Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Biztos, hogy jó jelszót ütsz be? Először nekem se sikerült (azért kellett, hogy meg tudjam mutatni az elkövetkezendő feltöltőknek, mégis hogyan néz ki az oldal, még akkor is, ha kicsit változott a miénk óta), aztán új jelszót kértem, fél másodpercen belül megjött levélben, bepötyögtem, módosítottam az enyémre (ami eredetileg is ez volt, mégsem fogadta el), azóta megint vígan járok-kelek rajta. :dr_16:
   
  Diosdim kedveli ezt.
 2. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  [/QUOTE]
  Visszavehetik. Ha a szaktanácsadóként vagy szakértőként minősülők önhibájukból egynél (azt hiszem egy, de lehet, hogy kettő) többször mondják vissza a megbízatást. De csakis ebben az esetben.
   
 3. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Visszavehetik. Ha a szaktanácsadóként vagy szakértőként minősülők önhibájukból egynél (azt hiszem egy, de lehet, hogy kettő) többször mondják vissza a megbízatást. De csakis ebben az esetben.[/QUOTE]
  Egy még lehet, 2. már nem. S abban a pillanatban visszavonják a mesterit, nem várnak január elsejéig.
   
 4. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  "17/A. §(11) Ha az e §-ban felsorolt feladatokat ellátó Mesterpedagógus fokozatba besorolt pedagógus neki felróható okból egy éven belül két alkalommal nem tesz eleget a (6) és (7) bekezdésben meghatározott feladatok ellátására vonatkozó felkérésnek, az OH a felróható ok megjelölésével értesíti erről a pedagógus munkáltatóját. A munkáltató a pedagógus Mesterpedagógus besorolását azonnali hatállyal visszavonja, ha az értesítésben foglaltakat megalapozottnak találja."

  "8. §
  (6) Ha a Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozatot szerzett pedagógus a pályázatát nem újítja meg, őt vissza kell sorolni a Mesterpedagógus és a Kutatótanár fokozatba történt besorolását megelőzően elért legmagasabb fokozatba és a fizetési kategória megállapításához figyelembe vehető jogviszonyának megfelelő kategóriába kell besorolni."
  326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet Hatályos: 2015.09.09 - 2015.12.31
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2015 Szeptember 24
  PuskásNóra kedveli ezt.
 5. totica

  totica Állandó Tag

  Kedves Fórumozók! Úgy hallottam, hogy a OH honlapján van 15 perces digitális bemutatóra minta. Sajnos nem találom. Kérem segítsetek!
   
 6. V. P. Zsuzsa

  V. P. Zsuzsa Állandó Tag

  Az OH honlapján én nem tudok ilyenről, de a szakértői fórumon töltött fel valaki önzetlenül egy ajánlást, hogy mit érdemes tartalmaznia, mire kell figyelni a ppt elkészítésekor. Gondolom megengedi az illető, hogy megosszam veletek, minősítésre váró pedagógusokkal is.
   

  Csatolt fájlok:

 7. remények

  remények Állandó Tag

  Kedves Óvodapedagógusok! Kedves Tanítók! Szakvizsgás iskolába járok, jelenleg szakdolgozatot készítek. Segítségeteket szeretném kérni a linken megjelent kérdőív kitöltésére. Témám az óvoda-iskola közötti átmenetről szól. Sajnos eléggé szorít az idő,várom mielőbbi válaszotokat!
  Link elérhetősége::http://ripet.hu/feedback.php?kid=596e31b62221210b426aea19a9eb9c28
  Köszönöm segítségeteket!
   
 8. A történet folytatása: Állásfoglalás az OH-tól megérkezett. Ped1 a helyénvaló, a munkáltatónak kötelessége korrigálni, a kinevezést kijavítani, elmaradt munkabért megtérítei. Az állásfoglalást átnyújtottam a munkáltatónak. Szóban közölte, hogy jogos a kérésem, de nem fizet, és nem módosít semmit. OH azt javasolta, hogy forduljak a fenntartóhoz. Azt is megtettem, de nem történt semmi. Okt.15.-én gyakornoki vizsga. Véleményem szerint jogszabályellenesen. Itt tartok most.
   
 9. kros

  kros Állandó Tag

  Nemcsak a már vázolt esetekben (oktalan visszamondásnak írnám).
  Lassan feláll a szakértőket ellenőrző csoport.
  És bizony jönnek majd utánunk, s megnézik, vétettünk-e eljárási hibát, betartottuk-e a határidőket, s mindent úgy csináltunk-e, ahogyan kellett.
  Ha nem, akkor nem ismert rendszer alapján, minősítik-pontozzák a szakértőket.
  És itt is össze lehet szedni annyi "fekete pontot" hogy ugorhat a mester-ség.
   
  zelda87 kedveli ezt.
 10. manypenny

  manypenny Állandó Tag

  ..." Önértékelés nem lesz az idén, tehát a kérdőíveket sem kell feltölteni. Jövőre viszont minden lesz. ..." Erről mit hallottataok? Egy tegnapi? előadáson hangzott el állítólag.
   
 11. Szamóca88

  Szamóca88 Állandó Tag

  Tessék?????? Na ezt azért .........:o! Remélem lesz most már valami kézzelfogható,értelmes biztos válasz!Ez a sok félinfó, rengeteg bizonytalanság már elég!
   
  Diosdim és huncutka2005 kedveli ezt.
 12. manypenny

  manypenny Állandó Tag

  2 helyről hallottam. De semmi törvényi,jogszabályi vagyis hivatalos hivatkozás csak valaki hallotta,hogy ezt mondták....
   
  heddaG kedveli ezt.
 13. zelda87

  zelda87 Állandó Tag

  Kedves Kros!
  A helyzet nem ennyire súlyos! A hibázások feltárása elsősorban a rendszer javítását szolgálják. A szakértők ellenőrzésében is csak a legkönnyelműbb, legkevésbé alkalmas személyek kiszűrésére fog majd sor kerülni. Ez pedig tudjuk, a fórumot rendszeresen olvasók, együtt gondolkodó csapatát sohasem fogja még közelíteni sem!
   
 14. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Dolgozhattunk hetekig. Nem baj lesz időnk átnézni, csinosítgatni és majd jövőre elővesszük. Jó lenne ha a "'hivatalos tájékoztatás" is megjelenne.
   
  BAJ kedveli ezt.
 15. kros

  kros Állandó Tag

  Köszönöm a pontosítást.
   
  V. P. Zsuzsa és zelda87 kedveli ezt.
 16. csimbike02

  csimbike02 Állandó Tag

  Segítséget kérnék! Intézményvezetőnket decemberben minősítik és a portfóliós felületén nem látjuk a munkáltatói igazolás fel van e töltve. Hol lehet ezt megtalálni?
   
 17. angyalka2524

  angyalka2524 Állandó Tag

 18. Ha lehetséges lenne elküldenéd a foglalkozások leírását részletesen köszönöm
   
 19. Sziasztok! Nekem jövő héten lesz védés. Matek és mese-vers. A hetirend szerint csak matek lenne. A dátum megtudása másnapján derült ki, hogy a nagyok színházba mennek azon a napon a vegyes csoportból. Marad 4 középsős és a kicsik. Most közülük 3 középsős és 6 kicsi jár oviba, a többi beteg. Nem gáz ennyi gyerekkel foglalkozást tartani? Főleg a matek aggaszt, mert ugye a kicsi, főleg a beszoktatós gyereknek nem való a matek.
  Kata
   
 20. kicsi63

  kicsi63 Állandó Tag

  Én végigcsináltam a regisztrációt és validációt az oktatás.hu-n, és be is tudok lépni látogatóként. Látom a felületen a saját oldalam, és a 2016-os portfóliós felületet is, akár fel is tölthetnék! Gond az hogy "látogató"-ként lépek be és nem "Pedagógus"-ként? Kezdjem elölről az egész mindent, vagy így is fel tudom tölteni a portfóliómat?
   

Megosztás