Ki tud nagyobbat hazudni?

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt az alagútat ismerem Iván. Egyszer gyermekkoromban egy barlangban eltévedtem. Addig mentem, elcsüggedtem, amíg egyszercsak Jeruzsálemben jutottam ki a hegy gyomrából. Ez az alagút Makónál kezdődött. Hát jó messze volt, az biztos. Majdnem egy hónapig gyalogoltam a sötét alagútban. Azóta szállóigévé vált ez a mondás, hogy messze van, mint Makó Jeruzsálemhez.

jerusalem2.jpg
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Albert!
Máskor gondolatban tedd meg az utat Sólyomvárosba (Jeru-zsályembe) akkor nem lesz hólyagos a lábad. Alagutat pedig most errefelé fúrnak, Makón ugyanis hagymaraktár lett belőle. Látom megtetszett a panaszfal, az alagút vége Dávid templománál található ezekszerint.
Egy közelebbi kegyhelyet ajánlanék, a mátraverebélyi Szentkutat. Megdöbbentően felemelő, annak ellenére, hogy hitetelen vagyok. Ha földalatti üregre vágysz/ itt remete barlangot találsz..
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Salzach folyó. Sózacc=Sólé a folyó neve. Egykor magyarul mondták. Nem véletlenül.
Nagy Károly ugyanis Nagylábú Berta magyar királylány fia volt!
Na de a kitalált középkor szerint nem is létezett még Kis Pippin sem...

Salzburg_Salzach.jpg
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Iván!
Dilemmában vagyok, hogy a siratófal és a panszfal, az ugyanaz, vagy a kettő, az kettő? Tudom, hogy valamilyen leveleket írnak, s a fal réseibe rakják a hívek. Én az egrei vár falában találtam 1964-ben egy ceklit, rajta vers: Első süketnéma költő verse...! A kazamatákban volt. Akkor még le lehetett menni oda is. Jó sok koponya van ám ott. Egész Mátraverebélyig vezet egyik-másik alagút. El lehet ám tévedni. Pedig ez nem is Sólyomvár, hanem Egervár. Egyszer Sóvárban is szétnéznék: (Zalsburg).

salzburg.jpg
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Kedves Alberth!
A tiszteletreméltó Eger városa kb egyidős Jézussal, Eged vezér alapította, aki Kövesd egyik fia volt. (gondolj bele a magyar városok alapításairól mit tudunk...a semmin kívűl..akkor az Árpádkorban mi volt velük?) Kövesdből -pedig- kínai császár lett. Egyszer azért megfordult itt is, 3 évig tartott az utazgatása, pihengetése, sátorban volt hajlandó lakni a Bükk előterében (Mezőkövesd).
Vannak régi, hun vagy avar elnevezések : Kalágé (Klágenfurt), Sóvár (Salzburg), Göröc (Graz), Lóbérc (Leoben) ...ilyenek. Bécs például Baján honfoglaló avar vezér egyik fia volt. A következő vezért Alpárnak hívták, de Ő magyar volt, az avar többség között, igencsak eszes ember. Volt egy jó meglátása a szlávokkal kapcsolatban.
Azt állítja egy könyv, hogy Nagyovics Karcsi (mitől Nagy?) anyja -Judit- avar nő volt, a könyv ezt alá is támasztja. Annál szomorúbb az, amit művelt ez a senkiházi, akit az avar templomi kincsek főelrablójának is nevezhetünk, a pápa után. Tulajdonképpen katonailag nem győzött az avarokon, inkább csellel, de ez hosszú.
A kitalált lábvizes mifene szerint az avarok sem léteztek...ez persze egy hadova, jópénzért. Egy kutatónak is produkálni kell valamit...ha nem is az igazat. Legalább a lábát kiáztatta. Haraptak itt is a marhaságaira a gondolatnélkűliek.
Hallom hogy jövőre Deb Cen lakóinak bérletet vagy napijegyet kell váltani, ha a Hortobágyra óhajtanak látogatni. A főváros után Hortobágy főparancsnoka Demszky lesz! Nem nő majd még fű sem...! Micsoda privilégium...biztosan az az oka, hogy Hortobágy női név.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Demszky maradjon csak Budapesten! Ott nyert sorozatban. Biztosan tud valamit, ha őt válasszák meg mindig. A Hortobágy pedig Debrecen pusztája! Már gyerekkoromban kerékpárral mentem a Hídi vásárra! Belépő nélkül...
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Késő szóltál, az előbb elcseréltem pókereren Demszkyt Kósára!

Öszinte részvétem, de útközben megigérte Demszky, hogy csinál megállót a 6 metrónak Hortobágyon!
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Vigyázzatok, mert Kósa annyira cívis-beállítottságú, hogy egy éven belül egész Budapestből is cívis várost csinál. Sőt nevet is változtat: Kisdebrecen lesz a főváros neve. A városcímerben pedig helyet szorít majd egy pulykakakasnak is. Demszky 6-os metrója a 9 lyukú híd lábánál mellett landol majd.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Kósát felvállalom, jöhet!
Ott van Tarlós és Rogán Anti nektek! Jó arc mind a kettő. Jobbak, mint Demszky. Budapest megérdemelne egy jó főpolgármestert, aki a várost fejleszteni is tudná. Persze, hazudni is kellene valamit, mert csupa igazat írunk. New York polgármestere Budapesten járt és a Csepel-szigeten akarja az új Manhettent felépíteni. A tárgylások már folynak.:mrgreen:
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Apropó kedves Albert, lebontják azt az épületet ahova járok debrecenbe előadást tartani,így jővőhéten megyek utoljára , a többi tavasszal fog kiderülni, és , utána már csak a mertróval fogok lemenni amit Kósa és Demszky épit közösen, igy utoló esélyed egy darabig.
Annyit megtudtam Bobaonától,, hogy lesz egy megálló Kerekegyházon is, de ott a mozgólépcső épitésemég egy darabig kivitelezési hiba miatt késni fog, de majd az is megépül a végére! És müködni fog rendesen!

Igy kedves Albert, ha vissza akarod hozni az ürhajóm kulcsát, akkor add be a hétvégén, vagy küld el postán!
Mert csak most tudunk személyesen találkozni egy darabig utoljára...:555:
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
A nagytiszteletű főpolgár nekifogott alagutat ásni , méghozzá sk! Így most nem tud szerződéseket aláírni, csak dumálni. Okosakat. Persze Naszreddin azért menőbb, gömbölyűbb a rikácsa..mint a villám göbe.
Mindíg is szerettem a fizikai munkát--nyilatkozta ez az ősterheltség az (s)ajtónak. A marok-köpése után (mellé sikerűlt) kackiásan vánnyadva így gurította a szót.
Már Horvátországban is magam va(c)koltam a villámat, már nem emlékszem mivel és hogyan, de fizikailag. Gömbvillám van ám az Adria partján, a teremnek buráját! Veszélyes így a va(c)kolás. Utánna estebédre egy nagy debreceni ajándék nyulat fogyasztottam, perkelve, cívis lében párolva, knédlivel, ez-óte-rikáccsal. Szép az élet...no de ások tovább és a vakondokok indulójának szövegén gondolkodom. Addig is: rugós ásó/bírka gádzsó/a főpolgár messzelátó...(na ugye!)
(Lejegyezte Magamura Tokióból.)
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Kellemes ásást, ha nagyon belelndültél, akkor beszéljük meg, hogy talizunk a nemzeti bank alatt!
Középen, a tezoroknál...

Én hozom a szendvicset, te hozod a puskaport...:rolleyes:
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Készül a lovasmetro is már. Bábolnától a hortobágyi Mátáig fog tartani. Közben egy kis kerülővel érinteni fogja a Margit-Híd pesti hídfőjét is. De csak Arany János emlékére, mert itt ugrott a Dunába, amikor a hídat avatták Árvai Piroska, lecsúcsott cselédlány -, egy aktfotó kedvéért. János meg is örökítette versében. Szóval következő megálló a Pesti ügető lesz. Innen idndul a szerelvény a Hortobágyra. A lóvasút környezetkímélő, csendes, tiszta. Föld alatt pedig ezoterikus a kilátás. Igazi Lómetro. Ezzel megyek Budapestre. A jegyárat még nem tették közre...

250px-Austrian_horse_railway1.jpg
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Sajnos az ügetőt átépítették, a lóvasút pedig nagyon lassú a Hortobágy viszonylatában, vissza is kell jönni, meg lóhiány van. Bábolnát eladták, az új bírtokos nem akar alagutat.
Árvai Piri jogutódja nem kell, hogy leugorjon a Margitról, ez annyira rozsdás, hogy hamarosan -vele- leszakad.
A ezotéria mindíg is hatalmas lehetőséget látott a földalatti áljelenségekben. Üzletit.
Amúgy pedig divatjamult ez-ó-tériális a dolog.
A Hortobágyot állítólag furcsány mekenc vette meg vadlúdtelep részére, ahol a BÉT libás akárki egy fantomfeldolgozót épít majd.
 

gabi bácsi

Állandó Tag
Állandó Tag
népünk nagy tanitója ,igazmondó fecó ,az irodája ajtajára kitette a következő táblát: MÁTÓL KEZDVE HOLNAPTÓL NEM HAZUDOK! EZ A KORMÁNYRA IS IGAZ! azóta istartják magukat ehhez....
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Albert, elmondok egy titkot, de ne add tovább senkinek!

Ha holnap hajnalban 3 kor lemész a 9 lyuku hid 3 pillére alá, akkor meglátod a dimenziókaput, ami megnyilik 10 percre, és ha akarsz át is megetsz rajta.
Én egyszer átmentem, egy kincseskamrába jutottam többek közt, abból vettek az autómat is két éve!

Ha most te is odamész (nekem messze van) akkor gondolj a karácsonyra, és jól tömd meg a szebed!

De titok, ne mond el senkinek.

Kocsács táltosunk is ezért tartja itt a tüzönjárást évente, mert azt hiszi, hogy mindenkinek megnyilik a kapu, de csak ilyenkor müködik.

UI: vigyél csizmát, mert sár lesz, meleg kesztyűt, és egy nagy zsákot!
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves István!
Én ezt rég tudom. Még Attila király, családom egyenesági felmenője hagyta ránk. Ezért tünt el az avarok kincse is egykor. Én járok át, apránként hozogatok belőle.
Te honnan tudsz minderről?
 
Oldal tetejére