Küldetéses Gyermekek: Autisták és Indigók

dreamaya témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2008 Március 29.

 1. muttertiger

  muttertiger Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem egy 17 éves autista kislányom van. Beszélni,Írni,olvasni ,rajzolni nem tud.Nagyon nehezen boldogulok vele.
   
 2. hena37

  hena37 Állandó Tag

  Egy autista gyermeknek éppúgy megvan a karmikus útja, mint bárki másnak. Valóban sokkal nehezebb a fényt meglátni a lelkükben, mert mi ,egós elmével rendelkező emberek, fizikai síkon próbáljuk őket megérteni, és evvel együtt „ lehúzni” őket, a magunk szintjére.
  Az autista gyermek belső világa semmiben nem különbözik a mi világunktól, csak a cselekvés szintje számunkra nem igazolja azokat az energiákat, amelyek a belső világ aspektusában nagyon is karmikusan működnek. Épp úgy bejárják a nekik elrendelt utat, mintha „ egészségesek” lennének, de ez az út ,nekünk halandó embereknek, csak fordított jelzésekkel bír, tehát mi szemszögünkből, nem racionális.
  Elárulhatom, az ő szemszögükből, MI, nem vagyunk racionálisak. Hogy lennénk azok?
  Hiszen az energiánk és evvel együtt a sorsképletünk aurája teljesen ellentmondó üzenetet közvetít feléjük, mint az érzelmeink, pláne a cselekedeteink. Azt mondom magamnak,: elfogadom az autizmusodat, elfogadom, hogy önálló életvitelre nem leszel képes. Elfogadom, hogy evvel a teherrel kell élnem. De az energiamezőm azt közvetíti feléd, hogy rettegek, ha ki kell lépnünk az utcára. Rettegek az emberek tekintetétől. rettegek, a jövőtől. És egyáltalán rettegek már mindentől.
  A gyermek ezt fogja érezni legelsőnek is, mert sokkal jobban működik az energia kapcsolata, mint a miénk. Ez az ellentmondás, ami kiváltja a magatartási zavarokat és az esetleges dührohamokat.
  Ezért aztán minden autista gyermeket nevelő szülő a legnagyobb tiszteletünket érdemli, mert a tanulság, amit ebben az életben meg kellene, hogy tanuljon, az az egyik legnagyobb és legfájdalmasabb, amit ember megélhet!
  Szeretettel hena
   
 3. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Szia igaz már régeb óta irtad az üzeneted de most olvastam .
   
 4. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Sziasztok Jár még valaki erre?
   
 5. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nekem egy 10 éves Asperger szindrómás fiam van. Két éve diagnosztizálták, azóta kicsit könnyebb az életünk, mert tudjuk mivel kell együtt élnünk. Hasonló problémával küzdő anyatársakat keresek.
   
 6. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Szia üdv neem nem beszélő 12 éves autista a fiam.
   
 7. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Abban az általános iskolában dolgozom, ahol fiam most 3. osztályos. Így még inkább figyelte mindenki különös viselkedését. Szerencsére két évig itthon voltam szülési szabadságon, így csak akkor mentem be, ha hivattak, amire elég gyakran sor került. Végül ezt a levelet tűztem ki a tanári szobában.
   
 8. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Az Asperger szindrómában érintett gyermekek szüleinek igen hasznos oldal az asperger-eltern.de (persze ha tudnak németül).
   
 9. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Hasznos összefoglaló azoknak, akik autista gyermekünkkel kapcsolatba kerülnek és szeretnénk őket valamilyen szinten tájékoztatni.
   
 10. Meastick

  Meastick Állandó Tag

  Nálunk most merült fel az Asperger gyanúja, 7 éves a kislányom. Érdekelne, hogy milyen módon, és mennyi idő alatt derítik ezt ki. Egy nagy 50 oldalas tesztet kellett kitöltenünk, ezt visszaküldtük postán a központnak, majd onnan hívnak be minket. Érdekelne, hogyan is zajlik ez. Sok bennünk most a szorongás, de most, hogy keresgettem a neten, vígasztal a tudat, hogy nem vagyunk egyedül. Bár tudom ez nem a legszebb dolog...
   
 11. sisne*

  sisne* Vendég

 12. Anamenta

  Anamenta Állandó Tag

  Sziasztok!

  A kisfiam 13 hónapos. 3 hónapja járunk a Pető intézetbe, mivel a mozgásfejlődésben lemaradásunk volt, amit behoztunk, már kapaszkodva állunk. Nem rég jeleztem a védőnőmnek, hogy Rolandnak van egy furcsa szokása: belenéz a fénybe, elkezd hunyorogni grimaszolni, közben repked, látszólag vizuális élményt nyújt Neki. Emiatt neurológus is megvizsgálta.
  A Pető intézetben is észrevettek rajta autisztikus tüneteket. Ezek a következők: repked, keze árnyékával játszik, vagy a palack vízzel, figyelemzavaros (bár ez sokat javult), nem utánoz semmit sem, eléggé bepöccen, ha valami nem tetszik neki.
  Van valaki, akinekvolt hasonló tapasztalata?

  A vizsgálatokra még várunk, gondolom fogunk is rájuk egy ideig. De addig is egy előre aggódó édesanya szeretne erről másokkal beszélgetni.

  Üdv Mindenkinek!
   
 13. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Mi Szegeden voltunk az Ifjúsági és gyermekpszichiátriai osztályon, ahol velem (anyukával) készítettek egy kb. 4 órás interjút, papíron is rögzítették és magnófelvétel is készült. Ezalatt a fiammal egy gyógypedagógus foglalkozott kb. háromnegyed- egy órát ( persze apuka jelenlétében) - erről videofelvétel is készült. Kb. két- három hét múlva kaptunk eredményt.
   
 14. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Szia!

  Érdekelne, ha nem titok, hogy foglalkozik-e fejlesztőpedagógus a fiaddal ill. ha igen heti hányszor?
  Van elég sok könyvem az autizmussal kapcsolatban, ha esetleg valamit konkrétan keresel...
   
 15. Akire3

  Akire3 Állandó Tag

  Bocsi, kicsit visszalapoztam és választ is kaptam a kérdéseimre.
  Esetleg Te vagy Valaki tudna- e nekem választ adni, hogyan zajlik az ún. beszédindítás? Egyszerű logopédus végzi? Milyen idős kortól?
  A kisebb fiam 2,5 éves és csak 5 szót mond. Ettől még az Aspergerrel diagnosztizált fiam is többet mondott ilyen idős korában, habár azt mondták rá, hogy megkésett beszédfejlődésű.
   
 16. sisne*

  sisne* Vendég

 17. joletanyta

  joletanyta Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nagyon örülök ennek a témának, mert van egy indigó fiam és egy kristály lányom és őszinte csodálatom minden szülőnek aki felvállalt ilyet, habár ez csak később derül ki. Az indigó fiam tényleg az elkeseredésig rombol mindent amit eddig tanultam jónak tartottam és a környezetem elég rendesen támad minden újítást. Tönkre ment a házasságom és 3 gyermekkel egyedül hááát, néha nem akarom elhinni hogy ezt én vállaltam én akartam hogy így legyen. Aztán amikor azt hiszem nem bírom tovább találok egy blogot, a gyermekem felszólít hogy Anya, én SZERETLEK..... és hiszem, tudom hogy csodás az élet, és ha most nem is értem a miértjét, vagy nem találom a hogyant, és potyogó könnyekkel írom hogy csodálatosak a gyermekeim, mert segítenek hogy ÉN fejlődjek még akkor is ha kényszerítve érzem magam Ő általuk. Ők csak segítenek és ezt néha bántásnak veszem és nem mindig jól reagálom le, de nagyon igyekszem.Köszönöm hogy leírhattam és szép napot mindenkinek!!!!
   
  tkmartika kedveli ezt.
 18. sisne*

  sisne* Vendég

  Szia :)
  Erre csak dalban lehet válaszolni, olyan kedves belépő volt kiss
  Szeretettel sisne

   
 19. kékvyrág

  kékvyrág Állandó Tag

  Sziasztok.
  Hát nem könnyű.Fiam mostanság pakol de olyaqn szinten,hogy már mindnet ő szeretne csinálni itthon.Mosogatni elpakolni.Már sok poharat eltört.

  És már ott tartunk ,hogy akabátomat is ő akarja levenni.Ezek után az következik,hogy majd öltöztetni is fog:D
   
 20. Perseus

  Perseus Állandó Tag

  Gyakorlatilag azt jelenti hogy következetesen és rendszeresen olyan feladathelyzetbe hozzuk a gyermeket amiben kommunikálnia kell.
  Azt jelenti hogy a szülő tudatosan játszik a gyerekével. A terápiába sokféle típusu feladat belefér a beszédszervek "ügyesítésétől" az elvontabb játékokig.
  Semmi csoda nincs a dologban, a terápia során semmi olyan dolog nem történik, amit bármelyik gondos, lelkiismeretes, a gyermekével törődő anyuka ne tudna megtenni otthon, akár magától is.
  Lényegében arról szól, hogy tudatosan felépítünk a gyerek köré egy olyan ingergazdag környezetet ami maximálisan támogatja a kommunikációt és a kommunikációs játékok minden formáját.

  Ez a maximum amit meg lehet tenni.

  Sajnos nincsen rá gyógyszer és semmilyen orvosi terápia ami "belenyúl" a gyerek fejébe, meggyógyítja a nem funkcionáló részt. Sajnos.
   

Megosztás