Látcső /Beszélgetés színházról, filmről, kultúráról/

Melitta témája a 'Film, színház, tánc' fórumban , 2006 Január 22.

 1. Lordwolf

  Lordwolf Állandó Tag

  Ha kicsiny hazánkra gondolok, esküszöm már nem tudnék szinészeket felsorolni, mert már nincsenek, hanem celebek vannak
  Mert hol van már Egy Latinovits, egy Páger, egy Bessenyei, Egy Sinkovits, egy Zenthe vagy Ruttkai, , Gobbi, Dajka, még sorolhatnám , a nagy neveket- De hol van már ilyen színészünk- sehol, kiváncsi lennék fanatikusokon kivül felsorolni Barátok közt színészeinek nevét, vagy Jóban Rosszban-t
  Közel tíz éve értelmes magyar filmet nem láttam, már a vígjátékaink is egy határ nagy f*s
   
  jessike kedveli ezt.
 2. Dolohov

  Dolohov Állandó Tag

  A celebek, az egy külön állatfaj, sajnálatos, hogy a média azt gondolja, hogy ezekre van szükség.
   
 3. .ST.

  .ST. Állandó Tag

  Én láttam, és még mindig nem olvastam a könyvet (nagy hiba, tudom, pótolni fogom). Elsőre nagyon idegesített a film vége, de másodszorra azzal is megbékéltem. Gyönyörűen van fényképezve a film, a színészi játék is rendben van, nekem addig tökéletes a film, amíg a parfümkészítést tanulja, és nem kezd el gyilkolászni. Addig 10/10-es, onnantól 10/6-os, és a vége mostanra szinte kedvencemmé vált, 10/9-es, szóval összességében egy erős 8-as a film. Te mit gondolsz róla?
   
 4. m6tika

  m6tika Állandó Tag

  Egyetértek. Sajnos több komoly színész tette tönkre a jóhírét idióta tévéműsorokkal, akiket azóta nem tudok komolyan venni.
   
 5. ab ovo

  ab ovo Vendég

  első pillanatra azt hittem túl szigorú vagy, aztán ahogyan a nevek elkezdtek egymás után felsorakozni a kobakomban azt kell higgyem felületes voltál amikor a "ma már nincsenek színészek" kijelentésedet idekanyarítottad... Törőcsik Mari, Udvaros Dorottya, Cserhalmi, Mácsai.

  Ide CSAK azokat írtam akik szerintem Oscar díjas kaliberű színészek... :p de hát a művészet, mint tudjuk nem stopperórával mérhető olimpiai szám.
  ízlés kérdése...
   
  jessike kedveli ezt.
 6. Kata_89

  Kata_89 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Látom, hogy egy ideje nem írtak ide, mégis leírom a véleményem.:) Általánosságban: nagyon sok film készült, készül, sokszor hasonló sémákkal. De vannak köztük igazán jók, és többnyire nem a nagy hollywoodi moziba szánt filmekből kerülnek ki ezek. Általában egy-egy karakter, színészi játék, jó történet szokott megfogni. Az igazán jó filmek engem tökéletesen ki tudnak kapcsolni, olyankor érzem, hogy ellazulok, a történet hatása kerülök.
   
 7. ekkir

  ekkir Állandó Tag

  Sziasztok!

  Szerintem is készülnek még jó filmek, sőt, az internetnek hála manapság nagyon könnyű hozzáférni az olyan filmekhez, amelyeket gyakran kiszorít a hollywoodi dömping. Engem mindig lenyűgöznek az egzotikus filmek: nemrégiben láttam izraeli horrort, thai krimiz, indonéz akciót...ezek igazi csemegék. Ha kikapcsolódásról van szó, maradnak a kommersz művek.
   
 8. chrissinia

  chrissinia Állandó Tag

  A legnagyobb baj, hogy ha vannak is jó színészek az országban, nem válnak ismertté, mert nem kerülnek be a TV-be. Régen nagy egyéniségek voltak, ma meg ha egyéniség vagy, akkor nem foglalkoznak veled, mert nem állsz be a sorba. :(
  De reméljük, ez nem lesz mindig így...
   
 9. 112

  112 Állandó Tag

  Mennyei királyság az egy rendkívül jó film

  Orlando Bloom meg egy nagyon tehetséges színész
   
 10. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Mácsai Pál

  Diplomájának megszerzése után a budapesti Nemzeti Színház (a későbbi Magyar Színház) színésze lett, ahol 1989-ig szerepelt. Közben 1987 és 1990 között elvégezte a Főiskola rendező szakát is. 1989-ben a Madách Színház művészeként folytatta pályafutását, majd 1993-ban szabadúszóvá vált, mivel úgy érezte, hogy képességeit nem tudja megfelelően kiaknázni. Ebben az időszakban különböző színházakban vállalt szerepeket és rendezett. 2001-ben a Madách Kamara művészeti vezetőjévé nevezték ki, mely posztot a színház 2004-es átalakulása és Örkény István Színházzá történt átnevezése után is megtartott.


  Több filmben és tévéjátékban is játszott: Gyertek el a névnapomra (1984.), Egy szerelem három éjszakája (1987.), Sztálin menyasszonya (1990.), A Temetetlen halott - Nagy Imre naplója(2004.) stb.


  Első filmfőszerepe A nap lovagja (1987.)
  A Torzók (2001.) c. filmben nyújtott alakításáért a 32. Magyar Filmszemle (2001.) a legjobb férfi epizódszereplő díját kapta.


  1991-ben Jászai Mari-díjat kapott. 1996 és 2000 között a Magyar Színész-kamarai Egyesület alelnöke, valamint 1997 és 2000 között a Magyar Színházi Társaság vezetőségi tagja volt. 2002-ben - a Madách Kamara magújításáért - a Színikritikusok Díját, 2003-ban a Prima Primissimo díjat kapta, 2008-ban Érdemes Művész lett.


  Színházi és filmes munkáin kívül a Lyukasóra c. irodalmi műsor állandó szereplője is lett. 1989-ben Zárójelentés címmel nagylemezt adott ki.


  Önálló Örkény-estje, vagy a Huzella Péterrel közösen előadott Villon-balladák hatalmas siker szerte az országban.

  Örkény István életéről - szerző Mácsai Pál és Bereményi Géza) az utóbbi évek legsikeresebb egyszemélyes színházi előadása Budapesten. Évek óta telt házakkal megy. Több mint háromszázszor került színre a Komédium Színházban, sokszor vidéken is, és határainkon túl is áthatták Nagyvárad, Pozsony, Kassa, Bécs, München, Berlin, Stuttgart, Róma, Párizs, London, New York, Washington, Toronto magyarul értő nézői


  Önálló Örkény-estje fantasztikus elmeny volt itt Torontoban.
  Egyik legnagyobb magyar szinesz.
   

  Csatolt fájlok:

  Bettibarna és B.Sziszkó kedveli ezt.
 11. mares35

  mares35 Állandó Tag

  Sziasztok! Nemrég regisztráltam, és nézelődöm...a Da Vinci-kód az egyik olyan könyv, amit nem lehet letenni. Megnéztem a filmet is, Tom Hanks garancia szerintem, és nem is okozott csalódást, de azért a könyv az igazi!:oÉn, amikor olvasok, elhiszem a történetet, eggyé válok a történettel. Nincs rá bizonyíték? Attól még lehet igaz, mint annyi minden más is...
   
 12. Mytia

  Mytia Állandó Tag

  Én nagyon szerettem a Davinci-kódot, mármint a filmet (azt láttam), de állítólag a könyv sokkal jobb. Habár imádom Tom Hanks-et, szóval nem tudom, h nélküle a könyv tudja-e überelni az alakítását ;)
   
 13. nagybogi

  nagybogi Állandó Tag

  Én is imádom a Mácsai Pált. Még Rómeóként láttam anno. Az Örkény estje tényleg fantasztikus!
   
 14. ffero

  ffero Állandó Tag

  Az tény és való hogy a Bibliában nincs minden betéve. Elég jól megcenzurázták. LEhet hogy teljesen más képünk lenne az egészről. Igy csak találgatunk sajnos és kénytelenek vagyunk elfogadni bizonyos dolgokat.
   
 15. ffero

  ffero Állandó Tag

  Én olvastam a könyvet is, láttam a filmet is. Mind a kettő jó. Szerintem e főszerepet Tom Hanks-re szabták. Nagyon jol alakit. Ugyszintén az Angyalok és démonokban.
   
 16. ffero

  ffero Állandó Tag

  Hát azért most is vannak hála Istennek nagy szinészeink is. Én nagyon szeretem a budapesti Operett szinházat. Csak egy pár kiváló szinészt emlitsek, Oszvald Marika, Felföldi Aniko, Janza Kata, Lehoczky Zsuzsa, Faragó András stb.;)
   
 17. ffero

  ffero Állandó Tag

  Én Erdélyben élek, Marosvásárhelyen, lassan 20 éve. Amikor ide kerültem a főiskolára, rendszeresen jártam a szinházat, szinte minden előadást megnéztem, tudnilik nagy szinház rajongo vagyok. Jobbnál jobb darabok mentek, vendégszereplések is. Ám egy idő után kezdett megromlani a helyzet, unalmas darabokat adtak elő, kezdett megürülni a szinház. Ez egy jo pár év mélypontja volt a szinháznak. És miért? Mert nem volt jo az igazgatoság, a menedzselés. Vagy3 éve hogy uj vezetőség került a szinház élére, uj művészeti igazgato, és azota teljesen megváltozott hála Istennek minden. A szinészek csk ugy ragyognak a szinpadon. Ujbol tele van a szinház. :p
   
 18. ffero

  ffero Állandó Tag

  Ezt csak azért füztem hozzá, hogy nem mindig a szinészen mulik minden. Sajnos itt Romániában szemét fizetést kapnak a szinészek.
   
 19. ffero

  ffero Állandó Tag

  Az bizos hogy fantáziaregény,nem is vettem komolyan.
   
 20. ffero

  ffero Állandó Tag

  Ugy van. Látva egy jo pár musical előadást, tényleg oriási munka van belefektetve.
   
  Melitta kedveli ezt.

Megosztás