Ki a kedvenc íród, költőd?

mrsllama

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom, hogy ezzel elég kommersz vagyok, de AGATHA CHRISTIE!!! Nem csak a krimi királynője!!!
De hogy még mást is mondjak: P.G Wodehouse (ami a humort illeti), James Herriot, Jane Austen, Tutsek Anna is nyerő, és lány kori kedvencem, amit sosem tudok megunni Jean Webster (Nyakigláb apó stb). Nekem ezek a nevek garanciák a jó szórakozáshoz!
 

Pupáker

Állandó Tag
Állandó Tag
Hemingway: Veszélyes nyár
Önéletrajzi, igaz történet két torreádor vetélkedéséről egy forró spanyol nyáron.
 

men0man0

Állandó Tag
Állandó Tag
Kurt Vonnegut: Tőle mindent olvastam, nehéz egy kedvencet kiemelni talán a Börtöntöltelék (Jailbird)
Philip K. Dick: Itt sem könnyű kedvencet választani, szerintem ő novellában igazán erős (Shell Game, Second Variety, The Hanging Stranger).
Terry Pratchett: a korongvilág regényeket nem lehet megunni.
Chuck Palahniuk: ütős könyveket írt, rendesen odamondogat a fogyasztói társadalomnak a legjobbja számomra a Fight Club, de a Survivor, a Choke és a Diary is nagyon jó tőle. Most az Invisible Monsterst olvasom.

Max Brooks: World War Z: Az elmúlt évek legnagyobb könyvélménye volt számomra. Bár a műfaj messze áll a magasirodalomtól, de ilyen jól megírt könyvet már rég olvastam. A kakarterek ábrázolása, a sztori, a hangulat és a formai megvalósítás nagyon ott van. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem idegenkedik a műfajtól.
 

neptunus100

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem Arany János, a versei is, de föleg a Shakespeare műfordításai.
Külföldi írók közül legjobban szeretem Victor Hugo-t.
 

amatar

Új tag
Nem feltétlenül a legnagyobb kedvencem, de nagyon szeretem Vaszary Gábort. Kifejezetten szórakoztató regényeket írt, ha valaki szereti Rejtőt, akkor érdemes vele is próbálkozni. Amit kezdetnek ajánlanék, az A nő az pokolban is úr, szerintem ez a legviccesebb, somolyogva olvastam már végig, többször is.
 

Barbara0203

Állandó Tag
Állandó Tag
Kertész Erzsébet regényeit olvastátok? Nagyon jók, és sokat lehet tanulni belőlük, mert életrajzokat mesél el olvasható és kellemes formában.
 

Barbara0203

Állandó Tag
Állandó Tag
A másik ajánlatom Szabó Magda, épp most olvatam el két történelmi drámáját az Az a szép fényes nap című kötetben, és igazi szabó magdai szinten van ez is. Az Abigél és Az ajtó pedig talán a legjobbak tőle.
 
Oldal tetejére