Ki a kedvenc íród, költőd?

Golyózápor

Állandó Tag
Állandó Tag
A szépirodalmi művek közül talán Szolcsenyicin Gulagról szóló munkája, ami örök érték nálam.
A hosszú éves során számtalanszor elővettem, a hosszúsága miatt ez nem volt lehetetlen. Mindig találtam benne új, megragadó részleteket...
 

timike0246

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvenceim közé csatlakozott Alan Bradley is. Vágytam valami könnyed krimire és így találtam rá az általa írt De mi került a pitébe? regényre is. Egy ifjúsági sorozat első kötete, amiben a egy fiatal lány a főszereplő. Külsőjében feltűnően emlékeztet Wednesday Addams-re. Személyisége ha megfog, mint engem, akkor már félig nyert ügye van az könyvnek. Egy egyedi, kissé kora érett lány az 50-es évekből. Mániája a kémia és a vegyszerek. Továbbá minden lében kanál.
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Régebben Lőricz L. László és Vavyan Fable könyveket olvastam tucatszám. Ök voltak a No1.
Aztán a kezembe került Marcus Meadow első Larkin krimije (Réti László) és a Tarjányi-Dosek páros könyvei akik átvették tőlük az első helyet.
Akik szeretik a krimit és a kalandokat, azoknak ajánlom olvasásra.
Ők a magyarok.

De szinte minden könyvét olvastam Joanna Harris -nak. Megfogott a Csokoládé.
Az összes Dan Brown és Ken Follett könyvet is. És még sok mást. Agatha Christie-t és George Simenon könyveit,
Nem szoktam az ilyen kérdésekre válaszolni, mert mindig kifelejtek valakit, akinek pedig ott a helye a legjobbak között. (Mint pld. Rejtő Jenő!)
 
Utoljára módosítva:

Gufo

Állandó Tag
Állandó Tag
Hosszú a sor, de a top3:
Boris Vian, P.G. Wodehouse, Douglas Adams

Amúgy nem kedvenc írók vannak, hanem kedvenc könyvek. A TOP10, amiket minimum háromszor elolvastam már, és bármikor újra olvasnám:
Vian: Pekingi ősz, Heller: 22-es csapdája, Djian: 37.2 reggel (Betty Blue ), Bornai: Lőjj az ördögre, Asperján: Csapataink harcban állnak, King: Ragyogás, Shaw: Oroszlánkölykök, Kastner: Május 35, Adams: Galaxis útikalauz..., Stendhal: Vörös és fekete.
Persze, lehet hogy holnap teljesen más listát írnék.

Kedvenc magyar költő egyértelműen Ady, külföldi pedig Villon.
 

aniko45

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedvenc költőm:Ady,Radnóti,Petőfi,Juhász Gyula,Lackfi János
Kedvenc íróim: Dosztojevszkij,Tolsztoj,Jókai, Grecsó Krisztián
 

dr. Szabó Gabriella

Állandó Tag
Állandó Tag
Könnyed nyomozós olvasmány (riporter) éppen csak egy gondolatnyi szerelmi szállal, ahol végre nem ez a fő téma és nem csak gyilkosság lehet a nyomozás oka: R. Kelényi Angelika könyvei, a Caroline Wood sorozat.
 

Rhea Sylvia

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez olyan téma, amire nem lehet egy mondattal válaszolni.
Kedvenc iróm/iróim: Hazaiak közül mindenképpen Kodolányi János, Kovai Lőrinc, Passuth László, Szilvási Lajos, Szabó Magda, Jókai a nagy mesélő, de ha mese, akkor Benedek Elek, Fekete István az állattörténeteivel, Andersen és Grimm mesék, aztán a nagyvilágból: J. Steinbeck, E. M. Remarque, J. Knittel, E. Hemingway, V. Hugo ,Lao Ce, Lin Yutang, és persze a könnyed műfajban Rejtő Jenő, Vavyan Fable, és hát persze Danielle Steel,
Költő/k? Mindenekelőtt és elsősorban Arany János, aztán persze Ady Endre, Váczi Mihály, Weöres Sándor, Radnóti Miklós, Shakespeare szonettjei, E. Barett-Browning, A. Tennyson, G. G. Byron , J. Keats, C. Baudelaire, P. Verlaine,
 
A legnagyobb kedvenceim:
- magyar irodalomból: Fekete István, Kosztolányi Dezső, Jókai Mór, Wass Albert, Herczeg Ferenc, Tamási Áron, Maderspach Viktor
- világirodalomból: J.R.R. Tolkien, Jane Austen, Charles Dickens
- nonfiction: Schmidt Egon és Sterbetz István (természetről írtak), Lisieux-i Szent Teréz és Szalézi Szent Ferenc (katolikus lelkiség terén), Barsi Balázs, Athanasius Schneider és Dr. Scott Hahn (kedvenc kortárs katolikus szerzőim)
 
Oldal tetejére