Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
De megint eltelt 1 év és még minden titkos, hacsak dr.Magyar Tamástól meg nem tudjuk, hogy valójában, hol tart a dolog. De mi a francnak vagyunk ennyire kiváncsiak? Mert közben beázik a plafon amire a Valér oda felér lehet, hogy le is szakad. Na meg megint ott van az ügyvéd és titkosit. A helyébe én is titkositanék mindent. (O egyébként köszönöm a feljelentést. Itt szoktál rá?)
S akkor még nem is beszéltünk a ,,programokról,,. Igérem fogunk.

Ejjnye már! Pufi, te mindent tudsz. Azt is, hogy tőled nem fél senki. Előtted nincs, sose volt, nem lehet titok. Csak elfelejtetted az évtizedeket összefoglaló hatsorosodban megemlíteni, hogy Gaál Csaba és körei harminc éven keresztül intézték a torontói demokrácia sorsát - ők elintézték, megmondták, kinevezték és kicsinálták sorozatosan a Magyar Ház elnökeit - hiszen mindezt beavatottan a titkokba, általad, ezt is tőled tudjuk. A nevedet adtad hozzá.
Most pedig az történt, hogy Gaál Csaba lemondott a Magyar Házi tisztségéről, amit ti fájdalmasan felemlegettetek már többedszer itt, ezen a fórumon. Persze Gaál Csaba az eltávozása előtt a 144 oldalba - a jelentésbe - még beledolgozott néhány lapot ... egyáltalán: jegyzitek ezt valahol?
Hogy is van ez???

Ott is tévedsz, hogy a vezetők bevitték a Házba a politikát és a vallást, mert hiszen ezt tiltja az Alapszabály. ( Mekkora ordas hazugság! ) Szóval ne feledd, minderre nem lehet építeni, nem sokat ér körülhablatyolni ... Az Alapszabály nem írja felül a világ dolgait, és az életet sem. Természetesen neked talán igen, de amúgy meg nem. A karácsonyi meghitt ünnepélyeken a Mennyből az angyal attól még ugyanúgy zeng - hála a Teremtőnek - és az az Alapszabály nem mossa le rólam a keresztvizet ... Csak körül kellene nézned és láthatnád - az emberek élete, a szokások, a magyar hagyományok itt Kanadában is teljesen másról szólnak.
Emlékszel arra, hogy is kezdődik a Himnusz?

"Isten, áld meg a magyart ... " Úgy legyen!

Dr. Magyar Tamás telefonszámát ha nem tudod, megadom. Kérdezz tőle. Hívd fel, Pufi! Szereted elhallgatni, pedig tény és valóság ... mindenkinek egyformán megvan az esélye a tájékozódásra, csak élni kell vele!


Pufi! Még valami apróság, a megosztottságról: Jolanda néni, innen a szomszédból - azt mondta, hogy legközelebb én foglak téged feljelenteni. Azért. Meg amazért is ...
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
legközelebb én foglak téged feljelenteni

Pufi! Még valami apróság, a megosztottságról: Jolanda néni, innen a szomszédból - azt mondta, hogy legközelebb én foglak téged feljelenteni.
Azért. Meg amazért is ...


Ki mast fogsz meg feljelenteni?

Egy nicknek nincsennek jogai!

Nyiltszinu fenyegetes amit csinalsz Lajoskam!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Pufi! Még valami apróság, a megosztottságról: Jolanda néni, innen a szomszédból - azt mondta, hogy legközelebb én foglak téged feljelenteni. Azért. Meg amazért is ...
ha szabad erdeklodni, hol akarod feljelenteni megint a Pufit?csak nem a sohivatlba?miert is?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha már mindenáron a dr.Magyar Tamás az ,,ütőkártyád,, csak a szellemi szinvonaladat van hivatva jelezni a mindenbe, mindenáron belemagyarázom a magamét. Alapjába véve semmi bajom a Magyar Tamással. Ami a gondom, hogy hagyja magát használni. Egy ember aki már megnyert egy választást, majd úgy tették lapátra ahogy az elő van irva és akkor most ,,előveszik,, (mert különben hol volt eddig? Közel 10 éve volt megválasztva.) és beszáll egy csapatba, ahol ugyanolyan módszerekkel folyik a káderozás ahogy ő lapátra került. De az is lehet, hogy megold egy sor problémát csak annak a legkevésbé ez a fene nagy titoktartás a módja. Ettől még messze a vezetőségben a helye. Ezt egy pillanatig sem vontam kétségbe, sőt örülnék egy koncepciózus Magyar Tamának. Ez maradt eddig titokban.
Ejjnye már! Pufi, te mindent tudsz.
Nem egészen, de valószinű többet mint Te. Ez persze nem annak a rettenetes sok eszemnek köszönhető, hanem mert 35 éve aktiv tagja vagyok a magyar közösségnek és soha nem a pálya széléről kiabáltam be, hanem vállaltam magamat és a véleményemet. Azt sem mondom, hogy nem tévedtem, de nem irtam volna soha le egy ilyen mondatot:
legközelebb én foglak téged feljelenteni.
Bár én már semmin nem csodálkozom. Ha nekem ekkora gyakorlaton lenne, akár minden nap megeresztenék egy feljelentést. Bár gondom van mert itt nincs III/III-as csoportfőnökség.

A korábbi beirásom sok lehető felkinál ahhoz, hogy tisztességesen lehessen vele kapcsolatban nyilatkozni vagy akár vitatkozni. Ilyenkor der hogy Te nem vagy partner, ilyenkor derül ki, hogy egy műveletlen törtető alak vagy aki csak ,,nagybácsi,, szintre vergdő buta kisfiú marad. Igy a kisérleteimet befejezem, mert rajtad még a relativitás elmélete sem áll meg. Abban pedig vannak perpesktivák.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Bár én már semmin nem csodálkozom. Ha nekem ekkora gyakorlaton lenne, akár minden nap megeresztenék egy feljelentést. Bár gondom van mert itt nincs III/III-as csoportfőnökség....

Na ugye hogy jól tudod, még ezt is! Nincs, mégis ezt emlegeted - te használod "ütőkártyának" nyakra-főre, kanadai állampolgárságú magyar polgárokra űberezve, fujj! - és huhogsz rendszeresen, mások nyakába varrnád a hülyeséged a fene nagy tudásoddal és a satnya tapasztalatoddal. Nos, ebben van a te nagy gyakorlatod!

Mint ahogy nagymamám mondaná:

Mit képzelsz te magadról? Miket beszélsz? Csúnya dolgot műveltél, ne hozz szégyent a családra. Ez nem járja!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Tudod Rafikam ez a feljelentosdi a canadahunon nem nyero.
Igencsak kifogytal az ervekbol ha igy akarod sarokba szoritani a beszelgeto partnereket.
Azert azt elarulhatod hol akarsz feljelenteni itt vagy az Ó hazaban?
Ugy megijedt toled mindenki, hogy meg a vegen pelenkat kell kiosztanom:D
 

deladunay

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudod Rafikam ez a feljelentosdi a canadahunon nem nyero.
Igencsak kifogytal az ervekbol ha igy akarod sarokba szoritani a beszelgeto partnereket.
Azert azt elarulhatod hol akarsz feljelenteni itt vagy az Ó hazaban?
Ugy megijedt toled mindenki, hogy meg a vegen pelenkat kell kiosztanom:D
Nekem azert lenne egy indtitvanyom. Ezek utan,hogy egymast szapuljak itt a forumon, egy bizonyos ido utan igazi adatokkal kellene szolgalniuk a vitapartnereknek, akirol nem tudjuk,ki O! Igy azt hiszem elkerulheto lenne a szemelyeskedes es a feljelentkedes!...Azt hiszem:p
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
A RÓLUNK rovat igy kezdődik:

Működésének célkitűzéseit az Ontario tartomány által 1984-ben jóváhagyott szabadalmi levél így fogalmazta meg: (ebben biztosak vagytok?)

  • <LI class=style10>A kanadai múlti-kulturális szellem ápolása <LI class=style10>A magyar történelmi és kulturális hagyományokat a kanadai múlti-kulturális társadalomban szolgálni és terjeszteni <LI class=style10>A magyar származású és műveltségű embereknek a kanadai társadalmi életben való megerősítése. <LI class=style10>(hogy?)<LI class=style10>A magyar származású bevándorlókat a kanadai társadalomba való beilleszkedésének elősegítése. <LI class=style10>Elősegíti a magyar származású bevándorlók kanadai társadalomba való beilleszkedését. <LI class=style10>A környék magyar eredetű lakóit művelődési, nevelési, emberbaráti és társadalmi jellegű munkával támogatni.
  • Ennek még átfogalmazva sincs semmi értelme.
  • Tagjait kulturális és társadalmi tevékenységre buzdítani
  • Hajrá Bede! Hajrá Bede!
A Kultúrközpont vezetőit két évre a tagság választja meg.
Na ne röhögtes!

Hát kérem gondban vagyok...
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajra magyarok!

I have a good news.
Az uj fotitkar ismet a regi : Mudlicz Katilin lett tagsagi megszavazas nelkul a tagsag altal megszavazott Forrai Levente helyet (legtobb szavazatot o kapta).
Igy ismet osszeallt a regi garda.

Hajra magyarok!

De kik azok akik Magyarorszagon szulettek a jelenlegi vezetesbol:
Szabo katalin Ausztria
Vaski Gabor Kanada
Mudlicz Katalin Jugoszlavia
Mudlicz Janos Jugoszlavia
Ilyes Lehel Romania
Dancs Rozsa Romania
Stadler Timea Romania
Toth Eva ismeretlen
Bede Fazekas Zsolt Magyarorszag

Szoval egy maximum ket ember.

Igy lesznek a tobbsegi magyarokbol kisebbsegiek!

Hajra magyarok!


Magyarhazi hirek:

Jövőkép Víziónk - Célunk
Egy erős, es létfontosságú magyar kulturális közösség a kanadai Ontarióban.
Sok szervezet nagy közössége, amely megtartja és terjeszti a magyar kulturális és történelmi hagyományokat.

Hol vannak azok a szervezetek?

Hajra magyarok!

Masik hir:
Október 25-én 3 órakor emlékműsor a Magyar Ház Árpád termében
Ünnepi szónok Németh Zsolt, a Fidesz képviselője.

Tenyleg partfuggetlen a Magyar Haz (????) vagy csak helyezkedik a vezetoseg?

Hajra magyarok!
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajra magyarok!
(#1735)
Hajra magyarok!
Hát, lehet, hogy nem így tettem volna fel magamban a "ki-kicsoda" kérdést, de ha most már ezt nézem, szivesebben vettem volna, ha mindenki magyarországi, csak a kultúros nem: ugyanis meghívottainak névsorából következtethetni, hogy az nemcsak MO-on leélt évei alatt felvett meggyõzõdéseinek tükre, hanem talán még valamiféle politikai nyomás eredménye is lehet (magyarán korrupció, hehehe). E szempontból lehet, hogy jó is, hogy nemsokára visszahívják/bezárják/lespórolják a torontói magyar konzulátust....
S bár még nagyon messze állunk tõle, nagyon szeretném, ha a MagyarHázi tisztségeket nem holszületési érdemeikért, hanem hozzáértésükért kapnák a fejesek - talán többen, talán kevesebben, talán másként, mint ahogy azt a mai Alapszabály elõírja. Esetleg, valami business-like, szükségdiktálta, Charity-specific módon - mint a többi komoly multikulturális szervezetek.
Igen, szükség lenne egy igazán reprezentativ igazgatói tanácsra, értelmet verni a Pufi által (#1734) felhozott/berámázott célkitûzésekbe, rendszeresen megfeleltetni azt a kanadai multi-kulturális politika irányelveivel stb..
Na, az ilyesmit szeretném valahogy összekapcsolni mégelõzõ (#1705) hozzászólásoddal....
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Erdekes esemenynek adott otthont tegnap a reformatus templom. Nemeth Zsolt mint meghivott vendeg tartott beszedet az egyhaz unnepen.
Nemeth ur nevszerint egyetlen torontoi nevet emlitett Kosaras Pufiet, aki eloszor ide kihozta ot az amerikai "itt-ott" talalkozorol. Meleg szavakkal emlekezett meg errol az esemenyrol es termeszetesen a kovetkezo helyi TV musorok egyekeben latni is fogjuk azt az exluzive interview-t, amelyet a kanadai tv-nek adott a kepviselo ur.
Amikor a szponzorok nevenek felsorolasara kerult a sor a TV nevenek felolvasasakor a megjelentek megkulonboztetett, halas tapssal es szavakkal meltattak azt.
Ugy tunt a MH-n kivuli magyarsag nagyra ertekeli meg az onzetlenseget.

Kosaras urat Szabo Katalin es Dancs Rozsa tarsasagaban lattam, ami nem kis meglepetest keltett.
Bede ur szinten a megjelentek kozott volt, bar Vaski ur hianya feledheto volt szamomra.

Remeljuk Pufi majd reszletezi az esemenyt!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a figyelmességedet, valóban jólesett, hogy vannak olyan politikusok akik igy emlékeznek azokra az időkre, amikor még az ő patronálásuk - itt az emigrációban - nem volt éppen ,,ajánlatos,,. A 80-as évek végére felnőtt ugynevezett ,,demokratikus ellenzék,, támogatása sok olyan úrnak ,,hazaárulás,, volt akkor akik ma valahol a frontvonalban lihegnek. De sebaj az élet időnként kárpótól. Németh Zsolttal ez a negyedik interjum amit készitettem amióta vezető politikus lett. Parlamenti dolgozó szobájában fogadott és nagy megtiszteltetésnek éreztem. Remélem hamarosan akár külügyminiszter is lehet.
Az valóban engem is meglepett, hogy a bemutatáskor mi voltunk az elsők akiknek tapsolt a közönség, a Magyar TV és személyem. Utánna még a rádió kapott tapsot.
Szabó Katival és Dancs Rózsával nagyon kellemesen lehet vacsorázni, bár kicsit felugrálósak a ,,lányok,, és többet voltak távol az asztaltól mint ott. De majd a jövőben ,,lekötöm,, őket.
Mindent összevetve nagyon kellemes este volt és volt egy meglepetés előadóm is, Kató Béla erdélyi püspök helyettes, aki valamilyen más bolygóról érkezett. Tiszta, meleg, emberi hang amit megütött, hivalkodás nélküli tenniakaró és állandóan tevő ember állt velünk szemben. A feladatok megjelölésében, azok végrehajtásában kialakitott életfilozófiája sokunk számára komoly üzenet. Már azokra gondolok, akik értették őt. Örülök, hogy erre járt püspök úr.
----------------------------------------------------------
Másnap elmentünk az 56-os ünnepségre. Bevallom egy ideje izgatottan megyek ilyen helyre, mert félek, hogy mit csinálnak 56 emlékével. Itt is ilyen gondjaim voltak. Adva van egy jól lebonyolitott 56-os ünnepség. De nincs rajt kontrol. Akik összeállitották azoknak egy műsoros estét jelentett az egész, nekem meg 56 szelleme hiányzott. Kérem tisztelettel 56 nem öncélú heppening. 56 a XX század legnagyobb forradalma, a világ csodálatátkivivó szabadságharc volt. Ennek ott kell lenni a levegőben. A helyzetet némileg az menti, hogy maguk az előadók egyéni teljesitménye jó időnkét kiváló volt. De a Feltámadott a tenger - a Márc 15-i ünnepségekről elörökölt vers mellett - tucatnyi vers van magáról 56-ról. Jobb lett volna onnan válogatni. Nagyszerűen mondta a fiatalember a Szabadság cimű verset és kiváló volt a hazai szinész aki a Faludy verset szavalta. De hosszú volt az összekötő és a legnagyobb tévedés a befejezés volt. Két dolog miatt, hosszú volt és nem erre az estre való. Németh Zsolt nagyhatású beszéde után be kell fejezni egy estet s nem leejteni a jól felépitett hangulatot. S még valami kedves erdélyi barátaink, 56 nem erdélyi történet, még akkor sem ha szimpatizáltatok a forradalommal. Ennek figyelembevételével kell hozzáállni. Kár volt érte, mert a kevesebb több lehetett volna. De mindent összevetve gratulálok a szervezőknek.
 

Jalna

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajra magyarok!

De kik azok akik Magyarorszagon szulettek a jelenlegi vezetesbol:
Szabo katalin Ausztria
Vaski Gabor Kanada
Mudlicz Katalin Jugoszlavia
Mudlicz Janos Jugoszlavia
Ilyes Lehel Romania
Dancs Rozsa Romania
Stadler Timea Romania
Toth Eva ismeretlen
Bede Fazekas Zsolt Magyarorszag

Csak egy szimpla kerdes? Ha valaki Magyar es ugy is beszel, akkor nem mindegy hogy hol szuletett? Vagy itt is mar hatar tologatasrol van szo? Nem az o hazaba vagyunk.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak azert mert valaki magyarul beszel az meg kozel sem jelenti azt, hogy magyar is.
Pl: egy kanadai, amerikai, ausztral vagy indiani semmi szin alatt nem nevezne magat angolnak, csak azert mert angolul beszel.
vagy egy mexikoi nem spanyol csak azert mert spanyolul beszel.

Nem tudtad ezt baratom?
 

bubu

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajra magyarok!

De kik azok akik Magyarorszagon szulettek a jelenlegi vezetesbol:
Szabo katalin Ausztria
Vaski Gabor Kanada
Mudlicz Katalin Jugoszlavia
Mudlicz Janos Jugoszlavia
Ilyes Lehel Romania
Dancs Rozsa Romania
Stadler Timea Romania
Toth Eva ismeretlen
Bede Fazekas Zsolt Magyarorszag

Csak egy szimpla kerdes? Ha valaki Magyar es ugy is beszel, akkor nem mindegy hogy hol szuletett? Vagy itt is mar hatar tologatasrol van szo? Nem az o hazaba vagyunk.

Igazad van Jalna!kiss Az, hogy a "megszalt " teruletrol vannak epp ugy Magyarok mint mi, de ha a csinompalkonak nem tettszik akkor " To Bad"!
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Hajra magyarok!

Az is egy erdekes momentum volt, mikor a helyi szekelyek kerdeseket inteztek, Nemeth Zsolthoz a romaniaban europai kepviselove valasztott Tokes Laszlo tiszteletessel kapcsolatban. A veszekedes vegen Nemeth kijelentette, hogy a Fidesz Tokest tamogatja es aki Tokes ellen van az a Fidesz ellen van.

Erdekes szemlelete van ennek a Nemeth fiunak.
Rakosieknak volt hasonlo szellemisege.

"Aki nincs velunk az ellenunk van"-mondtak Rakosiek es mondja most Nemeth Zsolt urfi.
Mikor ernek mar fel Kadar Janos szintjere, aki azt mondta, hogy:

"Aki nincs ellenunk az velunk van".

Meg van fejlodesi lehetoseguk a fiuknak.

Azert valahogy nagyon erdekes ez az egesz dolog, hogy pont egy ilyen szellemisegu POLITIKUS-t hivtak meg a politikailag semleges MH-ba 56-al kapcsolatban egy diszbeszed megtartasara.

Igaz volt ott mar diszvendeg Morvai urholgy is, akkor miert lenne ez olyan nagy meglepetes!

Hajra magyarok!
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem hiszem, hogy a szuletesi helyuk miatt kellene hibaztatnunk a Vezetoseg tagjait.
Van sok mas, ami miatt raszolgaltak, de nem ez.
Az a korulmeny pedig, hogy az egyetlen magyarorszagi, Bede- Fazekas valoszinuleg a legkartekonyabb az egesz bagazsban, eppen azt bizonyitja, hogy a szuletesi hely se nem oszt, se nem szoroz.
A baj inkabb az, hogy szuletesi helytol fuggetlenul, egy osszeeskuves alakjait latjuk, amint eppen szabotaljak a celt, amelyre feleskudtek.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Már megint csak az unalmasan ködös, ámbátoros hablaty ...

Nem hiszem, hogy a szuletesi helyuk miatt kellene hibaztatnunk a Vezetoseg tagjait.
Van sok mas, ami miatt raszolgaltak, de nem ez.
Az a korulmeny pedig, hogy az egyetlen magyarorszagi, Bede- Fazekas valoszinuleg a legkartekonyabb az egesz bagazsban, eppen azt bizonyitja, hogy a szuletesi hely se nem oszt, se nem szoroz.
A baj inkabb az, hogy szuletesi helytol fuggetlenul, egy osszeeskuves alakjait latjuk, amint eppen szabotaljak a celt, amelyre feleskudtek.

Miért nem gondoltál még arra ennyi kudarcba fulladt próbálkozás után, hogy valami mással, másféleképpen próbálkozz kifejezni magad ezek után? Méghogy a "legkártékonyabb" ... meg hogy ráadásul "valószínűleg". Mindez az összeesküvéssel katyvaszolva ...
De egyáltalán: mit is akartál mondani?
 
Oldal tetejére