Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. Kacagóbab

  Kacagóbab Állandó Tag

  Úgy néz ki, hogy még lehet cserélni. Jövő hétre ígérik az tájékoztatót.
   
 2. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Gond. A Ped. II-höz olyan hospitálási napló kell, ahol a pedagógus látogatott órát. A mester fokhoz pedig mindkettő.

  Egyetértek. Gyorsan látogatni kellene valakinél.

  Igen ez is alapdokumentum, tehát nem lehet hiánypótlás. Viszont nem hiányzik, csak nem jó. Szakértő kellene ehhez, de lehet, hogy még ők sem tudják, ha nem volt ilyen esetük. Ilyenkor szoktak állásfoglalást kérni az OH-tól.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Szeptember 14
  funnygirl0 kedveli ezt.
 3. nomami11

  nomami11 Tag

  Köszi. Várom a jövő heti OH levelet, hátha abban benne lesz. (remélem...)
   
 4. tul2

  tul2 Állandó Tag

  Sziasztok! Hozzám is novemberben jön a minősítő bizottság. Óvodapedagógusként adtam be a portfóliómat, de mivel vezető vagyok az OH delegáltja lesz a harmadik bizottsági tag. Mire számíthatok, milyen dokumentumokat fognak kérni?
   
 5. gagigagi

  gagigagi Állandó Tag

  Sziasztok! A 2015. évi pedagógiai-szakmai ellenőrzési tervbe az intézményünkből az óvodavezetőnk került be. Ez azt jelenti, hogy ez esetben csak őt ellenőrzik, vagy a többi óvodapedagógust is? Mit kell erről tudni, hogyan zajlik ilyen ellenőrzés? Tud ebben nekem segíteni valaki???
   
 6. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves gagigagi!
  Név szerint kapta az értesítést, őt ellenőrzik (pedagógus vagy vezetőként).
  Előtte kap egy tájékoztató levelet. Egyenlőre várakozik mindenki, mert változik a kézikönyv.
   
  gagigagi kedveli ezt.
 7. Barnáné Tünde

  Barnáné Tünde Állandó Tag

  Hasonló helyzetben vagyok, az általam vizsgált portfólió is hiányos. Nincs nevelési terv, hospitáláshoz a kolleganője által írt anyagot töltötte fel. Akkor most mit tegyek? 326/2013 Korm.rendelet nem írja kizáró oknak csak pótlást kér, és ezt támasztja alá az OH minősítési eljárásokkal kapcsolatos útmutató 2015.04.22-én megjelent "javított" kiegészítése.... Akkor ez azt jelenti, hogy a végletekig pótoltathatok????:o
   
 8. gildi

  gildi Állandó Tag

  Kolléganőm 2014-ben egyszerűsített portfóliót töltött fel. Azóta más munkahelyen dolgozik. 2016-ban lesz a minősítése. Kell-e új csportprofilt intézmény bemutatást tervezeteket feltöltenie, vagy maradhat a régi?
   
 9. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Az intézmény bemutatását biztosan újra kell írnia, hiszen ez a minősítőknek háttéranyag. Az iskolafok és a tantárgy ugyanaz?
   
 10. gildi

  gildi Állandó Tag

  Minden ugyanaz, csak a helység más. Ugyanannak az intézménynek a tagóvodájában dolgozik.
   
 11. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Hát, jó lenne, ha erre szakértők is válaszolnának (szaktanácsadó vagyok). Tudtommal nem kell új csoportprofil. Minden maradhat abból, ami volt. Majd a minősítéskor az új csoportjában tartja úgyis a foglalkozást, akkor elmondja a hozzátartozó csoportprofilt, meglesz ahhoz a tematikus terve, óravázlatai (vagyis ami ennek megfelel az óvodában). Az intézménybemutatást viszont át kell dolgoznia annyiban, ahol az előző tag-részről volt szó (annak jellemzőiről), oda a mostanit kell. A szabadon választottban viszont most akkor célszerű ebből az évből választania valamit. De szerintem ez sem muszáj, hiszen november 30-ig (3 hónapig) nem lehet csak azért különböző programokat (témahetet, projektet, stb.) szervezni szegény kicsiknek, mert az óvónéni minősül. Nem lenne életszerű. De mindenképp várj meg szakértői választ is.
   
  Szamóca88 és gildi kedveli ezt.
 12. gildi

  gildi Állandó Tag

  Köszönöm a válaszod.
   
  BAJ kedveli ezt.
 13. llillia

  llillia Állandó Tag

  Sziasztok,
  ideiglenes ped II-ben vagyok, így egyszerűsített portfóliót töltöttem fel. Most őszre ígérték a tanfelügyeleti látogatást, addigra ki kell egészíteni a portfóliót? Ráadásul nem is találom, a validációt követően az új portfólió felület nyílik meg, ami tök üres. Hol lehet az én fél portfólióm?
  Köszönöm, ha tudtok segíteni.
   
  Diosdim és heddaG kedveli ezt.
 14. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Tanfelügyelethez nem nyitják meg a felületet, a portfóliód nem értékelik, csak információt szereznek belőle. Majd a minősítésen lesz jelentősége.
   
  zani5 és Csip-csup kedveli ezt.
 15. llillia

  llillia Állandó Tag

  Köszi, akkor most "csak" az önértékelésekkel kell foglalkoznom. Jól gondolom?
   
 16. mamale

  mamale Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én is kaptam tanfelügyeleti ellenőrzést! Voltam egy megbeszélésen, amit egy szaktanácsadó tartott. Írjátok meg, kérlek benneteket, hogy jól értelmeztem-e ,amit mondott. Nekünk "őszieknek" a kérdőíves értékelés alapján az önértékelést, dokumentációkat( éves terv, csoportprofil, tematikus terv), s az elvárási rendszert kell elkészíteni.
  Lehet butaságot írtam, bocs , teljesen szétcsúsztam!!!!!
  Köszi a segítségeteket!
  mamale
   
 17. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Amúgy, ha nagyon meg akarod nyitni, megtudod. oktatas.hu/pem linken (ahogy a feltöltéskor) így megkapod az oldalt, beírod az OM azonosítódat, beírod a feltöltéskor használt jelszavadat, átállítod a látogatót pedagógusra. Belépsz, ahol látsz egy oldalt. Keress rajta egy kékkel írt sort : Saját portfólió megnyitása. Rákattintasz, s már látod is.
   
  Diosdim és Szamóca88 kedveli ezt.
 18. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Igen.
   
 19. llillia

  llillia Állandó Tag

  Így sem ment, de ha nem kell a Tanfelügyeletnek , akkor nekem se. Mindenesetre köszi a segítséged.
   
  Diosdim és BAJ kedveli ezt.
 20. bellamore

  bellamore Állandó Tag

  [
  Kedves Fórumozók!!

  Érdeklődöm, hogy igaz-e, hogy a mesterpedagógus minősítést visszavehetik. A suliban, ahol dolgozom, ez a hír járja.

  Kérlek, hogy ha erről tudsz, írd meg!

  Köszönöm szépen, sziasztok.
  QUOTE="kros, post: 4548084, member: 16958"]Kedves Kollégák!

  Most, hogy élesben is napról-napra közelebb van a minősítési eljárás kezdete, észleltük az igényt az egymás közötti tudásmegosztásra, tapasztalatcserére és végső esetben a segítségkérésre, a Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet anya-fórumszálon.
  Mielőtt - erről az újról - egyetlen szót is írnánk, felhívjuk a figyelmet arra, hogy a pedagógus alapos tájékozódását és szakmai felkészülését (minden ellenkező híreszteléssel ellentétben...) nem pótolja semmi.
  A szükséges alap-anyagokat rögtön itt megtaláljátok, ezek a fórumszál nyitásakor érvényes állapotokat tükrözik. (Természetesen a változásokat igyekszünk követni.) Ami ezekben van, azt NE kérdezd, hanem olvasd el!!!
  Akik itt útbaigazítást adnak, néhány lépéssel a kérdező előtt lehetnek. Egyikük sem birtokolja a bölcsek kövét, és nem is tartják magukat valamiféle orákulumnak, de megtapasztalták: e közösség a legnehezebb szakmai kérdések megoldását is felvállalta.

  Vannak már elkészült segédanyagaink, ezeket a CH fórumtagjai gyártották, ezeket is közreadjuk. Itt, egy helyen, összesítve, mindent (na jó, majdnem mindent..)
  Azonnali választ ne várj, mert nem kapsz.
  Mielőtt kérdezel, olvass vissza és keress rá az információra!

  Eredményes minősítést, ellenőrzést kívánunk:
  bisne, borsoderika, erakuckó, Krémusz, kros, Ladysla, Verőce

  Túlélőkészlet 1.
  Az alap jogszabályok + a minősítő tábla
  (A fájlnevekben a dátumok a letöltés napját jelölik.)[/QUOTE]
   

Megosztás