Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Kergebirkák!

Látod Zsoltika még a kis füllentéseidben sem vagy következetes, el el szólod magadat. ,,Látod Sanyi!,, De ennyi és semmi többet nem érdemel személyed. ...

Talán annyit még megér hozzátenni, hogy amikor engem itt már sokadszorra Zsoltizol, Zsoltiztok, ezután mindíg be fogom írni, mint már korábban többször is, hogy nem vagyok Zsolt.
Azért, mert nehéz a felfogóképességetek, az olvasók előtt nem kellene hogy hülyére vegyétek a figurát. Értetlenkék! Legalább ezzel ne szédítsétek az itt olvasókat. Majd talán a Sanyi is rájön, beletörődik egyszer, hogy a sok marhaságot Zsoltról, rólam és másokról is, amit itt előadtok, tücsköt-bogarat összemostok - tényleg nem jó túlzásba vinni. Mert ... a végén még megárthat. Jó, ha vigyáztok!
Németh Zsolt a parlamenti dolgozószobájából eljött hozzánk Torontóba, itt járt a Magyar Házban

- a legszemléletesebb példa erre ...
ugye ezt még értitek? Merthogy idáig heves kirohanásaitokkal, harcba szálltatok (Pufi, Sanyi és a többi helybéli kiscsoportos) mindazzal, amit Ő képvisel. ... hát most mondjátok: kellet ez? Olvassátok el újra az Alapszabályt még ma, lefekvés előtt. Várom az interjút, annál is inkább, mert nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a régi találmányt, a pufista kérdést most Németh úr is megkapta, "Kellünk e nektek?" - és arra gondolok, hogy esetleg csoda történt veletek, és az utóbbi napokban beállt nálatok talán valamilyen új, a legújabb fordulat?
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Itt senki nem sanyi. Ha neked a sanyizas megfelel, akkor a Zsoltizas miert nem?

Van Sanyi köztünk, mindenki tudja, aki ide jár, csak most letagadod - ezt is. A Zsoltizás hogy miért nem? - a gyengébb képességed megértem, figyelembe is veszem - tehát mégegyszer, próbáld meg megjegyezni, vésd oda Hitchens Paradoxona mellé:

nem vagyok Zsolt.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Ami valóban jólesett ...

Köszönöm a figyelmességedet, valóban jólesett, hogy vannak olyan politikusok akik igy emlékeznek azokra az időkre, amikor még az ő patronálásuk - itt az emigrációban - nem volt éppen ,,ajánlatos,,. A 80-as évek végére felnőtt ugynevezett ,,demokratikus ellenzék,, ....

Az valóban engem is meglepett, hogy a bemutatáskor mi voltunk az elsők akiknek tapsolt a közönség, a Magyar TV és személyem. Utánna még a rádió kapott tapsot. ....

Ami még meglepőbb számomra, hogy a demokratikus ellenzék Pufi véleményében itt fentebb, macskakörmök közé került. (A jól ismert, Tőle megszokott, szokásosan alsós formában - megint) Hogy miért, mit takar az idézőjel, azt legalább utólag illene kielemezni, hogyan lehetséges ez - vagy üdvös volna megmagyarázni az okát, ha lehetséges egyáltalán.
Másik észrevétel, amire az összejövetel résztvevői a tanúk, az a taps. Valóban, először személy szerint Kosaras Vilmos, a Torontói TV szerkesztője kapott tapsot, az egyik hátsó asztaltól, vagy talán kettőtől ...
Később a Torontói Független Rádió tulajdonosa és szerkesztője, Bede Fazekas Zsolt kapott tapsot, de nagyot ám! Zenget tőle a Ház, mert mindenki tapsolt. Micsoda lárma volt! Remélem, az olasz negyed, a St. Clair Ave. és a környéke nem vette túlságosan zokon a kiszűrődő Magyar Házi lelkes zajongást.
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Rafika nem miattad válaszolok, csak szeretném ha a többiek a valós helyzetről tájékozódnának. Jómagam ugyanis már akkor is művészeket hoztam ide az ohazából, amikor Te még jelenteni jártál. Igy könnyebben érthető, hogy az idéző-jelnek valóban jelentése van.
A 80-as évek elején lépett nyiltan a szinre az ugynevezett ,,demokratikus ellenzék,,. Ennek a csoportnak olyan tagjai voltak, mint Csoóri Sándor, Csurka István, KIss János, Demszky Gábor, Kőszegh Ferenc, Rajk Laci, stb... Ezek közül talán csak Kiss és Kőszegh nem voltak itt a többiek igen. Itt persze nem fogadta őket valami egetverő lelkesedés, de ez semmit nem von le annak az értékéből amit a poggyászukban hoztak nekünk. A Demszkyt és a Rajk Lacit jómagam szerveztem a könyvtárban, de a Csoóri és a Csurka előadásának a szervezésében is benne voltam. Ez az időszak a ,,remény,, időszaka volt, a reményé, hogy lesz még szabad haza. Igy utólag visszagondolva talán a Csurka volt a leg baloldalibb és a leg ,,óvatosabb,,. Ezidőben volt a Torontói Tükör cimű lapom, amelyik ennek az ügynek a szolgálatában jelent meg. Ekkor még nincs FIDESZ és nincs SZDSZ sem, de MDF sincs. Vannak kisebb csoportok, de még minden képlékeny volt. A FIDESZ valójában a Nagy Imre újratemetésén elhangzott Orbán Viktor beszéddel született, mint RADIKÁLIS LIBERÁLIS párt. Ma már értelmezni is elég nehéz.
Abból a munkából eredően amit ott és abban az időben végeztem születtek meg a ,,kapcsolataim,, barátságaim. Ebben az időben lettünk jó barátok a Németh Zsolttal ami kultúremberek módjára a mai napig tart. Sajnálom, hogy a másik barátság megszakadt, Rokenbauer Zolival lettünk nagyon jó barátok. A FIDESZből még a Pokornival volt (Kultúszminiszter) kapcsolatom. Ay MSZPből valójában csak a Lendvai Ildikóval van kapcsolatom, amelyik a Lendvay Feri bácsihoz (szinházigazgató) fűződő tiszteletem következménye. Az MDF-ből Dávid Ibolya maradt meg akivel több interjút is készitettem. Talán ennyi. De ezeket a ,,kapcsolataimat,, vállalom politikai hovatartozásra való tekintet nélkül. Aki ott volt a Magyar Házban az hallotta, hogy ezzel Németh Zsolt is igy van. Apropo, hogy került a Házba Németh Zsolt.? Vass Zoltán meghivta a Református Templom 80-ik születésnapi ünnepségére diszvendégnek. A Magyar Háznak úgy gondolom nem volt igazán ünnepi beszéd mondója és éltek azzal a lehetőséggel, hogy Németh itt volt. Eredetileg nem a MH hivta meg.
Van amikor szórakoztató a dumád. Ha mondjuk nem jut pénzem Ludas Matyira, akkor jössz Te. De vannak esetek amikor unalmas vagy. Kár legalább szórakoztatnál. Most csak annyi: a fenti részt nem neked irtam, hanem azoknak az úraknak akik akkor még nem voltak Kanadában - mint Te sem - amikor a mag megfogant.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Rafika nem miattad válaszolok, csak szeretném ha a többiek a valós helyzetről tájékozódnának. ....
Sajnos úgy veszem észre, mi nem ugyanarról beszélünk. A rendezvényről volt szó, nemde? Elrévedeztél a múltba, s megint elkanyarodtál a szóbakerlüt témától nagyon messze, térben és időben egyaránt. De semmi baj ... múltat idézni én is tudok! Megvannak hozzá az éveim, a tapasztalatom, személyesen, Budapestről ... Demszky és a többiek is hozzá! Egyébként még abból az időszakból, amit Te sose láttál, nem is ismerhetsz.

Demszky a Római parton lakott, anno. A gáton túl, a Duna felé, az árterületen. Drótkerítés az utca felől, és ha benyitottál a kapun, 4 lépés, három betonlépcsőn fel és már ott is vagy a ház bejárati ajtajánál. Lehet kopogni.
Ha elég okos vagy és valóban ismered, akkor most megmondhatod ill. leírhatod ide az utca nevét. Ez tényleg nem poggyász holmi! Ilyen a valóság.
De Pufi, nem ám megint kihátrálni, elterelgetni a témát, lássuk mindannyian, hogy mit tudsz!
Nos?

Ui: Pufi, amit írtál, abban a nyolcvanas évek eleje sem stimmel... javítsd ki, légyszi.
 

Vas

Állandó Tag
Állandó Tag
...Demszky és a többiek...
Nosztalgiázunk, nosztalgiázunk?
Ez a sok politikus, jobb- vagy balról, esetleg valami árnyalat-középrõl, mennyi hasznot hozott, személyesen vagy átvitt értelemben, a MH-nak? Pénzügyileg, erkölcsileg, vagy akárhogy másképp?
Mert nekem úgy tünik, csak megosztotta az itteni magyarságot; illetve elidegenítette azt a MH-tól, ébren tartotta az indulatokat - lett légyen az Habsburg, Morvai, Patrubány, Németh vagy akármelyikük. magyarnok sem akart egyebet: csak annyit, hogy ránktukmálja az õ meggyõzõdéseit....
Mûvész kell ide, nem politikus - sebeket hegeszteni, összehozni. És igen, egy becsületes MH-vezetõség - nem mint a mostani, akivel restelnék egyazon teremben mutatkozni is akár.

(Hogy ne értsetek félre: jöhet politikus ahány akar - csoportok/egyének meghívására, vagy saját erõbõl - de a MH távol kellene tartsa magát mindegyiküktõl. Már az Alapszabály szerint is, ha nem más.
Azaz, õk (a politikusok, mármint,) nem ebbe a topikba tartoznak.)
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt az ideje, hogy felhagyj ezzel a folenyeskedo, kicsinyes, primitiv stilusoddal Rafysah2.
Senki nem kivancsi ra!
Ha megsem vagy kepes erre, akkor inkabb menj a MH-ba es ott nyalogasd fenyesre a kedves barataid hatsojat a gyakorlatban, mint ahogy itt teszed elmeletben.
Biztos nagyon halasak lesznak ere, mint ahogy ezert is.
Hova jartal kikepzesre annak idejen?
Munkasorseg? Titkosszolgalat? Meselj inkabb errol!
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Itt az ideje, hogy felhagyj ezzel a folenyeskedo, kicsinyes, primitiv stilusoddal Rafysah2.
Senki nem kivancsi ra!
Ha megsem vagy kepes erre, akkor inkabb menj a MH-ba es ott nyalogasd fenyesre a kedves barataid hatsojat a gyakorlatban, mint ahogy itt teszed elmeletben.
Biztos nagyon halasak lesznak ere, mint ahogy ezert is.
Hova jartal kikepzesre annak idejen?
Munkasorseg? Titkosszolgalat? Meselj inkabb errol!


Nem folenyeskedes ez, hanem szintiszta tapasztalat, ismeretseg, mivel en is benne eltem, es nem utolagos mese valakitol, aki benne se volt es meg a kornyeken sem jart soha, mert az a franya tizezer kilometeres tavolsag es a Demszkyekkel es a tobbiekkel valo ismeretlenseg elvalasztotta. A helyismeret es az akkori mas egyebek az eletem fontos reszei. En 1975-1976 eveirol beszelek, egyaltalan nem a nyolcvanas evek elejerol! Demszky anno valoban ott lakott. Ha Obuda felol busszal mesz ki Romaira, leszallsz a 34-esrol az Evezos utan egy megalloval, mesz, mesz a Voroshadsereg utjan, (ma mar nem ugy hivjak) aztan jobbra befordulsz es balra van a haz.
Eleget segitettem, irjatok ide az utca nevet es kesz.
 

Rafysah2

Kitiltott (BANned)
Ja persze, szugsegtelen leirni az utca nevet, habar ezer eve nem lakik ott, de ti ott hogy akkoriban es sosem jartatok, az is biztos, mert mar kiderulhetett volna es egeszen biztos, hogy azokban az evekben talalkoztunk volna. de hat ....
ilyen sok ev utan meg utolagos magyarazkodast is elfogadok - barkitol. A nagy kerdes; ugyan kitol, kirol es foleg ... mirol?
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a sok politikus, jobb- vagy balról, esetleg valami árnyalat-középrõl, mennyi hasznot hozott, személyesen vagy átvitt értelemben, a MH-nak? Pénzügyileg, erkölcsileg, vagy akárhogy másképp?
- irja Vas úr. Nos azt gondolom igy rossz a megközelités. Nekünk itt az emigrációban más-más feladataink voltak. 56 a tömeges kivándorlását illetően más dimenzióba helyezte a feladatokat. A kilencvenes rendszerváltás pedig ismét új helyzetet teremtett. Igy arról beszélni hogy ,,haszon,, szerintem nem lehet. A haszna elsősorban erkölcsi haszon lehetett csak. - Bár nem mindenkinek. - A két rendszerváltás két teljesen más követelményrendszer az ittélőkkel szemben. Igaz az, hogy ma felerősödött a politikai nzomulás. Pont ma amikor azoknak a bizonyos műsoroknak kellene teret adni amelyeket a Vas úr is hiányol. És igaza van. Ezt egyszer átrághatnánk, addig is jó munkát.:lol:
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
Rafika Senki cimet nem irjuk ki a nettre leven magan vagy politikus vagy akarki.


Most mitol lettel hirtelen ennyire finnyas? Ebben es az ehhez csatlakozo temakban, az elmult evben kibeszeltek emberek, foglalkozasat, lakhelyet, telefonszamat, szemelyes levelezeset, e-mail cimeiket, gyerekeiket es csak par oldallal elobbre a szuletesi helyuket. Az, hogy, hogy nem tunt fel, hogy valakinek a szuletesi helye pl.olyan szemelyes adat ami nem tartozik masokra?
 

Gyongyi54

Állandó Tag
Állandó Tag
(Hogy ne értsetek félre: jöhet politikus ahány akar - csoportok/egyének meghívására, vagy saját erõbõl - de a MH távol kellene tartsa magát mindegyiküktõl. Már az Alapszabály szerint is, ha nem más.
Azaz, õk (a politikusok, mármint,) nem ebbe a topikba tartoznak.)


Tehat, ha Mo.-rol erre vetodik egy politikus, ne menjen a MH.ba, mert az politika. Az van az Alapszabalyban, hogy magyar politikus nem teheti be a labat a MH.-ba?
Inkabb a Tim Hortonsba kellene oket fogadni?
 

Bobobo

Állandó Tag
Állandó Tag
Ilyenkor olyan jókat derülök magunkon. Valójában azt hiszem megártott nekünk valami az internet feltalálása óta. Pl a Gyöngyi egy értelmes nő benyomását teszi a beirásai alapján s aztán jön egy ilyen bődületes beirása. Ilyenkor azt kérdezi az ember, hogy, mond Gyöngyike mennyi ebben a szándék, mennyi a tudatos és mennyi a valós s főleg mennyi a belemagyarázás. Ugyanis amit irsz az nincs benne a Vas beirásában. Lehet, hogy tévedek? Bár tudom vannak akik opositra születtek. Csak azért is.
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Az, hogy, hogy nem tunt fel, hogy valakinek a szuletesi helye pl.olyan szemelyes adat ami nem tartozik masokra?

Ha valaki mar azt is szegyelli, hogy hol szuletett, akkor ott nagy baj van.
En MAGYARORSZAG-on szulettem es magyar vagyok, es nem szegyellem ezt.

Mellesleg kerlek emlitsd meg azt a torvenyi hivatkozast, amely szerint a szuletesi hely egy olyan szemelyes adat, amelynek a kozlese tilos!

Nyilvan, te meg soha nem olvastal ujsagot itt kanadaban!
 

csinompalko1

Állandó Tag
Állandó Tag
Mar korabban valaki feltette a kerdest ki a magyar?

"A magyar nemzetet a magukat magyarnak erzo emberek osszesege alkotja, allampolgarsaguktol fuggetlenul.
A magyar allamot a Magyar Koztarsasag allampolgarai alkotjak, nemzeti hovatartozastol fuggetlenul."

Ez ilyen egyszeru!
 
Oldal tetejére