Ki tud segíteni futószemölcs ügyben?

azsuzsa témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2009 Április 1.

 1. Numa

  Numa Állandó Tag

  Szalicil..

  Szaliciles kenőcsök jók, de nagyok kell vigyázni, hogy csak a szemölcsre menjen! Wartner, Scholl, stb...
   
 2. bondars

  bondars Állandó Tag

  Ismerősi körömben a vérehulló fecskefű nedvét használták eredményesen gyereken, igaz nem arcon, hanem lábon.
   
 3. szintmérő

  szintmérő Állandó Tag

  A vérehulló fecskefű tuti, csak siess, amíg nem fagy el.
   
 4. krisz7205

  krisz7205 Állandó Tag

  A 20 %-os ecet elmulasztja. De az én fiamnak elmúlt magától idővel.
   
 5. terika75

  terika75 Állandó Tag

  Futószemölcsöt csakis bőrgyógyászra bízunk.De csak egy szakképzettre.
   
 6. Ingyi

  Ingyi Állandó Tag

  Nekünk a vérrehulló fecskefű és a gyermekláncfű vált be. A friss növényből kicsöppenő lével kell bekenni a szemölcsöt pár napon keresztül és szépen eltűnteti. Nem lesz sebes a bőr egyáltalán.
   
 7. Maragi

  Maragi Állandó Tag

  kitartás

  Tudom, hogy nagyon rémisztő és elkeserítő és sokkszor reménytelennek tűnik a küzdelem. Nekem iker fiaim vannak és mindkettőnek volt kb. két évig. Elmentünk bőrgyógyászhoz akitől mindenféle kencét kaptunk interferon tartalmútól kezdve talkumos rázókeveréket és már nem is tudom mi mindent. Mondhatom a leghatásosabb a vérrehulló fecskefű nővény nedve volt ez szépen leszárított jónéhányat. Igazából a türelem ebben ami a legnagyobb segítség. Nem túl szerencsés aggresszívan neki esni mert egy eltűnik és helyébe három nő. Kb 4 évesek voltak mikor kezdődött és 6 éves korukig kitartott.Mára teljesen elmúlt, maradtak hegek utána de alig észre vehető. Nagyon sok volt és én is nagyon el voltam keseredve Csak annyit tudok mondani tartsál ki és bízzál benne mert el fog múlni.
   
 8. tóth géza

  tóth géza Állandó Tag

  Szia!

  Az ecsetelő elvileg lemarja a szemölcsöt, de mellette a bőrt is. Az ecsetelőt nagyon óvatosan kell kezelni, a bőrgyógyászok nem is szeretik kiadni a kezükből, kezelésre kell járni.

  Én is a vérehulló fecskefüvet ajánlanám, nekem is elmulasztott szemölcsöt.
   
 9. sotti79

  sotti79 Állandó Tag

  Szia!

  Az Ilcsi termékcsaládnak van szemölcsre valami kréme, azzal kell egy kötést csinálni,, 2-3 nap alatt, illetve éjszaka alatt szedte ki nekem.
  Nagyon bejött, és nem volt vészes az ára, sok kozmetikus árul Ilcsi termékeket.
   
 10. Blandine

  Blandine Állandó Tag

  ajánlom a vérhullató fecskefű kivonatot. Pálcikára csavart vattára cseppenteni, napi 2x3-szor kezelni a szemölcsöt.
   
 11. Mimó68

  Mimó68 Állandó Tag

  Teafaolaj biztos tipp!
  A kisfiam kezén 5 éves korában minden ujján volt csokrosan, és az óvodában is mindenki szólt már, hogy miért nem teszünk valamit. Voltunk 3 börgyógyásznál, de egyik maró kence sem használt. A teafaolaj szemmel láthatóan elsímította a szemölcsöket, egy héten belül nyomuk sem maradt. Most már 19 éves a fiam, de nem jöttek ki a szemölcsök soha többet. Èrdemes a gyógyszertárból venni a teafaolajat, az bisztosan eléggé erös.:2:
   
  Astrobit kedveli ezt.
 12. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Nagynénémnek gyermekkorában kijöttek ilyen szemölcsök. A szülei azt mondták neki, hogy majd holnap beviszünk a kórházba és ott majd kiégetik. Erre nagynéném úgy megijedt, hogy másnapra el is tűntek a szemölcsök.
   
 13. ginalany

  ginalany Állandó Tag

  Nekem borzasztó nagy szemölcs telep lett a talpamon és nem akart lmúlni, pedig volt friss vérehullóm, mert nőtt a kertben de halvány reményét sem láttam hogy el akarna múlni.

  Jött az ősz, imádom a diót és rengeteget ettem (napi 1 marék tuti) és 1 hónap múlva azt láttam hogy visszahúzódnak a szemölcsök, eltűnnek.

  Azóta már utánajártam a dolgoknak:
  1. a dió remek immunerősítő (ha legyengül az immunkrendszer -támad a szemölcs, ezért van, hogy valakin van, valakin nincs)
  2. a dió azon túl bőr tisztító is, fejbőr problémákra .. stb is kiváló

  remélem tudtam segíteni. Most a lányom szedett össze uszodában szemölcsöt, de szegénykém utálja a diót :( marad az immunerősíts más módon bár a "gyógyszereknek" nem vagyok híve)
   
 14. ginalany

  ginalany Állandó Tag

  ja igen, ez kb. 2 éve történt, azóta nuku szemölcs, de szeptemberi időszakban azóta mindig eszem egy csomó "friss" házi diót.
   
 15. Viola9

  Viola9 Állandó Tag

  A vérehulló fecskefű tinktura vagy krém hatásos lehet szemölcs ellen. Viszont nagyon fontos hogy naponta többször kell használni, 4-szer, 5-ször is.
   
 16. antoseva

  antoseva Állandó Tag

  A futó szemölcsnél előfordul ,hogy egy nagy szemölcs van és ha ezt eltávolitján nem lesz több.
   
 17. hernyik77

  hernyik77 Állandó Tag

  Szia!

  Sziasztok!
  Saját tapasztalatból mondom azt hogy fel kell keresni egy bőrgyógyászt aki el fogja távolítani a szemölcsöt!
  Fontos az eltávolítása mert sajnos sokkal több alakulhat ki mint amennyi már létrejött.

  Az eltávolítása nem olyan fájdalmas, nekem lefagyasztották és a seb ami keletkezett a helyén kb. 2 hét múlva lepottyant. Mellyel eltűntek a fránya szemölcsök!!!!

  ;)
   
 18. adamik

  adamik Állandó Tag

  Az én kisfiamnak is volt az egész mellkasán. Bőrgyógyászhoz nem akartam vinni,mert nem akartam hogy megmaradjon a helye.Ajánlották az ökenetes grapefreut cseppet nekem ez teljesen bevált.Minden fájdalom és gond nélkül elmult mind.
   
 19. Ilcsi75

  Ilcsi75 Állandó Tag

  Gyógyszertárban lehet szemölcsirtót kapni, DE pont egy gyógyszerésznő ajánlotta, hogy ne vegyük meg a drága gyógyszert, ha kertes házban lakunk, és van a kertben vérehulló fecskefű. Szerencsénkre van. Ugyanis ennek a növénynek a kivonatát tartalmazzák a szemölcsirtók. Naponta kb tízszer kell bekenni a növény nedvével a szemölcsöt, és az szép lassan elfeketedik, majd eltűnik. Semmi esetre sem szabad levágni a szemölcsből. A vérzik a szemölcs, mert véletlenül belevágtunk alaposan kezet kell mosni, mert ahová a vér jut, ott nagy eséllyel alakul ki újabb szemölcs. Vérrel terjed. Minderre a gyógyszerésznő okított ki bennünket.
   
 20. le-lo

  le-lo Állandó Tag

  Igaz elég régen tették fel a kérdést, de aki böngészi az oldalt és éppen e problémával küzd, tudom ajánlani a Bye Wart krémet. Gyermekeimnek volt ilyen szemölcse és 5 hónapi küzdelem (ecsetelő stb.) után ez a kenőcs tüntette el az összeset. A krém csak gyógynövényeket tartalmaz.
   

Megosztás