Meditáció, kapcsolat felvétel a lelkünkkel. (élmények, tapasztalatok)

Grentar témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Május 21.

 1. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Az összpontosítás és a hétköznapi dolgok egy és ugyanaz. Az összpontosítás az a felszabadult képességed mire a figyelmed koncentrálod. Ha nem a hétköznapi dolgokra szeretnél figyelni, akkor hétköznapi dolgok erőre kapnak, mert megtagadod a létezésüket ezen idő alatt, mind ezek mellett a "szeretnéllel" csak a szeretnéket fogod megkapni. Ezekkel nem érheted el a elme nélküli figyelmet, az elme lecsendesítését. Egyszerűen határozd el, idézd fel, vagy dönts amellett most/minden pillanataiban, hogy az elméd lecsendesítve. S megkapod. Csupán ennyit kell tenni: kiválasztani a szándékod a "mostokban".
   
  phoenyx kedveli ezt.
 2. most

  most Állandó Tag

  majd alább hagy...

  a válaszok szinte azonnal elavulnak... ahogy bármi változik- s mert van hát változik
  _a kérdések a fontosak és állandóak _
  majd alább hagy?
  (csak' beszélgetni -integetni az úton lélektől lélekig ennyire nagyon nehéz ?
  a megmondó megmondójának megmondójától... még mindig ? )
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 6
 3. most

  most Állandó Tag

  A másság,mint lehetőség, bepillantást ad az élet/létezés színes forgatagára,ám ahhoz,h az életet a maga teljességében láthassuk,észre kell vennünk az egységet.
  A teljességben a pozitív és a negatív is helyet kell kapjon ettől kerek,egész,teljes.

  ?


  az élőlények maguk választják keresik a másságot ! a teljességet próbálják kihasználni de csak épp aktuális képességeik szerint tudják ezt megtenni
  Ezért is a másság nem az egyén érdeme ! hanem a közösségé aki azt kineveli és vagy megtűri elviseli s akit' az gazdagít
  az üres helyek minősített esteként megtestesít,és az energia rendszerként meg teremt ( vakok közt félszemű lesz nem király- nem a céllövő)
  -lehetőséget teremt akár a kuriózum fejlődésére, annak öröklésére az egyének mássága tehát saját szellemi színvonaluk szerinti teljesség üres helyeink választása
  ( ahogyan egy ikerpár törekszik ! egyszerre az ikerlét előnyére és saját különbségeinek megnyilvánítására ez nem teljesség pusztán energia optimalizáció
  részükről, a család energetikájában azonban az annak energiájának kihasználása ...)
  s abban való fejlődés során annak vmilyen irányú fejlesztése is ...
  mely minden tagra egyaránt vissza hat...


  (A Hund-szabály szerint az al héjakon úgy helyezkednek el az elektronok, hogy közülük minél több párosítatlan legyen. Mivel a párosítatlan elektronok azonos spinűek, a feltöltődés úgy történik, hogy egy alhéjon minél több azonos spinű elektron legyen. Az úgynevezett „buszos hasonlat” szerint a buszon a székek párban vannak. Az utasok kezdetben arra törekszenek, hogy olyan helyet foglaljanak el, ahol nem ül mellettük senki. Ha már csak egy másik utas mellett van hely, akkor kezd feltöltődni a többi szék is. Ez azért van az elektronoknál így, mert az elektronok azonos töltésűek, így taszítják egymást. Hogy a taszítás kisebb legyen, az elektronok minél távolabb helyezkednek el, arra "törekszenek", hogy páratlanul keringjenek az atompályákon.
  • Az Energiaminimum elve kimondja, hogy az elektronok a lehető legalacsonyabb energiájú szabad helyet foglalják el az atomban. Az elektronok mindig a legkisebb energiaszintű alhéjat próbálják feltölteni. pauli elv wiki)
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 6
 4. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Az élőlények nem léteznek olyannyira, amennyire léteznek: a mindenség van, vanság van. A másság kifejezés arra az értelmezésre, hogy a mindenség van és a mindenség felosztása is, mely nem kevesebb vagy több önmagánál. A része miközben az egész is, így van minden pillanat és folyamatosság, és ez is annyira tündérmese, mint amennyire hiszel benne. Azzal a hittel, amivel kialakítod a mintákat: valaki a tudományban hisz, mások szavában - talán még figyelmen kívül hagyva a saját tapasztalatát; és valaki önmaga megismerésével fedezi fel a mindenséget. A reakció és az akció magas szakadéka ez. A másság az a nézőpont, amely alapján te látod az életet (ha "te" látod vagy láttatva van?), ki határozhatná meg, hogy mi az értelme, amin keresztül kifejezed magad? A pozitív vagy negatív értékelés, a helyes vagy helytelen minta, az élet szolgálata vagy a pusztítás cselekedete? Milyen az a hely, ahol ez megjelenik először? Mi feszül a két oldal között? És hol, mikor található ez? Miért tudod mindezt megfigyelni? És ki vagy figyelésben? Mit jelent ez a közeg? És talán leghasznosabb kérdés: kell, hogy ennek bármilyen eredménye legyen?

  A tudomány és a tanuló, a tanár, a divat, a másság értékeléssel, a szabályok, az erkölcs mind ugyanazt rejtik magukban, hogy egységesen fogadd el, hogy létezik egy "válasz" - és szeszélyei kedve szerint "stabilan" igényes: így lásd a világot. Miként állíthatod, hogy az újszülött, egy doromboló macska, az erőteljes zivatar, vagy a szúnyog, amely a véred szívja, az éhező kisgyerek, és egy pöffeszkedő gazdag, aki elnyom; rossz vagy jó? Akként, hogy mit tanultál meg? Vagy akként, hogy te miként értékeled őket? Vagy talán mindkettő? Mert bizony az egyik sem az igaz. Az igazság, mindig a legegyszerűbb, és legmagasztosabb, a legnagyszerűbb érzés, és legnagyobb szabadság: mindenségben a minden lehetséges, minden megtehető, mert ez önmaga, a minden. Nézheted így is: a káoszt értelmezed, a rendhez reagálsz.
   
  Utoljára módosítva: 2016 Május 6
  phoenyx, 1958 és most kedveli ezt.
 5. most

  most Állandó Tag

  thx elgondolkodtattál ... jövök neked egy gondolattal :)
   
 6. pet54232

  pet54232 Állandó Tag

  Bármikor és szívesen olvasom a te gondolataidat is.
   

Megosztás