korábban soha nem is volt e képregény a kezükben. Nem önéletrajzi jellegű, hanem egy fantázia világba ad betekintést.
Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup sok más területen alkalmaz sikeresen amerikai módszereket. És hát kiindulópontnak érdemes megnézni, mitől működik olyan jól Pókember vagy Batman. Az Iron Lady képregénynek három szerkesztője van.
A forgatókönyvet is jegyző rajzoló, Benczúr Anita, aki Tinetta Nitta művésznéven már három kötetet jelentett meg a Lost Gods című sorozatból.
 

TmintTibi

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Hosszú: elég a kritikákból, lehet utánam csinálni!

Klasszis úszónk igyekszik kizárni a negatív véleményeket, de fájlalja, hogy sokan nem becsülik meg az eredményeit. Saját szerepléséről és Gyurta Dániel bronzérméről is elmondta véleményét.

A magyar úszók példátlan eredménnyel zárták a néhány napja véget ért kazanyi vizes világbajnokságot. A válogatott a 6. helyet szerezte meg az éremtáblázaton, és annyi érmet szerzett, mint még soha. Az érdem az egész csapaté, de senki nem vitatja, hogy az első számú sikerkovács a két aranyat szerző Hosszú Katinka volt.


mentes.png

A magyar siker első számú kovácsa: Hosszú Katinka 2 aranyat szerzett (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Az immár ötszörös világbajnokot ezért is lepi meg, hogy vannak, akik még ezzel a teljesítményével is elégedetlenek. Katinkával a Nemzeti Sport kedden készített interjút, melyben az úszónő elmondta, hogy eljutnak hozzá elégedetlenkedő hangok, amik rosszul esnek neki:

Vannak olyanok, akik elégedetlenek a kazanyi eredményeimmel. Szívem szerint visszavágnék, hogy tessék utánam csinálni.
Hosszú szerint azért kapja a kritikákat, mert az emberek nem értik, miért lépett vissza olyan versenyszámoktól, amikben elindult. A bírálóknak a következő választ adta:

Higgye el mindenki, pontosan tudjuk, mit csinálunk. Nem változtatnék semmin, nem maradt bennem hiányérzet.
Igyekszik kizárni a negatív hangokat, tudja, nem vezetne jóra, ha magára venné őket. Megtanulta elfogadni, bármilyen eredmény is születik, sosem lesz mindenki elégedett a teljesítményével:

Azt sajnos tudomásul kell venni, hogy az ember nem tud mindenkit boldoggá tenni. Van, aki Gyurta Dani bronzérmével is elégedetlen.

mentes.png

Van, aki Gyurta bronzérmének sem tud örülni... (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Védelmébe vette háromszoros világbajnok úszótársát, szerinte hihetetlen eredményeket ért el az évek során:

Most ugyan "csak" bronzérmes lett, de ugyanolyan keményen dolgozott érte. Nem is értem, hogy akad olyan ember, akinek ez nem tetszik.
Látva a magyar sport körüli botrányokat, és megnézve mondjuk focistáink újbóli leszereplését Európában, valóban nehezen érthető a fanyalgók hozzáállása a sikerekhez. Katinka szerint fontos a pozitív hozzáállás, őt is ez tette sikeressé:

Alapvetően pozitív alkat voltam, de Amerikában ez csak erősödött bennem. Elkezdtem élvezni az úszást és rögtön jöttek az eredmények is.

mentes.png

Hosszú szerint a pozitív gondolkodás tette sikeressé (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)
Nincs megállás a világbajnok úszónő számára, hiszen kedden már Világkupa-verseny kezdődik Moszkvában, a távolban pedig már megjelenik az olimpia képe. A Rióval kapcsolatos kérdésekre mindig ugyanúgy válaszol:

Mindent megteszek majd, hogy a legjobb formámat hozzam, de nem tudom megmondani, mi lesz Rióban, ha tudnám, jósdát nyitnék.
Hát igen meg kell próbálni amit Katinka tesz :) Sok sok klasszissal jobb (szinte) bárkitől, aki kicsit is sportolt már életében(bármit) az tudja az eredményekhez,micsoda kitartás vasakarat szükséges...őnála minden 200%-osan meg van eredményei vastagon tükrözik...csoda amit ez a "lány" tesz...sapkámat emelem magasra előtte!!!!
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
A fenét érdekli Őt a többi úszótárs. Köze se volt semmi ilyenhez.
Mára kiderült 1 millió kevés volt neki, 25 millióért már elhallgat.
A nemzet lánya, vagy csak egy pénzéhes?

Az élsportolóink fizetése havi nettó 400 ezer forint.Gerevich Aladár Sportösztöndíj
Rióban 136 milliót tett el.
Most az az egyszeri 25 milliót jobb szerette.
Még a nevét se adta a reklámhoz.

Olyan pénzekről van szó amire 2016 ban még Ő is azt mondta:
Ez azért sok pénz – mondta Hosszú az Origónak 2016-ban.
De ez se elhanyagolható:
Emellett még ott van az olimpiai bajnokainknak életjáradék, amit edző férje, Shane Tusup is meg fog kapni.
Szóval ne beszéljünk arról ez a nő tesz valamit pénz éhség nélkül.
Soha nem lesznek anyagi gondjai.

Ennyivel már élete végéig biztosított ha okosan használja forgatja vállalkozik.
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Nem is hallottam a képregényről.
*
Ezért írtam róla, hogy van és folyamatosan dolgoznak a szerkesztők újabb és újabb történeteket olvashatsz, ha érdekel ez a tipusu irodalom. Valamikor hatalmas divat volt, emlékszem, a régi Füles rejtvény újságra, abban mindig volt (folytatásos) képregény, régi klasszikus irodalomból... De szerettem olvasni, no meg a rajzokat is.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Ez év július hónapjától új magyar képregény sorozat kapható az újságárusoknál, Hosszú Katinka világbajnok úszónő fantázia világbeli alteregójának a főszereplésével. Ez a kezdeményezés olyan rajongókat szólíthat meg, akiknek korábban soha nem is volt e képregény a kezükben. Nem önéletrajzi jellegű, hanem egy fantázia világba ad betekintést.
Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup sok más területen alkalmaz sikeresen amerikai módszereket. És hát kiindulópontnak érdemes megnézni, mitől működik olyan jól Pókember vagy Batman. Az Iron Lady képregénynek három szerkesztője van.
A forgatókönyvet is jegyző rajzoló, Benczúr Anita, aki Tinetta Nitta művésznéven már három kötetet jelentett meg a Lost Gods című sorozatból.
Ehhez csak pénz kell.
A versenyeredményhez sokkal több.
Telnek az évek.jönnek akik lekörözik képregény nélkül, előbb utóbb.
Ami eddigi eredményei voltak azzal már bekerül a hallhatatlanok könyvébe.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ehhez csak pénz kell.
A versenyeredményhez sokkal több.
Telnek az évek.jönnek akik lekörözik képregény nélkül, előbb utóbb.
Ami eddigi eredményei voltak azzal már bekerül a hallhatatlanok könyvébe.
*
Tény, hogy az életét tette fel az úszásra. Nem épít más karriert, legalábbis én nem tudok erről, mint anno "Egérke" , vagy Andrea. Mindkét úszónk a vízen túl is tovább gondolták az életüket. Az is igaz, hogy mindegyik úszónk még aprócska kislányként is nap, mint nap edzettel és versenyeztek.
Nagyon aranyos ez a videó. Katinka az úszásból akar később is megélni, azon a területen dolgozni, ahol a versenyképes fiatalokat ki lehet és ki is kell nevelni.
Tény, hogy sokan irigykednek Katinka sikereire, a megkapott pénzekre, de azzal nem számolnak, hogy nincs pihenése, nincs külön élete. Fáradtan is újból és újból beugrik a vízbe, s a mély vízbe, nem a sekélyben lavírozik. Tempózik és győzni akar. Dícséretes dolog ez.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Jaj bocsánat, de lassan felérem ésszel. hogy miért e nagy Hosszú dicsőítő cikk.
A CH anyagi nehézséggel küzd.
Ez érthető és sajnálatos.
Ezért évekkel ezelőtt amikor ez felmerült támogattam és folyamatosan a CH oldalát.
Mert tetszik legalábbis tetszett.
Akkor hirdetések voltak itt.
Hogy ne kelljen unszimpatikus hirdetéseket látnom.
Hát ezért inkább úgy vagyok vele mint a HBO filmcsatornával.
Többe került hát jó de cserébe nincs zavaró reklám.

És most jövök rá az oldal azért tesz bizonyos témák szerinti cikkeket, mert fizetnek érte?
A fenti mondatot máris visszavonom mert bizonytalan és csak gyanú.
És így csak a besározási szint

Sajnos ez a Hosszú valóban nem Egérke.
Megjárta már az USA-t.
Ki is keresztelkedett a magyar mentalitásból.
Építi a karrierjét.
Közben össze összeveszik ezzel a szervezettel azzal a szervezettel.
Nem ismertem fel rögtön hogy már kivonulni készül a hazájából.
Lehet hogy félreértem.
De felszívódik ismét az USA-ba.
A férje Shane Tusup is talán felismeri Európa nem a tengerentúl.
És jobb nekik ott gondolhatja.
Itthon meg csak az naiv szegény lelkes hazánk-lányai úszhatnak és ússzanak
Hát legyen elhagyom e dicsőítő témát.Ízléstelen nekem
De beteszem még annak az embernek a videóját amit hazánkról mondott.
Kicsit fényező szándék magyarosságra de még az ízlés határain belül nyalakodó.
Ugyanakkor nem olyan pont a fickó, mint amit a média terjeszt róla:
Shane Tusup
No jó építsék milliárdos jövőjüket a képregény is csak elkel majd.
 
Utoljára módosítva:

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kedves Tornando
A canadahun tovabbra is borotvaelen tancol, anyagilag , a szerver koltsegre kertunk tamogatast a tagoktol mert minden ingyenes semiert nem kerunk penzt. Lathato ez hogy senki nem fizet semmiert ,es hirdeteseink sincsenek, de lehet barkinek szerezni hirdetest boldogan fizetunk jutalekot.
Ergo nincs mas bevetele a Canadahunnak mint a tagjaink tamogatasa.
Nem is hallottam olyanrol ,hogy valakirol irnak egy cikket es azert fizet valaki hogy megjelenjen.
Egy cikkert se fizetnek ,hogy kitegyuk. Elintezheted ha van ra ismerettseged. Orommel veszuk.
Az MTI a hirszolgaltatasert penzt ker, hogy a napi uj hirekkel elllasa az ujsagot. Mint a nagyok Bloomberg, Reuters stb
Valoban par eve volt hirdetesunk a googletol de szerzodest bontottak velunk egy feljelentes miatt.
Azota a letkerdessel kuzkodunk minden honapban es semmi garancia meddig is leszunk. Ugyan tobbszor leirtam nem vagyok eleresztve anyagilag, eromon felul van minden.

Hirek a fooldalon van. Igaz beszamoltunk a Vb sikereirol aranyairol ermeirol es szerepel Katinka is.
A sport rovatba nyitottunk neki egy topicot es az olimpiarol stb minden felerol beszamoltunk.
Jelenleg a legnagyobb uszo a vilagba is igy gondolom nem okoz nagy gondot hogy a sport topicba olvashato rola.

Azt mondjak a magyarokat a sport erdekli a legjobban , nalunk ez nem igazolodott be, mert egy egy moderator ha nem nyit a sport rovatba uj temat akkor kimaradnak a komoly teljesitmenyek nyujto magyarok es mindenki aki a sportban eredmenyt er el.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Jaj bocsánat, de lassan felérem ésszel. hogy miért e nagy Hosszú dicsőítő cikk.
A CH anyagi nehézséggel küzd.
Ez érthető és sajnálatos.
Ezért évekkel ezelőtt amikor ez felmerült támogattam és folyamatosan a CH oldalát.
Mert tetszik legalábbis tetszett.
Akkor hirdetések voltak itt.
Hogy ne kelljen unszimpatikus hirdetéseket látnom.
Hát ezért inkább úgy vagyok vele mint a HBO filmcsatornával.
Többe került hát jó de cserébe nincs zavaró reklám.

És most jövök rá az oldal azért tesz bizonyos témák szerinti cikkeket, mert fizetnek érte.
Sajnos ez a Hosszú valóban nem Egérke.
Megjárta már az USA-t.
Ki is keresztelkedett a magyar mentalitásból.
Építi a karrierjét.
Közben össze összeveszik ezzel a szervezettel azzal a szervezettel.
Nem ismertem fel rögtön hogy már kivonulni készül a hazájából.
Lehet hogy félreértem.
De felszívódik ismét az USA-ba.
A férje Shane Tusup is talán felismeri Európa nem a tengerentúl.
És jobb nekik ott gondolhatja.
Itthon meg csak az naiv szegény lelkes hazánk-lányai úszhatnak és ússzanak
Hát legyen elhagyom e dicsőítő témát.Ízléstelen nekem
De beteszem még annak az embernek a videóját amit hazánkról mondott.
Kicsit fényező szándék magyarosságra de még az ízlés határain belül nyalakodó.
Ugyanakkor nem olyan pont a fickó, mint amit a média terjeszt róla:
Shane Tusup
No jó építsék milliárdos jövőjüket a képregény is csak elkel majd.
*
Kedves Tornando!
Meglepve és szörnyűlködve olvastam e beírásod. Ami végképpen kiverte nálam a biztosítékot, az az alábbi mondataid: "Ezért évekkel ezelőtt amikor ez felmerült támogattam és folyamatosan a CH oldalát. Mert tetszik legalábbis tetszett". Miért írsz múlt időben, hogy tetszett? Amikor nap, mint nap itt vagy? Ezek szerint még mindig tetszik a CanadaHun?!

S, ennek meg is van a miértje, mert valóban többen dolgozunk ingyen és szeretetből, kötelességből és azért, hogy a fórumtagjaink jól érezzék itt magukat. Le kell írnom, mert ki nem bírom, hogy többen a munkánkkal "adományozunk", de akik ezt élvezik, nem jutnak arra a meggondolásra, hogy havonta csak 1.000 forinttal támogassanak minket? Pedig többen vagyunk, sőt nagyon sokan. Ha azok a fórumtagok, akik ide jönnek levelezni, eszmét cserélni, olvasgatni, zenét hallgatni vagy bármi okból, havi 1.000 forintot küldenének, már nem lennének anyagi gondjaink.
Az oldal maximálisan átlátható, még az is, hogy ki és mikor, mennyivel támogatja a CH-t?
Határozottan és aláhúzva kijelentem, hogy itt cikk soha nem jelent meg azért, mert bárki lefizette volna annak megjelentetését.
Hirdetést pedig iszonyatos nehéz találni, köszönet ezért szintén jelenlegi vezetőinknek. Miért? Mert a hirdetési költségek +költségként jelentkeznek a cégeknél, s nincs lehetőség azok bárminemű levonására.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
*
Kedves Tornando!
Meglepve és szörnyűlködve olvastam e beírásod. Ami végképpen kiverte nálam a biztosítékot, az az alábbi mondataid: "Ezért évekkel ezelőtt amikor ez felmerült támogattam és folyamatosan a CH oldalát. Mert tetszik legalábbis tetszett". Miért írsz múlt időben, hogy tetszett? Amikor nap, mint nap itt vagy?
.
Olvasási értelmezés kérdése. én jól fogalmaztam: "Mert tetszik, legalábbis tetszett"
Tartalmaz jelen időt és tartalmaz múlt időt is,
Ebből eldönti még nem tudod.De tartalmaz egy hangsúly áttolódást is.
Ebből gondoltál másra.Pedig nincs kategorikusan kijelentve
Ha hangsúly áttolódás a múltról a jelenre olyasmit jelent már nem annyira mint régebben.

Persze ha így írom bővebben az is ugyanaz de egyből érted.
Miért tetszett régebben?
Mert nem volt Hírek és politika.
Ez volt a nagy vonzereje, nem volt politikai marakodás. ez volt a fő szempont ezért volt tiltva.
Ám a politika behozása behozott egy dühöngőt (nevezzük kibeszélőnek) a is.
A kibeszélő az rengeteg TV műsorban újság levelezőben ott van.Helye van.
Ugyanakkor a hírek/politika behozott egy nagyszámú bannolást is.
Ugyanakkor behozta az egyenlők között is vannak még egyenlőbbek jelenséget.
A kivételezettek számát
Ezt nincs szándékomban jobban megmagyarázni
Nos ami már kevésbé tetszik ez az.
Kérdezted azért mondom.
Hogy mégis itt vagyok említed, ez semmi mást nem jelent mint a megszokást.
Ugyanott fordulunk be ugyanazon az úton járunk.Még vonaton is a szokott helyre ülünk.
Hogy nem élek kritikával? Mert a fórum szerkezete tematikussága áttekinthetősége megfelel nekem.
Hogy a morgás jogát míg meghagyják a hírekben az egy szocializmusban is alkalmazott technika.
Amíg nem érzem hogy uralkodik rajtam a liberális nézet és ezt szóvá teszik többen
És ezért nem kerülnek bannolásra.addig a határ.
Természetes jelenségként észre kell venni a moderációnak.Magyarország olyan amilyen.
Azok vagyunk akik.
Az erőszakot elítéljük.Bár úgy néz ki ma Magyarországon éppen rajtunk gyakorolják az elnyomást.
Hogy ezt miért tűri a jó nép nem tudom én azt se tűröm.
Ez monológ volt nem választ igénylő.
Kérdeztél
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
Az oldal maximálisan átlátható, még az is, hogy ki és mikor, mennyivel támogatja a CH-t?
Határozottan és aláhúzva kijelentem, hogy itt cikk soha nem jelent meg azért, mert bárki lefizette volna annak megjelentetését.
Az első mondatot azért húztam át mert nem kapcsolódik a másodikhoz.
A vastagítottra meg nem tudok bizonyítékot csak pletykát.
A pletykát kivédeni nem lehet és nem is kell.Ráadásul nem is tartozik a tagokra.Miért van valami kitéve
Ezt lépjük is át.
Kizárólag privátban vagyok hajlandó pletykát terjeszteni.
A szél azt susogja, hogy madarak azt csiripelik
Mert az orgonám azt susogja,
Elszökött a csávó anyja.
Hej romalé, sháválé!
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Olvasási értelmezés kérdése. én jól fogalmaztam: "Mert tetszik, legalábbis tetszett"
Tartalmaz jelen időt és tartalmaz múlt időt is,
Ebből eldönti még nem tudod.De tartalmaz egy hangsúly áttolódást is.
Ebből gondoltál másra.Pedig nincs kategorikusan kijelentve
Ha hangsúly áttolódás a múltról a jelenre olyasmit jelent már nem annyira mint régebben.

Persze ha így írom bővebben az is ugyanaz de egyből érted.
Miért tetszett régebben?
Mert nem volt Hírek és politika.
Ez volt a nagy vonzereje, nem volt politikai marakodás. ez volt a fő szempont ezért volt tiltva.
Ám a politika behozása behozott egy dühöngőt (nevezzük kibeszélőnek) a is.
A kibeszélő az rengeteg TV műsorban újság levelezőben ott van.Helye van.
Ugyanakkor a hírek/politika behozott egy nagyszámú bannolást is.
Ugyanakkor behozta az egyenlők között is vannak még egyenlőbbek jelenséget.
A kivételezettek számát
Ezt nincs szándékomban jobban megmagyarázni
Nos ami már kevésbé tetszik ez az.
Kérdezted azért mondom.
Hogy mégis itt vagyok említed, ez semmi mást nem jelent mint a megszokást.
Ugyanott fordulunk be ugyanazon az úton járunk.Még vonaton is a szokott helyre ülünk.
Hogy nem élek kritikával? Mert a fórum szerkezete tematikussága áttekinthetősége megfelel nekem.
Hogy a morgás jogát míg meghagyják a hírekben az egy szocializmusban is alkalmazott technika.
Amíg nem érzem hogy uralkodik rajtam a liberális nézet és ezt szóvá teszik többen
És ezért nem kerülnek bannolásra.addig a határ.
Természetes jelenségként észre kell venni a moderációnak.Magyarország olyan amilyen.
Azok vagyunk akik.
Az erőszakot elítéljük.Bár úgy néz ki ma Magyarországon éppen rajtunk gyakorolják az elnyomást.
Hogy ezt miért tűri a jó nép nem tudom én azt se tűröm.
Ez monológ volt nem választ igénylő.
Kérdeztél
*
Ez egy korrekt válasz volt. A politika mocskos és mindent be is piszkít. Ebben 100 %-osan igazad van. De nem dughatjuk a fejünket a homokba, meg kell írni az igazságtalanságokat, mely ügyek igazságért ordítanak. Tudom, tudom, sokszor ez sok, de hol emelnénk fel a hangunkat azon dolgok mellett, ha itt sem.
Amit a pletykával kapcsolatban írtál, valóban gonosz és igazságtalan pletyka. Meg sem hallgasd, mert nem igaz.
Legyél továbbra is közöttünk, s örülök, hogy hozzá tartozunk az életedhez. Tehát van hová befordulnod, mert várunk.
;)
Melittát ne bántsd, mert megharaplak + Ő is megvédi magát ám rendesen. Akkor béke?! Béke. Rendicsek.
 
Oldal tetejére