Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

deladunay

Állandó Tag
Állandó Tag
:)
El tudnék képzelni egy MagyarHázat, ahova azért járnék be, hogy megnyugodjak egy percre - távol a kinti stressztõl....
Ahol megihatnék egy teát/kávét, olvashatnék, TV, kártya, stb... csak azért, mert bementem.
El tudnék képzelni egy MagyarHázat, ahova azért járnék be, hogy pofázzak - adóról/nõkrõl/receptekrõl - hozzám hasonlókkal. Vagy egyéb.... ahova büszkén hívhatnám be vendégeimet is, akár!
El tudnék képzelni egy klubb-szerû MagyarHázat - mert eddig olyan "kaszárnya-szerû" volt az nekem.
Én megértem a Bobobo leányát: 20-30 évig én is úgy gondolkodtam. Nem biztos, hogy helyes volt: valahol az én hibám is, hogy nincs egy kellemes hangulatú MagyarHáz - mintahogy mindazoké, akik távolmaradásukkal megengedték ezt.
"Winners make things happen - losers let things happen." Tegyünk róla. Most!
Ritkan irok,ide meg nem is irtam....de teljesen egyetertek!!!!!:p
 

Bobobo

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra egyre ijesztőbb Rafi visszatérése és egyre blődebb az érvrendszere - ha ezt egyáltalán annak lehet tartani. Honnan talál ki ekkora ökörségeket?
De nézzük:

Csak egy asztal kell hozzá, valahol (bárhol) a sarokban, ennyi az egész - körbe lehet ülni. Csak ... ha más is odakívánkozna ülni a kanadai magyar közösség tagjaként, akit te nem kedvelsz (sokan vannak ilyenek, a korábbi hozzászólásaid tele vannak példákkal) valamilyen ok miatt, akkor ... mi lesz?

Béke, kedves Rafi, illetve békeharc. Ugye érted?

nem kell horribilis összegeket költeni épületre, a tetőjavításra, villanyszámlára, egyebekre. Mondhatni: egy pohár szódával is működhetne egy ilyen társaság.

Komolyan gondolod? Hozom a szódát.

Ettől még természetesen nem lesz belőle Magyar Ház. Ilyen lehetne inkább egy privát club.

Hosszú ideje, hogy egyetértünk! Pontosan úgy kellene müködnie mint egy privat club.

Volna közönség, azok talán, akik a kultúros szervezett programjaira nem szívesen vesznek jegyet

Ejnye elszurtad az előző jót Rafinált módon.

Tény - a torontói Magyar Ház az álmodozás helyett egészen más célokat szolgál.

Na ez az, mely célokra gondolsz? Nyugodj meg célok nincsennek, csak próbálkozások...
*********************************************
De beszélhetünk komolyan is ha van rá igény. Nemcsak a torontói, de a legtöbb kanadai Magyar Ház a nyiregyházi Kultúrotthon vöröscsillagmentes képződménye. Bár van helyette sok hős a falakon. A programja is tökéletesen egybeesik. Egész héten üres, a hétvégén a haza javára rendezett diszvacsorán hülyére zabáljuk magunkat, mint otthon. Itt imádkozunk is és meghallgatjuk a megnyitót amelyet valaki az arra rátermet szálfa egyenes ifjak közül alkalmas. Ha nem akkor szakszofonozik. Ezzel egyben a kultúrális igényeink is kielégülnek. De ha nem akkor kihozatjuk a Lagzi Lajcsi helyett Postás Józsit aki hangulatba ringat bennünk. Eddig nem rossz. De mi lesz hétfőtöl szombatig? Valószinű Emőke és az Ormayné megszámolják a bevételt. Ja és elkészitik heti feljelentésüket valaki ellen. Persze kuncsaft mindig akad, csak szegény Levente nem vette észre, hogy rákrült a listára. De semmi baj a jövő héten minden előről kezdődik, hogy kultúrigazgató beszámolhasson a Házban uralkodó gyülöletről. Pedig látod itt mindenkinek meg van a maga feladata, gyülölet felelős még nincs. Még!
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Számomra egyre ijesztőbb Rafi visszatérése és egyre blődebb az érvrendszere - ha ezt egyáltalán annak lehet tartani. Honnan talál ki ekkora ökörségeket?
De nézzük:

Csak egy asztal kell hozzá, valahol (bárhol) a sarokban, ennyi az egész - körbe lehet ülni. Csak ... ha más is odakívánkozna ülni a kanadai magyar közösség tagjaként, akit te nem kedvelsz (sokan vannak ilyenek, a korábbi hozzászólásaid tele vannak példákkal) valamilyen ok miatt, akkor ... mi lesz?


Béke, kedves Rafi, illetve békeharc. Ugye érted?

Az látszik, meg se kísérled mondatba foglalni, amit közölni szeretnél. Csak megint foghegyről utalgatsz, szokásod szerint. Értem, mert te mondod, és csak azért értelek félszavakból, mert tudom ki vagy, mert régóta ismerem a szófordulataidat, a szándékaidat, rádismerek az írásodról, a mondataidról, a véleményed jellemez téged, a minden bekezdésedben felfedezhető azonosságok, azokról a szavakról, amit Torontóban senki nem használ olyan szóösszetételben, amilyenben te szoktad. Tudod, ha helyzet van, (teszek is néha róla, hogy legyen) akkor a válaszokból pontosan lemérhető, látható, hogy nem vagy olyan sok, mint ahogy a kényszeredett igyekezeted szerint szeretnéd. Elárulod saját magad a csak rád jellemző reakcióiddal - bárhogy mesterkedsz a billentyűk mögül.

Most azt írod a Magyar Ház kapcsán, hogy nincsenek célok ...
Dehogy nincsenek! Vannak, csak szeretnéd letagadni. Először és azóta látszanak ennyire tisztán a Magyar Házi célok, mióta az új-régi vezetőség átvette az irányítást - és teszik a dolgukat. Tagadni mindent lehet, (mint most is megtetted) csak legyen, aki elhiszi. Érvelni most kellene, éppen neked, aki mindent tudsz, mindenkiről és mindenről.


Szegény deladunay is azt írta naív módon, hogy Ritkan irok,ide meg nem is irtam....de teljesen egyetertek!!!!! Pedig itt kezdte a hozzászólásait és 15-ből hatszor éppen ide, ebbe a topikba írt, csak már elfelejtette ... Hát nem furcsa?
Ennyit röviden a hitelességről.

Az igazán ijesztőbb szerintem az, hogy Vas lekönyökölne az asztalra és pofázna - mint írja, ezt szeretné. Az öreg-kommunistákról (a politikamentesség és vallástól független közösség) és a karácsonyi vallásias ünnepről nincs véleménye. Remek!

Azért van valaki, aki a szokott helyén, mindíg a résen van:

a legtöbb kanadai Magyar Ház a nyiregyházi Kultúrotthon vöröscsillagmentes képződménye. Bár van helyette sok hős a falakon. A programja is tökéletesen egybeesik.

Rendben, könyökölni akkor is lehet, ha Ámbátor lebarmoz engem. Álmodoztok. Arról meg egyikőtök sem írt, hogy (tegyük fel) ha egy általatok szeretett és kívánt ellen-vezetőség venné át az irányítást a Kultúrközpontban, ( természetesen abban az esetben, ha a választáson megkapnátok a tagságtól a bizalmat) akkor mi lenne? Hogyan, miből fizetnétek a villanyszámlát, a kiadásokat, az épület fenntartástát és egyebeket? Mert azt valakinek ki kell fizetni, valamiből elő kell teremteni, ez már nem olyan bagatell, erőltetett semmiség - mondja meg valaki közületek, miért is tolongana a helyi magyarság a ti vezetésetek alatt jegyet venni, ha egy pohár szóda lesz az asztalotokon?

Miből, milyen kultúrából válogathatnánk, be tudnátok mutatni, miből készítenétek el ti a rétest?

Valaki kérte, térjünk a lényegre, mi lehet a megoldás, hogyan tovább ... a sok mellébeszélés helyett. Igen, igaza van, térjünk rá a lényegre! Csakhogy ... ha 20 30 évig nem tudtatok és most se akartok világosan, érdemben nyilatkozni a saját terveitekről, akkor tényleg nagy a baj nálatok, mert így csak szokásos szünet nélküli panaszáradat, furkálódás, sirám marad a részetek, ami igazi tettekké sose válhat, kedves ellencsapat. Arról írtok állandóan, ki az, mi az, amit nem akartok, mit hogyan nem csinálnátok. Ehelyett - szerintem arra volna kíváncsi a magyarság, hogy kik azok, akik szerintetek valóban jobbat volnának képesek nyújtani a magyar közösségnek, és hogyan csinálnátok ti - és a neveken kívül ismertetnétek kellene azt is, miből gazdálkodnátok ki a színvonalas, kultúrált, eseménydús programokkal eklövetkező éveket, a fennmaradáshoz szükséges pénzt. De vigyázzatok, mert letitkosított programokra senki se fizet be ...
 

Bobobo

Állandó Tag
Állandó Tag
Én vagyok a barom, hogy mindig azt hiszem, hogy az is érdekel amit leirnak itt az emberek és nemcsak abban merül ki a ténykedésed, hogy találgatsz. De ahogy Te ülsz a szürke ködbe, ne vond meg hasonló jogomat.
Hosszú beirásod tele van a korábbi hőbörgéseid befejezett mondataival és megint irsz egy nagy adag marhaságot. Most anélkül, hogy kiszinezném az idézeteket csak egy dologra reagálnék. Azt irod, hogy sok mindenre emlékszem és sok mindent tudok. Függetlenül a megállapitásod cinizmusától, egyetértek veled. Igen, mert én mindig jelen voltam a MHban, nem csak odajárattam a kislányom iskolába.
Azt irod, hogy mi csak arról irunk, hogy mit hogyan nem csinálunk. Rafika igazad van, nem nyerünk csalással választást, és fenntartjuk azt a jogunkat ami egy MH tagnak kijár. Nevezetesen a kritikai jogunkat amit messze nem a gyülölet táplál sokkal inkább az aggódás és a csalások okozta károkra való figyelem felkeltés. Gondolom a te székedből ez nem igy látszik.
A másik, hogy azt próbálod eladni nekünk, hogy ti vagytok az egy és üdvözitők és senki más nem képes programokat vinni a Házba. Azt már megse kérdezem honnan ez nagy önteltség? 80-100 fős rendezvények után? Tudod Rafi én emlékszem telt házakra és arra, hogy az általad pocskondiározott urak, már felmutattak valamit. Most ti jöttök.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Ehelyett - szerintem arra volna kíváncsi a magyarság, hogy kik azok, akik szerintetek valóban jobbat volnának képesek nyújtani a magyar közösségnek, és hogyan csinálnátok ti - és a neveken kívül ismertetnétek kellene azt is, miből gazdálkodnátok ki a színvonalas, kultúrált, eseménydús programokkal eklövetkező éveket,
Mintha ti lennetek pozicioba es nem mi, ergo nektek kell programot csinalni es nem nekunk.
Ugy nezki a helyzet ,hogy a jelenlegi ˝super˝programok is hitelbol vagy minuszra mennek, igaz sogor koma a kulturos igy mi labdaba se rugnank mert mi se ose se........
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Én vagyok a barom, hogy mindig azt hiszem, hogy az is érdekel amit leirnak itt az emberek és nemcsak abban merül ki a ténykedésed, hogy találgatsz. De ahogy Te ülsz a szürke ködbe, ne vond meg hasonló jogomat.
Hosszú beirásod tele van a korábbi hőbörgéseid befejezett mondataival és megint irsz egy nagy adag marhaságot. Most anélkül, hogy kiszinezném az idézeteket csak egy dologra reagálnék. Azt irod, hogy sok mindenre emlékszem és sok mindent tudok. Függetlenül a megállapitásod cinizmusától, egyetértek veled. Igen, mert én mindig jelen voltam a MHban, nem csak odajárattam a kislányom iskolába.
Azt irod, hogy mi csak arról irunk, hogy mit hogyan nem csinálunk. Rafika igazad van, nem nyerünk csalással választást, és fenntartjuk azt a jogunkat ami egy MH tagnak kijár. Nevezetesen a kritikai jogunkat amit messze nem a gyülölet táplál sokkal inkább az aggódás és a csalások okozta károkra való figyelem felkeltés. Gondolom a te székedből ez nem igy látszik.
A másik, hogy azt próbálod eladni nekünk, hogy ti vagytok az egy és üdvözitők és senki más nem képes programokat vinni a Házba. Azt már megse kérdezem honnan ez nagy önteltség? 80-100 fős rendezvények után? Tudod Rafi én emlékszem telt házakra és arra, hogy az általad pocskondiározott urak, már felmutattak valamit. Most ti jöttök.

Igen! Pontosan erre gondoltam, hogy azok a művészek, előadók, közszereplők már felmutattak valamit, aki az utóbbi jónéhány évben itt jártak meghívásra és nekünk, torontóiaknak itt is bemutatkoztak, műsort, kultúrát hoztak nekünk - élőben. Ők azok, akiket ti, (név szerint te is) pocskondiáztok, lehőbörögtök, lekicsínyeltek, lesajnáltok szinte minden egyes nap, minden alkalommal, ha a Magyar Ház műsorai vagy a kultúros szervezőkészsége szóba kerül. Nem mondom, hogy mindenkinek egyöntetűen, varázsütésre isteníteni kellene ezeket a meghívott előadókat és vendégeket, mert ha az ízlés kinek-kinek másd diktál, azzal, vagy azokkal nem lehet vitatkozni sem emígy, sem amúgy. Nincs is sok értelme. De mégiscsak különös az, hogy nektek semmi és senki se jó ... Hogy ki lenne a jó, kit szeretnétek ti majd a távoli jövőben meghívni vendégszereplésre, arról egyszerűen hallgattok. Az igen, lehet egy vélemény, hogy az válasszon műsorra művészeket, aki ezzel lett megbízva. Helyes, de ...
már mondtam, csak a figyelem el lett róla terelve: a Magyar Ház nyitott, nyitott a rendezvényekre, a kultúrális, művészi estekre, fellépésekre - de ti, akik számon kéritek a vezetőségtől a szerintetek "no name" művészek rendezvényeit, elszámoltatnátok mindenkit a nyolcvanfős estekkel, holott a teltházas rendezvényekre még mindíg akad olyan, aki emlékszik. Mondtam már, olyan sokszínű, változatos műsorok, amik már lezajlottak a Magyar Ház termeiben, korábban nem voltak, így ezidő szerint egyedülállóak. Zsolt, a szervező hozta össze ezekből a legtöbbet, ti pedig egyetlen egyet sem. Nem mondtam olyat, hogy ő, vagy ők a tévedhetetlenek, (ugyan rpóbáltátok már többször is rámkenni a saját gondolkozásmódotokat, persze ez sem egy pohár szódavízzel való próbálkozás részetekről) ő, vagy ők azok, akik a világon a legjobban tudják, milyen műsorok, művészek, kik kellenek a kanadai (no name) magyarságnak. Talán fel lehetne kelni az asztal mögül, ropogtassátok meg öreg csontjaitokat, nyíljatok ki az élet, a valóság felé álmodozásaitokból, és a kritikai jog szapora gyakorlása után felmutatni azt, ami most van, vagy holnap lesz. Hozzatok már össze valamit, csak mutatóba, egyetlenegy estét. Mutassátok meg, hogy ti is tudtok sikert felmutatni a billentyűzésen kívül! Tegyetek le valamit az asztalra, ha csak rétes lesz belőle, már az is jó ... Emlékekből nagyon sok van már, hallottuk is eleget - ugye, Bobobo. Andalító szép múlt ... Dunát lehetne rekeszteni velük, annyi a 2-3 évtizeddel ezelőtt már ismert, mára már csodásan kiszínezett siker-sztori. Csakhogy ezekből a Ház semmit se profitál, és nem is fog ... előrébb se kerül a közös ügy, és ez az a fajta siker, ami nem lesz, nem is volt befizetve a közösbe, a villanyszámlára, sem az egyéb kiadásokra, amit a MH mostani vezetősége megpróbál a jelenlegi viszonyok és a lehetőségek szerint évek óta, az egyre romló épülettel a háttérben minden egyes hónapban rendezni. Idáig így történt. Ezért, ha kérdezek, ki szeretne nívós, (teltházas) kultúrális műsorokat közületek, és szerintetek mi volna az, akkor - milyen érdekes - tőletek egyenként se, közösen se ... nincs válasz.

Mire készültök? Mi a célotok?

Jolanda néni is szeretné tudni végre -és én is. Csak nyilatkoznotok kell, mert ha minden letitkosított a ti oldalatokról, ha szavatok sincs az elképzeléseitekről, a célotokról, a kultúráról, az egyértelműen bukás - nehezen lesztek így nyertesek.
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Jajj! Rafysah2 kikezdett velem! Most micsinájjaK????

Rafykám, hiányosak a jegyzeteid: én ugyanis többször is kifejeztem véleményemet feltett kérdéseidre.
Vagy talán a felfogóképességeddel volna baj?
1. Nem kedvelem a kommunistákat - még a legszimpatikusabbját se. Nem tartozik ide, de vannak magyar-zsidó történészek is, akik azt tartják, hogy a kommunizmus még a fasizmusnál is kriminálisabb egy mentalitás. Tudod, az én emigrációm nem akkor kezdõdött, amikor kiérkeztem Kanadába, hanem amikor elvették a felmenõim vagyonát, amikor kötelezték apámat, hogy idegen nevet adjon újszülött fiának, amikor felbolygattak és elsorvasztottak sok-sok-nemzedékes hagyományokat. Amikor megtagadták professzionális továbbképzésemet azon az alapon, hogy nem vagyok (román és) kommunista. De, mint már mondtam volt, mindezt, te, sosem fogod megérteni. Te csak azt látod, hogy milyen szép ruhába van öltöztetve - a létezhetõ legdurvább tömegesiesités.
Hál'Istennek, mindez már a múlté. (Persze te, továbbra is sajnálhatod ezt.)
2. Hogy nem mondjuk meg, mit hogyan csinálnánk? De hisz' ez csak természetes: eszem ágában sincs tanácsokkal/ötletekkel besegítni(legitimizálni) a MH vezetését mostanság bitorló klikket - nekem nem csak azzal van bajom, hogy nem értenek a MH vezetéséhez -ilyen már volt sok-, hanem az is, hogy csalással kerültek oda.
Értsd meg: a legjobb mûsorukra sem megyek el, míg csak le nem mondanak.
3. Még pár szót kéne írjak a hagyományokról - de nem írok: az elõzõ pont szellemében. Hehehe.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen! Pontosan erre gondoltam, hogy azok a művészek, előadók, közszereplők már felmutattak valamit, aki az utóbbi jónéhány évben itt jártak meghívásra és nekünk, torontóiaknak itt is bemutatkoztak, műsort, kultúrát hoztak nekünk - élőben. Ők azok, akiket ti, (név szerint te is) pocskondiáztok, lehőbörögtök, lekicsínyeltek, lesajnáltok szinte minden egyes nap, minden alkalommal, ha a Magyar Ház műsorai vagy a kultúros szervezőkészsége szóba kerül. Nem mondom, hogy mindenkinek egyöntetűen, varázsütésre isteníteni kellene ezeket a meghívott előadókat és vendégeket, mert ha az ízlés kinek-kinek másd diktál, azzal, vagy azokkal nem lehet vitatkozni sem emígy, sem amúgy. Nincs is sok értelme. De mégiscsak különös az, hogy nektek semmi és senki se jó ... Hogy ki lenne a jó, kit szeretnétek ti majd a távoli jövőben meghívni vendégszereplésre, arról egyszerűen hallgattok. Az igen, lehet egy vélemény, hogy az válasszon műsorra művészeket, aki ezzel lett megbízva. Helyes, de ...már mondtam, csak a figyelem el lett róla terelve: a Magyar Ház nyitott, nyitott a rendezvényekre, a kultúrális, művészi estekre, fellépésekre - de ti, akik számon kéritek a vezetőségtől a szerintetek "no name" művészek rendezvényeit, elszámoltatnátok mindenkit a nyolcvanfős estekkel, holott a teltházas rendezvényekre még mindíg akad olyan, aki emlékszik. Mondtam már, olyan sokszínű, változatos műsorok, amik már lezajlottak a Magyar Ház termeiben, korábban nem voltak, így ezidő szerint egyedülállóak.

Ez valami új a ferditéseid között. Én nem is emlékszem, hogy a hazai művészek itt teritékre kerültek volna. Eddig nem erről szólt itt a vita, vagy birálat, vagy észrevétel, hanem arról hogy csalással nyertetek választást és manipuláljátok a házeladást, stb... Művészek sehol hacsak nem a Morvai Krisztina a búgóhangú nemzetes asszony akin jól keresett a Ház mint kultúrműsoron...

Az izlésre kár hivatkozni, mert az valóban mindenkinél más és más. Majd azt irod nekünk semmi se jó. Ugye tudod, hogy hazudozol? Ejnye Rafinált. Nem kértük itt számon, hogy kik járnak errefelé, még akkor sem, amikor meg lehetett volna kérdezni. De mert jómagam is elkövettem pár műsoros est szervezést, szinház alapitást, tudom, hogy olyat soha senki nem fog csinálni ami mindenkinek tetszik és itt ez igy nem is került szóba. A kultúrigazgató minősitése a jelölő gyülésen került szóba, amikor a Magyar Tamás, közölte, hogy ilyen jó igazgató még nem volt a Házban. Ezen nem lehet és nem is kell vitatkoni. Az értékét csak az kissebbiti, hogy Magyar Tamás nem járt a Magyar Házba egész mostanáig. Gondolom szakértőnek kérték fel.

holott a teltházas rendezvényekre még mindíg akad olyan, aki emlékszik. Mondtam már, olyan sokszínű, változatos műsorok, amik már lezajlottak a Magyar Ház termeiben, korábban nem voltak, így ezidő szerint egyedülállóak.[/QUOTE]

Na ehhez azért lenne pár megjegyzésem. Valóban van aki még emlékezik olyanokra is amikor pl a Teller, a Wigner, a Bay Nobel dijas tudósok voltak a Ház vendégei, még a csilláron is lógtak. (Tudom mára kihaltak a Nobel dijasok) De emlékszem amikor a Darvasi Évával a Vámosi Záray házaspárra potom 700 embert hoztunk be. De még a Németh Marika szerdán is megtöltötte a Kodály termet, s hogy csak a közeljövőre emlékezzem a Magyar TV Báljára tányérokat kellett venni mert annyian voltak, s az 50-ik évfordulóra is megtöltöttük a termet úgy ahogy ritkán sikerül. S ezek tények és nem nagyképüség. Annak aki itt dobálódzik azzal, hogy eddig itt nemvolt semmi, most jött el a Kánaán az nemjárt korábban a Magyar Házban.
Ezzel együtt senkinek nem lehet érdeke, hogy a közönség ne töltse meg a rendezvényeket. Az viszont nem árt, ha a döntnökök tudják kinek készül a műsor. 35 éves tapasztoltomnak ez a legfontosabb része. Lehet álmodozni de hasznosabb a realitásokkal szembenézni. Akkor a siker nem marad el.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Ez valami új a ferditéseid között. Én nem is emlékszem, hogy a hazai művészek itt teritékre kerültek volna. Eddig nem erről szólt itt a vita, vagy birálat, vagy észrevétel, hanem arról hogy csalással nyertetek választást és manipuláljátok a házeladást, stb... Művészek sehol hacsak nem a Morvai Krisztina a búgóhangú nemzetes asszony akin jól keresett a Ház mint kultúrműsoron...

Az izlésre kár hivatkozni, mert az valóban mindenkinél más és más. Majd azt irod nekünk semmi se jó. Ugye tudod, hogy hazudozol? Ejnye Rafinált. Nem kértük itt számon, hogy kik járnak errefelé, még akkor sem, amikor meg lehetett volna kérdezni.
...

Elképesztően ravaszdi a fogalmazásod, és az is, hogy nem emlékszel. Akkor mire nem emlékszel még, ha erre sem? S hogy ki az, aki hazudozik? Már elfelejtetted, mi szenny van itt ebben a fórumban összehozva, a kultúros és a MH műsoraival kapcsolatban? Hozzátenném külön még azt is, hogy Dancs Rózsát se kíméltétek. Irgalmatlanul gyalázkodtatok. Ezért szóltam. A "no name" művészek, az igazság-valóság, Bede Fazekas Zsolt és a vezetőség Magyar Házban végzett kultúrális munkája védelmében. Mindezeket észre se vetted? Hogyan? Miért nem?
Vajon egy valódi ... színházi ügyekben, kultúrában otthonos, sokat tapasztalt ember, vagy csak aki olvasni jár ide - ne emlékezne ilyesmikre, arra a sok mocskolódásra, ami itt ki volt borítva a nyilvánosság elé?? ? Akkor szerinted mi az a kultúr ügy, ami körül forgolódsz Torontóban? Nem tudod? Az öreg-kommunisták tudják? Vagy kik? Nem hiszem el. Nem hiszek neked. Nem mondtál igazat. Letagadod most mindezt, holott te is egyike voltál azoknak, akikkel vállvetve, szaporán verted a saját billentyűidet?
Ha nem tudod, mi mindenről szólt itt a vita, ha nem emlékszel, azt tudom tiszta szívvel ajánlani, olvasd vissza mihamarabb a hozzászólásokat, mielőtt újra - már többedszer - ravaszdi módra lehazugozol engem.
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdekes: Rafi-Lajos ismet megjelent a szinen!
Azt hiszem akkoriban tunt el, amikor a konyvelokkel valo nyilvanos beszelgetesrol szo esett. Ahhoz erdekes modon nem szolt hozza, elakadt a hangja. :rolleyes: Vajon miert?
Halljuk..., halljuk...!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha az embert tetten érik ferditései közben akkor ir ilyeneket, hogy:

ravaszdi a fogalmazásod

Nem gondolom. Nincs abban semmi ravszdi ha az ember nehezen viseli, hogy a hasán keresztűl akarják egyesek keresztűl tolni az akaratukat. Csak szigoruan a műsoroknál maradnék. Tudod, hogy évekig a Bedével dolgoztam. Jól! Amikor nem ő dolgozott nekem én dolgoztam neki. Tehát oda-vissza ismerjük egymást. Arra nem térnék ki, hogy miért szakadt a cérna mert az Magyar Ház ügyben nem érdekes. A Háznak semmi köze nincs hozzá egyetlen estet leszámitva. De ez egy kegyetlen pálya itt meg kell tanulnod, hogy a gyomorszájra kapott ütést is ki lehet védeni, csak jó pillanatban kell kitámasztani.
Nem szeretnék messzire visszamenni, csak a ,,hatalomba,, kerülésig. Az első 2 év majdnem simán elment. Később se a kultúrműsorokkal volt gondom, hisz ő volt a ,,hatalom,, én maximum szimpatizáns lehettem. Közben nem kifogásként emlitem, minden évben hónapokat töltöttem kórházba, tehát ha akartam volna sem tudtam volna ,,munkát,, vállalni. Ettől persze úgy érzem jogom volt elmondani a véleményemet, ha volt. Az ,,ütközet,, az igazgató politikai pálfordulása kapcsán alakult ki. Volt pár rendezvény, meghivás amelyik szembement az alapszabállyal meg sok minden mással. Amikor a vendégművészt az ember úgy hirdeti be, hogy a debreceni FIDESZ meg az egri Kisgazdapárt tagja... akkor ott valami nem frankó. Nos ha ezt nem lehet szóvátenni, hogy kérem ezt mégse kellene, akkor jön a Te szokásos szöveged, gyülölet, rágalom, stb... Nekem volt egy Császár Angélám, ötször hoztam vissza. Komoly jobboldali elkötelezettségű volt. De soha nem azért jött mert bármelyik oldalra is tartozott volna. Azért jött mert az én megitélésem szerint jó szinésznő volt. Korábban már irtam neked, hogy mennyire fontos, hogy az ember tudja, hogy kinek csinálja a műsorokat. Kiknek? Milyen igényű közönséget kell kiszolgálnia. Itt éreztem azt, hogy innen hiányzik a tapasztalat és erőltetve van a hazai szemináriumi erőszak, majd én kimüvellek benneteket. Ha kell ha nem! Sok sikert. Ha a nagybácsi még beléptet 90 embert talán sikerülni is fog. Addig azonban felmérést kellene csinálni.
Csak emlékeztetni szeretnélek Rafi, hogy most éppen megváltak egy tisztségviselőtől, mert nem tudta a kivánalmak szerint elvégezni a munkáját. Mit mond ez nekem? Emberek, ez a fiú hosszú évek óta ott van a Házban. Már több poziciót is betöltött, most is a legnagyobb szavazat aránnyal győzött, akkor mi a baj? A szavazóbázis hülye, hogy egy olyan pasast választ meg aki nem tudja elvégezni a dolgát. S erre mikor jött rá a vezetőség? Ja és a korábbi igazgató meg túl értelmes volt, attól meg azért váltunk meg. Ha van kalapja azért, ha nincs kalapja azért. Ugye ismered? Tehát a felmérést el kellene végezni és akkor még az is kiderülne, hogy akad még a vezetőségben pár ,,megválasztott,, aki maradt, de azok jó leventék.
Mindezek ellenére kiváncsian várom a Vaski féle felvirágoztatást. Hisz amig dolga van, addig legalább a királyság valahogy csúszik. S az is valami.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Erdekes: Rafi-Lajos ismet megjelent a szinen!
Azt hiszem akkoriban tunt el, amikor a konyvelokkel valo nyilvanos beszelgetesrol szo esett. Ahhoz erdekes modon nem szolt hozza, elakadt a hangja. :rolleyes: Vajon miert?
Halljuk..., halljuk...!


Mikor lesz a találkozó? Nagy a csend. Titkosítottátok ez is, mint a célotokat és a Magya Házi hatalomváltásról előadott szervezkedéseiteket? Végül is mit akartok? Eltelt a nyár!
Vagy talán nem akartok még jobban leégni?
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Röfi-Lajosnak:

Az altalad vedettek tettek tonkre ezt a hazat, jarattak le az itteni magyarsagot.

Anyagi, erkolcsi es totalis moralis valsagba sodortak a helyi kozesseget.

Senki nem akar mar veluk szoballni, es azok akik rajuk szavaztak, mar banjak azt, mint az a kutya aki hatot kolykezett.

Otlettelen, kepzettlen, arrogans pitianerkedes folyik a hazba.

Nezd meg a kovetkezo feleves programot!
Nincs egy epkezlab kulturalis program kozottuk.

Bedenek ez az egesz csak azert kell, hogy legyen egy business kartyaja a MH-tol es azt mutogathassa otthon a magyaroknak, hogy o mekkora ember itt.

Holott, o az aki totalisan lebecsuli a helyi emigraciot, bar beloluk probal megelni, nem egyedul?

A helyi magyarsag mar kimondta az iteletet a mostani vezetesrol es annak munkajarol, moralis tevekenysegerol, amikor nem jelennek meg a programjaikon.
Ez is egy fajta velemeny-nyilvanitas, nem is akarmilyen!

Kinek kell egy olyan MH ahol az osszejevetelekre a nagyfonok altal felberelt smasszerok vigyaznak?
Kinek kell egy olyan MH ahol az elnok ugyved nelkul nem mer elmenni egy igazgatosagi ulesre?
Kinek kell egy olyan MH ahol meg a mai napig az igazgatosag nem kapott egy tenyleges es hiteles anyagi elszamolast a valos helyzetrol?
Kinek kell egy olyan MH ahol a tagsagot ahelyett hogy precizen, korrekten tajekoztatnak a valos tortenesekrol, letitkositanak mindent es kirugnak mindenkit, aki csak akar kerdezni is mer barmit?

Kinek kell az ilyen MH?

Csak neked Lajos es a hozzad hasonloknak.

Legy boldog vele!
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Mikor lesz a találkozó? Nagy a csend. Titkosítottátok ez is, mint a célotokat és a Magya Házi hatalomváltásról előadott szervezkedéseiteket? Végül is mit akartok? Eltelt a nyár!
Vagy talán nem akartok még jobban leégni?

Idezet egy friss statisztikabol:
"Újabb becslések és szakértői vélemények láttak napvilágot a magyarok olvasási szokásairól. A lakosság egy százaléka egyáltalán nem ismeri a betűket, tizenöt százaléka pedig funkcionális analfabéta."

Rafi-Lajosunk bizonyitekat adta, hogy o bizony funkcionalis analfabeta=olvas ugyan, de nem erti mi az amit olvas.

Lajos, Lajos, tudhatnad, hiszen benfentes vagy: vedenceid meg csak nem is reagaltak az otletre, marmint a nyilvanos beszelgetes otletere a konyvelokkel.
Rajta Lajos, hozd ossze a talalkozot. Ha nincs mit takargatniuk, batran kiallnak egy olyan nyilvanos beszelgetesre, ahol a kozonseg kerdeseket tehet fel a vezetosegnek es a konyveloknek, mi is tortent es tortenik jelenleg a hazban.
Alkalmasint egy Junius 30-i, feleves gazdasagi beszamolo sem artana.

Erdeklodessel varjuk a fejlemenyeket itt a forumon. Tudasd majd velunk mit ertel el a vezetosegnel, mikor is lesz ez a talalkozo.

Hajra Lajos!!!!!
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Bedenek ez az egesz csak azert kell, hogy legyen egy business kartyaja a MH-tol es azt mutogathassa otthon a magyaroknak, hogy o mekkora ember itt.

Holott, o az aki totalisan lebecsuli a helyi emigraciot, bar beloluk probal megelni, nem egyedul?


Egyetlen egy valakiről tudok, aki amióta itt él Kanadában, a magyarokból próbált megélni. Egyedülálló ez alakítás, s mint tudjuk, ismerjük, hosszú-hosszú, sok-sok évtizedeken keresztül űzhető ez az életforma. Kivételes tehetség szükségeltetik hozzá.
Ilyen híres, nevezetes, különleges teljesítményre szerintem születni kell, különben nem megy ...


Ezzel szemben: Zsolt dolgozott, dolgozik és dolgozni is fog.
 

Bobobo

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetlen egy valakiről tudok, aki amióta itt él Kanadában, a magyarokból próbált megélni. Egyedülálló ez alakítás, s mint tudjuk, ismerjük, hosszú-hosszú, sok-sok évtizedeken keresztül űzhető ez az életforma. Kivételes tehetség szükségeltetik hozzá.
Ilyen híres, nevezetes, különleges teljesítményre szerintem születni kell, különben nem megy

Én többet is ismerek, bár nem tudom igazán értelmezni ezt a marhaságot. Ezek szerint Magyarországon is bűn ha valaki a magyarokból él meg? Hülyeségeket hordtok itt össze. Kivételes tehetség szükségeltetik hozzá... honnan veszed? A Mamámnak 30 évig egy magyar bejárónője volt. Egy szót sem tudott angolul, nem is tudott volna az angolokból megélni, igy szerinted ,,megélt,, a Nagyanyámból? Rafi Rafi....
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Röfi-Lajos baratunknak egy szava sincs az altala vedettek altal a magyar kozosseg ellen elkovetett tettekkel kapcsolatban.
Nagy sumak ez a Lajos!
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
... vedenceid meg csak nem is reagaltak az otletre, marmint a nyilvanos beszelgetes otletere a konyvelokkel.
Rajta Lajos, hozd ossze a talalkozot. Ha nincs mit takargatniuk, batran kiallnak egy olyan nyilvanos beszelgetesre, ahol a kozonseg kerdeseket tehet fel a vezetosegnek es a konyveloknek, mi is tortent es tortenik jelenleg a hazban.
Alkalmasint egy Junius 30-i, feleves gazdasagi beszamolo sem artana.

Erdeklodessel varjuk a fejlemenyeket itt a forumon. Tudasd majd velunk mit ertel el a vezetosegnel, mikor is lesz ez a talalkozo.

Hajra Lajos!!!!!


A vita ötlete megszületett. Maros Zoltán kreálmánya. Zsolték elfogadták a kihívást, sőt, mindenféle félrevezető híresztelés ellenére nem igazak azok az állításások, hogy a nyilvánosság elől elmenekül a Magyar Ház vezetősége, hogy nem tájékoztatják az érdeklődőket, titkosítás zajlik, stb. stb. ...
Augusztusban olvashattuk a felhívásra a választ, beidézem, mert van, aki újra csak letagadná valamilyen homályos, félrevezető szándékú, titkos cél éldekében...



2009-08-24, 11:41 PM (#1443) <!-- / status icon and date -->



<HR>

<!-- message -->Csak emlékeztetöül; a vitát nem mi akartuk, hanem Maros Zoltán.
Állunk elébe! Vagy nem ezt akartátok? Úgy tünik nem vagytok túl egységesek!

K.S., köszi a példabeszédet! Bár ennyi csacskaságot régen olvastam töled.

Erre az eszmecserére egyébként már csak azért is szükség lenne, mert engem is érdekelne pár dolog. Például, hogy mi a célod; mit akarsz, és miért? Továbbá mi az elképzelésed a magyar közösség jövöjét illetöen. Mert az elmúlt nehány évtizedben ez nem derült ki. Vagy tévednék? Nahát ez érdekelne elsösorban.
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez meglehetosen elkesett dolog, a magyarsaggal kapcsolatos elkepzeleseket kerni, negy evnyi randalirozas es tehetetlenkedes utan.
Vitatkozni nincs mirol es nincs kivel.
Ez a maffia egyetlen javaslatot, egyetlen tanacsot, sot egyetlen onkent vallalt kotelezettseget eddig nem tartott tiszteletben. Mirol kellene itt vitatkozni?
Bede mindent tud, Bede mindent lat, Bede mindennel nagyon meg van elegedve.
Minek itt a vita?
Oket csak az fogja meggyozni, ha a jovatehetetlen bekovetkezik. (Habar ebben sem lehetunk egeszen biztosak.) Akkor pedig mar se nem oszt, se nem szoroz, hogy meggyoztek oket, vagy sem.
Bede egyfelol ratukmalja a sajat "kulturajat" a kozonsegre, masfelol a kozonseget karhoztatja, amiert arra nem mutat fogekonysagot es tomegesen marad tavol tole. Ha ez nem gyozi meg, akkor mi?
Vallat von es mindent ott folytat ahol elozoleg.
Minek itt a vita?
 
Oldal tetejére