Magyar őstörténet

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Más tudósok viszont, akik sokkal jobban értik a genetikát mint én, azt állítják, hogy Czeizel Endre téved...
Igen, ez is igaz, bár a "téved" kifejezés talán kissé enyhe. Szemére vetették például a Magyar Tudományban, hogy (szándékosan) budapesti kevert népességből akarta kimutatni a "magyar" géneket.
Ugyanakkor Czeizel a Kiállítás génjeinkről c. huncutság alkalmával egészen korrekt mondatokat is elejtett, bár végül itt sem hazudtolta meg önmagát, és újfent kikötött a "genetikailag rendkívül kevert" kifejezés mellett, ami persze nélkülöz minden alapot.
A lényeg azonban nem az, hogy Czeizelnek mi a véleménye, hanem az, hogy a genetikai vizsgálatok milyen konkrét eredményeket hoztak!? Ezeknek pedig valóban azok a legfőbb tanulságai, amiket Estfen már megemlített: nevezetesen hogy nem létezik se indoeurópai, se szláv gén. Sem a "szlávok", sem az "indoeurópaiak" nem vezethetők vissza a magyaroktól elkülöníthető ősökre. Ha tetszik ha nem, közös az eredetünk!
(Természetesen "hunfajúak" sem léteznek, de erre kár is szót vesztegetni.)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
[FONT=&quot]Kaza-hun, Széki-hun, Türk, Jász, Lett, Bolgár, Manysi, Kabar, Úz, Mari, Tatár, Mongol, Kun, Manzsu, Suoma, Vót, Baskir, Újgur, Avar, Észt, Komi, Csuvasz, Vepsze, Mordvin.

Mondjuk ezt is írhattad volna a sok fölösleges hablaty helyett és akkor nem kellene reklamálni, amiért képtelenség kihámozni a mondanivalódból a hasznos információkat.

Egyébként pedig belátom, hogy nekünk magyaroknak is jogunk van egy őstörténetre. Miért is ne, elfér a többi teremtéstörténet között és nem lenne talán semmivel sem rosszabb, mint például az iszlám teremtéstörténet.

Nekem csak az a problémám, hogy nem tudom mi szeretne lenni az Arvisura: történelem, őstörténet, eredetmítosz... El lehet ezt dönteni?
Mitológiának túl terjedelmes és aprólékos. Őstörténetnek talán elmenne, ha "kanonizálnák", mint a Bibliát, átdolgoznák és legalább a feltűnően "nem igaz" és csak az elfogultak számára nem nevetséges részleteket kihagynák belőle. Annyira komolyan venni viszont lehetetlen lesz valaha is, mint a történelmet. Elég nehéz lenne valaha is bizonyítéknak elfogadtatni, hogy Paál Zoltán kohász a kollektív tudattalannal való kapcsolat révén ismerte meg. :p

Az Akasha révén megszerzett információk azért nem egészen úgy néznek ki, mint amit te, kedves Oposur itt részletekben közölsz. Ebben a kérdésben viszont neked nem ártana egy kicsit jobban körülnézni és a tudásodat e tárgyban gyarapítani. Remélem nem derogál? Paál Zoltán megtehette, akkor talán te is.

Ja, és most megyek mákos bejglit sütni.

Üdvözlettel: siriusB (nyugdíjas, csillagász és akasha-szakértő, óvónő)

Szólj, ha majd még kitalálsz egyéb foglalkozásokat a számomra, hogy legalább én tudjak róla. Te is az Akashából olvastad, mint Paál az Arvisurát. ;)


[/FONT]
 

Magam la

Állandó Tag
Állandó Tag
Az előző hozzászólásomat Oposurnak írtam, de mire a sz@rver elfogadta, néhányan "beelőztetek". ;)
Bocsáss meg kedves SíriusB, nem állt szándékomban eléd állni!
Viszont a hozzászólásomban akaratlanul is küldtem neked egy puszit, mivel a kis-sé szót a program kiss-é-nek vette. Remélem, ezzel kompenzáltam az udvariatlanságomat! :)
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mítosz az Arvisura, annyi biztos. Akinek nem őstörténet az tegyen róla. Mert egyértelműen őstörténet.
Nagyon nehéz olvasmány, főként túl ifjaknak. pláne akkor ha -állítólag- tanulnak valamit, két buli között. Gubanc keletkezik a nyúltagyukban. Idős nyugdíjas óvónőknek dettó problémás a dolog. Ne is erőltessük az elfogadását. Kár beléjük.
Namost, nem mindegy mi az Arvisura vkinek, aki csak támadja, hülyeségekkel és nem fogadja el? Tökmindegy, hogy micsoda. Mákosrétes is lehet..
Van azonban egy dolog amit nyugdíjasként is megkell érteni-ha szabad ilyen profánnak lennem- hogy ez egy rendkívűli könyv, mely semmivel nem hasonlítható. Továbbá nem mindenkihez szól. nem véletlenűl volt titkos. Fölösleges analógiák után nyálazni..Ez egyedi darab. Az is marad.
Egy ismerősöm szerint olyan mint a telefonkönyv. Azonban az eseményeket nem lehet megérteni családi kapcsolatok nélkűl...Mondjuk példaként: Oposur-IV. Csaba-Edemen-Ügyek-Álmos-Árpád-Zsolt stb..ez jobban nem is magyarázható. Vagy Hangun (Huó) -Hunor-Bagamér-Atilla-Csaba...stb
Gondolom ígysem érthető a mondókám, nem baj, a félreértést is fizetik..
Logikák mentén alakult a hunfajú népek története okszor. Például hogyan lehet az, hogy ide bejött Baján az avarjaival (9 avar törzzsel) , amikor nem is volt belőlük csak 4 avar? Álmos, is úgy érkezett, hogy , a magyarok csak 4 törzset képviseltek a honfoglalóknál?? Még ennek megemésztése várat magára látom..
A fentiek is bizonyítják azt (Arvisura ismerőknek) hogy a hunfajú népek rokonoknak tartották a többi törzset is..Nem véletlenűl vagy 14 hunfajú nép "keveréke" a magyar. persze nem így tanultuik...elválasztottuk a hunt, az avart, a kabart, az úzt, a tatárt a vepszét a jászt, a manysit, a hantit, a kunt stb...pedig nem kellett volna! Belőlük is vagyunk..mármint...szóval.
Így tehát a Vajk István idegen papjai által elégetett írások nem semmisítették meg a magyar őstörténelmet -mint szándékukban állt- mert ezeregyszáz év mulva megérkezett az Arvisura. ,Identitási okoból is ideje volt az érkezésnek, letelt a manysiknál a világhónap, ameddig őrízhették..
Az aranylapok pedig sohasem fognak előkerűlni ez biztos. mert a mindenbe belekötők ebbe is belekötnének és akár ékszereknek ellopnák ezeket...stb..mint az avar kincseket. Az avar kincseket N. Konstantin és Abu Kifene kincseiként prezentálták Rómában és máshol. hazudtak akkor is és most is, sokan nem is rosszándékuk mentén.
 

oposur

Állandó Tag
Állandó Tag
Az avar kincsek bátor elrablóiról..
Ha az avar kincsek elrablóiról beszélünk, akkor két dolgot érdemes szemelőtt tartani: az un avar kor végén (780 után) történt a kincsrablási "láncolat" éspedig az avar templomokból, főkként ezek a Dunántulon léteztek. A rablások rablógyilkosságokkal is jártak.
A rablásokból százalékot kaptt a pápa de főként a rablól részesedtek. A rablók kisrészben a morvák, nagyrészben afrankok, germánok voltak.
Igen, az avaroknak volt vallása és ezért templomai is. Az avarok ősvallása megegyezett a későbbi honfoglaló magyarokéval. Ezt az ősvallász Jézus hite szerint hozták létre és uruki-maninak nevezték/-zik. Jézus Urukban alapította az egyházát, innen az uruki elnevezése.
Pásztón -az avar öspörösségen- Árpád már 881.-ben megkapta -a második kárpátmedencei felderítőútján- az elrabolt avar kincsek jegyzékét.
Hosszabb ideig Árpád folytatta a kincsek visszaszezését ( rabló kalandozásnak nevezték útjait a nyugatiak!), majd ezt Tarhos nevű fia vette át..
Csak néhány kincsvisszaszerző út ennek kezdeteitől: Bécs (881), morvák (884), Lóbérc (Leoben) 888, Kalágé (Klágenfurt) 890, Nyitra (892), Enns folyónál (896)...
Mit vittek el rablók? Összesítve: kb 220-230 mázsa aranyat, 240 szekér aranyékszert és 120 szekér perzsa és kínai selymet stb..
Amikor Árpád és Apor megnyerte a brentai csatát Berengár lombard király elismerte az avar kincsek visszaköveteléseinek jogát..
A kincsek egyik gyűjtőhelye a Szt Denis apátság volt., 823-877 között itt foglalkoztak a szerzett kincsek átalakításával, beolvasztásával.
nem sorolom Tarhos nyílvántartása szerinta visszaszerzési utak által érintett helyeket, mindössze néhány közülük:Bréma, Gallia, Köln, Karintia, Lotaringia, Svábföld, Burgundia, Andalúzia...
Elgondolkoztató, hogy ezek a keresztények milyen példát mutattak a magyaroknak krisztusi elveikből...
Elgondolkoztató, hogy a fentieket miért nem tanítják az iskolákban? Hol van itt a barbárok rablóhadjárata...vagyis kik a barbárok? A rablók vagy a visszaszerzők?
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsáss meg kedves SíriusB, nem állt szándékomban eléd állni!
Viszont a hozzászólásomban akaratlanul is küldtem neked egy puszit, mivel a kis-sé szót a program kiss-é-nek vette. Remélem, ezzel kompenzáltam az udvariatlanságomat! :)

Bocsánat, hogy nem vettem észre. ;) Tudod a 4529. hozzászólás után már evidens, hogy az a puszi csak az angol "kis" miatt van. Sajnos. :cry: (Most túljártam az eszén, egy s-el írtam:ugras:)

kiss
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem mítosz az Arvisura, annyi biztos.

Kiszely István által írt "A magyar nép őstörténete" című mű őstörténet. Ő nem a kollektív tudattalanból vette azt ami ott le van írva. Miért nem jó az nekünk őstörténetnek?

Miért nem misztikus történet szerinted az, ami úgy jut egy kohász birtokába, hogy azt egy okkult tudomány által ismert "adattárból" az Akasha krónikából nyeri, mint kohász-médium. Mi ez, ha nem misztikum?

Ezt komolyan venni és úgy csatázni mellette, mintha minden szava szent lenne és egy olyan "alapmű" lenne, amit mindenkinek kötelező lenne szóról-szóra ismerni... :confused:


 

estfen

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon boldog,békés karácsonyt kívánok mindenkinek!

148252.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére