Mi lehet a gépemmel?

Bluesmen témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2008 Augusztus 27.

 1. marciera

  marciera Állandó Tag

  Msn

  Sziasztok!

  Hát, azt gondolom, a Néros problémám megoldódott. KÉK HALÁL. Nektek biztosan mond ez valamit. Számomra csak azt mondja, hogy a vinyómat teljes egészében a kukába kellett dobni. Az a szerencse, hogy a szakemberek jó néhány adatot stb-t meg tudtak menteni.
  Viszont: azóta nem tudok az MSN-re felcsatlakozni. :12: Azt hiszem, a géphez vartozik a Windows Messenger. De elég "gagyi", és a partnereket sem lehet szerkeszteni. Nem beszélve arról, hogy amikor az Outluck Express-t megnyitom, azonnal lekapcsolódik az MSN-rél. Hiába telepítettem a Windows Live Messengert, valamiféle hiba üzenetre hivatkozva azt mondja, hogy a szolgáltatás nem érhető el. Nos, más gépről be tudtam jelentkezni, de szeretnék a sajátomrólis.
  Mit tudtok javasolni?:confused:
   
 2. exoduska

  exoduska Állandó Tag

  A UPC soxor korlátoz egyedi elbírálása alapján. Hogy szakadjon rá az ég..

  Ja, és mindezt csak mikor az ügyfélszolgálatot hívom mondja el a telefonos csaj..Kedves, cincogó hangon. Az erő pozicíójából.
   
 3. Ferike1951

  Ferike1951 Vendég

  Elnézést a zavarásért. Régi olvasó vagyok, de eddig nem regisztráltam magamat. Most mégis megteszem, mert nagyon zavar, hogy 2 hét alatt senki sem reagált a kérdésre. Kénytelek leszek én.
  Tehát…..
  Outlook Express van egy olyan tulajdonsága, hogy alapjában úgy van telepítve, hogy indításkor megindít egy régebbi Messengert. Ezt az opciót ki kell kapcsolni. Annyit mondhatok, hogy valahol a beállításoknál. Ha nem lehet kikapcsolni (mert ilyen is előfordul) akkor meg kell nézni lent a jobb sarokban, esetleg a feladatkezelőben, hogy nincs – e ott egy már működő Messenger. Ha ott van ki kell lőni. Kilövése után már menni fog a Live, vagy akármilyen más feltelepítet Messenger.
  Feri
   
 4. luki16

  luki16 Állandó Tag

  Annak mi lehet az oka, hogy a 3 éves gépemen nagyon gyors volt a Win XP, de manapság újratelepítés után is tetű lassú?
   
 5. rgranc

  rgranc Állandó Tag

  A meghajtóprogramokat megfelelően telepítetted újra? És hogyan telepítetted újra, teljes formázás után?

  Hát nekem mond valamit, de első alkalommal hallom azt, hogy egy vinyót kukába kellene dobni a kék halál miatt... Érdekes az a "szakember", aki kidobta.

  Ilyen hibáról én sem hallottam még soha. Nincs semmilyen program feltelepítve, amely direkt csinálja ezt (mittudomén, valami kényelmi szempontból)? Egyértelműen a legfrissebb meghajtóprogram telepítését ajánlom én is amúgy.
   
 6. marciera

  marciera Állandó Tag

  Régen nem jártam erre, így csak most olvastam a reagálásokat.
  Hát mi tagadás, nekem is rosszul esett, hogy a vinyót kicserélték, viszont azóta működik rendesen a gépem. Előtte kb. 5 percenként megjelent a kék háttér, és a rendszer újraindította magát. A boltban lévő szakemberek, akikhez rendszeresen viszem a gépem, mondták, hogy a vinyó ment tönkre. Ennél többet nem tudok.

  Viszont a lányom gépén van egy (talán?) program? Securyti toll. Ez kinek ismerős? Egyáltalán nem engedi, hogy a gépen bármit is csinálunk. Az én angol tudásom kevés, de látom, hogy vírust keresett, és talált, és regisztrálni szeretné magát az interneten, de rögtön oda is írják, hogy visával vagy mastercarddal fizetek-e? Még csak a rendszer visszaállítást, program törlést, de semmi mást sem enged. Lehet ezzel kezdeni valamit?:confused:
   
 7. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Lehet, hogy nagyon sok szektorhiba kletkezett a merevlemezen, ami nem jellemző, de előfordulhat - így jobban jártál, mielőtt minden adatot elveszett volna.:)
  A baj az, hogy ez egy vírus (mármint, ha a security tool a neve):(
  A legegyszerűbb mód az eltávolításához az, hogy csökkentett módban indítod a gépet (F8) hálozattal, aztán letöltöd a malwarebytes nevű programot innen
  download telepíted a programot, aztán hagyod hogy frissítse magát a neten keresztül.
  Futtatod a programot még mindíg csökkentett módban.

  sok sikert.
   
  marciera kedveli ezt.
 8. marciera

  marciera Állandó Tag


  Nagyon szépen köszönöm a segítséget!kiss
  A gép helyrejött. Most mentegetjük róla, ami menthető. Valószínű, hogy egy hosszab szünetben majd újraformázzuk a gépet. Még egyszer köszönöm!:p
   
 9. olo1

  olo1 Állandó Tag

  Helló. Szertimtem memoria hiba lehet. valamelyik RAM tönkremehetett, ha több van benne , mert ha csak egy akkor nem is müködne ha az romlott el.

  Ja , meg az is kérdés, hogy, az Op.renszer is lassú, vagy a net, meg ujatelepitésnél ha fullra törölted nincs is rajta virus, vagy reklámprg.,azok is szoktak lassitani. Ha teljesen törölted a merevlemezt, szerintem memoria hibája lehet.
   
 10. nyufi66

  nyufi66 Új tag

  fek

  Kerdes, hogy mi falja fel az eröforrast? Csökkentett modban (F8) inditva is lassu a gep? Internetcsatlakozas nelkul is lassu a gep? Esetleg "bekuszott" egy trojai falo es zombiva tette a geped? Figyeld a halozati adatforgalmat (Wireshark) abbol latod, hogy mi megy ki es mi jon be... Egy jol konfiguralt tuzfal sokat segithet... Am az is lehet, hogy a jo oreg kedves Winfosnak ment el az esze. Az en gepemet a DesktopSearch nevü program kergette az örületbe. Original Mikrofos...
  Szoval, - ahogy Pelinkan elvtars is mondta- Eberseg elvtarsak! :D   
 11. zzmsoft

  zzmsoft Állandó Tag

  Milyen vírusellenőrző rendszert használsz a gépen?
   
 12. zzmsoft

  zzmsoft Állandó Tag

  Nézd meg a virtuális memória beállításait, más néven lapozófájl! 1. hol van, 2. mekkora. Sokat segíthet, hogy egy olyan meghajtóra teszed át, ahol sokkal több helyed van.
  Megtalálod: vezérlőpult - rendszer - speciális fül - teljesítmény - beállítások - speciális - virtuális memória -módosítás

  Ne használj többet, mint amit a z XP felajánl, ha nem vagy tisztában a következményekkel!
   
 13. zzmsoft

  zzmsoft Állandó Tag

  Kérdés: Milyen Interneted van; Milyen routered van?
  Megjegyzés: egy vadiúj tűzfal-routert soha ne korlátozásokkal kezdj beállítani! Amikor minden rendben, jöhet a titkosítás, a MAC szűrés, stb.

  Felhívom a figyelmet azonban, hogy a régebbi laptopok NEM tudják a WPA2-PSK titkosítást! Max. WPA-PSK!!!
   
 14. zzmsoft

  zzmsoft Állandó Tag

  Bocsi! Kifelejtettem, ha a laptop régi, és WPA2 a kódolás, akkor a kapcsolatnál kiírja, hogy jó, de nem tud rákapcsolódni!
   
 15. zzmsoft

  zzmsoft Állandó Tag

  Milyen vírusellenőrző van a gépeden?
   
 16. Jokkesz

  Jokkesz Új tag


  Szia,

  Megpróbálhatod még a lomtár méretét korlátozni, a böngészési előzményeket törölni, de sokat segíthet a rendszer visszaállítás kikapcsolása is (úgysem sokat ér ez a funkció9). Le lehet tiltani a hibernálást is, mint funkciót, az is lefoglal helyet magának. De azt is érdemes átgondolni, milyen szoftverek vannak telepítve, valami nem csinál-e minden egyes alkalommal backup-ot magáról.
  Hirtelen ennyi jut eszembe.
   
 17. Cunupi

  Cunupi Új tag

  Annyit szeretnék kérdezni, hogy nekem van egy másik gépem és nem tudom bekapcsolni, vagyis nem tölt be az op rendszer csak egy feket háttér van nem tudom hogy mi lehet a probléma
   
 18. bettina25

  bettina25 Állandó Tag

  szia, nekem is volt már ilyesmi, 2-szer is, és mindig az alaplap mondta fel a szolgálatot. de persze nálad lehet más baj
   
 19. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Amennyiben induláskor nem látsz egy gramm kiírást sem a képernyőn (memória számlálás, a videó kártya típusa...), akkor valószínűleg el sem indul a gépeden a ROM (beégetett memória)-ból az alapdolgok futtatása.
  Ha be van kötve a hangszóró (nem a hangfal, hanem az a kicsi csipogós), akkor a csipogások számából lehet következtetni a hiba típusára - ez az alaplap leírásában szokott lenni általában (ha egyáltalán még megvan a leírás).
  Amennyiben bátor vagy akkor a következőt teheted:
  Kikapcsolod a gépet ( a konnektorból is kihúzod).
  Leveszed a fedelét és megmozgatod (kiveszed/ beteszed) a memóriá(ka)t és a videó kártyát.
  A mai videó kártyák általában a legnagyobbak a gépben (mármint a többihez képest) és szokott rajtuk lenni hűtőborda, vagy ventilátor.
  De óvatosan, hogy el ne pattanjon, törjön. Sok kártyánál és a memóriánál (ezen van az a sok fekete "bogár", azaz IC) rögzítő fülek is találhatók, hogy stabilan helyezkedjenek el.
  A mozgatással az érintkezők közé került porréteget tudod eltüntetni, ami sok esetben kontakt hibát okoz, amitől a gép el sem indul.
  Ha un alaplapra integrált kártyád van, az gond mert azt nem lehet mozgatni.
  Ha van esetleg közelben ismerősöd, aki csinált már ilyet, kérd meg, hogy segítsen, esetleg ha van hasonló gépe, akkor az egyes elemeket cserélgetve meg lehet találni a hibás részt.
  De vigyázz, mert ha helytelenül teszed, tönkre is mehet a géped.
  Persze, ha például a nagy (nyári) melegben megfőttek a kondenzátorok az alaplapon, akkor mindez már úgysem segít, de ezt csak hozzáértő, vagy szakember tudná megállapítani ránézésre.
   
 20. WyZsóy

  WyZsóy Állandó Tag

  Két napja veszem észre,hogy a CH oldala el van csúszva és nem tudom mit kellene tennem.
  Vezérlőpult Blogok Súgó Közösség Naptár Új üzenetek Keresés Gyors linkek Kilépés--innentől lefelé minden jobbra esik a képernyőn,az e fölött lévő sávtól
  csaknem egy képernyő szélességgel jobbra.
  Hogyan lehetne újra összehozni rendes formájába?
  Mi lehet a probléma?
  Ezt sehol máshol nem csinálja a gépem,csak a CH-n.
   

Megosztás