LETEZIK???

itt témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2004 Február 22.

 1. Bubus03

  Bubus03 Állandó Tag

  Szerintem a dativus fordítótól sokkal jobb a webfordítás.hu
   
 2. FLAMINGO

  FLAMINGO büszke nagypapa Fórumvezető Kormányos

  Sajnos a gépi fordítás sohasem lesz tökéletes. (Hacsak a gépi neuronhálózatok el nem érik, vagy meg nem közelítik az emberi agy bonyolultságát, de az nem holnap lesz.) A magyar nyelv szabályrendszerének sajátosságai miatt amúgy sem vagyunk jó helyzetben. No meg azért sem, mert a magyart kevesebb, mint 40 millió ember beszéli. (Vajon miért ez a fejlesztői küszöb?)
   
 3. kroy96

  kroy96 Állandó Tag

  Van egy nem netes fordítóprogram, ez a Neurotran. Én ezt használom mert jobb mint a webforditás(mert nem csak 512 karaktert lehet beütni egyszerre).
   
 4. belacet

  belacet Állandó Tag

  ITT/nek, tényleg van olyan program , amely szöveget fordít , de csak szótani fordítás, de az is jó! Próbáld meg a következőt: www.webforditas.hu:)
   
 5. belacet

  belacet Állandó Tag

  A Neurotran-T NEM ISMEREM , BIZTOS JÓ
   
 6. Julo

  Julo Állandó Tag

  Nem tudom mikortól, de a http://www.gogle.co.hu/ -t használom többnyire mint mindenki, és a külföldi oldalakat lefordítja, amennyiben rákattintok. Nem tökéletes, de viszonylag érthető!
   
 7. derina

  derina Állandó Tag

  Sziasztok! A webforditas.hu pártolókhoz csatlakoznék én is. Én németből fordítok magyarra (Harry Potter fanfictiont) és a Sztaki szótárral kiegészítve nagyon jól használható..
   
 8. bezga

  bezga Állandó Tag

  Hali,
  A webforditas.hu nekem is bejött és számomra úgytünik, hogy napról-napra jobbá válik, mert a fordítás mellett várják a jobb fordítási javaslatokat, felolvassa a begépelt szöveget, nos ez az utobbi kicsit "furi", de azért hasznos.
   
 9. Obszervant

  Obszervant Állandó Tag

  Ragyogoan bevalt a Google forditoja nyelvtanulasi celra. Megadhatsz egy oldalcimet vagy egy szoveget, azt a fordito leforditja es megjeleniti.
  Ha a leforditott szoveg fole teszed a markort, megjeleniti az alatta levo mondat eredetijet. Igencsak tanulsagos es megszabadulsz a lelektelen orokos szotarozastol is.
   
 10. szekeres63

  szekeres63 Állandó Tag

  Nekem eddig legjobban a TrueTranslator nevű program jött be. Már több fajtát is kiprobáltam. Csak ajánlani tudom mindenkinek
   
 11. Wfater

  Wfater Állandó Tag

  Fordító

  A google-nak is van fordítója:
  http://translate.google.hu/?hl=hu&tab=wT#

  Mint minden szövegfordító ez is kezdetleges, ne várj irodalmi fordítást, de azért a lényeg megérthető.
  Akár teljes weboldalakat is le lehet vele fordítani.

  Nem mellékes, hogy 42 nyelv közötti fordítási lehetőséggel rendelkezik:)
   
 12. vinmi

  vinmi Állandó Tag

  Érdekelne találkozott-e már valaki olyan konvertáló programmal, /létezik-e egyáltalán/amely képes arra, hogy a külömböző tervezőszoftverek által használt fájlformátumokat, adatvesztés nélkül átkonvertálja egy másik, / az lenne az igazi ha bármelyik/tervezőszoftver fájlformátumába?
   
 13. bluebirds

  bluebirds Állandó Tag


  szia :)

  Melyik software-re gondolsz? És mibe kéne átalakitani?
   
 14. Csi'pemDale

  Csi'pemDale Állandó Tag

  Ez egyáltalán nem biztos.
  Amíg egy fordító alkalmazás abból indul ki, hogy elemenként (szavanként) fordít, addig nem. Koncepció váltás esetén ennek már van esélye.
  Ha nem szógyűjtemény lesz, hanem mondatgyűjtemény, akkor már előfordulhat.
  Az igaz, hogy egy ilyen adatbázis hatalmas, de a gépek teljesítménye folyamatosan nagyságrendekkel változik. És a tárhely mérete is növekszik. Néhány éve még 20 és 40 megás vinyókkal dolgozgattunk.
  Ma már nevetségesnek tűnik a dolog.
  Digitalizálgattam az Univerzum folyóirataimat, majd megosztva valakivel ezt a reakciót kaptam: Ó, még a feketelyuk létezéséről sem tudtak!!
  (az újság kb. 25 éve jelent meg)
  :idea:
  Ennyit a "sosem"-ről
   
 15. vinmi

  vinmi Állandó Tag

  Szia Bluebirds!
  A cégek, és magánvállalkozók nagyon sok fajta szoftverrel tervezhetnek meg egy alkatrészt, épületet, stb, egész egyszerűen azért, mert igen sok fajta/min. 10 komolyabb/ van a piacon, és ki ki ízlése (pénztárcája) alapján vásárolja meg, a neki szimpatikusat.
  A szoftverfejlesztő cégek a rajzok, tervek, mentéseit, a saját maguk által előállított formátumú fájlokba mentik./Ez egy szoftvercsaládnál általában mindig ugyanaz, azért, hogy a frissebb verziók tudják olvasni a régebbivel készült rajzokat/ Így áll elő az a helyzet, hogy pl. az én Inventorral tervezett rajzaimat, nem tudja megnyitni "Valaki", mert Ő pl. SolidEdge-ben tervez, ami más fájlrendszert használ. Tehát, mi ketten elvileg nem tudunk közösen dolgozni ugyanazon a terven.Persze meg lehet kerülni a problémát, csak általában adatvesztésel jár. Azért keresek egy konvertáló programot, ha létezik, mert nekem sok üzletem hiúsúlt meg a fent említett probléma miatt. /Ha nem létezik, akkor én vagyok az ötletgazda, a baj csak az, hogy nem tudom megcsinálni/
   
 16. Csi'pemDale

  Csi'pemDale Állandó Tag

  Hi!
  Amennyire tudom, létezik ilyesmi on-line szolgáltatás, amelyik exportálja a projekteket egymásba. (Amennyit erről hallottam.)
  Egyébként vesd föl vmelyik egyetemen, hogy diákok próbálják ezt megoldani vmilyen plug-in segítségével. Hátha nincs témájuk a szakdogára.:confused:
   
 17. bluebirds

  bluebirds Állandó Tag

  öh...

  Hát az biztos ha lenne egy tervező társam akkor ugyan azt a szoftvert használnánk... (ez így logikus)
  Persze nem értek ezekhez a szoftokhoz....

  Most csak tanácsot tudok adni ami nekem már bevált egy párszor:
  Biztos ismered a mondást: " a Goggle az ember legjobb barátja :)"

  Írd be a google-be:
  fájlkiterjesztés + to + fájlkiterjesztés
  Ezt lehet variálni:
  *.fájlkiterjesztés + to + *.fájlkiterjesztés
  fájlkiterjesztés + convert + fájlkiterjesztés

  progineve + file converter

  meg satöbbi.....

  ha ez nem vezet eredményre akkor még ott van "Csi'pemDale" ötlete :)
   
 18. Csi'pemDale

  Csi'pemDale Állandó Tag

  Azokat már...

  Nekem úgy tűnt, hogy a konvertálási lehetőségeket már végig zongorázta. Talán épp arra írta, hogy nem tökéletes az átalakítás.
   
 19. vinmi

  vinmi Állandó Tag

  A Google- átnéztem, (már amennyire sikerült, és persze más keresőket is) a probléma az, hogy amelyik programokhoz sikerült konvertáló-t találni, több kevesebb adatvesztés mindig volt.
  Úgy gondolom, az eddigi válaszokból leszűrhető, valószínűleg nem létezik ilyen program!
   
 20. Csi'pemDale

  Csi'pemDale Állandó Tag

  Igen.
  Ezek a programfejlesztők versenyben vannak egymással, és ezért védik a saját fájltípusaikat. Ezért ez elég nehéz kérdés.
  Nincs olyan állapota a projectnek, amikor még nincs adatvesztés?
  Mert akkor lehet, hogy kevés plusz munkával többféle formátumban lehetne kidolgozni a terveidet.
  Vagy annyit nem ér a dolog?
  Egyébként létezik egy levlista, ahol egy Toldy Lajos nevű listagazda minden nap free programokat tesz közzé. Ezt "lefűzte" egy adatbázisba, amiben több ezer free program adatai szerepelnek (már). Én ezt a Datára föltettem, ha érdekel, magánban elküldöm a linkjét, mert itt kikapok, ha csak belinkelem a megfelelő topikban.
  Föltölteni meg nem akarom, mert sztem gyér lenne az érdeklődés.?
   

Megosztás