Kreatív ötletek II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
A dérlepte ágak pazar hatásúak lesznek, ahogy a fa „behavazva” áll majd a nappaliban. Fehérségét a még mindig népszerű lilákkal egészíthetjük ki, itt-ott némi arannyal bővítve. Visszatérő motívumunk a filcből kivágott angyalszárny, mely itt többféle méretben és szerepben is felbukkan.

Díszkészítés könnyedén

Gömbdíszek különböző mintájú papírcsíkokból, gyöngyökből fűzött vagy aranyra festett, csillámos csillagok, és sok-sok kis angyalszárny. A havas ágakra ezeket a díszeket készíthetjük el, de melléjük akaszthatjuk a már meglévő arany, pink és lila gömbjeinket is. A hajlékony drótra fűzött gyöngycsillagokat tetszés szerint formálhatjuk csúcsosabbra vagy hasasabbra.

<table class="ures" width="100%" align="center" border="0"><tbody><tr><td>
10.jpg
</td><td>
11.jpg
</td></tr></tbody></table>

<table class="color_advent_dekoracio_bg keret" width="100%" border="0"><tbody><tr><td align="center"> Papírgömbök </td></tr></tbody></table>
Alapanyagok:
• lila, mintás scrapbook-papírok
• aranyszínű fémlapok
• fehér, aranyszínű, lila gyöngyök különböző méretekben
• lila, kerek tükörmozaik

Egyéb kellékek:
• domborítószerszám
• dekorgumi
• lila hímzőfonal, tű

9.jpg

1.
A papírokból vágjunk ki hat mandulaformát, a fémlapból két csillagot. Ezeket pöttyözzük ki.

2. Vágjunk egy 50 cm-es fonalat, hajtsuk félbe, 5 cm-re a hajtástól hurkoljuk meg akasztónak. A csomó alá fűzzünk gyöngyöt. Az egyik fémcsillag ágaira forró ragasztóval rögzítsünk egy-egy szirmot. A fémlap közepén tűvel fűzzük át a fonalat, és alakítsuk ki a gömböt.

8.jpg

3.
A másik fémlapra ragasszuk fel az első papírelem csúcsát, és szúrjunk át rajta a tűvel. Haladjunk körbe, az utolsót hurkapálcával igazítsuk be.

4.
A fonalra fűzzünk fel gyöngyöket, az utolsót csomóval rögzítsük.

Tipp: A vékony fémlapból kivágott aranyszirmok kis sapkaként ülnek a légies papírgömbökön.

<table class="color_advent_dekoracio_bg keret" width="100%" border="0"><tbody><tr><td align="center"> Gyöngydíszek </td></tr></tbody></table>
Alapanyagok:
• félkemény ékszerdrót, 0,4 mm-es
• gyöngyök: 1 db lila, fánk alakú gyöngy
• 10 db nagyobb, ovális üveggyöngy
• aranyszínű és gyöngyházfehér kásagyöngy
• 5-10 db kicsi, lila teklagyöngy

Egyéb kellékek:

• drótvágó
• kúpos fogó

<table class="ures" width="100%" align="center" border="0"><tbody><tr><td><table class="cikkkeptable" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
</td></tr><tr><td class="cikkepalairas">
</td></tr></tbody></table></td><td><table class="cikkkeptable" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
</td></tr><tr><td class="cikkepalairas">
</td></tr></tbody></table></td></tr></tbody></table>
7.jpg


Vágjunk öt 50 cm-es darabot a drótból, dugjuk át a fánk gyöngyön, és száraikat csavarjuk össze egy rövid szakaszon. A fűzési rajz szerint fűzzünk fel egy-egy ovális gyöngyöt az öt dupla drótszálra, majd innen már elágazva haladjunk tovább, és minden szárra fűzzünk fel 3-4 cm-nyi, aranyszínű kásagyöngyöt. Csavarjuk össze a szomszédos szárakat 1 cm-es szakaszon, majd hajtsuk szét a huzalokat, és fűzzünk fel 4-5 cm-nyi szakaszt a fehér kásagyöngyből. A szomszédos szálakat újból csavarjuk össze, a drótvégeket pedig hajlítsuk kis csigává. A köztes gyöngyöket külön dróttal (rajzon piros vonal), utólag fűzzük a csillag közepébe.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Angyali ragyogás: törhetetlen karácsonyfadísz s. k.



Sokfélék, színesek, nem is költségesek, és biztosak vagyunk benne, hogy bárki el tudja készíteni őket! Cuki fenyődíszek dekorgumiból.








5.jpg
Gyakran használt alapanyagunk a színes, vékony gumilap, melyet most ünnepi változatban mutatunk be. Ez a fajta a belepréselt csillámpor miatt karácsonyfára kívánkozik. Minden más tulajdonsága ugyanúgy megmaradt: könnyen és jól vágható, ragasztható és pillekönnyű.

Alapanyagok:

• halványsárga, arany, ezüst, rózsaszín glitteres dekorgumi
• világoskék, bézs dekorgumi

Egyéb kellékek:


• vékony aranyzsinór
• ceruza, olló
• zselés ragasztó
• színes flitterek

Rajzoljuk fel az alapformákat (kétszer) és a díszítőelemeket a dekorgumik hátoldalára, és vágjuk ki. Ha mindkét oldalukon szeretnénk mintázni a díszeket, a rátéteket is duplán vágjuk ki. Ragasszuk fel az elemeket az alapra, dekoráljuk flitterrel, készítsünk akasztót a zsinórból, és csúsztassuk a két forma közé ragasztás előtt.
 

Ilkó

Állandó Tag
Állandó Tag
gyertyatartó

Sziasztok, segítséget szeretnék kérni:
nincs valakinek a tarsolyában olyan karácsonyi gyertyatartó, ami kb. 8 cm átmérőjű gyertya alá alkalmas? 10 éves lányommal kellene valamit alkotnunk...

előre is köszönöm: Ilkó
 

csipkebogyo

Állandó Tag
Állandó Tag
2010 Karácsony - 2010 Pályázat

Sziasztok!

Szeretném felhívni a figyelmeteket a CanadaHun - Közösségi élet két új topic-jára.

Mivel közeleg a karácsony, (s mielőtt minden topic-ot elözönlenének a jókívánságok) megkérek mindenkit, hogy az általános jó kívánságait a" Toltsuk egyutt a Karacsonyt 2010!" topic-ba írja.
A személyes jókívánságokat pedig privátban küldjétek el annak, akinek szeretnétek, hogy a topic-ok tématisztaságát megőrizhessük. Köszönöm.

Az új esztendő közeledtével pályázatot indítottunk: „Pályázat-Írj Te is Újévi köszöntőt címmel.

Köszönöm az eddigi aktív részvételeteket a Gyereksarok topicjaiban. Kérlek benneteket, továbbra is vegyetek részt a CH közösségi életében.

Köszönettel:

Csipkebogyo
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére