Küldetéses Gyermekek: Autisták és Indigók

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Jóéjszakát, szép álmokat mindenkinek!
Sok szeretettel Erzsi.kiss

Vallas01.gif

Vallas02.gif

Vallas05.gif

Vallas07.gif

Vallas06.gif

Vallas09.gif
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
Szepseges mesek

Szeretettel Dreamayanak, es minden keresonek es minden meselonek Balazs Bela: Het mese. ( Kulonosen az elso meset ajanlom).
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
HIZLALÓ MÉRGEK

Spanyol vizsgálatok szerint a mindennapjainkban jelen lévő vegyi anyagok széles csoportja a magzatok szervezetébe jutva hozzájárul a későbbi elhízáshoz, és így az elhízás világméretű elterjedéséhez vezethet.
A tanulmány elsőként bizonyította a kapcsolatot a magzati vegyianyag-kitettség és a világ egyik leggyorsabban terjedő egészségügyi problémája között, és rámutatott arra, hogy az elhízás nem csak az egyes személyek életvitelének eredménye.
A brit felnőttek negyede és a gyermekek fele elhízott - négyszer annyian mint 30 éve. Világviszonylatban legalább 300 millió túlsúlyos ember él.
Az elhízásra rendszerint adott magyarázat az, hogy az érintettek több kalóriát fogyasztanak, mint amennyit szervezetük eléget, ám egyre nyilvánvalóbb, hogy a táplálkozási szokások és a mozgásszegény életmód önmagukban nem magyarázhatják az elhízás gyors terjedését.
Régóta ismert, hogy az eltérő genetikai háttérrel rendelkező emberek anyagcseréje is eltérő, így egyesek könnyebben elhízhatnak. A barcelonai egészségügyi kutatásokkal foglalkozó intézet (Institut Municipal d'Investigació Mèdica) vizsgálati eredményei alapján a vegyi anyagokkal való szennyeződés hasonló módon befolyásolja az elhízási hajlamot.
Az Acta Paediatrica folyóiratban publikált vizsgálatok során a spanyol
Menorca szigetén 403 gyermek köldökzsinórjának hexaklórbenzol (HCB) tartalmát elemezték. A legnagyobb szennyezésnek kitett gyermekek kétszer nagyobb valószínűséggel lettek túlsúlyosak 6 és fél éves korukra.
A jellemzően magok kezelésére használt növényvédő szer, a HCB
felhasználását már nemzetközi egyezményekkel korlátozták, de az, igen lassú bomlása miatt a mai napig megtalálható a környezetben és onnan élelmiszereinkbe kerül.
A kutatók felhívták a figyelmet, hogy eredményeiket nem lehet csak egy vegyi anyag káros hatásának tekinteni, hiszen a hasonló növényvédő szerek is hasonló hatással bírhatnak, így különösen fontos azok jelenlétének csökkentése is.
Korábbi tanulmányokban már bebizonyították, hogy számos mesterséges vegyi anyag vemhes állatokba kerülve azok utódainak elhízásához vezet.
Ilyen anyag például a hajófestékekben használt organotin, melyet már kimutattak a halak szervezetéből, vagy a cumisüvegekhez és más élelmiszertároló dobozokhoz használt biszfenol-A (BPA), valamint a műanyagadalékként használt, a kozmetikumokban is gyakran jelen lévő ftalátok.
Amerikai vizsgálatok alapján a ftalát szervezetünkben való jelenléte kapcsolatba hozható a felnőttkori elhízással.
A mindennapjainkban használt vegyi anyagok szervezetünkbe is bekerülnek, az amerikaiak 95 százalékának vizeletében megtalálható a BPA, a csecsemők 90 százaléka már magzati korban találkozik a ftalátvegyületekkel. A most közzétett spanyol vizsgálatokban minden köldökzsinór mintából kimutatták a nehezen lebomló, klórozott rovarirtó szerek jelenlétét.
A kísérlet során azt nem vizsgálták, hogy a HCB milyen módon fejti ki hatását.
Míg a testmozgás gyakorisága 1980 óta nem változott számottevően Nagy-Britanniában, addig az elhízottak aránya négyszeresére emelkedett.
Az elhízás kialakulásában a vegyi anyagok mellett számos más
rizikófaktor is ismert.
Korábbi vizsgálatokban kiderült, hogy az átlagosnál lényegesen nagyobb, illetve kisebb súlyú csecsemőkre is jellemző, hogy a későbbiekben elhíznak. Az elhízás esélye az anya korának emelkedésével szintén növekszik. A túl kevés alvás, a magasabb lakáshőmérséklet és egyes gyógyszerek szedése szintén segíti a túlsúly kialakulását.
http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-wellbeing/health-news/pollution-can-make-you-fat-study-claims-921696.html
(The Independent)

LEVEGŐ MUNKACSOPORT - MTVSZ, 2008. OKTÓBER
VEGYI ANYAG HÍRLEVÉL
 

someri

Állandó Tag
Állandó Tag
Rövid ideje vagyok még tag - bevallom, csak a letöltések miatt regisztráltam -,
azonban örülök, hogy egy ilyen érdekes helyre kerültem!
A hozzászólásokban megerősítéseket, bátorítást, információkat kapok.
Köszönöm, hogy ide vezéreltek!
 

dreamaya

Kitiltott (BANned)
Rövid ideje vagyok még tag - bevallom, csak a letöltések miatt regisztráltam -,
azonban örülök, hogy egy ilyen érdekes helyre kerültem!
A hozzászólásokban megerősítéseket, bátorítást, információkat kapok.
Köszönöm, hogy ide vezéreltek!
Mi is örülünk Neked :)
Gyere máskor is kiss
 
Oldal tetejére