Kutyafajtak

annababy89

Új tag
Hali! Én is most jöttem és van 2 kutyim: Gréti és Pici. Gréti egy golden reitrever, míg Pici valamilyen vadászterrier, azon belül is rókázó. Nem tudnátok segíteni milyen lehet Pici fajtája? Előrre is köszi;):)

És hogy néz ki? Mert így elég sok fajta lehet még... Mellékesen meg én is új vagyok. Nekem egy 5 éves törpeuszkárom van, de inkább olyan, mint egy bárány. Nagyon szemtelen és kicsit durva is... De az enyém és ez a lényeg... És nagyon szereti, ha vakargatom a fülét... (csak mert valaki kérdezte, hogy mit szeretnek a kutyák) Nekem eddig ez a legtöbb kutyánál bejött.
 

Vrsziszke

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, nekem még nincs kutyám, de mostanában családi házra akarunk váltani, és szóba került a kutya téma. Sajnos mindenkinek más fajta kutya tetszik, a fiam border collit akar, a lányom yorkshire terriert, a férjem bullmasztiffot, én meg nem tudom. Szerintetek mi alapján kell dönteni? köszi
 

Rox

Új tag
szomszédkutya

Hát ugty látom a topic címe"hangos kutyák" nos igen a szomszédom kutyája is elég hangosan vonyít éjjel ahhoz hogy ne tudjak normálisan aludni.:D
 

annababy89

Új tag
Sziasztok, nekem még nincs kutyám, de mostanában családi házra akarunk váltani, és szóba került a kutya téma. Sajnos mindenkinek más fajta kutya tetszik, a fiam border collit akar, a lányom yorkshire terriert, a férjem bullmasztiffot, én meg nem tudom. Szerintetek mi alapján kell dönteni? köszi

Hát a bullmasztif elég masszív kutya. Kertbe jó. A border colli-t nem nagyon ismerem, de ha jól tudom, az elég pörgős kutya. Elég nagy a kert neki? A terriert meg felejtsétek el szerintem. Azt kerben tartani bűn és rengeteg vele a gond. Nekem is kicsi kutyám van és sokkal igényesebb, mint a másik kettő. Nyírni kell és nagyon törékeny, fésülni kell, a kozmetikus sem olcsó otthon meg kínszenvedés lenyírni... Bűzmirigy az minden kutyánál probléma, de a kicsiknél és egyben benti kutyáknál én eddig több gondot tapasztaltam vele. A másik két fajta nem túltenyésztett és beteges típus. (De erre sem esküdnék, csak ismerős kutyákról nyilatkozhatok) Szerintem kertbe csak nagyobb kutya...
 

kitti10

Új tag
Sziasztok!
Imádom a kutyusokat, nekemis van egy Törpe uszkárom.Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire lehet szeretni egy kutyust, és hogy ő is ennyire tud ragaszkodni a gazdájához!:p
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Lundehund

Leírása: Kis termetű, spiccszerű kutya. Feje elhegyesedő, szeme sötétbarna, füle hegyes, felálló. Törzse téglalap alakú, izmos. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak, erősek. Farkát a hátára kunkorítja. Szőrzete sűrű, durva. Színe fekete, szürke, továbbá a barna különböző árnyalatai, fehérrel keverve. Eredete: Norvég fajta; ott is alakult ki, azon a tájon. A skandináv államok népszerű vadászkutyája. Tulajdonságai: Kiváló szimatú, élénk, okos, figyelmes. Alkalmazása: Speciális feladatra, a lunda madár (Fratercula arctica) fészkének kirablására tenyésztették ki. Ennek érdekében még a legmeredekebb sziklára is felmászik. Elijeszti a madarat, a fészek tartalmát pedig odaviszi gazdájához.
Profil: vadászkutya. Marmagasság: kan 32-36 cm, szuka 30-34 cm. Testtömeg: 6 kg. Táplálékigény: 450-500 g/nap. Alomszám: 4-7 kölyök. Várható élettartam: 12-14 év.
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Mallorcai masztiff

Leírása: Közepes termetű, erőteljes eb. Feje a törzséhez képest igen nagy, koponyája is hatalmas, széles. Füle kicsi, lefelé hajlik. Szeme ovális, sötétbarna. Nyaka hosszú, erős, vastag, háta viszonylag rövid, széles, mellkasa mély, hasa felhúzott, fara magasabb, mint a marja. Az elülső végtagok rövidebbek, mint a hátulsók. Farka a csánkig ér, ha figyel, a háta fölé hajlítja. Szőrzete rövid, durva tapintású, színe egyszínű fekete vagy csíkos. Némi fehér jegy megengedett. Eredete: Nem sokat tudni származásáról, feltehetően rottweiler, bulldog és más molosszoid típusú ebek keveredtek, s ezek véletlenül kerültek a Balear-szigetekre, megteremtve a mallorcai masztiff alapjait. Eredeti neve: Perro de presa Mallorquín. Tulajdonságai: Élénk vérmérsékletű, nagyon bátor, harcias kutya. Alkalmazása: Valamikor jeles őrző-védő kutya volt, valamint csordákra vigyázott. Napjainkra úgyszólván teljesen kipusztult.
Profil: őrző-védő kutya. Marmagasság: 56 cm. Testtömeg: 36 kg. Táplálékigény: 1800 kg. Alomszám: 4-7 kölyök. Várható élettartam: 10-14 év.
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Saarloosi farkaskutya

Leírása: Nagy termetűm, izmos állat. Feje elhegyesedő, hosszú. Füle közepesen nagy, hegyes, felálló. Szeme ferde metszésű, barna. Orrtükre világosbarna, fogai nagyok, harapása ollószerű. Törzse téglalap alakú, háta egyenes, ágyéka széles, fara izmos. Végtagjai szabályos állásúak, erős csontúak, mancsa megnyúlt, ujjai zártak, mellkasa mély, hasa kissé felhúzott. Farka lelóg. Szőrzete közepesen hosszú, a fején és a végtagokon rövid. Színe vörösesbarna, világosszürke rajzolattal. Eredete: Farkasból és német juhászkutyából alakították ki. Eredeti neve: Saarloos Wolfhound. Tulajdonságai: Önálló, bátor, értelmes, tartózkodó. Alkalmazása: Személy- és vagyonvédelemre, gyárak fontosabb objektumok őrzésére használják.
Profil: őrző-védő kutya. Marmagasság: kan 63-65 cm, szuka 60-63 cm. Testtömeg: 28-34 kg. Táplálékigény: 1700 g/nap. Alomszám: 5-8 kölyök. Várható élettartam: 10-14 év.
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Atlasz-hegységi kutya

Leírása: Közepes termetű, izmos felépítésű kutya. Feje a kuvaszéhoz hasonlít, de annál kisebb. Füle előre és kissé oldalt lebicsaklik. Szeme sötétbarna. Mellkasa széles és mély, háta hosszú, izmos. Végtagjai párhuzamosak, jó csontozatúak. Farka hosszú, lelóg, dús szőrzet borítja. Szőrzete rövid, sűrű. Színe fehér, fekete-fehér, homokszínű, őzbarna, olykor háromszínű. Eredete: Származásáról nem sokat tudunk: valószínűleg valahol a marokkói Szaharában született. Eredeti neve: Aïdi. Tulajdonságai: Éber, aktív, idegenekkel szemben bizalmatlan. Alkalmazása: Lényegében az a feladata, mint a komondornak és a kuvasznak volt hajdanában: gazdájának javait védelmezi mindenféle két- és négylábú ellenség ellen. Az Atlasz-hegységben élő pásztoroknak ma is nélkülözhetetlen segítőtársa.
Profil: nyájőrző. Marmagasság: kan 52-62 cm, szuka 45-50 cm. Testtömeg: 30-35 kg. Táplálékigény: 1800 g/nap. Alomszám: 5-8 kiskutya. Várható élettartam: 12-15 év.
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Bolonka franzuska

Leírása: Kis termetű, törékeny alkatú ebecske. Feje gömbölyű, szeme barna, füle lelóg. Háta feszes, ágyéka rövid, mellkasa mély, hasa kissé felhúzott. Végtagjai párhuzamosak, mancsa kerekded. Farka lelóg, a vége kissé visszahajlik. Szőrzete hosszú, puha, selymes, hullámos vagy göndör. Színe fehér. Eredete: Orosz fajta. A francia és az orosz nemesség szoros kapcsolata révén a francia dámák kedvenc ölebe, a bichon frisé eljutott a cári Oroszországba, ahol némiképp átalakult, és bolonka lett belőle... Tulajdonságai: Éber, élénk, életvidám, értelmes, eléggé érzékeny természetű. Alkalmazása: Kizárólag kedvencként tartják, bár jelző kutyának is használható. Szőrzetét rendszeresen gondozni, ápolni kell.
Profil: kedvenc. Marmagasság: 20-26 cm. Testtömeg: 7-8 kg. Táplálékigény: 600-650 g/nap. Alomszám: 4-5 kölyök. Várható élettartam: 10-12 év.
 

picurka26

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Amióta vidékre költöztem 3 éve, apránként 3 kutyusom lett. Az első kutyámnak iszonyatosan nagy, erős hangja van. Sajnos elég sokat ugat. Erre felébred a környék összes kutyája, igy azok is rázenditenek. Nem volt még problémám senkivel, mert majdnem mindenhol van kutya. Bezzeg amikor betörtek hozzánk, akkor nem ugatott! Ha rászólok, akkor bevonul, nincs ugatás!
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk 3 kutyánk van. Kettő keverék és egy berni pásztor! Mindet nagyon szeretjük. Mindegyiket úgy mentettük meg!
 

raffia4853

Állandó Tag
Állandó Tag
Kuvasz. Eröteljes, ösi magyar fajta. Szöre hofehér, föleg esö után. Fülei elöre nézök, de simára a fejéhez simulnak. Makacs, akaratos, csak szép szoval irányitható. A családját és a területét keményen örzi, de szeretni nagyon tud.Sajnos csak 10-12 évig él , mivel nagytestü fajta. Bár kisebb lenne.!
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Akbash

Leírás:
Magas, nagy termetű kutya. Feje kissé elkeskenyedő, füle a fejéhez simulva lelóg. Szeme ferde metszésű, sötétbarna. Háta rövid, ágyéka feszes, mara vízszintes. Végtagjai párhuzamosak, egyenesek. Farka a hátára kunkorodik. Szőrzete rövid, a farkán kissé hosszabb. Színe fehér.
Eredete: A történelem előtti időkbe vész a származása; Kis-Ázsiában, a mai Törökország területén alakult ki. 1978-ban jutottak el első példányai az Egyesült Államokba, ahol jelenleg néhány 100 ilyen kutyát tartanak nyilván.
Eredeti neve: Akbash Dog
Tulajdonságai: Gazdájához hű, idegenekkel szemben bizalmatlan. Éber, bátor, hamar támad.
Alkalmazása: Régen juhok őrzésére, terelésére használták, manapság kiváló személy- és házőrző.
FCI által nem elismert fajta
Profil: őrző-védő kutya
Marmagasság: kan 73-83 cm, szuka 73-78 cm
Testtömeg: 37-47 kg
Táplálékigény: 2100 g/nap
Alomszám: 6-10 kölyök
Várható élettartam: 12-15 év
 

Bebe9204

Állandó Tag
Állandó Tag
Ariége-i vizsla

Leírás:
Elegáns megjelenésű kutya, valamivel erőteljesebb, mint a pointer. Koponyája keskeny, szeme sötétbarna. Füle lelóg. Háta hosszú, egyenes, feszes, ágyéka széles, fara kissé lejt, mellkasa a könyökéig ér, hasa kissé felhúzott. Végtagjai masszívak, egyenesek, párhuzamos állásúak. Farkát kétharmadára csonkolják. Szőrzete rövid, sűrű, testhez simuló. Színe fehér alapon narancssárga vagy gesztenyebarna foltos és petytyes.
Eredete: Régi francia fajta, származása ismeretlen.
Eredeti neve: Braque de l'Ariége
Tulajdonságai: Értelmes, mozgékony, könnyen képezhető, fürge. Szimata kiváló, apportkészsége tökéletes.
Alkalmazása: Kitűnően jelzi és állja a vadat, bármilyen nehéz terepen is dolgozik. Ragyogó vadelhozó, a nyulat is könnyen apportírozza.
FCI száma: 177
Profil: vadászkutya
Marmagasság: kan 60–67 cm, szuka 56–65 cm
Testtömeg: 25-30 kg
Táplálékigény: 1680-1780 g/nap
Alomszám: 4-8 kölyök
Várható élettartam: 10-14 év
 
Oldal tetejére