Kanadai Magyar Kultúrközpont - programok, hirek, informaciok

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Sokkal okosabb nem lettem haz vetel ugyeben sajnos.:(Lehet az nem tudhat rolla aki nem tag?:confused:

Hivatalosan ennyi lett közölve:


Még Nincs Új Magyar Ház
Mon Jun 11, 2012
spacer.gif
91754741339549264.jpg

spacer.gif
Tisztelt Toronto és környéki magyarok !
A régi Magyar Házat pontosan 6 hónapja kellett eladnunk,és kaptuk meg az árát, az 5.5 millió dollárt.Az adósságaink minden kötelező és jogos részét kifizetve maradt 4.6-4.7 millió dollárunk, ami azóta kb. 10 000 dollár kamatot hozott. A raktárban lévő értékeink tárolása pénzbe kerül.A mellékletben szereplő épületet ( Yorkdale Mall környéke )2.7 millió dollárért próbáltuk megvenni, miután lealkudtunk a vételárból 10 %-ot.Az épületet átvizsgáltattuk mérnökökkel, akiktől megkaptuk az átalakitás becsült költségét. Sajnos ez kb. 800 000 dollárral több, mint amennyi pénzzel rendelkezünk. Az Igazgatóság szavazás után elutasitotta az épület megvételét. Az ezt követő megbeszélésen nyilvánvalóvá vált, hogy a tisztelt tagság elvárásai nincsenek összhangban a torontoi ingatlanárakkal. Nagyon valószinű, hogy komoly kompromisszumokat kell kötni ahhoz, hogy Torontoban újra legyen Magyar Ház.

Tisztelettel: Dr. Magyar Tamás
Sajtó igazgató, Magyar Ház,Toronto

<tbody>
</tbody>
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
"Az épületet átvizsgáltattuk mérnökökkel, akiktől megkaptuk az átalakitás becsült költségét. Sajnos ez kb. 800 000 dollárral több, mint amennyi pénzzel rendelkezünk."

/ 4.6 millió megmaradt tőke - 2.7 millió vételár = 1.9 millió dollár, ami maradt volna, + 800 000 dollárral több
:confused:/

Milyen átalakítás kerül 2 700 000 dollárba? Annyi mint az épület vételára? Ekkora átalakítás nélkül nem lehet venni semmit? :!:
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
"Yorkdale Mall környéke"

Na így már egyszerűbb
:D

120 Cartwright Ave..jpg 120 Cartwright Ave.

Fogalmam sincs, hogy milyen átalakítás kellett volna 2.7 millióért. Nem lehet az igényeket alakítani a lehetőségekhez? Az talán olcsóbb lenne :D.
/Pl. födémszerkezetet cserélni, hogy legyen hely a régi csillárnak... az egy kicsit durva./

Ha viszont 2010 decembere óta nem volt átalakítva... akkor talán értem.

Nézzétek meg a videót is- a reklám után! /nem egy templom/:
http://toronto.ctv.ca/servlet/an/lo...right-ave-101201/20101201/?hub=TorontoNewHome

Sok minden nem változott, de azért palánta már nincs:

mlsphoto.php
mlsphoto.php
mlsphoto.php
mlsphoto.php
mlsphoto.php
mlsphoto.php
 

Arpiprimas

Állandó Tag
Állandó Tag
Most már érthető hogy miért kellett volna olyan sokat javítani rajta. Egy kender Grow-op amely úgynevezett hydroponics-ot használ az teljesen tönkretesz mindent ami fából van készítve az épületben s rettenetesen mérgező penész nő az épület falaiban stb.
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
Lám-lám, máshol is vannak bajok, nemcsak a mi kies kis közösségünkben. Úgy látszik, mindhiába szép dolog magyarnak lenni, nem elég jó ahoz, hogy fennmaradjunk, mint közösség.
Granted: ahova nézek, mindenhol veszekszenek/vitatkoznak (ukránok,lengyelek,örmények,zsidók...) - de sehol sem az önpusztításig.
Mi több: egyes bevándorló-nemzet-közösségek egyenesen virulnak!
Már nem is azt keresem, mi hozhatta a helyi magyarságot ebbe a "hangulatba", hanem azt próbálom felismerni, mitől "virulnak" más közösségek:
- sheer megélhetés: "szorul a kapca": magyarnak lenni egyre költségesebb dolog: a hungaricum-ok drágábbak, mint az átlag-kanadai árak; feltétlenül drágábbak, mint a kínai/olasz/orosz árúk - sőt, még a muzulmán "halal" - de még a zsidó "kóser" - árúnál is drágábbak - mindegy, mi okból;
- minőség: (személyesen) valahogy mindig megvan az a kellemetlen háttér-érzésem, hogy "átejtenek": drága a vendéglő, minimális a kulturális műsor - nincs benne semmi odaadás. El-elmegyek egy-egy román/olasz művész(énekes) vendégszereplésére, és irígyen figyelem a közönséget, micsoda meghitt kapcsolatban van a művésszel!....
- közösségi fásultság? Hogy jutottunk ide? Hogyan kell ebből felrázódni?
(Vagy talán inkább: "Fel kell-e rázódni ebből?")

Nem ragozom tovább - lehet, hogy belefáradt a nemzet abba, hogy még egy nemzedéket áldozzon fel (ezért is van az, hogy egyre több szülő küldi el gyermekét boldogulni külföldön - tisztelet a kivételnek). Megintcsak, tisztelet annak a (nagyon kevés) lelkesebbjének, aki itt még próbál valami értelmesebbet szervezni.....
Pedig, csodákat lehetne művelni, ha nem azt néznénk, kinek megy a dicsőség! :(
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Mi itt sokat teszunk a magyarsagert a fenmaradasert, a nepszerusitesert , meg csak nem is a disosegert, de sok esetben meg egy koszonom se hangzik el.
A feljelentgetesek, a rossz indulatu intrikak, kovetelozesek jogok stb, hala csak nagyon kis % ban van jelen,de viszont nagyon hangosak es ezt halljak meg nem a csendben dolgozo kozossegert tevoket.
Egyik ok a politika ami nagyon megosztja a kozosseget, azt hinne az ember komcsizas, hazarulas stb mar a multe.............
Nem jar jo peldaval Mo az anyaorszag sem.
Kioregedett a kint elo kozossegek, nincs kello utanpotlas ezert sorban zarnak(tak) be a magyar uzletek, ettermek stb.

HA csak ezt a forumot nezed, senki nem jar ide a MH vezetoibol pedig vannak legalabb 15-20an. Ilyenkor kellenne "epiteni" a kozossseget, hisz lenne ra ido..............nem sok elfoglaltsagot ad a nagyreszenek a Mh mostansag.

Az elozo vezetosegnek osszegyujtottuk kik azok a muveszek akikre "telthazas" rendezvenyt lehetne csinalni ami osszekovacsolna egy kicsit a kozosseget.................nem jott ossze, mert ha nem az o elkepzelesuk van hanem veletlen a kozonseg igenyet elegitenek ki akkor az mar nem lehet jo.

Benne van a pakliban a nyari uborka szezon is.

HA van valami elkepzelesed ennek a kozonynek vagy passiv tenyeknek megszuntetesere , mi minden jo dolgot tamogatunk, hogy eletben maradjon a kinti magyar kozosseg.
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Uj fejezet a MH eleteben.

A jelenlegi vezetes is kitermelte a sajat ellenzeket.
Igy most az a helyzet allt elo, hogy az ellenzekiek, akik a Vaski-Szabo idoszakban is ellenzekiek voltak,
most ismet ellenzekbe vonultak es keszulnek az evvegen esedekes tisztujitasra.

A jelenlegi vezetoseg ket tagjat is maguk kozott tudjak, sot dr Magyar Tamas szemelyeben mar elnokjeloltjuk is van.
A jelenlegi fotitkar megtarthatna a poziciojat.
A kulturalis igazgatoi posztra Torokne, mig a kozkapcsolatokra Kovessy Zsolt magtv-s az eselyes.

Celjuk, hogy a MH jelenlegi vezetosege ne tudjon uj hazat venni a kovetkezo tisztujitasig.
A hatterben Balint Zoltan van, aki anyagilag tamogatja az ellenzeket.

Az ellenzek kozpontja a Scarlett road-i magyar templomban van, melynek lelkesze varja az alkalmat, hogy poziciohoz jusson az uj MH-i vezetesben.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Meg vagyunk dobbenve ,azt mi a kifogas a jelenlegi vezetes ellen?
MAr valasztas se kell az uj poziciokhoz?

NAgyon tudnank ertelkelni ha egy kicsit reszletesebben is tajekoztatnatok a magyarsagot.
 

Bumm

Állandó Tag
Állandó Tag
Megdobbenesre nincs ok.
Valasztas kell az uj poziciokhoz, de az mint eddig az utobbi par valasztasnal az Aykler szavazatai dontottek, igy lesz most is.
dr. Magyar szemelye kicsit ellentmondasos, mivel tagja volt a Szabo fele vezetesnek, tagja a jelenleginek is es megis a kovetkezo
csapat elnoke szeretne tenni. Ugy tunik mindig a gyoztesek partjan all.
Ugyanakkor hogy lehet a jelenlegi vezetes tagja, ha a kovetkezovel szeretne elnok lenni. Ez mar etikai kerdes.
Ha sikerul elerni, hogy a jelenlegi vezetes ne vegyen uj epuletet, akkor megmarad a regi haz eladasi ara a bankban. Jo kis penz az.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Nyilvan a penz a mozgato rugo, hisz masrol nem is lehet szo, nyari szunet van, lassan mar 1 eve nincs Mh ,meg csak vita se nagyon lehet hacsak nem kotozkodes.
Nincs konnyu helyzetben Klari es Misi elnok alelnok, hisz ha megvesznek akarmit akkor az a baj , ha nem akkor az a baj.
Sokan akar tuzbe tenenk a kezunket az o becsuletesegukert, hogy nem fog a penz semmifele ketes uzletnel landolni, hanem a MH szamlajan van es marad meg nem vesznek valamit,amit a most is ketelkedoknek meg is mutatjak.

Nagyon sajnalom ,hogy Magyar TAmas is az orok tulelokent beszall olyan vonalba amirol nem tudja a tagsagot meggyozni.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
hogy nem fog a penz semmifele ketes uzletnel landolni, hanem a MH szamlajan van es marad meg nem vesznek valamit, ...

Nekem egyre jobban hasonlít a MH története egy hagyatéki civakodáshoz. Amit az öregek összeraktak, azt az örökösök már a betegágynál elosztották... természetesen csak gondolatban és mindenki önmagát érzi a nagyobb "szeletre" jogosultnak. :confused: Majd szóljatok ha már "hívtátok a papot".
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A pletykak arrol szolnak,hogy van uj pap is a buliba................aki eddig csak imadkozott............mara mar aktivizalni akarja magat a Mh ugyben.
 

klari

Állandó Tag
Állandó Tag
Van ebben a "buliban" rabbi, pap, csendőr, pufajkás, volt III/III-as, szekus,.... Mikor fog a MH ügye csak szimplán MAGYAROKRÓL szólni?

Sajnálom, hogy nem látjátok azt, hogy most pontosan szimplán Magyarokról szól. Ez a legnagyobb baj, hogy nem politizálunk, nem vagyunk semerre elkötelezve, csak az itteni Magyaroknak szeretnénk továbbra is egy otthont biztosítani. Mi nem változtunk. Most is azok vagyunk akiket bizalommal megválasztott a tagság jelentős része. Eddig is keményen dolgoztunk és most sem hagyjuk lejebb. Meg fogjuk találni a lehető legjobb megoldást.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Rabbi meg soha nem avatkozott a Mh dolgoiba, es akar fogadasom is van ra nem is fog.

Meg is nyernéd, mert soha nem tudnánk meg... mint ahogy azt sem, hogy más csoportokon belül milyen érdekek, tanácsok, taktikák.... irányítják a történetet. Én úgy látom, az a baj, hogy a torontói MH valamilyen módon mindig egy politikai érdekérvényesítő tényező volt. Fontos szerepe volt a rendszerváltoztatás előtt, -alatt és -után. Ettől a szerepkörtől az eredeti felállásban nem tud megszabadulni és NE LEGYEN IGAZAM, de ez okozza a vesztét.

Ez a legnagyobb baj, hogy nem politizálunk, nem vagyunk semerre elkötelezve, csak az itteni Magyaroknak szeretnénk továbbra is egy otthont biztosítani.

Nem tudom, hogy mekkora a pletykák valóságtartalma, de "kinyílik az ember zsebében a bicska" ha azt hallja vagy olvassa, hogy az egyház vagy XY, a szavazók/szavazatok "befolyásolásával" akarja eldönteni, hogy mi legyen a MH irányvonala és sorsa.....

Hogyan fordulhat elő, hogy valakinek a legnagyobb hibája az, hogy elképzelései ideológiamentesek? Mikor jut már el oda a tagság IS, hogy felismerje, a torontói magyarok "ellensége" nem egy másik torontói magyar csoport, hanem az elmúlás????

Nem kell szeretnünk a másik nézeteit.... de azt, hogy görcsölő hiszti és őrjöngő dühroham a szólásszabadság "mértékegysége", azt már illene befejezni. Nem a balsors tépi a magyarok történelmét, hanem a realitás mérlegelésének és az abból fakadó kényszer elfogadásának hiánya. Milyen kényszer kellene ahhoz, hogy a majdani MH-ban úgy legyen egy meghívott politikus, közszereplő, hogy nem kap megalázó megjegyzést?

Én úgy látom, hogy vagy megváltozik a tagság mentalitása /amit kétlek/, vagy módosítani kell az alapszabályt, a szervezet működését és felállását. Tudomásul kell venni, hogy a MH közössége nem tud egy "asztalhoz" leülni.


Ezt a riportot érdemes végiggondolni! :

- http://atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_1_resz

- http://atv.hu/videotar/20101029_csernok_attila_2_resz
 

burgum

Állandó Tag
Állandó Tag
Rabbi meg soha nem avatkozott a Mh dolgoiba, es akar fogadasom is van ra nem is fog.
:33::33: Dehogyis nem! És méghozzá úgy avatkoznak bele, hogy csakazértis nem szólnak bele. ;);)
(Vicc félre, csak annyit szerettem volna sugalmazni, hogy a MH inkább szolgáltatásokra kellene tegye a hangsúlyt, és nem a magyarság szórakoztatását célozza - mondhatni, egyre sikertelenebbűl. "Tempora mutantur et nos mutamur in illis".)


....nem politizálunk, nem vagyunk semerre elkötelezve, csak az itteni Magyaroknak szeretnénk továbbra is egy otthont biztosítani. Mi nem változtunk. Most is azok vagyunk akiket bizalommal megválasztott a tagság jelentős része. Eddig is keményen dolgoztunk és most sem hagyjuk lejebb. Meg fogjuk találni a lehető legjobb megoldást.
Tudjuk. Pontosabban: hisszük - mert a közkapcsolatok igazgatója nemigazán tudósít.
Persze, "ha rám hallgattok, akkor azt csináltok, amit akartok", de szvsz sürgőssen igenis meg kellene venni egy házat. Hogy nem lesz ideális, azt már amúgy is előre tudjuk, mert arra nincs elég pénz.
Bocsi, de ez nagyon kikivánkozott.
 
Oldal tetejére