Megerőszakoltak egy kanadai nőt Párizsban az elitalakulat rendőrei

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Egy kanadai nő kedd este találkozott Párizsban az elitalakulathoz tartozó rendőrökkel, nem messze a rendőrség belvárosi székhelyétől, egy ír kocsmában. Ez a kocsma a bűnügyi rendőrök törzshelye. A kocsmázás után a nő elkísérte a rendőröket az irodájukba, onnan viszont sokkos állapotban jött ki. Az épület előtt posztoló rendőrnek azt mondta, hogy megerőszakolták, majd azonnal feljelentést tett.

A rendőrök először tagadták a közösülés tényét, egyikük viszont módosított az álláspontján: szerinte volt szex, de az közös beleegyezésen alapult. Két megvádolt rendőrt rendőrségi felügyelet alá helyezték, bár az ügyészség az előzetes letartóztatás elrendelését kérte. A francia kormány súlyosnak minősítette az esetet és határozott fellépést ígért az elkövetők ellen. Bernard Cazeneuve belügyminiszter vasárnap jelezte, hogy le fogja vonni a következtetéseket, amennyiben a bűncselekmény beigazolódik. A három meggyanúsított rendőrt a belügyminiszter felfüggesztette a cselekmény súlyossága miatt.

A vád alá helyezett rendőrök közül az egyik elismerte, hogy szexuális kapcsolatot létesített a 34 éves kanadai sértettel, de azt állította, hogy az a nő beleegyezésével történt, és határozattan cáfolt "bármilyen erőszakot" – mondta ügyvédje, Sébastien Schapira. A rendőr egyébként először –kollegáihoz hasonlóan – magát a szexuális kapcsolatot is tagadta. A másik három rendőr csütörtök óta nem módosított az álláspontján.

Az ügyben a párizsi ügyészség szombaton indított előzetes eljárást csoportosan elkövetett erőszak, valamint bűntényi leltár módosítása miatt. A nő harisnyája és szemüvege ugyanis eltűnt a feltételezett bűntett közben.

A nőt azonnal orvosi vizsgálatnak vetették alá, DSN-mintákat is vettek, de azok eredménye egyelőre nem ismert. A négy rendőr otthonában, valamint a feltételezett bűncselekmény helyszínén a rendőrséget felügyelő szerv, az IGPN házkutatást rendelt el. A belügyminisztérium jelezte, hogy az érintett rendőrök ellen fegyelmi eljárás is indult.
MTI
francia rendorok.jpg
 
P

pacisi

Vendég
Erőszak minden fajtáját Finoman szólva elítélem.Rendőrök az elkövetők az már nem is minősítem. Ebben a történetben akad azért néhány kérdőjel!Egy itthoni rendőrségen eltűnt szerszámgép miatt vontak kérdőre egy alkalmi munkavállalót.Mivel nem vallotta be amit el sem követett.Ott tiszta ügy volt kérdőjelek nélkül.
Agyonverték Teljesen ártatlanul. Hány rendőri brutalitás sosem derül ki!
 
C

coria

Vendég
Nagyon szabad szellemben éli meg minden napjait a világ.Nincsenek olyan törvények amik elrettentő példa értékűek lennének.Manapság a pénz az úr.Akinél a pénz annál a hatalom.Úgy gondolják ők mindent megtehetnek ..sérthetetlenek.Mint ahogy a rendőrök.Bíznak sőt hisznek benne,hogy az egyenruha megvédi őket.Anno több munkahely volt amire az emberek felnéztek..így a postás a tűzoltó a rendőrség a katonaság.Manapság viszont napi renden hallani olvasni a sajtóban a rendőri túlkapásokról.Viszont az effajta bűncselekmény szégyenletes és aljas.Aljas a tett az elkövető és aljas az a ügyvég aki tudja kit véd!Sajnos megéljük ezt,hogy a törvényőre lesz a bűnöző.A mundér becsületét szégyenítik meg.Vajon erre a drasztikus cselekedetre nem kellene e drasztikus válasz?! IRÁNI TÖRVÉNYEK!
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Azer ne kapkoggyunk ennyire az itelet hozassal. Amit tudunk errol az ugyrol az annyi, hogy a no elment egy Ir kocsmaba ahol osszeismerkedett nehany zsaruval es elment veluk az irodajukba.....:confused:
 
C

coria

Vendég
Tegyük fel,hogy elment..és?? Megerőszakoltatta magát??Vagy biztosan hobbiból összefeküdt a rendőrökkel..na nemáá :D Ez azért komolytalan..beindult az összeesküvés elmélet.Mert a Mári néni aszonta! :D
 

Lacika69

Állandó Tag
Állandó Tag
Én egyáltalán nem így gondoltam. Ha helyértéken kezeled a dolgokat akkor eszedbe sem jut olyat csinálni ami nem oda való. ... Autószerelést tanultam nem értek nagyon ehez... Ha ' becsülete ' lenne a szexnek,akkor ennek a 3 félresikerültnek eszébe sem jutott volna ezt tenni. ...Ha bemész egy étterembe miért nem ülszle vadidegen asztalához gondolkodás nélkül,miért nem veszedel előle a rántott húst hisz pont ezt akarsz majd kérni, miért nem köpödle a pincért ha valami nem tetszik?
 

cdurmol

Állandó Tag
Állandó Tag
Annak alapján, amit olvastam a cikkben.
A rendőrök oldala:
Normális fegyveres szolgálatban nem kocsmázik. Ha nem lenne normális, akkor a szolgálati szabályzat írja elő neki.
Normális fegyveres az irodáját nem használja vendégfogadásra, pláne frissen megismert ember fogadására.
Normális fegyveres (és minden normális ember) a szexuális életét otthon éli és nem az irodájában.
Normális fegyveres nem él vissza egy nő khm khm becsípettségével.

A nő oldala:
Az ember csak annyit iszik, hogy még uralja a tetteit.
Az ember nem megy egy kocsmából frissen megismert férfival lakásra, irodába, ill. ha mégis, nem lepődik meg, ha megerőszakolják.
Az ember több frissen megismert férfival fokozottan nem megy sehová, ill. ha mégis, nem lepődik meg, ha megerőszakolják. Az utóbbi kitétel persze nem akarja azt jelenteni, hogy meg kell erőszakolni, ld. a rendőrök oldalát. Csak annyit jelent, hogy az ember nem gyalogol bele emelt fővel olyan helyzetekbe, ahol baja eshet.
 
Utoljára módosítva:

almamag78

Kitiltott (BANned)
Na lám, a párizsi Zsanett-ügy.
Ott Zsanett kamuzott, kiváncsi vagyok, itt ki kamuzik.

Szerintem azt csak elkenték.... vagy gondolod, hogy egy lány/nő csak úgy ukmukkfukk unalomból kitalál ilyeneket? És csak úgy nekimegy a rendőrségnek? Hát eléggé unatkozhatott....A poén az egészben az volt, amikor a telefon cellainformációit kérték le, ugyanis azt csakis a rendőrök kérhetik a szolgáltatótól, és mivel az belső levelezés/irat, abba nincs betekintési joga a tulajdonosnak (Zs.-nek) onnantól kezdve, meg a rendőrök azt mondanak amit nem akarnak. A póthajas fejezet is érdekes volt, ugyanis azt is a rendőrök rögzítették... szóval az egészben az a vicc, mint amikor a NAV felszólít téged arra, hogy bíráld felül a saját adóbevallásodat, ha kell büntesd meg magadat, vagy mikor a rendőrség kopogtat az ajtódon, és átnyújt egy papírt, miszerint köteles vagy most azonnal magadnál saját kezüleg, egyedül házkutatást végezni :D :D :D
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem azt csak elkenték.... vagy gondolod, hogy egy lány/nő csak úgy ukmukkfukk unalomból kitalál ilyeneket? És csak úgy nekimegy a rendőrségnek? Hát eléggé unatkozhatott....

Én csak a hivatalos álláspontot mondtam. Különben az a csaj nem volt százas, simán el tudom képzelni, hogy hazudott. Azt valahogy kevésbé tudom elképzelni, hogy a rendőrök csoportosan megerőszakolták, de a fene tudja...
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Én csak a hivatalos álláspontot mondtam. Különben az a csaj nem volt százas, simán el tudom képzelni, hogy hazudott. Azt valahogy kevésbé tudom elképzelni, hogy a rendőrök csoportosan megerőszakolták, de a fene tudja...

Igazából én nem tudnám eldönteni, hogy százas-e vagy sem, mert 1. nem ismerem, 2. nem vagyok pszichomókus :D. Amit az újságok meg írogatnak, hát...nem biztos hogy az úgyis van, tekintve hogy ebből élnek...

Viszont én ezek alapján kérdőjeleznék meg mindent:

"A probléma az, hogy E. Zsanett jogi képviselője, Tuza Péter tájékoztatása szerint a bírói ítélet alapját képező kamerafelvételekről az igazságügyi műszaki szakértő egyértelműen megállapította, hogy azok „manipuláltak”. Az ügyvéd irodájában magunk is megtekinthettük a felvételeket, és láthattuk, hogy azokban több, helyenként 10-15 másodperces ugrás is van, mozgó emberek tűnnek róla el hirtelen. Ennek, a szakértő szerint - mozgásérzékelő kameráról lévén szó - egyetlen magyarázata lehet: a manipuláció.
A bíróság a szakértő véleményét arra hivatkozva utasította el, hogy „ugyan kinek lehetett alkalma azokat a felvételeket manipulálni?!” - Mivel ezeket a felvételeket csak egy hónappal az eset után foglalta le az ügyészség, gyakorlatilag bárkinek, aki oda valamiképpen bejuthatott - jelenti ki Tuza Péter."

"A másik perdöntő körülmény az volt, hogy a testmaradványok kimutatását és azonosítását célzó DNS-vizsgálat nem hozott pozitív eredményt. Tuza Péter tájékoztatása szerint a rendőrök ruházatát és az autó belsejét hetekkel az eset után vizsgálták meg, nem csoda, ha nem talált az ügyészség értékelhető testmaradványokat. A bíróság szerint viszont ez azt jelentheti, hogy Zsanett nem is ült a rendőrök autójában, tehát nem vitték sehová, tehát meg sem erőszakolták."

"Hosszan lehetne sorolni: ellentmondásos pszichológiai szakvélemények, el nem végzett ujjlenyomat-vizsgálat, figyelembe nem vett illetve tévesen rögzített tanúvallomás, késlekedve lefoglalt vagy hiányos tárgyi bizonyítékok, és főként sok-sok kérdőjel - ez marad a Zsanett-ítélet nyomán."

"A táblabíróság döntése szerint nem volt olyan bizonyíték, amely E. Zsanett elmondását alátámasztotta volna, mint ahogy arra sem, hogy a rendőröknek volt igazuk. Emiatt a bíróság a vádlottak javára a felmentésről döntött."

"Az ügyben több orvosszakértői vélemény is született. Először az ügyészség által felkért szakértő állapította meg, hogy a sérülések korábban, más helyen és módon keletkeztek, mint ahogy a lány állította. Egy másik szakvéleményben viszont az állt, hogy mégis megerőszakolták E. Zsanettet. A vizsgálatot Balogh István orvos végezte el, akit a lány ügyvédje, dr. Tuza Péter kért fel. Az orvos a Zsanettet vizsgáló nőgyógyász által leírtak alapján jutott erre a megállapításra. A pótmagánvádas eljárásban egy ismert pszichológus is hitelt adott a lány szavainak, és azt állapította meg, hogy a lány erőszak áldozatává vált. Bagdy Emőke az egyik tárgyaláson már tanúként kifejtette: megállapításait pszichometrikus mérésekre, tesztekre alapozta, vizsgálatai szerint Zsanett nem túloz."

"És senki ne felejtse: A Zsanett-ügy egyik pszichológus szakértője, Bagdy Emőke visszaadta az igazságügyi tárcának szakértői jogosítványát, mivel meg van róla győződve: a lány nem szimulál, és a felmentett rendőrök tényleg elkövették az erőszakot. Bagdy Emőke az egyik legnevesebb szakember
alapítója és vezetője volt az első magyar Klinikai Pszichológiai Tanszéknek. Õ indított el több szakpszichológus képzést. 34 év klinikai szakigazgatói és tanszékvezetői munka után lépett a Károli Gáspár Református Egyetem kötelékébe, hogy ott is megindítsa a pszichológusképzést. Hosszú idő óta igazságügyi szakértő. (...) Ez alapján kijelentette: a lány által elmondottak igazak, legalábbis a lényeget tekintve. – E. Zsanett poszttraumás stressz szindrómában szenved, ezt nem lehet szimulálni, csak "esemény" nyomán alakul ki. A szakértői véleményt nem vették figyelembe. Ezért az igazságügyi szakértői jogosítványomat visszaadtam az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak. Többé nem szakértek, ilyen magyar (i)gazságügyet nem szolgálok "


Részemről elég érdekes dolgok folynak a bíróságon, és a háttérben: ha van bizonyítékod, nem veszik figyelembe...stb. beteg egy világban élünk! Ja igen csak még egy adalék: egy i.ügyi orvosszakértő vélemény min 120 eFt-tól kezdődnek. Most el lehet képzelni egy szakértőt, mennyit keres, és még ezek mellett is visszaadja a jogosítványát? Akkor ott már igazán gondok lehetnek... Eléggé nagy gond az i.ü-i szakértők egymásnak ellentmondó véleményei... harmadrészről meg gondolj bele, van 20 ezer forintod most a tálcádba, odamegy egy rendőr és kiveszi, te azt hogy bizonyítod be? (mert én sehogy, hacsak nincs valahol kamera... ami mondjuk NEM a rendőrségre van bekötve... vagy nem csak a rendőröknek adják ki)

Na mindegy, vitázni felesleges, az igazságot csak akkor tudnánk meg, ha lenne egy időutazó gép, és egy ablakból/erkélyről meg tudnánk figyelni az eseményeket... :(
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát Bagdy Emőke neve számomra pont nem jelent biztosítékot Zsanett igaza mellett, sőt, ettől még inkább a rendőrök felé hajlok.
Úgy emlékszem abban az ügyben is négy vagy öt rendőr volt érintett. Azt, hogy egy-két rendőr begerjed, még el tudom képzelni, de hogy mind az öt...
Sajnálom, én nem hiszem el Zsanett meséjét.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Hát Bagdy Emőke neve számomra pont nem jelent biztosítékot Zsanett igaza mellett, sőt, ettől még inkább a rendőrök felé hajlok.
Úgy emlékszem abban az ügyben is négy vagy öt rendőr volt érintett. Azt, hogy egy-két rendőr begerjed, még el tudom képzelni, de hogy mind az öt...
Sajnálom, én nem hiszem el Zsanett meséjét.

Bagdy Emőke miért nem? (csak kérdem) Volt valami más eset?
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Bagdy Emőke miért nem? (csak kérdem) Volt valami más eset?

Bagdy Emőke találta ki ezt a marhaságot:
http://www.origo.hu/itthon/20130411...z-iskolaban-a-relaxaciot-es-a-meditaciot.html

Nem akarok ezen vitát nyitni, nem is ide tartozik, de csak, hogy válaszoljak a kérdésedre: számomra marhaság, hogy valaki önszuggeszciós gyakorlatokkal próbálja megoldani a gyerekek nevelési problémáit, családi problémáit és mindazt a problémát, amik ma egy gyereket stresszessé, kezelhetetlenné, agresszívvá stb.-vé tesznek. Ez az egész meditációs hókusz-pószkusza, és az, hogy ezzel akar lelki problémákat megoldani, számomra nem pszichológus szakemberre, hanem sarlatánságra vall, azt meg felháborítónak tartom, hogy saját eszement módszereit még kötelezővé is akarja tetetni az iskolákban. Úgyhogy már attól feláll a szőr a hátamon, ha csak meghallom a nevét.
 
Utoljára módosítva:

Yocessor

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez esetben is mint minden esetben, nem a testülettel van probléma, hanem az emberekkel, mert az orvos, az ügyvéd, és a rendőr is ember. Ha egy pékségben történik ilyesmi, ott is emberek dolgoznak és abból is valószínűleg hír lesz, mert talán már feltűnt néhány embernek, hogy nem nagyon vannak jó hírek, mintha csak a rossz hír lenne hír. Én szívesebben olvasok és teszek közzé a facebook on jó hírt, vagy bármi olyat ami jó hangulatot eredményez, például ilyesmit.
 
Oldal tetejére