Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

A MAGYAR HÁZBAN, MINDANNYIUNK HÁZÁBAN!

MINDEN TAG KÉRJÜK JÖJJÖN EL!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!
 

bbarna

Állandó Tag
Állandó Tag
De ... ki emlékszik már minderre? Lehetséges, hogy csak én?
Letagadni mindent le lehet. Tényeket, csődhelyzetben lévő vezetőségeket, le lehet terelni a szót, be lehet bizonyítani bármit, és annak az ellenkezőjét is. Mint most is. Kérdés: kinek az érdeke?

Én jól emlékszem György József cikkére a KAMU-ban. Azzal kezdte, hogy Nagy Sándor (az akkori háznagy) nem fogadta öt kellő lelkesedéssel amikor ellátogatott a MH-ba. Rosszindulatú kritika volt. Természeten volt alaposan megfontolt vélemény is a ház reménytelen helyzetéről. Az 1998 márciusi közgyűlés jóváhagyásával Vaski Gábor vezetésével egy szakértőkből álló bizottság kiértékelte a Magyar Ház sikeres működésének lehetőségeit. Ennek a bizottságnak az 1999 márciusában benyújtott angol nyelven írt jelentésének magyar összefoglalójában olvashatjuk:

Ha nem történik alapos, átfogó változás a Kulturális Központ intézményét illetve az épülettel kapcsolatosan, a jelenlegi tagság nem fogja tudja fenntartani a romló épületet és a szervezet csődbe fog menni az elkövetkező öt éven belül.
Alapost változás történt, 2003-ig sikeresen működött a ház, de sajnos az ezután választott vezetők nem tudták biztosítani a sikeres működtetés feltételeit.


Nem tudom, hogy van-e értelme visszatekinteni az elmúlt eseményekre, szerintem igen, tanulságos.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

A MAGYAR HÁZBAN, MINDANNYIUNK HÁZÁBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!​
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Ebből az derül ki, hogy a törvényszerűség a vasárnapi választással kapcsolatban még kérdéses. Ez tény.
Lehet így, vagy lehet úgy, sőt, lehet még amúgy is!

Arra a tényre is érdemes volna egy szempillantást vetni, vagy talán még többet is, hogy mi volt az a beadvány, ami a bíró elé került. Ezt ha megtudhatnánk, talán érthető volna sok más kérdéses pont is, miért nem született döntés, miért lesz döntés csak kedden, és mire fog döntést hozni a bíróság.
Van itt bizonytalanság, mindkét oldalon, és még a bíró is csak készülődik a döntés meghozatalára. Keddre lesz egy újabb meghallgatás a bíróságon, aztán az ígért döntés.
Ha lett volna ismertetés az eredeti beadványról, akár csak egy cetlin, mint amit a bíró kibocsájtott - de még jobb volna egy másolat az eredeti szöveggel, az aláírókkal együtt ... egyszerűbb lenne. Hogy miért titkolják a tagság előtt a beadványt a holnapi események előtt, egyenlőre az is titok.

Nagy zavar van ebben a Kemeny agyban:
a torvenyszeruseg a vasarnapi valasztassal kapcsolatban nem kerdeses. A biro szavai szerint a valasztas megtarthato (MAY proceed), hatalyba viszont csak Marcius 8 utan lepHET, vagy nem. A biro bolcsen a felperesre bizta, hogy megtartja-e a valasztast. Ha a felperes ugy dont, hogy megtartja,akkor az alperesnek ezt tiszteletben kell tartania. Ha tetszik, ha nem.
Egy vilagos: a Vaski garda ezzel lepeshatranyba kerult, mert ha ignoraljak a holnapi valasztast es a keddi dontes ellenuk szol, veguk, nincs eselyuk egy masik valasztasra.
Ha viszont az ideiglenes Vezetoseg ellen szol a keddi dontes, ok meg mindig indulhatnak/indithatjak jeloltjeiket a 27-i valasztason.

Lehet Kemenyiteni, de szellel szemben nem lehet p@i.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

A MAGYAR HÁZBAN, MINDANNYIUNK HÁZÁBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!
 

Pufi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam egy levelet...

tovább megyek: érdekes levelet kaptam. Érdekes levelet, mert okos érvei vannak a levélirónak még akkor is, ha közben adós marad egy pár válasszal. Nevezetesen:
a./ Szerinted mikor kaptátok meg a felhatalmazást arra, hogy a Ház cseréjét végrehajtsátok?
b./Ha minimum 3 vagy 4 éve akkor miért nem lett eladva a Ház és miért nem vettünk másikat, kissebbet, gazdaságosabbat?
c,/ Ugyanis valóban rossz állapotban van a Ház, de 3-4 év alatt tovább romlott. Kié a felelőség, hogy nem történt semmi? Szerinted nem az Épület Bizottságnak kellett volna megirni azt a levelet, amit most megirtál? A tagság megszavazta az eladást, mire vártatok?
d./ Valóban ha meg lesz a választás és pártosság nélkül állunk az ügy mellé, óhatatlanul szembekerülünk azokkal az emberekkel akik most feszitik a húrt mind a két oldalon. Van ötleted, hogy egy olyan Vaski által irányitott ,,lekezelő,, stilust, hogy lehet szimpatikussá avagy hasznossá tenni?
e./ Láttam egy tervedet, ami közelebb állt egy Shopping Centerhez mint egy Community Hallhoz, sokkal nagyobb budgettel, mint amit kibir a community. Ha akkor azt mondtam volna Valér ne álmodozz maradj a realitás talaján biztosan azt hitted volna, hogy én vagyok az ellenség. A közelmúltban meghivtalak Benneteket egy TV-s beszélgetésre, nem jöttetek el. Kár. Ott nyilvánvalóvá lehetett volna tenni mindent, a mai diagnózist meg lehetett volna ejteni. El lehetett volna mondani, hogy hol tartunk és mire számithatunk. Tudod Valér mi a tagság. A tulajdonos tagság. És akkor nem kellett volna megirnod ezt a leveled, amivel vagy egyetért az ember, vagy nem. A ,,vagy,, onnan jön, hogy mi is itt lakunk, itt élünk, tag-tulajdonosok vagyunk, de csak a ,,galleri tagok,, tudhatnak valamit, előlünk el van zárva, illetve titkositva van. Megtudod mondani miért? Felmértétek egyszer is, hogy ez a ,,titkositás,, mennyi kárt okoz Nektek. Az összes pletyka, találgatás az információ hiány miatt keletkezett. Erre, hogy nem jöttetek rá?
./f Befejezésül sajnálom a TVs beszélgetést. Sok minden kikerülhetett volna e mögül a lila köd mögül. Azt már nem is merem mondani, ezzel tartoztatok volna a tagságnak.
-------------------------------------
S amikor ezt irod:
Mint egy onkentes, aki rengeteg munkat vegez a KMKK ugyeiben, belulrol latom, az utolso ket evben mekkora es milyen karos hatassal van a vezetosegre egy tucat uvolto,meg gondolatlan vagy maskeppen, oncelu egyen. Nem csak megzavartak ezt az onkentes, sokat aldozo csapatnak a munkajat, hanem a mi demokratikus intezmenyunknek es annak a tagsaganak sertettek meg a demokratikus jogaikat.
egy kis átalakitással:
az utolso ket evben mekkora es milyen karos hatassal van a tagságra egy tucat uvolto, meg gondolatlan vagy másképpen, öncélu egyén.
Ugye arra azért még emlékszel, hogy az ex elnök kikapcsoltatta számtalan esetben a mikrofont, ha neki nem tetsző volt a vélemény, gondolom arra is emkézhetsz, hogy a Vaski majd a Szabó Kati is a Te pénzeden, a mi pénzünkön Security embereket fogadott. Meg tudnád mondani kitől féltek? Mert ha nem féltek akkor miért jöttek 50 dolláros órabérbe, befogni a camerám lencséjét?
Szeretném ha értenénk egymást, hisz nagy szükség van rátok. A fiatalokra, a szakemberekre, a gyerekeinkre. De nem lehet azokat az embereket lekezelni, akik megvették, fenntartották ezt a Házat immár 45 éve. Remélem egyszer még szembeülsz velem egy magyarházi vacsorán és ami most kimaradt, ott visszakerül a helyére.
KV.

A Magyar Hazunk…An unhealthy democracy desperate for common sense.ffice:office" /><O:p></O:p>
Fekete Valer Epulet bizotsag tagja<O:p></O:p>
Egy par hettel ezelott, leendo vevok mernoki felulvizsgalat soran kepviseltem az eladoi oldalrol a Magyar Hazat. Mar lassan negy eve, hogy szakmai velemenyt keszitettem az epuletrol es beszamolot tartottam a tagsagnak . Emlekszem milyen meglepetessel fogadtak az allapotfelmerest, illetve mennyire elhanyagoltolt es leromlott allapotba kerultt a szep es csodalatos hazunk.<O:p></O:p>
Azota sajnos folytatodott az ingatlanunk amortizacioja valamint tragedia, milyen allapotban van most. Szo szerint omlik ossze a szemunk elott a haz. Porra valnak a teglak, olvadnak a benti falak, beesik a mennyezet, szinte nics mar egy szoba sem, ami hasznalhato. <O:p></O:p>
Ahogy bejartuk az ingatlant, es valaszoltam a feltett kerdesekre, nem tudtam szabadulni a attol a gondolattol, hogy az epulettel kapcsolatos tortentek mennyire tukrozik a torontoi kozossegunket.<O:p></O:p>
A napokban nagyon sok emailt, linket es levelet kapok postan, meglepo, hogy mire kepesek az emberek ...Mint egy onkentes, aki rengeteg munkat vegez a KMKK ugyeiben, belulrol latom, az utolso ket evben mekkora es milyen karos hatassal van a vezetosegre egy tucat uvolto,meg gondolatlan vagy maskeppen, oncelu egyen. Nem csak megzavartak ezt az onkentes, sokat aldozo csapatnak a munkajat, hanem a mi demokratikus intezmenyunknek es annak a tagsaganak sertettek meg a demokratikus jogaikat. I will explain this in a moment.<O:p></O:p>
Eloszor egy kulon pontot szeretnek kifejteni, ami lehet egyben a legfontosabb is. <O:p></O:p>
Itt vagyunk egy szep kis haboru kozepeben. Minden tagnak fel kell fognia azt, hogy amikor ennek vege lesz, (es lesz ennek egy vege!) szukseg lesz arra, hogy mint tagok, mindannyian vissza terjunk a hazhoz es egymassal talalkozzunk, programokon vegyunk reszt, filmeket nezzunk, tancoljunk, asztalhoz uljunk es boros poharral a kezunkben egymas szemebe nezve, egeszsseget, jo letet es hosszu eletet kivanva kocintsunk egymassal. Igy a tovabbiakban a retorikat, a vadsagot csokkenteni kell, ha nem marad kozosseg a haboru vegere vegunk van. <O:p></O:p>
Vegulis, az internet reszben abbol al, hogy nevtelenul adhatok velemenyt, ebben az ugyben, a mi kis kozoseggunkben, ahol mindannyian legalabb latasbol ismerjuk egymast, illene sajat nevunk allat kommunikalni egymassal. Mutassunk annyi tiszteletet egymas fele, irjuk ala es vallaljuk fel velemenyeinket, javaslatainkat. <O:p></O:p>
<O:p></O:p>Perhaps when all this is over, we can all have a laugh about it over a palinka. I think we could all use one about now.<O:p></O:p>
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

A MAGYAR HÁZBAN, MINDANNYIUNK HÁZÁBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!
 

Ámbátor

Állandó Tag
Állandó Tag
tovább megyek: érdekes levelet kaptam. Érdekes levelet, mert okos érvei vannak a levélirónak még akkor is, ha közben adós marad egy pár válasszal. Nevezetesen:
a./ Szerinted mikor kaptátok meg a felhatalmazást arra, hogy a Ház cseréjét végrehajtsátok?
b./Ha minimum 3 vagy 4 éve akkor miért nem lett eladva a Ház és miért nem vettünk másikat, kissebbet, gazdaságosabbat?
c,/ Ugyanis valóban rossz állapotban van a Ház, de 3-4 év alatt tovább romlott. Kié a felelőség, hogy nem történt semmi? Szerinted nem az Épület Bizottságnak kellett volna megirni azt a levelet, amit most megirtál? A tagság megszavazta az eladást, mire vártatok?

Nem, kedves Pufi, amit kaptal az nem egy level volt, hanem egy bamulatos hipokrita mestermu.
Fekete, aki minden tekintetben a Vezetoseg kezere dolgozott, egyszer sem emelt szot a "demokracia" erdekeben, amikor a sorozatos valasztasi es egyeb csalasok a szeme elott tortentek, egyik a masik utan. Nem emelt szot demokraciaert akkor sem, amikor palyazat nelkul megkapta a teto javitas munkajat, magas aron, amit immel-ammal vegzett el es a teto azota is beazik.

Ha neki mindegy, hogy a valasztas mikor lesz, akkor a holnapi miert nem felel meg neki? Az miert nem eleg demokratikus? Miert nem marasztalja el Szabot es Vaskit, az esztelen szabotazsaikert?
Miert nem irt levelet akkor, amikor a rendes ketevenkenti valasztas ideje elmult anelkul, hogy a valasztas megtortent volna?
Miert nem emelt szot, amikor a jelolesekhez a nevetseges felteteleket szabtak, melyeknek legkevesbe ok feleltek meg? Hol volt a Fekete hivo szava, amikor a valasztas kiirasa honaprol honapra kesett?
Miert nem tiltakozott akkor, amikor az egyetlen napra felberelt "uj tagok" epp csak hogy atsegitettek a Vezetoseget a megvalasztasba, holott a kethonapos probaiodejuk nem volt meg? Azutan pedig eltuntek a kodben.

Miert nem tiltakozott a demokracia neveben, amikor targyalas es meghallgatas nelkul egy tucatszam kizartak tagokat, mert a velemenyuk nem tetszett Vaskinak?

Fekete, ugyanugy mint a levitezlett vezetoseg tobbi tagja, azt hiszi, hogy a demokracia az, amikor nekik van igazuk. Minden es mindenki, aki azzal netan szemben all, az arulo, az nem magyar es nem demokrata.

Hej Fekete! A te elkepzelesed a demokraciarol fabatkat sem er. Jokora vastag bor van a kepeden, hogy meg te mereszelsz demokraciarol papolni, az utolso pillanatban, pontosan a demokratikus eljarast megakadalyozando. De kosz, nem kerunk a te demokraciadbol. Volt benne reszunk eleget es torkig vagyunk a kenetteljes alszent dumaddal. Remelem, hogy a levitezlett vezetoseggel egyutt te is a vesztedet erzed, azert probalod csak menteni ami meg mentheto. De ne faradj kerlek, a jatszma a vegehez kozeledik.

Sirjad csak nyugodtan a krokodilkonnyeidet Fekete, a demokracia hianya miatt! Csak ne felejtsd el a felelossegedet, amellyel tartozol azert. Ha eddig nem volt is demokracia, holnaptol uj eletet kezdhetsz, felteve, hogy akarsz, es a suket duma helyett inkabb elmesz szavazni a holnapi kozgyulesben. Tessek, tied a demokracia, magadnak muveled.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Emlekszem milyen meglepetessel fogadtak az allapotfelmerest, illetve mennyire elhanyagoltolt es leromlott allapotba kerultt a szep es csodalatos hazunk.:razz:>:razz:>
Azota sajnos folytatodott az ingatlanunk amortizacioja valamint tragedia, milyen allapotban van most. Szo szerint omlik ossze a szemunk elott a haz. Porra valnak a teglak, olvadnak a benti falak, beesik a mennyezet, szinte nics mar egy szoba sem, ami hasznalhato. :razz:>:razz:>
Ahogy bejartuk az ingatlant, es valaszoltam a feltett kerdesekre, nem tudtam szabadulni a attol a gondolattol, hogy az epulettel kapcsolatos tortentek mennyire tukrozik a torontoi kozossegunket.:razz:>:razz:>

6 eve ,mast se csinaltok mint felmeritek a hazat hogy milyen rossz allapotban van.
Aruld mar kinek dolgozol?Ti akarjatok megvenni?
A vasarlo ker mindig muszaki felmerest /fugetlent, /a megvasarolando epuletrol, es nem az elado.

Profi eladas lehet :confused:amikor maga az elado pocskondiaza le amit elakar adni.
Azt mindenki latja egy kapavagas sem, annyi munka az allag megorzesre nem forditottatok.
Mennyibe kerult ezek a altalad felmert muszaki allapotvizsgalat?
Mennyibe kerult az altalad beszurkozott teto?
Nem bantani akarlak ezek csak kerdesek,amit mar itt tobbszor felvetettek jo lenne ha tudnal valaszolni.

VAgy a nagy demokraciaban nem kaptal engedelyt a Vaskitol? hogy valaszoljal?


Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

A MAGYAR HÁZBAN, MINDANNYIUNK HÁZÁBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!
 

Kemény Áron

Állandó Tag
Állandó Tag
... amiben Ámbátornak igazat adok.

A biro bolcsen a felperesre bizta, hogy megtartja-e a valasztast. Ha a felperes ugy dont, hogy megtartja,akkor az alperesnek ezt tiszteletben kell tartania. Ha tetszik, ha nem.
Egy vilagos: a Vaski garda ezzel lepeshatranyba kerult, mert ha ignoraljak a holnapi valasztast es a keddi dontes ellenuk szol, veguk, nincs eselyuk egy masik valasztasra.
Ha viszont az ideiglenes Vezetoseg ellen szol a keddi dontes, ok meg mindig indulhatnak/indithatjak jeloltjeiket a 27-i valasztason.

Lehet Kemenyiteni, de szellel szemben nem lehet p@i.

Látszik, hogy benned is alapos a kételkedés az ügy kimenetelét illetően, ha a bíró bölcsességére és a cetlijére gondolsz. Szépen le is írtad.

A bíró természetesen nem tilthat meg előre semmit sem. A meghallgatás már önmagában egy figyelemfelkeltő, ráadásul a keddre halasztott döntés, (nem ismerjük még mindíg a felperes beadványát, ne tessenek elfelejteni, ez továbbra is titok. Titkolják, hallgatnak kóla, a cetlit küldték szét mindenkinek, mint bírói "felhatalmazást" a választásra ... egy újabb bírói meghallgatás után méginkább figyelemfelkeltő az eljárás, aminek vége sincs! Ezért természetes, hogy rábízta a felperesre, tegyen(ek) belátásuk szerint, természetesen. Természetesen mindenki Kanadában teheti belátása szerint azt, amit akar, amit jónak lát, amit elképzel, bármit.
Aztán, ha a törvény szerint ez a bizonyos tett törvénytelen, akkor jöhet az ügyben a törvényesség visszaállítása.
Gondoljátok végig. és rájöttök: Kanadában szabad a tett, de ha törvénytelenség történik, akkor bajban van a .... na ki?
Azért mondtam, és Ámbátor is első reakciójában erre utalt, hogy ez még lehet másként is, sőt, az ellenkezőjére is fordulhat. És ez az, amiben Ámbátornak igazat adok.
Semmi másban nem, de ebben a leghatározottabban egyetértek vele.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
MA du 2-kor közgyülés lesz!

MINDANNYIUNK HÁZÁBAN A MAGYAR HÁZBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL ÉS

SZAVAZZANAK, HOGY LEGYEN JÖVÖJE A MAGYARSÁGNAK TORONTOBAN!


MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!
 

covergirl

Állandó Tag
Állandó Tag
Látszik, hogy benned is alapos a kételkedés az ügy kimenetelét illetően, ha a bíró bölcsességére és a cetlijére gondolsz. Szépen le is írtad.

A bíró természetesen nem tilthat meg előre semmit sem. A meghallgatás már önmagában egy figyelemfelkeltő, ráadásul a keddre halasztott döntés, (nem ismerjük még mindíg a felperes beadványát, ne tessenek elfelejteni, ez továbbra is titok. Titkolják, hallgatnak kóla, a cetlit küldték szét mindenkinek, mint bírói "felhatalmazást" a választásra ... egy újabb bírói meghallgatás után méginkább figyelemfelkeltő az eljárás, aminek vége sincs! Ezért természetes, hogy rábízta a felperesre, tegyen(ek) belátásuk szerint, természetesen. Természetesen mindenki Kanadában teheti belátása szerint azt, amit akar, amit jónak lát, amit elképzel, bármit.
Aztán, ha a törvény szerint ez a bizonyos tett törvénytelen, akkor jöhet az ügyben a törvényesség visszaállítása.
Gondoljátok végig. és rájöttök: Kanadában szabad a tett, de ha törvénytelenség történik, akkor bajban van a .... na ki?
Azért mondtam, és Ámbátor is első reakciójában erre utalt, hogy ez még lehet másként is, sőt, az ellenkezőjére is fordulhat. És ez az, amiben Ámbátornak igazat adok.
Semmi másban nem, de ebben a leghatározottabban egyetértek vele.

Kemenyunk puhul, bar eleg lassan...:D
Akkor nekifutunk megegyszer: A biroi "MAY proceed"azt is jelenti, hogy a" tett" mar nem lehet torvenytelen, hiszen a biro megengedte.
Tehat a valaszto kozgyules megtartasa TORVENYES.
Ezutan varni kell keddig, hogy kitudodjon, lehet-e ervenyesiteni a valasztas eredmenyet. (kedden emelkedhet jogerore a valasztas eredmenye - ha nem akkor johet a Mar. 27-i valasztas)

Ilyen egyszeru.
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
MA du 2-kor közgyülés lesz!

MINDANNYIUNK HÁZÁBAN A MAGYAR HÁZBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL ÉS

SZAVAZZANAK, HOGY LEGYEN JÖVÖJE

A MAGYARSÁGNAK TORONTOBAN!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!

A TAGSAG A SAJAT KEZEBE

VESZI VISSZA AZ IRANYITAST!

LEGYEN RESZESE ENNEK AZ

UNNEPELYES PILLANATNAK!
 

Kemény Áron

Állandó Tag
Állandó Tag
A régi szlogen ... Mentsük meg a Magyar Házat!

Én jól emlékszem György József cikkére a KAMU-ban. Azzal kezdte, hogy Nagy Sándor (az akkori háznagy) nem fogadta öt kellő lelkesedéssel amikor ellátogatott a MH-ba. Rosszindulatú kritika volt. Természeten volt alaposan megfontolt vélemény is a ház reménytelen helyzetéről. Az 1998 márciusi közgyűlés jóváhagyásával Vaski Gábor vezetésével egy szakértőkből álló bizottság kiértékelte a Magyar Ház sikeres működésének lehetőségeit. Ennek a bizottságnak az 1999 márciusában benyújtott angol nyelven írt jelentésének magyar összefoglalójában olvashatjuk:
Ha nem történik alapos, átfogó változás a Kulturális Központ intézményét illetve az épülettel kapcsolatosan, a jelenlegi tagság nem fogja tudja fenntartani a romló épületet és a szervezet csődbe fog menni az elkövetkező öt éven belül.
Alapost változás történt, 2003-ig sikeresen működött a ház, de sajnos az ezután választott vezetők nem tudták biztosítani a sikeres működtetés feltételeit.


Nem tudom, hogy van-e értelme visszatekinteni az elmúlt eseményekre, szerintem igen, tanulságos.



Magyar Élet - 1997 június14. szám: "1997 június 1-én közgyűlést tartottak (volna) a torontói Magyar Kultúrközpontban, melynek témája az 1996 évi mérleg elfogadása és az elkövetkezendő időszak feladatainak meghatározása lett volna.... Mivel a nagyfokú érdektelenség miatt (nem volt meg a quorum) a közgyûlés határozatképtelen volt, a Ház vezetõsége súlyos, de szükségszerű lépésre szánta el magát: június 8-ra összehívták a torontói magyar egyesületek, egyházak, szervezetek vezetőit, képviselőit, hogy megoldást találjanak a komoly anyagi nehézségekkel küzdő Magyar Ház további működtetésére, megmentésére."

Hogy is van ez? Szóval a tagokat egyáltalán nem is érdekli, hogy hogyan áll a Ház anyagilag, lévén, hogy el sem akarnak menni az elszámoló közgyűlésre? Ezt meg tudom érteni. A tagoknak igazuk van. Ők megtették kötelességüket,
befizették tagdíjukat. A deficitért nem a tagok felelősek, hanem a vezetőség. Ezért nem értem, miért akarják a számlát velünk az átlag magyarral kifizettetni?!


Kedves bbarna, én még emlékszem ezekre az időkre is.

Talán valóban van értelme visszatekinteni ...


A régi szlogen ...

Mentsük meg a Magyar Házat!

A Magyar Házat fenn kell tartani! - Írta a Kanadai Magyaság 1997 jún.14.-i száma.



A Magyar Élet azt írta 1997 jun. 21-i számában, idézve a főtitkár, Angel János leveléből, hogy a tagság létszáma az utolsó hat-nyolc évben a százat nem érte el. Ez a létszám abban az időszakban megnő, amikor a választások zajlana, az utána következő évben rendszerint visszazuhan. Például a decemberben tartott közgyűlésen 269 fő szavazott, az 1997 jún. 1.-i újabb közgyülin nagymértékű visszaesés történt, ekkorra már csak 87 fizető tag volt.
Ez volt a helyzet 1997 évben.

Mentsük meg a Magyar Házat!
Ki tudná összeszámolni, hogy immár hányadszorra?

Tényleg tanulságos ...
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag
MA du 2-kor közgyülés lesz!

MINDANNYIUNK HÁZÁBAN A MAGYAR HÁZBAN!

KÉRJÜK A TAGOKAT JÖJJENEK EL ÉS

SZAVAZZANAK, HOGY LEGYEN JÖVÖJE

A MAGYARSÁGNAK TORONTOBAN!

MOST CSAK AZ ÖN SZAVAZATA SZÁMIT!

A TAGSAG A SAJAT KEZEBE

VESZI VISSZA AZ IRANYITAST!

LEGYEN RESZESE ENNEK AZ

UNNEPELYES PILLANATNAK!
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
A Magyar Élet azt írta 1997 jun. 21-i számában, idézve a főtitkár, Angel János leveléből, hogy a tagság létszáma az utolsó hat-nyolc évben a százat nem érte el.
Hogy kevesen volnának a MH-tagok, és (hogy) pénzügyileg rosszul megy a MH-nak, az két küllön dolog.
Kevered a szezont a faszonnal.
 

Kemény Áron

Állandó Tag
Állandó Tag
Múlt és jelen ...

Hogy kevesen volnának a MH-tagok, és (hogy) pénzügyileg rosszul megy a MH-nak, az két küllön dolog.
Kevered a szezont a faszonnal.

Nem, kedves burgum. Nem keverek én semmit sem.
Amire reagáltál, az a A Magyar Élet 1997 jun. 21-i számában volt olvasható, és nem én írtam. Az akkori viszonyokat boncolgatták, ami most csak azért került ide, mert bbarna azt állította, hogy amit írtam, az nem igaz. Lehet.
De a mindenkori tényekkel kell kalkulálni, nem a képzelgéssel. Ez tény.
Az is tény, hogy a baj egyáltalán nem mai eredetű, ezért nehogy az utóbbi hat évet, és csakis a hat évet tartsd szem előtt, ha érdemben szeretnél hozzászólni a múlthoz, vagy a jelenhez.
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
...a baj egyáltalán nem mai eredetű, ezért nehogy az utóbbi hat évet, és csakis a hat évet tartsd szem előtt, ha érdemben szeretnél hozzászólni a múlthoz, vagy a jelenhez.
Megpróbálom mégegyszer: ami akkor volt, és ami most van, az két küllön dolog.
(hint:
- akkoriban (még) egy, a magyarság zömétõl teljesen idegen és unszimpatikus, ellitista szellem uralkodott a MH berkeiben,
- most (mármint az utóbbi években, mostanáig) pedig hatalommal való visszaéléssel van (alapos gyanúval) vádolva a Vaski-Kovács-stb csoport.)

Nekem személyesen, egyikük sem tetszett, de mégsem keverhetõk össze.
 

Kemény Áron

Állandó Tag
Állandó Tag
Sőt!

Megpróbálom mégegyszer: ami akkor volt, és ami most van, az két küllön dolog.
(hint:
- akkoriban (még) egy, a magyarság zömétõl teljesen idegen és unszimpatikus, ellitista szellem uralkodott a MH berkeiben,
- most (mármint az utóbbi években, mostanáig) pedig hatalommal való visszaéléssel van (alapos gyanúval) vádolva a Vaski-Kovács-stb csoport.

Nekem személyesen, egyikük sem tetszett, de mégsem keverhetõk össze.


Ez egy régóta tartó folyamat. Nincs két egyforma ember, mindannyian mások vagyunk, az akkori vezetőségre és a tagságra egyaránt vonatkozik, más, mások egytől egyig, kivétel nélkül.
De a Magyar Ház története, ha tetszik ha nem, akkor is folyamat - ahol régen gyökeredző problémát átívelnek a mai napokra. Ezért nem igaz az, amikor olyat olvasok, hogy a vezetőség elkótyavetyélte, eladta, elherdálta, felélte, zsebre tette a köz vagyonát. A tagság vagyonát, ami arra is kevés, hogy fenntartható legyen a Ház. örökségre, adományokra, támogatásokra volna szükség, ezen túl a várva várt kitűnő programokra, aminek hamarosan itt lesz az ideje - elkezdeni, aztán folytatni - a falakat kipúposító rendezvénysorozat ideje jön hamarosan. Erre vár a tagság.
Azokra az új választott vezetőkre vár a tagság, és azokra fognak szavazni, akik még be sem mutatkoztak, terveik ismeretlenek, felkészültségük bizonyításra vár, azokra vár a Magyar Ház, akik ezt szép új, várva várt korszakot majd megvalósítják - mindeni örömére.

Kemény Áron
 

HCCC

Állandó Tag
Állandó Tag

Vasárnap du 2-kor közgyülés lesz!

Mindannyiunk házában a Magyar Házban!

Kérjük a tagokat jöjjenek el és

szavazzanak, hogy legyen jövöje

a magyarságnak torontoban!

Most csak az ön szavazata számit!

A tagsag a sajat kezebe

veszi vissza az iranyitast!

Legyen reszese ennek az

unnepelyes pillanatnak!
 
Oldal tetejére