Mikulas

Melitta témája a 'Humoros írások' fórumban , 2005 December 3.

 1. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  Hogy te miket tudsz, Ernő!! Nem is tudom, honnét?\\m/
   
 2. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Hilda, ez egy közismert dolog. Elöször gyermekkoromban a "Tolnai Világlexikonban" olvastam rolla.

  A szegény családnak csak lánygyerekei voltak. Az törökországban pedig egy nagy csapás mert nem tudsz elég hozományt adni. Ugyhogy a lányokbol már majdnem utcalány lett.

  Es akkor jött a püspökbácsi és segitett rajtuk. Bedobott egy zacsko pénzt az ablakon.

  Számomra egy kicsit elgondolkodtato a dolog. Miért az ablakon keresztül? Lehet, hogy az öregur volt a lányok elsö kuncsaftja?
  Mint adakozo bemehetett volna az ajton keresztül is. :D
   
 3. Hilda1949

  Hilda1949 Állandó Tag

  És miért csak lánygyermekei születtek a szegény családnak?? Én elhiszem, amit írtál, csak az a püspökbácsi tényleg bemehetett volna a mamához és a papához az ajtócskán, és lerakhatta volna azt a zacskó pénzt az asztalra is....

  Na, de már késő bánat... ez már történelem...

  A csatolt nagyon régi képen ez a momentum látható... azt hiszem, talán szlovák felírattal...
   
 4. csocsike

  csocsike Vendég

  Efit nem latta valaki?:rolleyes:
   
 5. Efike

  Efike Állandó Tag

  Jöhecc a csokipuskával, szétharapom. :twisted:
   
 6. csocsike

  csocsike Vendég

  Bonbonnal van tarazva, a lavoros megol ha beleharapsz:rolleyes:
   
 7. Efike

  Efike Állandó Tag

  Akkor lőj vele a bonbonosra :evil:
   
 8. csocsike

  csocsike Vendég

  Elkotyavetyelte a tarsasagi husdaralot:9:
   
 9. Efike

  Efike Állandó Tag

  Igen ! Bonbonért mindent odaad. :evil: Pereljük be. Én jól följelentem nálad .
   
 10. Efike

  Efike Állandó Tag

  Kertjében akasztotta fel a Mikulást- a környékbeli gyerekeket sokkolta a látvány
  2005. december 11. 13.37
  Egy ''jóérzésű'' floridai polgár életnagyságú Mikulás babát akasztott fel a kertjében a fára, úgy, hogy azt a környék gyermekei jól láthassák.
  A bábú kezei és lábai dróttal össze vannak kötve, szemét kendővel bekötötték. A Mikulás egy bizonyos Ron Stroia kertjében lóg a fáról, Miami Beachben.
  A környéken hatalmas a felháborodás. Az egyik szomszéd azt mondta a helyi televíziónak, hogy a környék gyermekei szomorúak, hiszen a Mikulásnak ajándékokat kellene osztania, nem pedig egy fáról lógnia. A gyerekeket megijesztette a látvány- írja az 123.hu az aqui.la alapján.
  A szomszédok kihívták a rendőrséget, a zsaruk azonban tehetetlenek, a véleménynyilvánítás szabadságát garantáló alkotmányos kiegészítés miatt. A Mikulás "hóhéra" nem nyilatkozik a sajtónak, telefonon csupán annyit közölt: jogában áll így kitenni a Mikulást, akár tetszik ez a szomszédoknak, akár nem.
  Stop!
   
 11. Karsay István

  Karsay István Kitiltott (BANned)

  Biztosan elhagyta a felesége, Juli a rénszarvas...
   
 12. ikaros

  ikaros Állandó Tag

  Kedves Mikulás!
  Szeretnék egy hajós Barbit, egy autós Barbit, egy síelős Barbit, egy repülőgépes Barbit, egy motoros Barbit és egy diszkós Barbit! Mást nem.
  Köszi: Kati

  Kedves Kati!
  Eszedbe jutott már, hogy diplomás Barbie miért nem létezik? Javaslom, inkább tanulj, ahelyett, hogy babázol, mert anyádat elnézve te nem leszel olyan szép, mint Barbie, és akkor cseszheted, hogy bárki is eltartson.
  Üdvölettel: Mikulás
   
 13. ikaros

  ikaros Állandó Tag

  A család zajt hall a tetőről. Kihívják a rendőrséget, a rendőr felmegy a tetőre fegyverét a pirosruhás alakra szegezi és megkérdezi:
  - Hogy hívják?!?
  - Mikulás!
  - Kérdésre kérdéssel válaszol?!?
   
 14. durcy

  durcy Állandó Tag

  [​IMG]

  Szent Miklós eredeti legendája!


  Krisztus után 245-ben Kis-Ázsiában, Patara városában született, egy gazdag család gyermekeként. Már gyermekkorában is történtek vele csodák. Alig kezdte el iskoláit, mikor Patara városában nagy járvány tört ki, és mint kisgyermek, árvaságra jutott. Ezért a szüleitől örökölt hatalmas vagyonával érsek Nagybátyjához, Patara város kolostorába költözött. Az Ő felügyelete mellett nevelkedett, s gyermekévei alatt megszerette a kolostori életet, majd iskoláinak befejeztével a papi hivatást választotta. Életét az emberiségnek és a gyerekek tanítására szentelte. Bárki kérte, mindig segített. Ember szeretete, segítőkészségének híre messze földre eljutott. Az emberek kezdték imáikba foglalni a nevét. 270-ben Jeruzsálembe tartó zarándokúton történtek miatt a vált! Zarándokútról visszafelé, betért imádkozni Anatólia fővárosába, Myra városába, ahol legendás körülmények között. 52 évig volt püspök. Évek alatt a szeretete, a gyerekekkel, emberekkel való törődése miatt annyira megszerették, hogy nem csak püspökük, de még vezetőjüknek is tartottak. Vagyonát a gyerekek és az emberek, megsegítésére fordította. Egyszerű emberként élt a nép között, miközben tanított és szeretetet hirdetett. Éhínség idején a teljes Egyházi vagyont a nép étkeztetésére fordította, amiért szembe került az Egyházzal, halála után, ezért az engedetlenségért egy időre ki is tagadták az Egyházból!

  Minden este órákig sétált a városka utcáin, beszélgetett az emberekkel, figyelt a gondjaikra. Így történt a legendáját alkotó eset is:

  A kolostor szomszédságában él egy elszegényedett nemes ember, aki úgy elnyomorodott, hogy betévő falatra is alig jutott. Három férjhez menés előtt álló lánya azon vitatkozott egy este, hogy melyikük adja el magát rabszolgának, hogy tudjon segíteni a családon, és hogy a másik férjhez tudjon menni. Ekkor ért a nyitott ablak alá Miklós püspök, és meghallotta az alkut. Visszasietett a templomba, és egy marék aranyat kötött keszkenőbe, és bedobta az ablakon. A lányok azt hitték csoda történt. Kisiettek, mert lépteket hallottak az ablak alól, s akkor látták, hogy egy piros ruhás öregember siet el a sötétben. Harmadik évben ezen a napon nagyon hideg volt, és zárva találta az ablakot. Ekkor felmászott a sziklaoldalban épült ház tetejére, és a nyitott tűzhely kéményén dobta be az aranyat. A legkisebb lány éppen ekkor tette harisnyáját a kandalló szerű tűzhelybe száradni, és, az pont bele esett. Az ismeretlen jótevőről kezdték azt hinni, a hóborította Taurus hegyről, mivel mindig ilyenkor télen történtek ezek a csodák, hogy maga a Tél-apó jön el ezekkel az ajándékokkal. Az idő folyamán mégis kitudódott a titok, hogy a jótevő maga Miklós püspök. Ugyanis a legkisebb lánynak bedobott aranyban volt egy olyan darab, amit a helyi aranykereskedő adományozott Miklós püspöknek egy szerencsés üzletet követően. Ezt felismerve, már mindenki tudta, hogy ki a titokzatos segítő! De kiderült ez abból is, hogy december 5-én a névnapja előestéjén a hideg idő beköszöntével rendszeresen megajándékozta a gyerekeket mindenféle édességgel. Ezért az adakozásaiért a nép elnevezte " Noel Baba" -nak, ami azt jelenti " Ajándékozó Apa". A keresztényüldözések alatt őt is elfogták, éheztették, kínozták, de kivégezni nem merték. Fogságából végül kiszabadult, hosszú, békés öregkort ért meg. A legenda szerint lelkét (326-ban) angyalok vitték végső nyughelyére, ahol egy tiszta forrás eredt. Ebből a tiszta forrásból áradó szeretettel küldi legendája a mai gyerekekhez utódát, a Mikulást.
  Igaz történetek Szent Miklós püspökről

  Ezen az oldalon igaz történeteket olvashatsz Szent Miklós életéről, amit a történelmi írások és a helyi lakosság őrzött meg számunkra. Egy hetes kutatómunkám során legnagyobb segítő Hanifi hajószakács volt, aki az Antalyai egyetem utolsó éves történelem szakos tanárjelöltje. Így Szent Miklós története többé már nem fantázia, hanem egyszerű történelmi valóság.

  Anatóliában Szt.Miklós püspök egy a II-III. Században élő történelmi személyiség volt. Kis-Ázsiának ezen a részén, ha kimondod Szent Miklós nevét, az emberek arca megváltozik, és ma, is mint a legnagyobb szentet tisztelik. Minden imájukban őt hívják segítségül. Már életében szent volt, a nép " Noel Babá”-nak nevezte, ami annyit jelent, " Ajándékozó Apa".

  Vallásosságát a családjából hozta. Szülei halála után, Patara város kolostorába került. 24 évesen Jeruzsálembe ment zarándokútra, ahol útközben több ember életét mentette meg, amiért az emberek védő szentjükké fogadták. Hazafelé útban betért imádkozni Myra városába, ahol csodás körülmények között püspökké választották. Életét a gyerekeknek és a népnek szentelte. 52 évig volt Myra város vezetője. Titkos ajándékozásai során, amit karácsony előtt a neve napja táján végzett, a nép abban a hiedelemben volt, hogy a város melletti hegyről maga a tél Apó jár le ajándékozni. Tekintélyével emberi életeket mentett meg. A népéért életét kockáztatva kelt útra a viharos tengeren, hogy élelmet hozzon a városnak. Diokleciánusz üldözése alatt bebörtönözték, majd hamarosan szabadon engedték. 325-ben, mint myrai püspök részt vett a niceai zsinaton. Békés öregkor után saját templomában tért örök pihenőre, ahol az angyalok 1087-ig vigyáztak nyugalmára. Amikor is olasz kereskedők rablókkal szövetkezve egy hajnalon sírját feltörték, kirabolták! Maradványai egyrészét ma Bariban őrzik, de lelke szülőföldjén Myrában maradt, ahol az embereknek még ma is vigaszt, reményt és boldogságot ad. Sírjánál egy forrás ered, és ebből a forrásból áradó szeretete küldi ma is hozzánk december 5-én este a Mikulást!

   
 15. durcy

  durcy Állandó Tag


  Szt. Miklós családja


  Szent Miklós családja Patara városában élt. Hitüket, vallásosságukat a család leszármazottai magától Pál apostoltól kapták, aki két alkalommal is járt ezen a földön. A család őseire olyan hatással voltak ezek a látogatások, hogy minden generációból a családban kellett lenni egy papnak. Miklós gyermekkorában Nagybátyja volt Patara város érseke. Itt már ebben az időben a lakosság fele keresztényként élt. Család is mindennapi hitéletet gyakorolt, miközben 50 hektáros narancs és déligyümölcs ültetvényen gazdálkodott. Több száz ember dolgozott az ültetvényeken, az Ő gyermekeiknek is kötelező volt az ingyenes iskola, melyet érsek nagybátyja és Miklós családja tartott fenn. Egyházi ünnepeken minden ültetvényeken dolgozó munkás és gyermekeik, közös ünnepi lakomákon vett részt. Ilyenkor ruhákat osztottak, és a fizetésen kívül pénzadományokat kaptak. A 253-ban egy pestisjárvány tört ki, amelyben szülei odavesztek, s Őt több hónapi kezelés után Nagybátyja mentette meg, és vette magához a patarai kolostorban.
   
 16. durcy

  durcy Állandó Tag

  Santa Claus

  [​IMG]
   
 17. durcy

  durcy Állandó Tag

 18. durcy

  durcy Állandó Tag

 19. Chranian

  Chranian Állandó Tag

  Miért nem létezhet a Mikulás?

  Egyetlen fajta rénszarvas sem tud repülni, de több mint 300 000 olyan élő organizmus létezik, amely még besorolásra vár, bár ezek nagy része ízeltlábú vagy baktérium. Tehát nem zárhatjuk ki azt, hogy a Mikulás mégis repülő rénszarvason közlekedik.
  A Földön 2 milliárd 18 éven aluli gyerek van, de minthogy a Mikulás nem törődik a hindu, zsidó, buddhista vagy mohamedán gyerekekkel, így a munka a 15%- ára csökken (378 millió). Háztartásonként 3.5 gyerekkel számolva ez 91.8 millió otthont jelent. Fel kell tételeznünk, hogy mindenhol akad legalább egy rendes gyerek.
  A Mikulásnak - hála a különböző időzónáknak és a Föld forgásának - (24 helyett) 31 óra áll rendelkezésére az ajándékok kihordására (ha feltételezzük, hogy keletről nyugatra halad, ami logikusnak tűnik). Ebből az következik, hogy 822.6 látogatást tesz másodpercenként. Ez azt jelenti, hogy 0.001 másodperce van minden egyes háznál, hogy leparkoljon, beugorjon a kéményen, megtöltse a zoknikat, a többi ajándékot szétszórja a fa alatt, visszamásszon a kéményen keresztül, és felpattanjon a szánra. Ha feltételezzük, hogy a szóban forgó 91.8 millió otthon egyenletesen helyezkedik el a Föld felszínén (ami persze nem így van), akkor két ház között a távolság 1,2 km, a teljes út pedig 117 millió km, nem számolva azokat a kitérőket, amiket még a Mikulásnak is meg kell ejtenie.
  Ez azt jelenti, hogy a Mikulás szánja mintegy 1 000 km/s sebességgel halad, a hangsebességnél 3 000-szer gyorsabban. (Egy hagyományos részarvas kb. 25 km-t tesz meg egy óra alatt, ha nagyon siet...)
  A szán rakománya egy újabb érdekes kérdés. Feltéve, hogy minden gyerek egy kb. 1 kilogrammos ajándékot kap (ami röhelyesen kevés), akkor a Mikulás szánja mintegy 321 300 kilogrammot nyom. Nem számítva a Mikulást (aki ha tényleg minden otthonban eszik egy kis édességet, mondjuk 2 szaloncukrot, akkor az út végére pontosan 2 943 000 kg-ot hízik, de ettől az apróságtól most eltekintünk). Egy hagyományos rénszarvas max. 150 kg-ot képes elhúzni a földön. Még ha feltételezzük, hogy a repülő rénszarvas (lásd fentebb) tízszer ennyit képes elhúzni, akkor is minimum 214 200 kell ahhoz, hogy az egész szánt (Mikulás nélkül) elhúzza. Ez a sok szarvas 353 430 tonnára növeli az egész pereputty súlyát. Csak összehasonlításképp jegyzem meg, hogy ez négyszer olyan nehéz, mint az Enterprise nukleáris meghajtású anyahajó.
  Ha ez a 353 430 tonna súlyú szán 1 000 km/h-s sebességgel közeledik, akkor nagy légellenállásba ütközik. A légellenállás felhevíti a szarvasokat. A két vezér rénszarvas másodpercenként 143 000 000 000 000 (143 tirllió) Joule energiát nyel el. Elhanyagolható idő alatt égnek el (eközben 234 000 000 000 decibell erejű robbanás hallatszik), kigyújtva maguk mögött a többi rénszarvast. Az egész szán a rénszarvasokkal együtt 4.26 másodperc alatt ég el. A Mikulást, akire eközben 297 500 N centrifugális erő hat, 120 kg-os Mikulás esetén (ami nagyon kevés) 8 207 123 kg-os erő préseli a szán hátuljához...

  Ki gondolja ezek után, hogy a Mikulás létezik? :D
   
 20. Idill

  Idill Új tag

  A kismalac és a farkasok ÉS A MIKULÁS :
   

Megosztás