Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Monica McCarty - A felföld fiai 2 - A Sólyom
  Nagyon tetszett, ugyanolyan izgalmas és kalandos volt, mint az első rész, igazi történelmi romantikus a skót felföldről. :cool:Már nagyon várom a következő részt, hogy megjelenjen, persze még nincs az előjegyzési palettán, sajnos. :(

  [​IMG]
  William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét…
  Erik MacSorley-nál senki sem ismeri jobban a tengert: még sohasem találkozott olyan széllel, amelyet ne tudott volna legyűrni, sem olyan asszonnyal, akinek szívét ne nyerte volna el. Egészen addig, amíg az ír partoknál ki nem húz egy fiatal nőt a vízből. Erik magával viszi a lányt, aki nem más, mint Lady Elyne de Burgh, az írek leghatalmasabb nemesének bátor gyermeke. Bár Ellie megpróbál ellenállni a férfi vonzerejének, Erik vágya megtöri az ellenállását, szívében eddig ismeretlen érzéseket keltve. A két fiatal lassan kibontakozó szerelmét azonban veszély fenyegeti: a skótok és az angolok között zajló baljós háborúban éppen ellentétes oldalon állnak. Képes lesz-e legyőzni az akadályokat Ellie odaadó szerelme és Erik önfeláldozása?
  A Felföld rettegett fiai-sorozat második darabját tartja kezében az olvasó: a rettenthetetlen harcosok és szerelmeik kalandos és buja történetei folytatódnak.
   
  leo1961 és hosszuzoltan kedveli ezt.
 2. Zsuzsa James

  Zsuzsa James Állandó Tag

  Tina Reber: Spontán szerelem


  Fülszöveg:

  Taryn Mitchell kisvárosi lány, aki két lábbal áll a földön. Biztos kézzel vezeti a családi örökségként rámaradt sörözőt, a Mitchell's Pubot, jól érzi magát barátai társaságában, örömét leli az alkotó tevékenységekben. Élete nyugodt, békés, nem hiányzik belőle semmi. Vagy mégis? Ami a férfiakat illeti, Taryn több fájdalmas csalódás és egy balul sikerült eljegyzés után úgy dönt, többé nem teszi kockára a szívét. A csendes kisváros élete azonban egyik napról a másikra felfordul, amikor egy neves filmstúdió a városkát szemeli ki forgatási helyszínéül. Hamarosan megérkeznek a híres hollywoodi színészek, köztük a mindenki által rajongott sztár, a szőke, jóképű Ryan Christensen is. Ryan sosem akart sztár lenni. A felhajtást, a rajongói levelek özönét, a sikoltozó tömeget a háta közepére sem kívánja. Aznap reggel is csak sétálni akart egyet a városka utcáin, amikor a rajongók hada felfigyelt rá, és üldözőbe vette. Ryan menekülés közben egyenesen a Mitchell's Pub bejárata felé veszi az irányt…  Vélemény:

  Több esetben is megdöbbentett a történet. Először alig—alig tudtam átvergődni az eső néhány oldalon. Kissé unalmasan, vontatottan ismertem meg a szereplők egyik felét, már majdnem átlapoztam ezeket az oldalakat, de szerencsére végül csak jöttek a fordulatok. „Tipikusnak” mondható eseményként a körberajongott filmsztár beleszeretett egy lányba, aki nem fanatikus rajongója. Megismertem a lány érzéseit, gondolatait, a srác vívódását, majd kisebb buktatók után kiteljesedett a szerelmük. Ekkor boldog mosollyal az arcomon vártam az utolsó néhány mondatot, de csak nem jött, mert (bár észre sem vettem) még mindig csak a történet felénél jártam.

  Innen kezdett felettébb érdekelni, hogy mit tud az írónő kihozni még ebből a történetből, hiszen már túl vagyunk a problémákon és a szerelmen is. Érdemes volt tovább olvasni! Amikor azt gondoltam, hogy már megint rendben vannak a dolgok, újabb fordulatok jöttek, majd egy hatalmas, váratlan végkifejlet. Élvezetes volt olvasni a könyvet. A szereplők nem nyöszörögtek folyamatosan azon, hogy „szeretlek, de mégsem merlek szeretni”. A szerelemmel és a párkapcsolatokkal együtt járó bizalom kialakulása és elvesztése, az egymás életébe való beilleszkedés gyönyörűen átérezhető és valóságos. Még a kissé naiv, és erősen féltékeny tulajdonságok bemutatása is remekül sikerült.

  Többször feje tetejére állt a véleményem mindkét szereplővel kapcsolatban. Hol kedveltem az egyiket és utálkoztam a másikra, hol éppen fordítva. Nagyon szórakoztató volt számomra, hogy egyik szereplőt sem lehetett „beskatulyázni”!

  A könyv egyáltalán nem „depis” J és tényleg szép szerelmi történet. Kíváncsian várom a folytatást, mivel az első rész olvasása során is felmerült már bennem, hogy a történetben minden megvolt már, alig várom, hogy mi jöhet még ….  Zsuzsa
   
  leo1961, Farkas Emma és Mártuszka kedveli ezt.
 3. Tulip01

  Tulip01 Állandó Tag

  Az út
  Cormac Mccarthy

  "Ha a fiú nem Isten igéje, akkor Isten sosem szólalt meg." Hamu szitál folyton a láthatatlan égből, ahol a nap többé sosem mutatja meg arcát az elpusztult világnak. A "vég" után apa és fia bendukolnak éhezve és fázva az úton, keresve a maradék kis jót, ami túlélhette a pusztulást. Az anya már föladta a keresést. A férfi pisztolyában már csak két golyó van, ami kevés az ellenség legyőzéséhez, viszont éppen elegendő önmaguk legyőzéséhez és az Isten végső megtagadásához. Vajon mikor tudnak teljesen lemondani a reményről és vajon képes-e a férfi ennyire drasztikus módon "megmenteni" fiát a rosszabb haláltól? A Földön, ahol az emberi élet az utolsó, a ragadozók saját fajtájukra vetemednek. Apa és fia vérengző szerencsétlenek közt próbál eljutni az óceánpartra egy új élet reményében, és ha ez a vágyuk sem teljesül, legalább végre föladhatják... Cormac McCarthy a felkavaró történet kegyetlen kulisszái közt, egy apa-fiú kapcsolat felejthetetlen dialógusaiban kérdez rá az ember alapvető értékeire: a hit, a remény és a szeretet erejére. Ám a válaszokat ezúttal is olvasóira bízza. Megrendítő utópiája 2007-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. A regény az angol Times által összeállított "az elmúlt évtized 100 legjobb könyve" listáján az első helyet érdemelte ki.
   
 4. Demeterné Nagy Erika

  Demeterné Nagy Erika Állandó Tag

  Sziasztok.
  Most olvastam Samantha Shannon Csontszüret című könyvét .
  Fantasztikus volt !
  A második rész címe állítólag A Mímesrend !
  Talán még idén meg jelenik :)))
   
 5. zsuzana

  zsuzana Állandó Tag

  Bridget Asher : A férjem szeretői
  A könyv legnagyobb részében nagyon jól mulattam, annak ellenére, hogy maga a téma nem egy szívmelengető történet. Egy házaspárról szól, ahol a férfi többszörösen megcsalta a feleségét, a feleség rájön, majd fél évig különböző városokban dolgozik látástól mikulásig, csak hogy ne kelljen hazamennie. Mire megjön a hír, hogy a férj haldoklik. Lényegében innen kezdődik a történet.
  "Csak akkor próbáld meghatározni a szerelem jelentését, ha hiábavaló elfoglaltságra vágysz."
  "A férfiaknak kényeztetésre van szükségük. Ők a gyengébbik nem."
  Ilyen és ehhez hasonló kis beszólásokkal mosolyt csalt az arcomra. A könyvben egyetlen dolog nem tetszett, mégpedig a végén lévő fordulat. Itt már egy kissé besokaltam.
  Ez a könyv egy kicsit olyan volt, mintha a színházban egy bohózatot néztem volna végig. Jó volt. :)
   
  vmelinda, napsugár7127 és Mártuszka kedveli ezt.
 6. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Donna MacMeans - A szerelem iskolája
  Huh! Ez fantasztikus volt. Humoros, finoman de mélyen erotikus, emellett megható. Férfiaknak kötelező olvasmánnyá tenném, hölgyeknek az ajánlom, ne tömegközlekedési eszközön olvassák.

  [​IMG]
  A huszonhárom éves Emma kínzó öröksége és démonai elől menekülve maga mögött hagyja Londont, hogy a festői szépségű Yorkshire-ben új életet kezdjen egy előkelő leányiskola tanítónőjeként. Az ígéretes állás azonban nemcsak lehetőségeket, de buktatókat is rejt magában: Emmának ugyanis az irodalom mellett a szerelem tudományába is be kell vezetnie ifjú tanítványait. Mit tegyen egy fiatal nő, aki semmivel sem tapasztaltabb diákjainál, aki eddigi élete során inkább volt nevetség, mint vágy tárgya, és aki már keserűen beletörődött, hogy vénkisasszonyként öregszik meg az iskola oltalmazó falai között? Emma tapasztalatlansága beismerésével nemcsak állását kockáztatná, de őt üldöző, gonosz nagybátyjának is könnyen áldozatul eshetne. Nem marad más választása, mint hogy olyasvalakitől kérjen felvilágosítást, aki ezen a téren kellően tapasztalt. Közel s távol mindössze egy ilyen embert ismer: a köztudottan rossz hírű, léha és buja, de szívdobogtatóan jóképű festőt, Lord Nicholas Chamberst. A mogorva és magának való férfi kezdetben nehezen áll kötélnek, végül alkut ajánl Emmának: őszinte válaszokat ad a kérdéseire, ezek árát azonban maga szabja meg

  Donna MacMeans (Casanova érintése) érzelmekben és fordulatokban gazdag regénye egy fiatal, kétségeivel küszködő lélek hányattatásait mutatja be a viktoriánus Anglia prűd világában egy olyan közegben, ahol nem könnyű őszintének lenni, ám arra, aki elég bátor a tanuláshoz és a tapasztaláshoz, végül rátalálhat a boldogság.
   
  Istevean, BUBUKA78 és napsugár7127 kedveli ezt.
 7. t.ercsi

  t.ercsi Állandó Tag

  Gillian Flynn-Holtodiglan
  A filmet nem láttam, így teljes "tudatlanságban" kezdtem bele a könyvbe. Az elején a 17. oldalnál azt gondoltam, hogy ez a hapsi utálja a feleségét. A 150. oldal környékén nagyon sajnáltam a csajt, de újabb 30 oldal után már a hapsiért szurkoltam. A könyv 3/4 részénél már azt gondoltam: na ezek megérdemlik egymást.
  Összességében véve nekem tetszett, 2 este alatt kivégeztem a könyvet, bár egész más befejezést vártam.
   
  sivecste kedveli ezt.
 8. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Georgia Cates: Going under (Going under 1.)
  Egész jó kis könyv volt...a szokásos gimis, jókislány, rosszfiú felállás...ez eddig okés is, viszont a befejezés...hát jött volna, hogy gyomorszájon rúgjam az írónőt...mert kb úgy ért engem is a befejezés, mintha...ezért aztán le is tettem pár órára, majd csak ezt követően olvastam el az epilógust...örülök, hogy rávettem magam, mert hanem elmulasztottam volna a legjobb részét a könyvnek...
   
  liza511 és Mártuszka kedveli ezt.
 9. Farkas Emma

  Farkas Emma Állandó Tag

  K.A.Linde - Nincs kötelezettség
  a könyvről:
  Jack és Lexi kapcsolata igencsak rendhagyó. Két év hallgatás után a lány kap egy telefonhívást, s ez mindent megváltoztat.
  Micsoda dolog, hogy Jack, az exvőlegénye arra kéri, egyengesse az útját az új nőjénél, Bekah-nál? Mindazok után, amit együtt átéltek? Ráadásul a férfi a közös múltjukra hivatkozik!
  Lexi nem akar hinni a fülének.
  Vajon hogyan viselkedik Lexi ebben a szívszorító drámában? Szakít egykori jegyesével, de most már tényleg és igazán? És mit ügyködik Bekah meleg fivére, aki, úgy tűnik, mindig jó időben van jó helyen? Ki lehet-e bogozni egy elképzelhetetlenül gubancos, titkokkal teli múltat? Kész katasztrófa.
  Lexi Atlantába utazik Jack után, hogy végre állásfoglalásra késztesse a férfit. Vajon az előttük sorakozó számtalan akadályt sikerrel veszik-e vagy elbuknak?

  Egy kicsit szokatlan nekem ez a történet, hogy a főhősnő nem éppen boldog, hanem küzdenie kell a boldogságért, mégsem kapja meg. Nagyon kíváncsi vagyok a folytatásban, hogy mi fog történni Lexi és Jack avagy Lexi és Ramsey között. Mert hogy boldognak kell lennie Lexinek (hiszen őróla szól ez az egész) és így kell véget érnie egy romantikus regénynek. Igaz még van két teljes része a sorozatnak és ha jól láttam akkor van kettő kiegészítő rész is (egyik a két férfiról és a másik pedig Chynáról).
  Amúgy tetszik az írónő írása és remélem, hogy a többi regénye is meg fog jelenni magyar nyelven.
  :)
   
 10. Christierna123

  Christierna123 Állandó Tag

  Lilly Seymour - Szikrázó szívek. Síma, banális szerelmi történet: a gyermekét egyedül nevelő elvált nő összejön az özvegy, visszavonultan élő fickóval. Túl sok mondanivalója nincs a könyvnek, nem rengeti meg a világképét senkinek. Engem személy szerint zavart a főhősnő - szupernő aki rögtön mindenre megoldást talál és a tökély csúcsa - valamint koraérett, tudálékos gyermeke. Egyszeri olvasatra elmegy.
   
  Utoljára módosítva: 2014 November 21
  Farkas Emma kedveli ezt.
 11. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Iris Johansen - A szél táncosa (1)
  Nagyon tetszett. Izgalmas, megrendítő kalandregény a Borgiák korának Itáliájából. Remélem ilyen jó lesz a II. rész is.

  [​IMG]
  A reneszánsz Itália, Michelangelo és Leonardo da Vinci kora… Mikor a cselszövések ugyanolyan bonyolultak, mint a katedrálisok kőfaragványai, mikor a bérgyilkosság elismert mesterséggé válik, mikor suhogó selyemruhák rejtik a halálos fegyver, a stiletto csillogását, mikor az emberekben felébred a szép utáni vágy, mikor a méregkeverés tudománya közkinccsé válik… E kor Firenzéje szolgáltatja a hátteret egy különös történethez, amelynek két főszereplője egy furcsa páros: egy előkelő firenzei nemes és egy zsebtolvaj lány. Ők ketten e szokatlan kapcsolat kölcsönös előnyeit felismerve együtt vágnak neki a nem mindennapi kalandnak: a nemesi család féltett kincse, a Szél Táncosa visszaszerzésének.
   
 12. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Georgia Cates: Sekély (Going under 2.)
  Örülök, hogy elolvastam...így kerek lett az első rész főszereplői sorsának alakulása...viszont, az első rész nélkül értelmetlen elolvasni, mert így sok Jessie-vel és Claire-rel kapcsolatos infót nem lesz hová tenni...szerintem egész jó kis gimis-tinis sorozat volt...
   
  zsuzana kedveli ezt.
 13. Ekilit

  Ekilit Őstag Platina támogató

  1. Anya Seton: A hűség foglyai c. könyvet olvastam. Ez könyve is lenyűgözött, mint a többi történelmi tényeken alapuló romantikus regénye.
  A jakobita mozgalom utolsóként kivégzett alakjának, Charles Radcliffe-nek és lányának regényes története.

  2. K. Mazetti : Elváltak és válófélben lévők panaszai - mottó: Pocsék dolog a válás, még a házasságnál is rosszabb
  Életszagú novellák a fenti témakörben, az írónő sajátos humorú leírásában. Mondhatnám erősen ajánlott mind két nemnek olvasásra, tanúságos történetek.
   
 14. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Karib Slaughter: A jelentéktelen szív
  Durva...pár oldalas, de durva...
   
 15. urbkri

  urbkri Állandó Tag

  Bukowski - Egy vén kujon jegyzetei (közepes)
  Palahniuk - Halálraítélt (jó)
   
 16. zsuzana

  zsuzana Állandó Tag

  Simone Elkeles - Tökéletes kémia
  Már jó ideje nézegettem, de csak most vitt rá a lélek, hogy nekiálljak. Tetszett a történet és a szereplők is. Végre nem volt olyan érzetem, hogy egy fejberúgás járna a főszereplőnek az ostobaságok miatt. Biztosan elolvasom a folytatásokat is, csak ne lenne ennyire ifjusági könyv. :rolleyes: :)
   
  nanan, Mártuszka és sivecste kedveli ezt.
 17. Taoatlantisz01

  Taoatlantisz01 Állandó Tag

  Sherrilyn Kanyon fan vagyok, de sajnos nehezen jutok hozzá az újabb könyveknek. Tudna nekem valaki segíteni, hogy - akár angolul is - hozzájuthassak az újabb részekhez? (a 7. résztől kéne...)
   
 18. nagymami2

  nagymami2 Állandó Tag

  Ken Follett: A megfagyott világ
  Jó volt,de az első rész jobban tetszett.Ebben kicsit több volt a politika,de várom a 3. részét is
   
 19. Godzi75

  Godzi75 Állandó Tag

  Celeste Bradley: A szélhámos
  Jó volt, tetszett. Történelmi-romantikus, kellően erotikus és néhol humoros is.
   
 20. maxiropi

  maxiropi Állandó Tag

  Jo Nesbo: A fiú
  Sonny, a rejtélyes, visszahúzódó, kábítószerfüggő fiú tizennyolc éves kora óta börtönben ül, mert beismert két gyilkosságot, amelyeket nem ő követett el. Nem ingyen tette. Cserébe megkapja az egyetlen dolgot, amire szüksége van: heroint. Mivel ügye a korrupt hatalmi rendszer minden szereplőjét érinti, a rendőrségnek és az alvilágnak egyaránt az a célja, hogy folyamatosan bódult állapotban és rácsok mögött tartsák. És Sonnynak ez meg is felel, eszében sincs változtatni a helyzeten. A rabtársai egyfajta gyóntatóként tekintenek a különös, vonzó fiúra, s gyakran öntik ki neki a lelküket. Így esik, hogy egy napon Sonny megdöbbentő dolgot tud meg az egyik rabtársától: rendőr édesapja, akiről ő úgy tudta, önkezével vetett véget az életének, valójában gyilkosság áldozata lett. Sonny világa alapjaiban megrendül. Megszökik a szigorúan őrzött börtönből, és megkezdi vadászatát azok után, akik vétettek ellene.

  Aki szereti Nesbo könyveit, nem fog csalódni - de annak is ajánlom, aki még nem olvasott tőle semmit. Letehetetlen :)
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás