Megerőszakoltak egy kanadai nőt Párizsban az elitalakulat rendőrei

M

magdusis

Vendég
De úgy néz ki,hogy a testülettel van probléma.Egy testület egészen más,mint egyszerűen emberek,orvosok,rendőrök,katonák gyülekezete.Ha valaki el tudja olvasni a Maclean legutóbbi cikkét a kanadai katonaságban lévő problémákról,ami évtizedek óta tönkreteszi az ott dolgozó nők életét ,nagyon szemléletes képet kaphat róla,hogy a legnagyobb jóindulattal is mekkora problémát okoz pl. a katonaság testület mivolta.
 

almamag78

Kitiltott (BANned)
Bagdy Emőke találta ki ezt a marhaságot:
http://www.origo.hu/itthon/20130411...z-iskolaban-a-relaxaciot-es-a-meditaciot.html

Nem akarok ezen vitát nyitni, nem is ide tartozik, de csak, hogy válaszoljak a kérdésedre: számomra marhaság, hogy valaki önszuggeszciós gyakorlatokkal próbálja megoldani a gyerekek nevelési problémáit, családi problémáit és mindazt a problémát, amik ma egy gyereket stresszessé, kezelhetetlenné, agresszívvá stb.-vé tesznek. Ez az egész meditációs hókusz-pószkusza, és az, hogy ezzel akar lelki problémákat megoldani, számomra nem pszichológus szakemberre, hanem sarlatánságra vall, azt meg felháborítónak tartom, hogy saját eszement módszereit még kötelezővé is akarja tetetni az iskolákban. Úgyhogy már attól feláll a szőr a hátamon, ha csak meghallom a nevét.

Köszi az infót! El tudom fogadni a véleményedet, el is olvastam a cikket, de :) ezt egy kicsit másként látom, szerintem ez másról szól(na):
szerintem ez egy remek kezdeményezés (csak mondjuk én nem a tesitanárokkal végeztetném). Most gondolj bele, nem sok gyereknek adatik meg az hogy otthon a szüleik ápolgatják napi rendszerességgel a lelki világukat...Szerintem abból a szempontból jó, hogy a gyerek megtanulja hogy hogyan vezesse le a stresszt. (ha már a szüleik csak rossz példát tudnak mutatni: veszekedés, csapkodás, verés, ivás...stb ) Most gondold el: szülő dolgozik 8 órát, majd a 8.-ba közli a főnöke, hogy maradjon még bent 2 órát (ingyen), és mondjuk a munkahelyén is van egy két f*szfej főnök aki azt hiszi a hatalma attól van mert ordítozik.... aztán hazaérkezik, stresszes, gyerek hozzászól rögtön üvölt. Ebből a szempontból szerintem tök jó, ha a gyerek önmaga is ki tudja zárni ezt a dolgot relaxációs gyakorlattal.... mert őszintén szólva felnőtt fejjel is találkozok olyan emberekkel, akik rajtam élik ki a frusztrációikat (pl: előtte lévő nap leüvöltötte a fejét vki, akkor majd nekem is leüvölti...stb. Szerintem veled is előfordult ez már) Míg gyereknek ott a tesióra (azt hiszem ma már minden nap van) és ott le tudja vezetni a feszkót (stresszkezelés egyik formája) addig egy felnőtt nem biztos hogy talál heti 2-3x ilyen elfoglaltságot... Ha nekem lett volna lehetőségem bármikor a "relaxáció"-t mint tantárgyat akár fakultatív jellege felvennem, biztos felvettem volna :) (mert akkor több eszközöm lenne a birtokomba a napi stressz leküzdésére) Viszont azt nem szeretem, mikor kötelezően elő van írva, hogy mit kell megtartani, és erre a tesitanár azt mondja, hogy oké: kimegyünk és nézzük az eget 5 percig... mert így nincs értelme... no de ez csak az én véleményem... És hozzáteszem ezt a relaxációs dolgot csak úgy tudom elfogadni, ha stressz levezetésre/kizárására irányul.... hidd el van több idétlen tantárgy, mint nálunk volt a "viselkedéskúltúra": személyiségiteszteket oldottunk meg az osztály előtt (személyiségi jogok megsértése ügyebár no de mindegy), meg egymást kellett értékelni (ami mondjuk jó is lett volna, ha nem 1 hete ismerjük egymást, hanem 4 éve... no mindegy) na erre azt mondom, hogy inkább ez helyett tanultam volna meditációt... de csak annyira, hogy megtanuljam elereszteni a problémát, a stresszt leküzdeni, kizárni :)
(de nem akarok kötekedni, elfogadom, hogy te így látod ;)ezt a témát)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a nagyapáim, és az apám valamikor kiment a favágó tőkére, és hasogatta a fát, vagy fűrészelt. Igazán jó feszültség levezető volt, és hasznot is hajtottak. Én a kötésre, és a horgolásra álltam rá, nekem az vezette le a feszültséget, ami a munkahely okozott.
Szerintem mindenki találna magának hasonló jó feszültség levezető műveletet...
Legyen nagyon szép, és vidám napotok, hétvégétek!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
:)
(de nem akarok kötekedni, elfogadom, hogy te így látod ;)ezt a témát)

Köszönöm, hogy elfogadod a véleményemet, én is elfogadom a tiédet, és valóban jobb lenne, ha az emberek ordítozás helyett lemennének alfába, de (és ez az én véleményem), a tesióra előtti kötelező 5 perc meditáció semmit sem old meg, csak az én bosszantásomra jó :)
 
Oldal tetejére