Isten és más mesék

Status
Not open for further replies.

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag

Valóban,Isten vigyáz ránk.És az is igaz,hogy valamiképp hitünkkel arányosan tapasztalhatjuk meg ezen igazságait is.Annál viszont összetettebbek az Ő tervei ,hogy azt gondoljuk minden úgy fog beteljesednii,ahogy mi képzeljük.
-
Kedves steve3
-
Nem tudom milyen tervei vannak az "Istenednek" de ha az ujságokba nézek akkor egy nagyon alattomos, gyilkos-szándéku személynek kell lennie aki válogatás nélkül mészárol bennünket.
-
00016376.jpg

-
A tábori misék ellenére Verdun-ben egyetlen egy napon 320.000 német és francia katona vérzett el. 1-2000 halott naponta nem számitott különleges eseménynek. A spanyolnátha 50 millio álldozatot követelt. Igy vigyázott ránk az Uristen? A tetejébe még "Erdélyt is elvette töllünk" mégis a nevével kezdjük a himnuszt. Hát nem örültség ez?
-
A természeti katasztrofák évente több-száz-ezer halottat követelnek függetlenül korra és felekezetre. Az anyagi károkrol nem is beszélve amik indirekt tovább ölnek.
-
Ha öt bányászt sikerül többezer embernek technikai eszközökkel (amik rationális gondolkodás és nem imák eredményei) egy beomlott járatbol kiszabaditani, akkor azt "Isteni-csodának" tekinted és evtizedekig emlékszel rá. Az emberek által megmentett bányászok Jeruzsalembe mennek hálaadás céljábol. ( Megjegyzem Jézus egy bitofán végezte a sorsát ami nem nevezhetö egy karriernek. Rajta sem segitett az Isten ezért kérte az Atyját, hogy "vedd el töllem ezt a kelyhet")
-
Fogadok, hogy már kiment a fejedböl hány százezer ember halt meg 2004 decemberében egy az indiai oceánon az "isten-jovoltábol" létrejött tsunami következtében és hány millio ember vált hajléktalanná. Menyien haltak meg Kinaban árviz és földcsuszamlás következtében.
-
"Az Isten vigyáz ránk!", hát nem éltél még át a környezetedben betegséget, halát, szenvedést, nyomort? Akkor nem vagy elég idös még. Hol van ilyenkor a "jotevö"?
-
Ha megnézel egy halálozási listát ott az ártatlan gyerekek és az öregek állnak az élen.
-
Sterbekurve-schematip.png

-
A legtöbb ember közvetlen a születése után hal meg - olvashato a görbéröl. Ebbe nincsen beleszámitva a sok sikertelen "gyerekcsinálás", a nök nem lesznek terhesek a sok nemi aktus ellenére. (pille nélkül sem) Ha pedig igen akkor 5 megtermékenyült petesejtböl 4 elvetél.
-
A szoros gatyák miatt behuzodott herében milliardszámra pusztulnak el a spermák, a szoknyás papok nem tudom hova spriccelik a tartalmukat. A buzaföldek, füzfák pollenjei (növényi sperma) amiböl uj életnek kéne lennie az emberek orrába landol és szénanáthát okoz. Talán azt akarja az Uristen, hogy egy füzfa nöjjön a nyálkahártyámon? Vagy kin segit ö ilyen esetben?
-
Ahogy látjuk, ha valaki tuléli a gyerekbetegségeket (nem az ima hanem a védöoltások jovoltábol) akkor nagy esélye van ahoz, hogy megünnepelheti a 10. szülinapját. Alig lesz valaki nagykoru (nézz a görbére) ujra megugrik az elhalálozás esélye. Jön a sorkatonai szolgálat, az istenek csatába hivják a fiainkat. Ha ezt átvészeled akkor jönnek elö a kronikus betegségek, amik nem ölnek meg rögtön csak kinoznak évekig. A 80 feletti kor megélése már csak egy privilégium. Minnél szegényebb vagy annál hamarabb halsz meg.
-
Az elefánt az Isten jovoltábol éhenhal mert kihullanak a fogai, az embernek legalább van anyi esze, hogy nem hagyatkozik az Isten-könyörületességére és elmegy a fogorvoshoz, vesz egy protezist. A szemüveg nélkül (ugyancsak nem isteni adomány) már minden 40-éves beleesne az elsö árokba, vagy nem találna haza.
-
Már te is régen a fübe haraptál volna ha az "Isteni gondiselésre" várnál. Ezért embertelen ha a tudományosság ellen prédikálsz. Engem aggodalommal tölt el, hogy a világ jelentös államainak a vezetését vallásos fanatikusok probálják megkaparintani.
-
Sokáig ugysem fogják tudni tartani magukat mert a vallások nem képesek azt az életszinvonalt tartani amihez hozzá vagyunk szokva.
-
Hogyan tudjátok a cigányoknak azt felvetni amit Jézus nekünk ajánlott: "Nézzétek a madarakat, ök nem vetnek csak aratnak. Az Ur gondoskodik rollunk".
-
A legegyszerübb "Jezus-check" ha vársz a sültgalambra kedvesem. A legjobb ha egy hegy tetején probálod ki ahol senkinek nem jut eszébe, hogy visszatartson az együgyüségtöl.
-
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve!

Néhány tévedésedre szeretnék reagálni:

1. "Isten vigyáz ránk."
Bár lenne egy Isten aki vigyáz az emberekre. Hidd el, hogy az utcán megfagyó hajléktalan, a rákos beteg gyermek, a szenvedő beteg, az éhen haló etióp anya mind-mind örülne ennek, de ők nyomát sem látják annak a végtelen szeretetnek, ami a hívők fantáziájában létezik csak. Isten nem vigyáz ránk, mégpedig azért nem, mert nem létezik.
.......

Kedves Diogenes!

15 éves koromban egy verset szerettem,József Attila:Tiszta szívvel..c.versét

Fiatal fiúként én szabadon kísérleteztem az élettel.A miről úgy gondoltam,hogy különösebb kárt nem okozok vele az embereknek,azt kipróbáltam,vagy meg akartam győződni dolgokról,"hogy mi a fenét esznek rajta az emberek".Miért képes még a fizikai életéről is lemondani,azért a valamiért?
Életem első nagy meglepetése volt, -hogy az általam értelmetlennek talált életben-Isten megállított ezen az úton.Ez egy belső átélés volt,nagyon nagy volt a meggyőző ereje.Egy nagy STOP.

Ebből megtudtam,hogy életemet szüntelen figyelemmel kísérik,és nem csinálhatok szabadon akármit,még magam kárára sem.
Ezenkívűl megtudtam ,hogy az élet szenvedései elől,megpróbáltatásai elől nem menekülhet el az ember ,rossz motívumból kifolyólag.(Ezt most nem fejtegetem,biztos érted..)
Illetve még azt tudtam meg,hogy ezután a földi élet után boldogság következik,vége lesz a szenvedésnek.

Közbevetésként említeném meg,az emberi életet,de az állatit is nyomorúságosnak és ijesztőnek talátam,annak ellenére,hogy annyi szép és nemes dologgal,emberi cselekdetekkel is találkozhatunk.Ezért kutattam a fentebb leírt módon.


A fordulat után ,alapvető célom lett,belső motívációm,hogy megjavuljak,-hiszen volt egy alapom amire építhettem.

Ekkor még nem voltam keresztény.

Később meghalt a nagyapám ,1981-ben.Azt gondoltam magamban,ha Isten létezik,és nem ad pontos eligazítást arról,miért vagyunk,pontosan hogyan kell élnünk,akkor semmit nem fogok olvasmányaimban kutatni,a szívem szerint magam döntöm el miképpen fogok élni.
A megrendülésben meginogtam és feltettem a kérdést,mi az igazság?
Isten ha tényleg van,tud-e irányt mutatni?

Őszinte kiáltásomra válasz érkezett,Isten félreérthetetlenül meggyőzött.Hidd el én sem voltam a naív hiszékenység példaképe,én is számoltam azzal hányféleképpen csaphatja be magát az ember.
De a legfontosabb az volt:Isten ha van =irányt kell hogy mutasson.
Hiszen őszintén földúlt és tanácstalan voltam.Jogosan.
Ezek után lett a Biblia beszélő könyvvé a kezeimben,és változott meg a belső világom.Nem kicsit, hanem nagyon észrevehetően,és példátlanul.

És ezek után kaptam bűnös életemre is Jézus Krisztustól bocsánatot.(egyedül,a szobámban,senki nem gyakorolt rám pszichózist)Tetteimet mentalitásomat,nagyon megbántam,amelytől lehetelennek tűnt már szabadulnom.Hiszen ilyenkor az ember nem elkábul,hanem kinyílika szeme,valóságosan lát mindent. Bűne örökre a szeme előtt maradna,teljes nagyságában..
A bűnbocsánat viszont a megnyílt szemű ember rettenetére valódi gyógyszer,nem egy erőtlen tradíció.
Könyörület,és beavatkozás...

Tehát ennek ellenére,hogy világunkban ennyi szenvedést látunk,tapasztalunk mi magunk is-- azt kell hogy mondjam ,Isten mégis szert bennünket.
A legnagyaobb remény ,hogy nem a szenvedésé lesz az utolsó szó!Nem a gyötrelemé,és a pusztulásé a pont az élet végén!
Főleg, - ahogy mondod- amikor az ártatlanul szenvedőkről van szó !
Nem a kukacok fogják levonni a legmagasztosabb konzekvenciát.
Isten vigasztalása igazságossága minden igényt be fog tölteni,messzemenően.Majd meglátod.

A hittel pedig Isten nem igazságtalanul jutalmaz egyeseket,hiszen azt szeretné,hogy itt a földön bizalommal,nyitott szívvel fordulnánk felé.Vonzásképpen jutalmaz,hitre nevel.
A hit a kapcsolatteremtés eszköze,azon keresztül Isten áldásai -szavai érnek el bennünket.
Ha nem hiszek,nem nyitok kaput Isten felé,azzal én mondom Istennek,hogy nem akarok róla tudni.
( A gyerekek persze majdnem mind spontán nyitottak Isten felé,egészen más angyali felügyelet állnak mint a felnőttek.)

És a nagymamádra visszatérve:nem tudhatom,hogy Ő maga mit vállalt Krisztus követésében.Van aki csak Krisztus érdemeit szeretné megkapni,van aki mélyebben kiveszi a részét a Krisztussal való együtt-szenvedésből is.
Az biztos,hogy nem hiábavalóak voltak ezek a szenvedések,és az is hogy az Ő Istenfélő élete Neked is áldásul lesz.

A megélt tapasztalatok után még annyit mondhatok:Jézus téged is vár,hogy bűneidet megbocsássa,és hogy Hozzá és,ezáltal Istenhez térj.Ő a lehetőség,és ajtó az életre.
Biztos,hogy ezért nagymamád is sokat imádkozott könyörgött,-gondolom abból ,-amit írtál az életéről.

Üdv:István
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Már te is régen a fübe haraptál volna ha az "Isteni gondiselésre" várnál. Ezért embertelen ha a tudományosság ellen prédikálsz. Engem aggodalommal tölt el, hogy a világ jelentös államainak a vezetését vallásos fanatikusok probálják megkaparintani.
-
Sokáig ugysem fogják tudni tartani magukat mert a vallások nem képesek azt az életszinvonalt tartani amihez hozzá vagyunk szokva.
-
Hogyan tudjátok a cigányoknak azt felvetni amit Jézus nekünk ajánlott: "Nézzétek a madarakat, ök nem vetnek csak aratnak. Az Ur gondoskodik rollunk".
-
A legegyszerübb "Jezus-check" ha vársz a sültgalambra kedvesem. A legjobb ha egy hegy tetején probálod ki ahol senkinek nem jut eszébe, hogy visszatartson az együgyüségtöl.
-
[/SIZE]

Kedves Ernoe!

Nem prédikálok a tudományosság ellen,hanem Isten ajándékának tartok minden jó felfedezést,a szemüveget is Neki köszönöm meg.
Nem veszed figyelembe,hogy Isten embereken keresztül cselekszik sok esetben.Az is az Ő gondviselése,hogy erőt-életet ad ahhoz hogy elmehessek dolgozni.Akkor én vagyok az eszköze.De akkor is hihetem,hogy gondot visel a benne bízóról.Így vagy úgy ,de igaz.(Nem kell a gondtól megnyomorítottan az öngyilkosságot választani.Nem a sültgalambvárás a legfőbb gond,a lustaság pedig megint bűn kérdés.))
Isten ugyanígy más embereken keresztül is cselekedhet,az is Isten tette.Például mint Diogenes aki a szomszédjára gondot visel..Az Isten tette is.
És ha a frontra kellet volna mennem annak idején,könnyebben haltam volna meg akkor is ha Istent ,mint Atyámat ismerem.Nem sok választása volt a népnek.Politikusok,vezetők kényszerítették az embereket,és tüzelték fel őket a gyors haszonszerzésre,(győzelemre)..És az életszínvonalat biztosító hatalomnak alárendelt papok csűrcsavart nyomtak le a háború érdekében.Ez is előfordult,vagy akár rendszeres is lehetett.
De hát kire érdemes hallgatn?Ezen áll minden.
Mit mond az Atya?
Mit mond Jézus? Mit mondott Lukács?...

Ezt a világot gonosznak mondta Jézus,és mint tudod a halála győzelem útja volt.(Először szenved a Messiás,majd dicsőségesen visszajön.)
Az első világháború kitörésének pedig inkább köze volt az életszínvonal-megtartóknak mint Istennek.Említeném mégegyszer.
Felosztás,gyarmat,profit,pénz....miért mentek a tömegek a vágóhídra?
Nem az emberi gyarlóság nyomott nagyot a latba?Milliók vesztére?
Az emberi természet vétkeit, és a földi élet elfajultságát ne varrjuk Isten nyakába.Inkább szembesüljön ki-ki magával,és meglátja ,hogy elsősorban neki van szüksége a feloldozásra,megváltozásra,megtérésre.Erről a pontról lehet kiindulni ,ha valami változást szeretnénk.
Jézus tanításai ideálisak egy társadalom számára,legalább is szerintem.
Gondolhatunk a szeresd felebarátod parancsára.Mi az ami nem található ebben amit Te is jónak tartasz?
 

Zakimisi

Állandó Tag
Állandó Tag
Diogenes-xx izzadságszagú erőlködése után térjünk vissza az eredeti gondolathoz.

Sajnos, ateista gondolatokat még nem sikerült fellelnem: az, hogy aki pl Istenben hisz, az hülye, az nem ateista gondolat, hanem egy megnyomorított lelkű ember kétségbeesett vagdalkozása - akit egyébként sajnálok ezért.

Szeretem, mikor véres kardként hordoztok körül egyházi bűnöket. Az állami iskolák pedofil tanárairól szemérmesen hallgattok... Arra gondolni sem merek, hogy számotokra csak az a bűn, amit pap követ el, amit "civil", az már nem... Ez a feudális "összezárás", mundér becsületének védelme - amelynek kritikája, elítélése jogos! - egyébként nem csak az egyház(ak) sajátja: pontosan ugyanígy működik az orvostársadalom... kerülöm is őket, mint a bűnt (és megint csak mondom: semmi közöm egyik valláshoz sem, tehát az egyházakat is kerülöm :D).

Szóval, teofóbok, önmagamról én dönthetek? :D


Egyetértek!
 

Zakimisi

Állandó Tag
Állandó Tag
-
Kedves Steve3,
-
-
ratzinger_nazi.jpg

-
. :D


Karlendítős fotó a náci pápáról?

Konzervatorium I 2010.06.16. 11:10

image001.jpg
A pápák és a szex Szent Pétertől XVI. Benedekig - ezzel a címmel jelentette meg Olaszországban egyik könyvét Eric Frattini, aki a madridi egyetemen tanít újságírást. A szerző semmi terhelőt nem talált a szex terén XVI. Benedekre nézve, így aztán inkább egy, a neten keringő fotóra hivatkozva azt írta, illetve azt a régi kacsát elevenítette fel, hogy a pápa náci szimpatizáns volt. A fotón, amelyet a szerző 1944-45-re datál, az ifjú Ratzinger papi ruhában lendíti a karját.
Igen ám, csakhogy Frattini nem járt el elég körültekintően, amikor erre a fotóra hivatkozott. A neten ugyanis elég gyorsan utána lehet járni annak, hogy ez a fotó egy nagyobb fotó részlete. A fénykép akkor készült, amikor Joseph Ratzinger és testvére, Georg pappá szentelésük másnapján, 1951. június 29-én, Freisingben éppen megáldották a traunsteini Szent Oszvald-plébánia híveit. Azaz Frattini még egy hibát elkövet, amikor hat évvel korábbra datálja a fotót. 1944-45-ben aligha ölthette magára a két Ratzinger a papi ruhát. Minderre Andrea Tornielli, az Il Giornale olasz napilap vatikán-szakértője hívta fel a figyelmet blogjában.

fotoIntera2ok.jpg
Frattini könyve egyébként hazájában két éve jelent meg. A szerző már máskor is írt hasonló témájú vatikáni titkokról (Secretos Vaticanos) címmel, valamint a pápa kémjeiről (Los Espías del Papá, egy másik hasonló könyve pedig A titkos vatikáni kémkedés öt évszázada).

Azonban úgy látszik, Frattini nem csak egyházügyi szakértő, aki otthon van az egyháztörténelem minden zugában az ókortól napjainkig. Felkészült újságíró lévén ugyanis írt könyvet a KGB-rőlm a CIA-ről, Irakról és Oszama bin Ladenről is, avagy a Cosa Nostra száz évéről, a Moszadról és az MI6-ról. A titkosszolgálatok szakértője ő, érdekes, hogy még nem tették el láb alól. Igazán imponáló, hogy ennyi mindenhez ért. Kár, hogy ennek a fényképes-karlendítős sztorinak elfelejtett utánanézni, valószínűleg két-három kattintásba került volna, de hát gondolom egy olyan kaliberű újságíró, mint ő, ilyen piti ügyekkel nem foglalkozik. Belefér, no. Pedig olyan dizájnos a saját honlapja. Az úriember egyébként fenn van a Facebookon és a Twitteren is. Saját blogjából úgy tűnik, kissé címkórságban szenved: esszésita, író, előadó, egyetemi tanár, a rendőri akadémia professzora, politikai elemző, stb. - ő körülbelül Ungvári Tamás és Nemere István spanyol változata.
Summa summarum: a pápát újra és újra leleplező "szenzációs" felfedezéseket érdemes egy kicsit alaposabban is megvizsgálni.


ENNYIT A TI PERDÖNTŐNEK SZÁNT FOGÁSAITOKRÓL. Sajnos csak ilyern hamis és kifejezetten hazug dolgokra vagytok képesek.
Remélem egyszer Diogenes és Ernoe is észretér, s lesz egy kis bátorsága az igazság oldalát is megvizsgálni, s ráébredni mindarra, ami boldoggá teheti őket. Most sajnos ez hiányzik legjobban számukra, mivel kizárják az igazságot magukból. Sok sikert!
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Steve3!

Nem hiszem, hogy Istennek kellett volna a jó útra térítenie téged. Szerintem értelmesebb vagy te annál, hogy Isten mondja meg neked, hogy melyik a jó irány.
Ateistaként úgy fogalmazom át, hogy mivel Isten csak a te képzeletedben létezik, ezért végül is saját magad válaszoltad meg az életed kérdéseit, csak gyenge voltál ahhoz, hogy önmagadnak ezt beismerd.

Megjegyzem, hogy azért felmerül itt egy aprócska kérdés:

Miért van az, hogy ezek az állítólagos "megvilágosodások" csak a négy fal között történnek meg, és csak egyeseknek. Sosem úgy, hogy ez bizonyítható lenne. Ez azért is fontos, mert egy ilyen eset megtörténte az emberek tömegeit vezethetné jó útra. Isten miért csak sutyiban világosítja meg egy-egy ember elméjét. Az Öreg olyan, mint a jelenlegi fejlesztési miniszter asszony? Nem szereti a nyilvánosságot? :) :) :)
 

Zakimisi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve!

Néhány tévedésedre szeretnék reagálni:

.

Én is.

1. "Isten vigyáz ránk."
Bár lenne egy Isten aki vigyáz az emberekre. Hidd el, hogy az utcán megfagyó hajléktalan, a rákos beteg gyermek, a szenvedő beteg, az éhen haló etióp anya mind-mind örülne ennek, de ők nyomát sem látják annak a végtelen szeretetnek, ami a hívők fantáziájában létezik csak. Isten nem vigyáz ránk, mégpedig azért nem, mert nem létezik.
.

Mint mindig, most is tévedsz. Először is mások nevében nyilatkozol nagyon határozottan, pedig semmit sem tudsz róluk (mintha a vallásos embereket vádolnád mindig ezzel - akkor most hogy is van ez?)
Másodszor a hajléktalantól az etióp anyáig mind tudja (már ha hisz Istenben), hogy a rossz a bűn következménye (ez nem azt jelenti, hogy Istennek nincs hatalma a bűn felett, csupán betartja a játékszabályokat), s éppen ezért nem Isten a felelős ezekért az esetekért.

2. "Hitünkkel arányosan tapasztaljuk meg..." (azt hogy isten vigyáz ránk).
Eddig úgy tudtam, hogy "Isten minden gyermeke" egyforma a szemében. A "tékozló fiú" története az egyház legkedveltebb szövege. De más baj is van ezzel a mesével. Nagymamámnál buzgóbb és jobb keresztényt keresve sem találnál. Minden vasárnap elment a templomba, ő igazán őszintén hitt Istenben, éjszakánként imádkozott, Istennel igazán bensőséges kapcsolatban volt. Még hasonlóan hívő embert sem láttam életem eddigi 50 éve alatt. De annyit szenvedő embert sem. Halála pedig olyan gyötrelmes volt, hogy arra nincs is szó. Mint ha Isten kimondottan kínozni akarta volna ezt a szerencsétlen embert. Miféle kegyelemről beszélsz? Miféle "hittel arányos" megtapasztalásról?
Néhány éve mint fotókör-vezetőt felkértek, hogy egy keresztény-zsidó fotókiállítást nyissak meg városomban. A kiállítók ezt az eseményt összekötötték egy zsidó hitről szóló előadással és ott mondta a rabbi, hogy: "Isten kiválasztotta a zsidóságot és különös kegyelemmel és figyelemmel van irántunk. Végignézve a zsidóság történetét, mégis arra kérjük sokszor, hogy egy kicsit kevesebb figyelmet fordítson ránk." ... tudod, ezen azért elgondolkodnék a hívők helyében.

Valóban igaz:"Isten minden gyermeke egyforma", képzeld, még te is. Igaz, az Isten igazságos és nem egy falanszterbe akarja kényszeríteni az embereket, hanem mindenkinek a maga felfogása, útja szerint irányítja az életét, de mindenképpen úgy, hogy abban benne legyen az üdvösségre való eljutás lehetősége.
A nagymamád minden tiszteletet megérdemel, mert nemcsak kész volt vállalni (valószínűleg érted is) a szenvedések e sokaságát, hanem azért is, mert felismerte, hogy a szenvedés értékes is lehet (ezt persze egy hitetlen soha nem fogja megérteni - te azonban (szerintem) nagyon is érted). Steve arról a kegyelemről beszél, amit te tudatosan visszautasítasz, holott tudod, hogy mire irányul az életed során.
Látod úgy teszel, mintha nem értenéd a rabbi gondolatát, pedig tudod, hogy arról van szó, hogy ők (már mint a zsidók) jobban szeretnék saját elgondolásaik szerint irányítani életüket.
Én a te helyedben gondolkodnék el azon, hogy hívőként hivatkozni egy hitetlenre, több mint tiszteletlenség.
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Steve3!

Nem hiszem, hogy Istennek kellett volna a jó útra térítenie téged. Szerintem értelmesebb vagy te annál, hogy Isten mondja meg neked, hogy melyik a jó irány.
Ateistaként úgy fogalmazom át, hogy mivel Isten csak a te képzeletedben létezik, ezért végül is saját magad válaszoltad meg az életed kérdéseit, csak gyenge voltál ahhoz, hogy önmagadnak ezt beismerd.

...

De mivel nem vagy ateista - belekaffogsz más gondolatába, holott az ő gondolataiért tetteiért egyedül ő felel önmagának, vagy mégsem? -, hagyd békén azt, amit Steve írt. Ha ő így gondolja és érzi, akkor az így is van. Attól a te életed még lehet istentelen és lélektelen....
 

TeeAh Millatoona

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem csodálom, hogy Jászladány (ZM) egyetért mindenkivel aki negítív dolgot ír rólam. Érvek és gondolatok nélkül mi mást tehetne.
Olyan katona ő, aki fegyver nélkül indul csatába. :D

Ne mimózáskodj. Viseld emelt fővel, ha úgy viszonyulnak hozzád, mint ahogy te másokhoz... És válaszolj a kérdésemre. Vagy nem vagy tisztában a saját hiteddel? Pancser...

Javaslom, végy leckéket stílusismeretből és főként logikából - akkor majd nem írsz badarságokat.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A butaság azt hiszem már fáj. A tartalom, amit te annak nevezel hamis. Magyarul hazudsz. Ennél többet nem kell mondanom. (nem ismered a történelmet, s ezért talán megbocsátható a tévedeésed. De nem ártana, ha nem csak egyoldalú írásokat olvasnál, hanem minimum mind a két felet meghallgatnád. Sajnos tudom hogy erre nincs esély, de azért bizom az időben, az sok mindent megváltoztat)
Te és Diogenes is csupán hamis pamflettekkel vagdalóztok és nincs egy kicsit is tárgyaligos, ha tetszik józan elgondolástok. Sértegetni tudtok másokat, különösen ha rátok bizonyítják a hazugságot, de kikéritek magatoknak, hogy titeket valaki is megkérdőjelezzen. A baj csak az, hogy még lesznek egy páran, akik azt hívén, hogy józan párbeszédet tudnak folytatni veletek, ide tévednek e topivba, de ők is, mint az eddigiek is el fognak menni innét, mert értelmes párbeszédet nemigen lehet folytatni ott, ahol napnál világosabb, hogy egyetlen józan érvet sem fogadnak el. Kár hogy a topic címe megtéveszti az embereket, és így nem tudtok ti kettesben pusztán (elképzelt) ateista párbeszédet folytatni. De nem félek, egykor majd szégyellni fogod, hogy nem gondolkodtál el józanul. Isten még neked is megbocsát!
Kedves Zakimisi
-
Nézzd meg hány sort irtál anélkül, hogy valamit is megprobáltál volna megcáfolni abbol amit mondtam.
-
Ez a topok egy sokkal magasabb instanz-cal kiván foglalkozni mind, a Pápa, de ha akarod akkor folytassuk ennek az UFO-kultusznak a vezetöjével, ennek az übermensch-lénynek a földi helytartojával. Ez utobbi sajnos egy realitás amit már régen megkellett volna szüntetni.
-
Az egész világ egy sokkot kapott amikor Ratzinger visszavette az egyház keblére a holocauszttagado Piusbrüder Williamsont. A Bundeskanzlerin Angela Merkel szokatlan egyértelmüséggel kritizálta ezt.
-
Egy a gyerekkorban beleoltott Übermensch-mentalitást tükröz amikor a liturguiába ujra bevezette, hogy husvétkor hangosan imátkozik a zsidok megtérése érdekébe.
-
Az ilyen gondolkodás ami a vallási háborukhoz vezetett és még a mai napig is ezen kap lángot. "Az én istenem szerint te egy gyarlo pogány vagy, majd imádkozom érted, hogy megkegyelmezzen neked a keresztények istene, mert én olyan nagylelkü vagyok." igy hangzik ez értelmileg.
-
Az ilyen gondolatok csupán a reaktionista ideologiákat, az antiszemitizmust, szexizmust, homophobiát és rasszizmust táplálják.
-
Már ne haragudj de a szememben a Vatikán ("Szent Szék") nem más mind egy Disney World ahol a Pápa játsza a Micky Maust. Muszály ezeknek aranybol szött kosztümökbe szaladgálni?
-
Kirche-Rom-Vatikan-Papst-Konsistorium-Kardinal-File26-510x510.jpg
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
ZM! (Jászladány!)

Semmit sem változol. :D Rád tényleg nem vonatkozik az evolúció, úgyhogy itt egyedül te vagy Isten terméke. :D A tökéletes lény. :D

Ez a mondatod mindent elárul arról, hogy miként látod a világot: "Másodszor a hajléktalantól az etióp anyáig mind tudja (már ha hisz Istenben), hogy a rossz a bűn következménye (ez nem azt jelenti, hogy Istennek nincs hatalma a bűn felett, csupán betartja a játékszabályokat), s éppen ezért nem Isten a felelős ezekért az esetekért."

Tehát a hajléktalan bűnösebb, mint a milliomos? A menekülttáborban éhező anya bűnösebb, mint aki jólétben él? Az alultápláltság miatt éhen vesző csecsemő bűnösebb, mint mások?

Ez egy szégyenteljesen cinikus gondolkodás.
Igazi keresztényi logika, ugyanis a kereszténység mindig is bűnösnek tartotta a szegényeket, az elesetteket (az első néhány évtized kivételével).

Annak viszont örülök, hogy látom, ismét csak megtagadtad Istenedet. :) :D

1. Azt állítod, hogy "Istennek nincs hatalma a bűn felett"! - Oké! Tehát szerinted sem mindenható az Öreg.

2. Azt is állítod, hogy Isten "betartja a játékszabályokat". - Ez is oké! De hát ki hoz Istenre nézve betartandó játékszabályokat? Inkább őt kellene Istennek nevezned.

3. "Isten nem felelős ezekért az esetekért" - állítod. - Ez is oké! Tehát ismételten tagadod Isten mindenhatóságát. Ha ugyanis Isten MINDENT képes megtenni, akkor MINDENÉRT ő a felelős, ugyanis azt állítjátok, hogy Isten fölött nincs hatalom.

Szóval JászZaki :D Te világcsúcsot döntöttél. Egy mondatban háromszor tagadtad meg Istent. Jössz velem a pokolba. :)))) Jókat fogunk vitázni. :D
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek nem csak a keresztényi logika termékei. És én sem vagyok Jászladány. Mert a Buddhisták is ezt vallják. Lehet hogy a hajléktalan egyik előző életében nem adott hajlékot egy rászorulónak, és ebben az életében vezekelnie kell érte. Vagy pl. aki csecsemőként éhen hal, lehet, hogy előző életében a fasiszta láger egyik fekete inges katonája volt. Menekült táborban élők lehet, hogy egyik előző életükben kizavarták a házukból, kertjükből a jobbágyaikat, és azok éhen vesztek, vagy a rablók gyilkolták meg őket.
Láthatod, hogy nem csak a keresztények gondolkodnak így. Más logika, hitvilág is létezik. És a hit nem egyenlő a vallással. Hinni minden értelmes lény hisz valamiben. Pl. abban, hogy másnap reggel felébred, és elmegy dolgozni, megéri az unokáik születését, esetleg a dédunokáit is. Vallás pedig arról szól, hogy (nem csak a keresztény) Isten rátekint, és megbocsájtja a bűneit, és megáldja gyerekekkel, jóléttel, egészséggel, stb.
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Ezek nem csak a keresztényi logika termékei. És én sem vagyok Jászladány. Mert a Buddhisták is ezt vallják. Lehet hogy a hajléktalan egyik előző életében nem adott hajlékot egy rászorulónak, és ebben az életében vezekelnie kell érte. Vagy pl. aki csecsemőként éhen hal, lehet, hogy előző életében a fasiszta láger egyik fekete inges katonája volt. Menekült táborban élők lehet, hogy egyik előző életükben kizavarták a házukból, kertjükből a jobbágyaikat, és azok éhen vesztek, vagy a rablók gyilkolták meg őket.
Láthatod, hogy nem csak a keresztények gondolkodnak így. Más logika, hitvilág is létezik. És a hit nem egyenlő a vallással. Hinni minden értelmes lény hisz valamiben. Pl. abban, hogy másnap reggel felébred, és elmegy dolgozni, megéri az unokáik születését, esetleg a dédunokáit is. Vallás pedig arról szól, hogy (nem csak a keresztény) Isten rátekint, és megbocsájtja a bűneit, és megáldja gyerekekkel, jóléttel, egészséggel, stb.
Legyen nagyon szép, és vidám napod!
Sok szeretettel Erzsi.

Kicsi Fecske!

ELŐZŐ ÉLETÉBEN? Hát te sem vagy keresztény? Vagy a keresztények hisznek a lélekvándorlásban?
HOGY IS VAN EZ? :D :D :D :D :D kiss
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Egy kis humor - csak Nektek! :)

Tudjátok, hogy Ózd mellett sok kis falu van, többek között Sáta, Csokvaomány, Kiskapud, Királd és a többi. Mivel ezek kistelepülések, az ózdi plébános jár ki keresztelni, temetni és a többi szertartást elvégezni. Egyik nap az ózdi templom kapujára kifüggesztett tábla döbbentette meg a misére igyekvőket. A táblán a plébános kézírásával ez a szöveg állt:
" KEDVES HÍVEK! A MAI MISE ELMARAD, MERT SÁTÁN VAGYOK!"

:D :)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Én keresztény vagyok. De benne volt, és egy kicsit benne is van a Bibliában a lélekvándorlás. Pl. Jézus mikor mondja, hogy (nem szószerint írom) Keresztelő János Illés inkarnációja. Csak a jótékony kezek kitörölték belőle az első pápa idejében. Meg hát tájékozódni kell, és a vallást nem csak a kereszténységre kell rávetíteni. Hinni meg minden értelmes lény hisz valamiben. Hit nélkül nincs értelmes élet. Hit nélkül csak az ösztön életet élő állatvilág él.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kis humor - csak Nektek! :)

Tudjátok, hogy Ózd mellett sok kis falu van, többek között Sáta, Csokvaomány, Kiskapud, Királd és a többi. Mivel ezek kistelepülések, az ózdi plébános jár ki keresztelni, temetni és a többi szertartást elvégezni. Egyik nap az ózdi templom kapujára kifüggesztett tábla döbbentette meg a misére igyekvőket. A táblán a plébános kézírásával ez a szöveg állt:
" KEDVES HÍVEK! A MAI MISE ELMARAD, MERT SÁTÁN VAGYOK!"

:D :)

És a templom tetején meg volt fordítva a kereszt...
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsi Fecske: Ezek nem csak a keresztényi logika termékei. ..... Mert a Buddhisták is ezt vallják. Lehet hogy a hajléktalan egyik előző életében nem adott hajlékot egy rászorulónak, és ebben az életében vezekelnie kell érte. Vagy pl. aki csecsemőként éhen hal, lehet, hogy előző életében a fasiszta láger egyik fekete inges katonája volt. Menekült táborban élők lehet, hogy egyik előző életükben kizavarták a házukból, kertjükből a jobbágyaikat, és azok éhen vesztek, vagy a rablók gyilkolták meg őket.
-
Ernoe: Kedves Kicsi Fecske, kérlek hagyd abba ezt a buta "okoskodást" mert még a végén oda jukadsz ki, hogy a Gulagi és Auschwitzi álldozatok kiérdemelték a "sorsukat". A megeröszakolt gyerekek korábban maguk voltak pedofil papok ... és igy tovább.
-
Látod ezért undorito, inhumán, rasszista minden vallásos világnézet mert nem az embert hanem egy képzeletbeli lényt tesz az érdekeinek a középpontjába. A karma, a sors, "az Isten csak probára tesz bennünket a sanyargatással" stb. nem más mind a jogtalanság legitimálása körmönfont modon.
-
Kicsi Fecske: Vallás pedig arról szól, hogy (nem csak a keresztény) Isten rátekint, és megbocsájtja a b
űneit, és megáldja gyerekekkel, jóléttel, egészséggel, stb.
-
Ernoe: Ne egy Pap bocsájson meg egy képzeletbeli lény (isten) nevében az ellenem vétkezönek, hanem legyen az illetö felelöségre vonva a földi törvények szerint.
-
"Az Isten eljön itélni eleveneket és holtakat."- terjeszti a vallás. Hát mit érek egy kártéritéssel amit a tettesre a halála után vetnek ki? En a mellett vagyok, hogy a büntetést és a jutalmat itt és most kapják meg az emberek. A halálunk után bottal üttheted a nyomukat.
-
Mit szolnál ha valaki pénzt kérne tölled kölcsön magas kamatot igérve de csak a halálod után akarná visszafizetni az összeget? Ügye olcso trücknek látszik, mégis bevették és beveszik az emberek. Ebböl épült a Peter-Dom, (bucsulevelek) innen az egyházak töménytelen vagyona.
-
Kicsi Fecske: Én keresztény vagyok. De benne volt, és egy kicsit benne is van a Bibliában a lélekvándorlás. ..... a
vallást nem csak a kereszténységre kell rávetíteni.
-
Ernoe: A Buddhizmusnak az az elönye, hogy megsporolhatod a sirkövet. Tegyél egyszerüen egy táblát a rokonaid hamvaira:
-
1256765081652.jpg

-
"Rögtön jövök..." es valoban a legyek és kukacok azonnal ott vannak a halotti tornál. Már csak azonositani kell magadat velük.
-
A kedves Jászladány hangoztatta mindig, hogy "élö csak elöböl lesz", ugyanakkor hitt abban, hogy a halál után jön az örök élet. Ezt Jézussal bizonygatta, Jézus élöben nem volt képes egy fakeresztett felcipelni a hegyre, halottként azonban olyan izmos lett, hogy elgörgette a sir elött levö követ.
-
Kicsi Fecske:
Hinni meg minden értelmes lény hisz valamiben. ... Hit nélkül csak az ösztön életet élő állatvilág él.
-
Ertelmes emberek csak megalapozott dolgokban hisznek, aki nem tud semmit annak valoban mindenben hinnie kell.
-
Az élölények olyan tökéletesek, hogy még csak gondolkodniuk sem kell és mégis megoldják a szükségleteiket. A teremtés koronája viszont anyira "elfajzott", hogy az esze nélkül már rég kipusztult volna.
-
Ha nem lennének atheisták, olyanok akik nem várnak az isteni "gondviselésre" akkor nem lenne internet, holdutazás, inzulin, minden hasmenésben belehalnánk, nem folyna viz a csapbol, ugy kéne dobol hogy végre essen az esö.
-
Igazad van, ezt is meglehet oldani a hit erejével, csak a szárazság idelyén többet kell dobolni az világos.
 
Status
Not open for further replies.
Top