Mit olvastál utoljára ?

szlemese témája a 'Irodalom' fórumban , 2006 Szeptember 29.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Victoria Holt: Ördög a lovon
  Izgalmas, remek történet a francia forradalom kapujában. A francia arisztokrácia fényűzésben és erkölcsi fertőben dagonyázik, míg a szegények irigysége és elkeseredettsége egyre csak növekszik. És mindezt egy erkölcsös angol ifjú hölgy szemével láthatjuk.
  [​IMG]

  Fontaine Delibes gróf szívdobogtatóan vonzó, s ijesztően határozott, parancsoláshoz szokott erőszakos, és engedelmességet követelő nagyúr volt, Minella Maddox, a gróf lányának tanítónője és barátnője viszont önálló, határozott egyéniség. Mit tehet egy tizennyolc éves lány, aki ellenállhatatlanul vonzódik egy férfihoz, de kilátástalan helyzetében is elfogadhatatlan számára a francia arisztokrata szeretőjének sokak által irigyelt szerepe? Képes-e még igaz szerelemre a cinikussá kopott, megszokott hatalmába belefáradt középkorú gróf, aki a francia forradalom előestéjén tisztán látja, hogyan dől romba körülötte megszokott világa? Eloszlatható-e a kétség, hogy Fontaine Delibes a gyilkosa feleségének, vagy a szörnyű bűn keltette iszonyatnál is erősebb a nem kívánt, de minden józan megfontolást elsöprő szerelem?
  A szerelem sötét oldalát is mesterien ábrázoló Victoria Holt lebilincselően izgalmas regényében ad választ ezekre a kérdésekre.
   
  zorka6, dominipater, nikkiko és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Linda Lael Miller - Viharos szerelem
  Jó kis történet volt, izgalmas, romantikus, krimi szállal. Amit nehezményeztem, hogy az egyik gonosz, többszörös gyilkos gengszter megúszta büntetlenül. Sajnálatosan az írónő elfelejtette elvarrni ezt a szálat.

  [​IMG]
  1886-ot írunk. A bájos Banner O'Brien minden akadályt legyőzve megszerzi áhított orvosi diplomáját. Mégis, alig várja, hogy elmeneküljön Oregonból… el a lidércnyomástól, melytől remegve sikoltja egy férfi nevét.
  Washington tartományban vállal állást az öntelt, Adam Corbin, a jóképű és a pletyka szerint erőszakos orvos mellett, mégsem hagyja nyugodni ennek az erőteljes, hullámzó hangulatú férfiaknak a puszta közelsége. Rejtélyes múltját is fel szeretné deríteni a lány, aki már tudja mit akar. Elnyerni Adam Corbin szívét.
   
 3. zsuzana

  zsuzana Állandó Tag

  Tiffany Reisz - Az úrnő
  A legnagyobb része tetszett, de az első részből megismert házaspár nekem úgy hiányzott ebből a részből, mint púp a hátamra. Grace olyannyira idegesített benne, hogy kis híján továbblapoztam azokat a fejezeteket. Nem igazán értettem minek van ő ott. Na meg a rengeteg "aggódása" egy olyan nő miatt, akit igazándiból nem is ismer... :rolleyes2:
  A többi viszont jó volt. Sok mindenbe bepillantást nyerhettünk, és sok minden nyitott maradt, de ez így volt jó, legalább is nekem :)
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 4. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Rachel Vincent: Lélektolvajok (Sikoltok 1.)
  Már egy jó ideje nem olvastam tinis-fantasyt, de ez egész jó volt...mondjuk, azért nem érzek késztetést, hogy rögtön kezdjek hozzá a folytatáshoz... :)
   
  demonn és napsugár7127 kedveli ezt.
 5. teca76

  teca76 Állandó Tag

  Tiffany Reisz A szirén
  Végre rászántam magam, hogy elolvasom az Eredendő bűnösök sorozatot. Elég régóta szemezgettem vele, és most jött el a pillana.
  Nem bántam meg, bár még csak most kezdtem el a második részt.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 6. Márai Sándor: Harminc ezüstpénz

  Esszéregénynek indul. A címéből adódóan az evangéliumi történetről. A második felébe keveredik egy kevés epika.

  Elmélkedés a történtekről és a lehetségességekről.
   
 7. LightHolder

  LightHolder Állandó Tag

  Joe Hill: NOS4A2

  Ma reggel fejeztem be Stephen King fiának - általam olvasott első - könyvét. Korábban megjelent már két kötete nálunk, Szarvak és a Szív alakú doboz (ha jól emlékszem) címmel.
  A 900 oldalas könyvet néhány nap alatt sikerült kivégezni: ugyanaz a függőséget okozó stílus, mint amit az apukánál már megtapasztaltam. Mégis van valami új, friss, nem csak az apai örökséget felmutató jellege a könyvnek, ami miatt a másik két könyvet is nagy eséllyel forgatni fogom...jó, az egyiket már be is szereztem :).
  Modern kori vámpírmese még a végén is számos fordulattal. A műfaj kedvelőinek ajánlott, a többieknek kötelező.

  http://www.europakiado.hu/konyv/738665/nos4a2/
   
 8. Molyocska1234

  Molyocska1234 Állandó Tag

  Yasmin Khadra: Kabul fecskéi
   
 9. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Elizabeth Sherwood: Déli rapszódia
  Nagyon jó kis történet volt, tetszett.

  [​IMG]
  A három Flemming testvér közül csupán Lacyt fűzik mély érzelmi kötelékek a sok áldozatot követelő, de termékeny földhöz, Swan's Watch-hoz, amely már öt generáció óta áll a család tulajdonában. Amikor Jared Steele, egy hajószállítási szerződés elnyerését követően megjelenik az életében, a lány nem képes ellenállni a férfi csábításának. Lacy a szenvedéllyel teli, forró éjszakák után is tudja, bár boldogan társa lenne Jarednek, nem tudná elhagyni miatta Swan's Watch-ot, még akkor sem, ha ezzel mindörökre búcsút intene a szerelemnek.
   
  Arabella72, terez2159 és Mária1958 kedveli ezt.
 10. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Sidney Lawrence: Halhatatlan szerelem
  Összességében egy jó könyv lenne, de már az első oldalakon hitelét veszti...milyen az már, hogy egy nap alatt, vagyis pillanatok alatt, halálosan egymásba szeretnek...s miután egymást halottnak hiszik, csak az egy napos szerelem emléke élteti őket...túl rózsaszín a valósághoz...
   
  rica kedveli ezt.
 11. Hampi169

  Hampi169 Állandó Tag

  Simon Scarrow: A sas prédája. A sas sorozat 5. része.
   
 12. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Brenda Joyce: A szűz szerető(de Warenne-dinasztia 7/12.)
  Ez megint remek volt, letehetetlen, mint minden Brenda Joyce regény. Egyszerűen imádom a könyveit.:hurra: Kár hogy ennek a sorozatnak az első 5 részét nem adták ki magyarul.:(
  [​IMG]

  "Soha ne mondd, hogy soha…
  Édesanyja halálakor Alexandra lemondott a szerelméről, hogy életét a húgairól való gondoskodásnak szentelje. Most viszont, hogy apja züllött életmódja szégyent hozott a Bolton névre, egyedül egy idősödő földesúrral kötendő házassággal tudná megmenteni a családot, a biztos nyomortól. Csakhogy mihelyt megpillantja Clarewood hírhedt hercegét, addig ismeretlen érzés éled benne. Sir Stephen az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb brit főrend, aki megesküdött, hogy sosem fog megnősülni. Alexandra Bolton azonban lángra gyújtja a szívét, mint eddig még senki, ezért tisztességtelen ajánlatot tesz a lánynak. A játékszabályokat persze a férfi szabja meg, hiszen ő mindig megkapja, amit akar. Vajon Alexandra lesz az első nő, aki visszautasítja közeledését? S ha a szenvedély mégis egymás karjába hajtja őket, nem áll-e közéjük a családi titkok generációkon átívelő szövevénye? "
   
 13. ErzsóT

  ErzsóT Állandó Tag

  Robert Merle: Állati elmék. A politikai fikció része nekem néha túl sok volt, de a tudományos fantasztikum oldala nagyon tetszett.
   
 14. sivecste

  sivecste Állandó Tag

  Tracey Garvis Graves: Kötelék
  Húzódóztam...félre félre tettem a negatív kritikák miatt...aztán belevágtam, és milyen jól is tettem...nekem nagyon tetszett...csak ajánlani tudom...
   
  callie, nanan, Mártuszka és 1 másik tag kedveli ezt.
 15. Ekilit

  Ekilit Őstag Platina támogató

  Nancy Horan: A csillagos, nagy ég alatt -
  Robert L. Stevenson író ( Kincses sziget, Dr, Jekyll és Mr. Hyde különös esete) és Fanny Van de Grift Osbourne-Stevenson története, a GP kiadó-tól.
  Érdekes korrajz, és szép szerelmi történet is egyben.
   
 16. callie

  callie Állandó Tag

  Katja Millay: Nyugalom tengere

  A fülszöveg alapján megtetszett a történet, ami az első felében tényleg jó. A vége felé inkább csak szomorú. Egyszer olvasható.
   
  nanan kedveli ezt.
 17. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Joan Smith: A nagy karácsonyi bál
  Tetszett, kedves, humoros történet, krimi szállal. A kedvenc szereplőm a főhősnő öccse volt. Nos a fülszövegben szereplő egyetlen jelenet jelképezi az erotikát benne, a legprűdebb személyek is nyugodtan olvashatják. :rohog:
  [​IMG]
  Kevésbé nehéznek bizonyult egy kémet elkapni, mint egy férfi szívét meghódítani… Cathy nagy lendülettel veti bele magát a munkába, különösen, amióta az ördögien jóképű Lord Costain lett a vezetőjük…

  Cathy egy percig csak nézte a jóképű lordot, s alig tudta elhinni, hogy a férfi valóban szereti őt. De a csillogó fekete szempár meggyőzte erről.
  A férfi hozzálépett, majd erősen átölelte.Vágyakozón a szájához hajolt, amibe a lány szinte beleszédült. Costain végighúzta ujjait a hátán, és gyengéden simogatni kezdte. Magához vonta, majd szenvedélyesen megcsókolta…
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 18. eulen

  eulen Állandó Tag

  Dan Simmons: HYPERION
  Igen jól szórakoztam... és van folytatás is, bőven.
  822973_5.jpg
   
  tisserand74 kedveli ezt.
 19. Lovas Lajosné Margit

  Lovas Lajosné Margit Állandó Tag

  Martha Tailor- Sidney Lawrence - Harcmezok Angyala
  Nem volt rossz, kalandos, szerelmes az amerikai polgárháború zűrzavarában.

  [​IMG]
  Mandy Fontaine rémülten ült fel az ágyában. Először nem tudta, hogy álmodott-e, vagy valóság, ami ennyire elvakította. Megdörzsölte a szemét, de a hatalmas fény most élesen villant fel a szobában. Leugrott az ágyról, és az ablakhoz lépett. Alig akarta elhinni, amit látott: a farm lángokban állt. Recsegve-ropogva, pattogva égett. Állt ott egy helyben, és könnyben úszó szemmel nézte, amint a lángok körülnyaldossák az istálló tetejét is. Két kezét kinyújtotta, így akart segíteni, de aztán eltűnt előle minden. Nem hallott, nem látott, ájultan rogyott össze az ablak előtt.
  Mikor ezután rátaláltak az északi katonák, ijedtében levágta aranyszínű hajzuhatagát és fiúruhát öltve, elhunyt bátyja nevével beállt az északi hadseregbe, bosszút fogadva a déliek által elpusztított családjáért. Szívét pedig azonnal rabul ejtette Jack Anderson kapitány, az őt felfedező északi csapat vezetője.
   
  napsugár7127 kedveli ezt.
 20. Angelmka

  Angelmka Új tag

  Bűn és bűnhődés :)

  Jah és vele párhuzamosan Michio Kaku - Az elme
  jövője
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás